Chokoladekage
Her får I min allerbedste opskrift på chokoladekage.
Jagten på verdens bedste chokoladekage er simpelthen indstillet nu … for denne chokoladekage rummer nemlig alt det, som jeg synes den helt perfekte chokoladekage skal kunne. Den er fyldig med god chokoladesmag, lækker svampet og en smagseksplosion i munden.
Det er store ord om en kage – men det er også verdens bedste chokoladekage efter min mening.
Chokoladekagen skal gerne bages 1-2 dage før den serveres.
Prøv også: mange flere lækre kage opskrifter >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 8 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Chokoladekage
- 200 g smør
- 6 æg
- 250 g sukker
- 1 vaniljestang
- 70 g hvedemel
- 1 knivspids salt
- 200 g mørk chokolade, grofthakket
- 2 spsk stærk kaffe
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Smelt smør langsomt i en gryde ved lav varme.
Kom æg, sukker og vaniljekorn i en skål og pisk det lyst og luftigt. Rør til sidst hvedemel og salt i blandingen.
Tag gryden med smør af varmen og rør chokolade og kaffe i. Rør det godt igennem, til chokoladen er smeltet, og det er helt ensartet.
Rør langsomt chokoladeblandingen i dejen og rør det godt igennem til en helt ensartet dej.
Kom dejen i en smurt springform på 20 cm i diameter med bagepapir i bunden.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 30 minutter. Kagen skal føles lidt ubagt i midten. Den sætter sig til dagen efter, og den er bedst at bage 1-2 dage før servering. Bank formen let mod bordpladen, når du tager kagen ud af ovnen, så den falder en smule sammen. Stil den i køleskabet, når den er kølet af.
Hej Ann-Christine
Hvis man nu skal bruge kagen både lørdag og søndag, kan man så godt bare det hele torsdag? Så kommer den ene dog til at stå i 3 dage 😊
Hej Randi
Ja, den kan sagtens stå i tre dage på køl.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
denne opskrift er en gave..har bagt den utallige gange!💫
Har du nogenside prøvet at bytte melet ud med noget andet? Fx. Fint hakkede mandler eller skal det i så fald være mandelmel?🤔
Tak for dig!🤎🧁
Hej Lise
Tusind tak for din søde hilsen! ♡
Hvedemelet giver lidt til hæveevnen + at den sætter sig rigtig godt bagt på hvede, men jeg har indimellem byttet 20 g hvedemel ud med tilsvarende mandelmel.
Prøv endelig af – og hvis den bliver for svampet eller ikke sætter sig ordenligt, så kan du bruge den til romkugler :)
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine
Tak for rigtig gode opskrifter. Du har altid en god opskrift på det, jeg står og skal lave. Denne gang er det chokoladekage, jeg skal lave. Når der står “smør”, er det så usaltet eller saltet smør, man skal bruge?
Mvh Lærke
Kære Lærke
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg rigtig glad for :)
Jeg bruger altid saltet smør, medmindre jeg specifikt skriver usaltet i opskriften.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Har seriøst aldrig lavet så lækker en chokoladekage. (Og jeg har bagt mange)
Min søn på 5 som slet ikke kan li chokolade eller chokoladekage åd som om han aldrig havde fået mad før.
Bestemt ikke sidste gang den er lavet.
Tak for en dejlig opskrift.
Så dejligt at høre! Mange tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften :)
Kh Ann-Christine
Jeg prøvede at hælde den i en 20cm form der kunne den ikke være, den kunne næsten heller ikke være i en 23 cm har jeg gjort noget forkert?
Det skal jeg ikke kunne sige … kommer selvfølgelig an på hvor høj kant der er på formen. Men i en almindelig springform på 20 cm i diameter passer den fint til.
Godt nytår
Kh Ann-Christine
Jeg gav den meget mere end det den skulle ha
Den er meget blød
Er det meningen at den skal være det 😃?
ja, den skal være meget blød! – og den sætter sig i køleskabet natten over, så den næste dag er perfekt smovset og lækker
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hej, jeg skal bage en kage til 29 mennesker men kan kun til 20 personer hvad gør jeg?
Beregning går desværre kun til 20 pers, men du kan lave to beregninger (20 pers + 8 eller 10 pers) og lægge de to sammen.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Opskriften ser virkelig god ud, så den vil jeg prøve. Og så skal du have ros for din form-størrelse-beregner, et godt redskab.
Iøvrigt hedder det kræse, ikke kredse.
Man kan kredse som katten om den varme grød. Men når man vil forkæle nogen, så kræser man om dem.
Hej Charlotte
Tusind tak, jeg er rigtig glad for at du har glæde af beregneren :)
Rigtig god fornøjelse med kagen og bagningen.
God weekend :)
Kh Ann-Christine
Lækker opskrift.. Det er vores kage i familien, da den både kan bages med laktosefri og glutenfri ves hjælp af rismel. Dog er det 50/50, hvordan den ender.
Nogle gange kommer der en omelet i bunden, andre gange er den perfekt.
Chokolade og smør smelter jeg sammen og køler helt ned. Chokolademasse og æggemasse blander jeg forsigtigt med dejskraber. Jeg synes, at jeg gør det ens hver gang.
Hvad gør jeg mon galt? 🤷♀️
Hej Line
Mange tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre :)
Jeg køler ikke selv chokolademassen ned, inden jeg blander den i æggene – men den er heller ikke varmere end omkring 60-70 grader, når jeg blander den i og jeg har aldrig oplevet at den skiller.
Mon ikke det lykkedes bedre, hvis du blander den lune chokolade/smør blanding i æggene. Det vil jeg næsten tro, men jeg tør ikke sige om rismelet gør en forskel, det tror jeg dog ikke når den lykkedes 50 % af gangene :)
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg står og skal bage en lækker chokoladekage til et kobberbryllup om et par dage og denne lyder fantastisk! Planen er at smøre den med cream cheese frosting da der skal et sukkerprint på toppen. Vil frosting fungere med denne kage (vanille)? Eller er der en anden opskrift jeg bør gå med i stedet?
Jeg er også virkelig i tvivl om hvor mange gange jeg skal gange den op selvom jeg har brugt din beregner :-) Den skal bages i en bradepande med målene 35x43x4cm
Og hvordan ved jeg om kagen har bagt nok? 😅
Pft for din hjælp i sidste øjeblik😊
Hej Christina
jeg vil anbefale at prøvebage den først til dig selv, for den er vidunderlig (synes jeg) men jeg synes ikke den vil fungere så godt med sukkerprint og frosting. Der tror jeg hellere at jeg ville bruge chokoladekagen i denne opskrift: https://www.valdemarsro.dk/talkage/ – det er mere en ‘klassisk chokoladekage’ og lidt mere luftig, men det er selvfølgelig 100% smag og behag, så du må endelig gøre det du har mest lyst til :)
Kh Ann-Christine
Uha.. den var godt
Bagte en dobbelt portion med hvid chokolade creme. 140 g. Mel og lidt over 500 g. Chokolade. Det er noget som rykker😃. Det passede med 3 tærteforme til 3 familier.
Den er perfekt!
Tusind tak :)
Kh Ann-Christine
Kære Ann-christine.
Jeg tænkte, hvis man tilsatte lidt afdryppede Amarenakirsebær, skulle melmængden så øges lidt?
Kh Unn
Uhmm, det lyder super lækkert!
Jeg tror det kan være en god ide at komme blot 10 gram ekstra hvedemel i, med amarenakirsebær.
Lad mig endelig høre hvordan det bliver :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvor høj bliver kagen sådan cirka? :)
Har ikke målt, så det bliver et cirkamål efter hukommelsen … omkring 6-7 cm vil jeg tro
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine.
Jeg har tidligere lavet denne kage til 8 perosner, hvor jeg bagte den i en sprigform på 20 cm, og gav den den tid som er beskrevet i opskrften. Hvis jeg skal bage den til 14-16 mennesker og anveder samme springform, hvor meget vil du skønne at den skal have i ovnen?
På forhånd tak.
Hilsen Ulla
Jeg vil mene den bliver for uens bagt – for blød i midten og for bagt i kanten. Så det er bedst at bruge en større form, der svarer bedre til opskriftens mængde.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tak for svar 😀 jeg har fundet en form der er 26×36, og ifølge din beregner skal jeg så give den 2,98 gange længere tid. Lyder det rigtigt- altså at den skal have 30 min som beskrevet i opskrift til 16 pers. x 3 = 90 minutter. Det er allivel rimeli lang tid? 😀
Hej Ulla
Beregneren siger ikke noget om tid, kun formens størrelse.
Du skal nok justere en smule til med tiden ift min opskrift, men max omkring 20 % og vigtigst af alt holde øje med kagen i ovnen og særligt med denne kage være opmærksom på at den ikke skal være gennembagt.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Da vi får gæster at en som ej tåler mejeriprodukter, (smør) kan det så tænkes at man kan udskifte de 200gr smør med 2 dl neutral olie ???
Jeg vil anbefale at vælge en anden kage eller dessert – tricket ved denne kage er nemlig netop at smør og chokoladen sætter sig på køl til næste dag og det gør olie ikke.
Kh Ann-Christine
Jeg er stor fan af dine opskrifter, de virker bare og er altid drøn lækre!
Men lige denne er altså slået fejl.
Jeg forlængede bage tiden af flere omgange, tog den ud da den havde gået 40 minutter og tænkte at nu måtte det være nok.
Men den er bare stadig HELT flydende
Tusind tak for din søde hilsen og kompliment, det er jeg glad for at høre :)
Denne kage skal føles ubagt når den er færdig. Den sætter sig til næste dag i køleskabet (chokoladen og smørret stivner igen på køl) og den bliver SÅ lækker smovset og saftig i krummen. Hvis du giver den for meget, så den føles færdigbagt og fast, så bliver den tør og kedelig.
Jeg har bagt den utallige gange, jeg ved at opskriften holder, når kagen som beskrevet i opskriften er kølet af til næste dag :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej AC, hvad mener du med bagepapir i bunden af springformen i denne opskrift? Er det hele formen der er foret med bagepapir, eller klipper jeg en cirkel ud og lægger i bunden bare?
Tak, Vh Lea
Hej Lea
Jeg tager bunden af springformen, lægger bagepapiret over bunden og sætter derefter springformen ned over bunden med bagepapir, så bliver bagepapiret klemt fast og sidder helt glat og fint i bunden af springformen.
Jeg klipper ikke bagepapiret i en cirkel, men du kan fint dele bagepapiret i to, og gemme det andet stykke til næste gang.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg vil høre om jeg kan bruge et fad til at bage kagen i, i stedfor en springform? Målene er 32 cm lang brede 25 cm eller
Skal jeg gange kagen op til 2 gange?
Mvh Anja
Hej Anja,
Du kan bruge denne omregner: https://www.valdemarsro.dk/beregning-fra-en-bageform-til-en-anden-bageform/
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej,
Det lyder simpelthen som en lækker kage! Men jeg har lige et spørgsmål:
Jeg er i den situation, at min ovn ikke har varmluft. Så jeg har kun konventionel ovn. Skal jeg gøre noget anderledes ift ovnens temperatur eller bagetid?
Hej Sofie
Jeg har skrevet helt generelt om temperatur på alm ovn vs varmluft her: https://www.valdemarsro.dk/ofte-stillede-spoergsmaal-til-valdemarsro-opskrifter/
Rigtig god fornøjelse med den lækre kage :)
Kh Ann-Christine
“Tag gryden med smør af varmen og rør chokolade og lidt kaffe i gryden. Rør det godt igennem til chokoladen er smeltet og det er helt ensartet.” Jeg kan ikke smelte chokoladen når gryden er taget af varmen ? Mvh. Troels Lemvig
Hej Troels,
Jeg har selv lige bagt denne kage i dag :)
Det oplever jeg ikke som et problem, da chokoladen smelter ved 40 grader. Hvis det ikke lykkedes, så hav blot gryden til at stå på laveste varme, mens du rører chokoladen ud i smørret.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan den bruges som bund i en moussekage?
Ja, det kan den sagtens :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej! Vi er i gang med at bage kagen, men kan ikke helt få bagetiden til at passe, vi har fulgt anvisningerne, og vores runde bageform er præcis 22 cm i diameter, hvordan kan det være kagen stadig er løbende inden i?
Bageplade hilsner,
Miriam
Hej Miriam,
Kagen skal være ubagt i midten, den sætter sig til dagen efter i køleskabet.
Men når det er sagt, så er bagetid altid vejledende og ikke et fakta ;) – så man skal justere til efter egen ovn og bagetid kan sagtens fra ovn til ovn variere en hel del, uden at der er noget galt med hverken ovn, kokken i køkkenet eller opskriften.
Vær dog endelig opmærksom på ikke at give denne kage for meget, for så bliver den tør og kedelig. Den skal føles ubagt og en anelse flydende i midten, så er den færdig.
Kh Ann-Christine
Hejsa,- kan kagen fryses? 😀
Ups,- kan se svaret ovenfor 😀👍🏻
Jeg har tænkt mig at servere kagen til en stor fest og vil derfor bage en masse i forvejen og fryse dem ned.
Hvis den skal fryses vil du så anbefale at den fryses ned når den er afkølet og tages ud 1-2 dage før servering eller vil du lade den stå i køleskab natten over før du fryser den?
(Kan se du anbefaler at den bages 1-2 dage før servering)
Den ser virkelig lækker ud – er sikker på den bliver et hit til festen :-)
Jeg ville lade den køle helt af og derefter fryse den. Tag den ud af fryseren dagen før og lad den tø langsomt op i køleskabet, så er den skøn til servering.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Er det muligt at lave kagen og spise den samme dag – altså uden at lade den trække i 1-2dage. Eller vil kagen smage ubagt?
Vh Camilla:)
Ja, det er bestemt muligt og det smager dejligt! Men den når ikke at sætte sig og vil nok føles lidt ala en chokoladefondant, hvilket jo bestemt heller ikke er spor tosset ;)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Er det ikke “bare” en Gateau Marcel uden chokolademousse på toppen?
De to kager er i samme boldgade, ja
– men i min Gateau Marcel er målene lidt anderledes, der er ikke kaffe i osv.
Kh Ann-Christine
Hej. Super lækkert opskrift – men jeg har allerede givet min 2×10 ekstra??
Den er heeelt flydende stadig….
Håber det er fint den blot får ekstra tid 🤞
Jeg tror ikke du skal give den længere tid nu, du risikere blot at den bliver tør og kedelig.
– tag den i stedet ud af ovnen, sæt den i køleskabet til i morgen og så sætter den sig og bliver smovset og lækker.
Kh Ann-Christine
Hvis man bager dobbelt opskrift, hvilken form anbefaler du så? Jeg har tænkt mig at lave din salt karamel op putte oven på, Skal jeg lave dobbelt af den eller?
Glæder mig til at prøve kagen:-)
Fantastisk opskrift!
Den er svampet og fyldig, uden at være for tung som en brownie.
Jeg bruger den HVER gang jeg skal lave chokoladekage. Både privat, og på jobbet hvor jeg er kantine kok.
Jeg plejer at være lidt kreativ og tilføje nødder, eller toppe den med cream cheese og bær, eller hvid chokolade. Uanset hvad, så holder den ALTID 100%. Tak for en dejlig opskrift, den kan varmt anbefales 👌
Hvor er det dejligt at høre.
Tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften ♡
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Kan man bruge mandelmel i stedet for hvedemel?
Mvh Anja
Endte med halvt af hver, prøver med ren mandelmel næste gang jeg skal bage kagen. Serverede den som dessert med vaniljeis og hindbær coulis. Det var en stor succes.
Hvor er det dejligt at høre!
Tusind tak for din søde tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg er lidt i tvivl om hvor ubagt kagen skal føles, er det sådan at den blævrer lidt i formen når man tar den ud af ovnen
Mvh Kirsten
Hej Kirsten,
den skal gerne føles lidt ubagt og ‘blævre lidt’ når du tager den ud. Den sætter sig til næste dag. Sæt den evt på køl natten over.
Kh AC
Hej Louise.
Jeg bagte den i går aftes. Den fik 22 min. Den ser mega lækker ud her til morgen, men den ser samtidig stadig ikke helt færdigbagt ud? Kan den komme ind i ovnen igen? Eller det chokoladen som gør, at den er lidt “flydende”. Jeg har ikke puttet noget Expresso shot i, men der er vel ikke derfor at den stadig ikke ser helt færdigbagt ud?
Jeg glæder mig til at servere den til mine kollegaer i morgen, samtidig med at jeg er lidt bekymret for om den ikke er bag færdig?
Hej Lene,
Prøv at sætte den på køl i dag, så tror jeg den er skøn og lækker til i morgen.
Kh AC
Hej Ann-Christine
Jeg bruger ofte dine opskrifter og succesraten er høj :) Tusind tak.
Min søn skal konfirmeres lørdag den 26. sep og vil gerne have et dessertbord med chokoladekage (svampet), hindbær sorbet (og andre søde sager)
Mit spørgsmål går på: er det bedst at lave chokoladekagen om torsdagen inden, eller kan jeg allerede nu bage de 4 portioner, lade stå 2 dage og så fryse? hvordan får jeg det bedste resultat. Hvis det er lige godt at fryse, så vil det jo være skønt, at bage kagerne nu.
Jeg vil også selv lave hindbær sorbet efter din opskrift:)
Hej Tina,
Du kan sagtens fryse den, så det vil være helt fint at gøre det.
Rigtig god fornøjelse og stort tillykke med din søn. Jeg håber I får en skøn dag og hvor lyder det dessertbord lækkert ♡
Kh Ann-Christine
Hvordan køler du den ned?
Regner med at lade den stå til dagen efter, men skal den i køleskab, i en frysepose og så på bordet eller evt. i svaleskab?
Hej Henrik,
Det kommer lidt an på hvor varmt der er, men jeg plejer at enten sætte den på køl eller lade den stå i et lidt køligt rum ved 17-19 grader.
Kh AC
Åh, der er mange kommentarer til denne opskrift, så kunne ikke helt overskue at læse dem alle, men håber du vil svare på ét mere ☺️
Hvor mange dage før kan den bages?
Eller kan den fryses og hvordan skal den i så fald håndteres inden servering?
Min datter ønsker sig brændende en chokolade-kage, der ligner en enhjørning (selvfølgelig?) til sin fødselsdag.
Har du et godt bud på en form for hvid creme jeg kunne smøre den op med og farve til manke osv.?
Flødeskum er ikke et hit, men tænkte om man kunne lave noget ostecreme af en art? Eller har du andre gode idéer? ☺️
På forhånd tak – og tak for alle dine gode opskrifter. Vi er fan herhjemme ?✨
Hej Lykke
Den skal gerne bages 1-2 dage før servering og du kan evt smøre den op med en hvid chokolade frosting
Rigtig god fornøjese og tillykke med din datters fødselsdag ♡
Kh Ann-Christine
Uhm… det lyder lækkert ??? og tak ??☺️
Tror du jeg kan bruge pastafarver i frostingen som jeg laver manke osv. med, uden at farverne flyder sammen?
Tænker at jeg kunne pynte om formiddagen (den skal spises om eftermiddagen) og holde den på køl? ☺️
Ja, det kan du fint, for pastafarver fortynder ikke frostningen.
Du skal være hjertelig velkommen til at dele et billede af den fine kage på Valdemarsro Facebooksiden eller tagge mig på instagram, hvis du har lyst – er jo helt nysgerrig efter at se den :)
Rigtig god fornøjelse med den
Kh Ann-Christine
Skal chokoladekagen på køl i løbet af dagen og de næste par dage? Eller har den bedst af at stå indpakket på køkkenbordet? :-)
Den kan fint klare begge dele. Hvis du har plads i køleskabet, så sæt den gerne på køl og tag den ud 2 timer før servering
Kh AC
Ville man kunne lave halv portion? Hvis man i disse tider ikke har til fuld?
Det kan du sagtens gøre :)
Fedt! Tak! Er bagetiden den samme? ?
Du skal nok justere lidt ned i tid, men hold endelig øje med kagen og tag den ud mens den stadig føles lidt ubagt.
Kh AC
Jeg lavede denne i går, havde kun Kærgården og ikke alm. smør, så jeg prøvede at bruge det. Jeg puttede også lidt kakaopulver i, fordi jeg lige havde det ved hånden. Den blævrede en anelse da jeg tog den ud af ovnen, men havde dannet “skorpe” som på dit billede. Her til eftermiddag: NØØØØØJ …. Jeg er chokoladekage-bager, leder altid efter den perfekte opskrift men denne var PERFEKT og alt hvad jeg ledte efter! TUSIND tak for opskriften, den vil blive gemt og brugt fremover – dog med 3 spsk kakao og Kærgården, hihi! Hav en dejlig dag!
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej, tak for den bedste chokoladekage opskrift. Enig i at den minder om Emmerys. Der laver de noget hvid chokolade krymmel. Har du noget bud på hvordan de laver det? Det virker som hvide chokoladeknapper, der på en eller anden måde er ristede? Jeg skal lave kagen her til ca. 35 mennesker. Planlægger at lave den i bradepande og tredobbelt portion. Tror du det passer det bedst med tre portioner i bradepande eller to i bradepande og en ekstra ved siden af? Taaak :) Charlotte
Hej Charlotte
Jeg kan slet ikke huske hvornår jeg sidst har smagt en af deres kager, så skal ikke helt kunne sige hvordan med den hvide chokolade i deres …
Til en bradepande vil jeg lave 3 x portionen.
Rigtig god fornøjelse og tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
Tak for svar :)
Brugte din opskrift, tilsatte en lille portion chokoladeganache jeg havde tilovers og brugte 1 dl. Den blev fin bagt i bunden, sprød på toppen og lidt blævret midt i. Det blev en meget lækker kage. Men din opskrift skal jeg helt sikkert prøve i den rene form.
Tak for endnu en inspirerende – og vanedannende :-D – opskrift
KH
Chris
Tusind tak :)
Kh AC
Udover at have forelsket mig i chokoladekagen – som smager virkelig godt! – så har jeg også forelsket mig i din urtepotteskjuler bag dig til venstre i videoen. Den vil passe rigtig godt på min køkkenhylde. Hvad mærke er den?
Den er jo virkelig også skøn – chokoladekagen :)
Urtepotteskjuleren er fra Ikea og jeg synes også den er virkelig fin og praktisk
Kh AC
Sønnemand bliver 9 år lige straks og han vil gerne have chokoladekage, så denne opskrift skal selvfølgelig prøves.
Der skal laves to stk, da vi er en stor (kageglad) familie.
Jeg tænkte på at lave en børne- og en voksenudgave. Altså en med og en uden kaffe. Mon kaffe/kokosglasuren kunne bruges til denne kage? ?
Det synes jeg ihvertfald lyder super lækkert! Lad mig endelig høre hvordan det bliver ♡
God fornøjelse og tillykke med ham :)
Kh AC
Hej – kagen ser lækker ud – tænker at jeg vil prøve at bage den i muffinsforme og portionsanrette dem med is og brombær-coulis og mynteblade. Har du erfaring med hvorlænge kagerne skal have når de bages i muffinsforme? Mvh Signe
Hej Signe,
jeg plejer at give dem 8-10 minutter i muffinsforme.
God fornøjelse, det lyder som en lækker dessert :)
Kh AC
Hej!
Det ser jo mega lækkert og nemt ud. Både på opskriften og i videoen.
Mit spørgsmål er:
Er det muligt at lave en dobbelt portion og så bage den i en bageplade? Falder den så rigtigt sammen, og kan den så stadig stå i de små 2 dage?
Ja, det kan du sagtens. Når den kommer ud af ovnen, kan du evt lige ‘tabe bradepanden’ fra små 20 cm over bordet, så vil den falde lidt sammen og den skal stadig gerne stå 1-2 dage inden servering, så bliver den bedst.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Hej
Hvor længe skal den bage hvis jeg bager halv opskrift i en 18 cm springform? Den ser fantastisk ud?
Hej Helle,
Jeg ville vælge at tjekke den efter 15 minutter, måske den skal have 15-22 min.
God fornøjelse
Kh AC
Hej
Jeg kan godt lide at bage.Men jeg kom til at tænke på når der beskrives smør , er det så Lurpak der menes eller alle disse blandings smør produkter der er kommet . Hvad er bedst til dette.
Med venlig hilsen
J
Hej Janne,
I alle mine opskrifter har jeg brugt økologisk 100% smør (ingen blandingsprodukter) – og det kan enten fra naturmælk, Thise eller lign.
Kh AC
Super lækker kage!!
Og det bedste ved den er at man kan bage den dagen før man skal bruge den :-D
Ville man kunne lave den glutenfri?
Tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre :)
Du kan prøve den med mandelmel eller glutenfri mel – mener der er lidt info i kommentarfeltet fra andre læsere der har testet det :)
Kh AC
Hejsa!
Det er første gang jeg kommenterer men bestemt ikke første gang jeg bruger en af dine opskrifter. Det er en virkelig dejlig blog du har og jeg tjekker altid dine opskrifter ud først når jeg skal igang med noget!
Selv min mand er fan :-)
Men vil spørge om een her chokoladekage egner sig til en skoleklasse; min søn fylder snart 6. Her tænker jeg på om den kan spises med fingrene uden at klassen forvandles til et krumme-helvede ;-) eller om du har et bedre bud, tænker den skal pyntes med smørcreme i forskellige farver gerne så det ligner noget ninjago-agtigt noget, men det skal jeg nok selv tage ansvaret for :-)
Tak for dejlige opskrifter og gode undskyldninger for overspringshandlinger
De bedste hilsner Rie
Hej Rie,
Tusind tak for din søde hilsen, hvor er det skønt at høre at I er glade for mine opskrifter ♡
Denne kage er meget som en saftig brownie og den vil fint kunne fungere – men jeg synes måske alligevel at denne denne talkage være mere perfekt til formålet. Blot bag en dobbeltportion af kagen i en alm bradepande med bagepapir og så er den rigtig god at pynte med smørcreme.
Rigtig god fornøjelse med det :)
Kh AC
Den var dessert til en fødselsdags middag. Serverede is og frugter til. Den var lækker. Tror bare min kaffe var lige en bønne for stærk. Alle var vilde med den.
Så dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften :)
Kh AC
Hej
Hvis man vil lave en bradepande, hvor mange gange vil du så gange opskriften op?
Vh Nadja
Hej Nadja,
jeg vil nok gange den med 3, tror jeg. Vær obs på om den skal have en anelse længere tid, og hold godt øje, for den skal endelig ikke have for meget og skal gerne stadig være blød på midten.
Kh AC
Hej Ann-Christine
Tak for de gode opskrifter du lægger ud.
Hvis man bager denne opskrift i en spring form på D.18cm, har du så en ide om hvor lang tid den cirka skal have?
Mvh.
Niels
Hej Niels,
Mange tak for din fine hilsen :) – du skal nok regne med 25-30 minutter med en diameter på 18 cm, men hold endelig godt øje med den, da det kan variere fra ovn til ovn. Den skal gerne være en anelse ubagt i midten.
God fornøjelse
Kh AC
Tusind tak for nogle skønne opskrifter :) På fredag har jeg sidste dag på arbejdet og jeg har inviteret en masse mennesker til kage. Derfor er jeg nok nødt til at bage 3-4 af disse. Du nævner på YouTube at hvis man skal lave flere, så skal de have lidt længere tid – mener du også hvis de hver er i sin springform, eller er det mere hvis man bager hele dobbeltportionen i fx en større form.
Undskyld spørgsmålet for jeg er helt nybegynder :) Men SÅ dejligt at du forklarer og viser alt på YouTube.
Hej Ewa,
Tusind tak for din søde hilsen, og det er virkelig fint du spørger!
Hvis du bager dem i hver sin springform, så behøver du ikke tage hensyn til at de skal have længere tid.
Rigtig god fornøjelse og rigtig skøn sommer til dig.
Kh AC
Virkelig skøn kage. Her i familien har vi et tick med revet appelsinskal og saft, så jeg tilsatte lidt revet appelsinskal, og det smager skønt med det lille strejf af appelsin. Pyntede kanten med flødeskum og jordbær og resten af kagen pyntede mit barnebarn.
Uhmm, det lyder også virkelig lækkert :)
Det er en vildt lække chokoladekage ?
Kan den fryses?
Jeg kunne godt tænke ar bage den til en fest, men har brug for at den kan bages en uges tid før.
Hej Karin,
Den kan sagtens fryses, og den er lige så lækker efter at være frosset som før, så det kan du sagtens.
God fornøjelse
Kh AC
Hej Ann-Christine,
Tak for en masse skønne opskrifter – din blog er på det seneste nærmest blevet min faste kogebog.
Jeg skal holde 7-års børnefødselsdag for en flok søde piger i næste uge, og min datter er vild med chokoladekage, og jeg overvejer at prøve mig med denne. Men jeg tænker at bage den som minimuffins – hvor lang tid skal de mon bages?
På forhånd tak for hjælpen,
Olga
Hej Olga
Hvor er det dejligt at høre ♡
Det skal nok have omkring 9-11 minutter, men hold gerne lidt øje med dem
Tusind tak for din søde hilse ngo rigtig god fødselsdagsfest til din datter.
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hej
Tusind tak for en fantastisk blog – jeg bruger den ofte :-)
Og en super lækker chokoladekage – kan fryses også stadig være lige så lækker.
Hej Anne Marie,
Tusind tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre!
Chokoladekagen kan fint fryses ned, og er også virkelig lækker efter optøning.
Kh AC
Hej Ann-Christine,
Jeg skal bage denne kage til på søndag, hvor jeg holder fødselsdagsbrunch.
Jeg vil høre om den er bedst, hvis man laver den på dagen, eller om man kan lave den dagen før, og så stille den på køl? Eller om du forslår, at man kan lave dejen dagen før, og så bare bage den på dagen. Hvad synes du?
Jeg spørger fordi, der bliver travlt med at lave brunchen, og jeg derfor næsten ikke kan finde tid til at lave hele kagen om morgenen.
P.S fortsæt det gode arbejde :)
Mvh Anh
Hej Anh,
Chokoladekagen skal helst bages færdig dagen før (eller to dage før, kan man også sagtens) så det passer jo perfekt ind i planerne :)
God fornøjelse og mange tak for din søde hilsen.
God weekend
Kh AC
Så fik man prøvet den og hold da op, den er bare lækker og den blev spist helt op! :) Jeg tænkte at jeg ville lave den til barnedåb til omkring 50 gæster og så ville jeg putte hindbær mousse ovenpå – Vil kagen kunne holde til det, eller skulle man bruge en anden form for kage?
Vi holder festen om lørdagen, så tænkte jeg at lave kagen torsdag aften, lave moussen og putte den på fredag så det kan sætte sig til lørdag i køleskabet? Eller har du andre forslag? Yderligere ville jeg høre hvor meget jeg skal fordoble opskriften til så mange mennesker? :)
Hej Diana,
Hvor er det dejligt at høre!
– og jeg synes det lyder som den herligste plan med hindbærmousse – det har jeg selv haft succes med, har blot ikke fået delt min opskrift på dette endnu. Men det vil helt sikkert blive lækkert og jeg ville gøre præcis som du beskriver ift dagene.
God fornøjelse
Kh AC
hej
først tak for mange gode opskrifter (også andet end kage ;-))
jeg vil gerne bage chokoladekagen i portioner (muffinsforme), hvor lang tid skal de så mon have?
på forhånd tak, og godt nytår!
kh Lotte
Jeg giver dem omkring 8-9 minutter i en muffinsform, men hold endelig øje med dem, for det kan variere fra ovn til ovn.
Rigtig godt nytår og mange tak for din søde hilsen♡
Kh Ann-Christine
Hej. Har bagt to i går til min søns fødselsdag i dag, men vi har en hel kage tilbage. Har du erfaring med, om den kan fryses? Så kunne den ryge på bordet næste weekend, når den står på fest igen? Den smager rigtig dejligt.
Det kan den sagtens – og den er i øvrigt også fabelagtig til romkugler de luxe :)
Hej Ann-Christine. Nu håber jeg, du ser mit spørgsmål inden i morgen, da det er der, jeg skal bage kagen. Jeg vil gerne bage denne til ca. 50 personer. Og der må gerne være ca. 2 stk. til hver (dog ikke som portionsanretning, men bare ‘skær-selv’). Kan den laves i en alm. størrelse bradepande? I så fald; hvor mange gange kage portioner, tænker du en bradepande kan rumme, så den stadig bliver som originalen? Giver det mening? Hilsen Sandra
Hej Sandra,
Jeg har faktisk aldrig bagt den i så store mål, så skal ikke helt kunne sige hvor meget du kan fylde i en bradepande – men jeg vil umiddelbart gætte på x3 (måske 4). Holde endelig godt øje med den, for den skal have noget længere tid i bradepande end i en alm springform. Jeg vil anslå omkring 40-45 minutter, men det er kun et bud og kommer meget an på ovnen.
God fornøjelse
Kh AC
Har du et godt tip til en god chokolade man kan bruge til denne kage, som man kan købe i et supermarked? :)
Jeg har planer om at lave dobbeltportion og bruge kagen til en talkage med skovbærmousse “bomber” ovenpå :)
Jeg ville selv gå efter en økologisk variant mellem 55 og 70 % kakaoindhold.
Irma har en økologisk chokolade på 55 % (den fåes også i nogle Super Brugsen butikker) og ellers har Coop butikkerne en fra Änglemark på 70 %. Alt det er jo smag og behag, og jeg synes generelt man kommer godt afsted med at vælge en chokolade som man godt kan lide at spise i ren version, den må blot ikke være for sød til denne kage, men det rammer man glimrende med en kakaoprocent på over 55 % (og helst under 70% )
Lyder som en super skøn kage du har planer om, rigtig god fornøjelse med den.
Kh Ann-Christine
Hej!
Tak for altid lækre opskrifter og en virkelig inspirerende blog.
Jeg vil høre, om jeg kan bage kagen dagen inden servering og opbevare den på køl? :-)
Vh Anna
Den skal helst bages dagen inden, så det kan du sagtens – og den kan både opbevares på køl eller i et lidt køligt skab ved 18-19 grader.
Kh AC
Den ser virkelig lækker ud!
Jeg tænker at jeg vil bage kagen til min fødselsdag næste lørdag, men jeg skal ud og rejse hele ugen.
Hvis jeg bager kagen i dag, tror du så, at det er bedst at jeg lægger den i fryseren lige efter den er afkølet og så tager den op så den står en dag fra fredag til lørdag, – eller at jeg lader den stå til i morgen, og så smider den i fryseren og tager den op lørdag?
Jeg har en tendens til at ødelægge mit bageværk, så jeg vil lige høre din anbefaling :-)
Hej Nadia,
Jeg tror det kommer til at gå helt fint uanset, hvilken løsning du vælger af disse to.
Men tag gerne kagen op af fryseren fredag, for at lade den tø langsomt op på køl.
God fornøjelse
Kh AC
Kan jeg bruge lidt vaniljepulver i stedet for vaniljestang? Ved godt stang er bedst, men vil gerne bage den NU og har ikke andet end pulver på lager. :) Hvis ja, hvor meget pulver vil du så anbefale? På forhånd tak for svar! Vh sofie.
Ja, det kan du sagtens altid gøre.
Vanilje er virkelig dyrt i øjeblikket, da det er steget voldsomt i pris de seneste år – så jeg bruger også lige så ofte vaniljepulver som vaniljestang. Jeg plejer at bruge en god stor knivspids usødet vaniljepulver som erstatning for en vaniljestang.
Kh AC
Så god kage!! Virkelig den bedste! Efter 15 minutter i ovnen smed jeg 150 friske hindbær henover kagen, så de lige sank en lille smule i kagen og bagte derefter færdig.
Komplimenterer chokoladen så godt :-)
Tak for en god opskrift.
Uhmm, det lyder virkelig skønt og lækkert ♡
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Virkelig lækker kage som jeg har bagt flere gange. Kunne man opgradere med saltkaramel og hvordan ville du gribe det an? Jeg tænkte om man kunne sprøjte det ned i dejen som med dine muffins.
Jeg ville nok vælge at smøre den med saltkaramel og dernæst et lag chokoladeganache. Men det lyder også som en spændende ide med at sprøjte lidt karamel ned i kagen – fortæl endelig hvordan det blev ♡
Hej AC
Jeg er så heldig at jeg for 3 måneder siden blev mor til to dejlige børn. En dreng og en pige. I den rolige tid før fødslen faldt jeg over din blog. Det er hyggeligt at høre om hvordan livet med sådan et par ( meget større) størelser er hos jer. Chokolade-kagen er i ovnen nu og jeg glæder mig til ay dele den med nogle venner i weekenden. God dag. Kh Ida
Årh, hvor er det dejligt! Kæmpe stort tillykke med dine to små dejlige størrelser.
SÅ hyggeligt ♡
– ville ønske jeg i små glimt kunne skrue tiden lidt tilbage til dengang, hvor Johan og Julie var små. Totalt kliche, men når man kigger tilbage er tiden jo bare gået alt for stærkt ;)
Tak for din søde hilsen. Rigtig god barsel til jer og endnu engang tillykke ♡
Kh AC
Hej Anne-Christine
Vil høre om hvilken kage du vil bage, da jeg skal bage en kage i morgen til mit arbejde i anledning af mn fødselsdag i dag. Der er ca. 20 personer
vh lidia
Hej Lidia,
Disse kager er alle mægtig gode til formålet: http://www.valdemarsro.dk/gode-kollega-kager/
Og stort tillykke med fødselsdagen :)
Kh AC
Har nu bagt din chokoladekage 3-4 gange og det er verdens bedste chokoladekage….men hver gang må jeg bage den ca.10 min længere end angivet ellers er den flydende. Det er vel ikke meningen den skal være flydende?
Hvor er det dejligt at høre :)
-jeg tænker at det kan delvist være at vores ovne bager forskelligt eller at vores forme måske ikke er helt lige store (måske din kage er lidt højere og derfor skal have lidt mere …) Det er kun et gæt.
Kagen skal ikke være flydende, men ligge lige mellem flydende og færdigbagt, så den stadig føles ret ubagt i midten.
Men uanset, så er det endelig bare at bage den til du synes den er perfekt ♡
Kh AC
Ser lækker ud og fantastisk at jeg kan lave den idag, når vi holder børnefødselsdag fredag? Spøgsmålet er om jeg kan bruge dejen til muffinforme?
Jeg har selv bagt chokoladekagen i faste muffinsforme og det egner den sig fint til – men jeg tror den vil hænge meget i papirsformene.
Der vil jeg næsten anbefale denne opskrift på chokolademuffins i stedet :)
Hej Ann-Cristine
Har lige bagt denne kage med mine børn, den er virkelig nem at gå til, og smager super godt.
Mvh Mimi K
Hvor er det dejligt at høre :)
Tak for den fine tilbagemelding på opskriften
God sommer til jer ♡
Fantastisk kage! Jeg skiftede hvedemel ud med rismel, da min mand er på glutenfri diæt. Det kan man sagtens.
Jeg er i øvrigt helt vild med din blog. Det er tit her jeg starter og ender, når jeg søger opskrifter. Tusind tak.
Hvor er det dejligt at høre! ♡ Tusind tak, det er jeg glad for :)
– og godt tip med rismel til andre der undgår gluten – tak for det også :)
Kh AC
man siger ikke nej til en god kage eller hjemme bagteboller
Enig ;)
Hej Ann-Christine, jeg vil bare lige sige tak for den her opskrift.
Jeg skulle have kage med på mit arbejde over et par dage, og sprang derfor ud i at bage den her kage i weekenden. Bagte først en dobbelt portion, og da den var testede bagte jeg en en triple portion:)
Kagen er nu blevet serveret både på mit arbejde og min kærestes arbejde, og de har alle været rigtig glade for den. Så meget så der er blevet lagt sedler med glade kommentar om kagen:)
Det var godt nok ikke den kønneste kage, da overfladen gik i mange stykker ved første brydning, men konsistens og smag gjorde dette minus ubetydeligt:)
Jeg kan lige nævne at jeg bagte hvad der svare til en dobbeltportion i en bradepande, hvor den blev en ret høj kage. Den skulle have 45-50 min ovnen før midten var bagt nok.
Nu har vi lagt det sidste i fryseren, så må vi teste en dag om den også er god efter sådan en tur:)
Mums mums mums
Hej Rasmus
Tusind tak for din hilsen! SÅ dejligt at høre at kagen var et hit på begge arbejdspladser.
Den er rigtigt nok ikke så køn, men man kan evt smøre den op med et godt lag chokoladeganache – og når det er sæson, så pynte den med en masse skønne bær, som jeg har gjort her det hjælper lidt. Jeg oplever også selv at den ‘krakelerer’ mest i overfladen, når jeg ganger opskriften op, den er ikke så slemt til det når det blot er en enkelt portion jeg bager.
Efter en tur i fryseren kan den også forvandles til romkugler eller træstammer – SÅ lækkert!
Kh AC
Kan den fryses? Bages dagen før (hvordan så opbevares) hvis man ikke har mulighed for at bage den på dagen hvor den skal bruges?
Den kan sagtens fryses, og tages gerne op dagen før den skal spises og tør op i køleskabet, hvorefter den gerne skal temperere på køkkenbordet inden servering i en times tid. Mindst.
Denne chokoladekage skal allerhelst bages 1-2 dage før den skal serveres, så den har tid til “at sætte sig” og den opbevares på køkkenbordet under et rent klæde. Så bliver den helt perfekt.
Kh AC
Det er og bliver bare den bedste chokoladekage?
Hver gang jeg serverer denne for gæster, så er der helt stille i rummet. Og den bliver virkelig nydt..
Tak ??
Det er da den dejligste kompliment til sådan en lækker chokoladekage ♡ Tusind tak for den :)
Hej Ann-Christine,
dén kage der, ser jo helt fantastisk ud! Vi har en kageordning på mit arbejde og nu er det blevet min tur, til at bage.
Hvordan tror du, at kagen vil gøre sig med nødder i? Vi er 15 mand, så skal jeg fordoble kagen eller er der nok i én kage? :D
Uhm, tror den vil være virkelig skøn med nødder i. Det kunne jeg sagtens forestille mig ville være lækkert!
Jeg tror det er fint at fordoble kagen, for den mætter ret godt og hvis du er usikker på om der er nok og dine kollegaer er meget glade for kage – så suppler evt med en god vanilje is. Så er der ihvertfald nok :)
God fornøjelse – lad mig endelig høre hvordan den bliver, hvis du tilføjer nødder til :)
Hej Ann-Christine,
Jeg står og vil lave denne lækre sag da vi får gæster til spisning i morgen. Ville du anbefale en saltkaramel som man kunne “drysse” over kagen i stedet for en chokolade ganache? Jeg overvejede også at serverer den med vaniljeis, så jeg er egenligt bare lidt forvirret af alle de muligheder, og tænker du eventuelt havde et ekspertråd ;-)
Ps. Virkelig lækker blog. Jeg nyder at læse med, og mine medmennesker nyder godt af dine dejlige opskrifter!
Mvh
Nanna
Hej Nanna,
Tusind tak for din søde hilsen og de pæne ord om min blog og opskrifter :) Det er jeg glad for at høre!
Det er også svært med så mange valgmuligheder til denne kage, for alt lyder jo godt!
Da det er en varm sommerdag og det er en ret tung kage + vi er lige i starten af den dejligste bærsæson, så ville jeg servere den sådan her: http://www.valdemarsro.dk/smaa-glimt-fra-2-x-6-aars-foedselsdag/
simpelthen bare toppe den med en masse skønne bær og så servere vaniljeis til.
Jeg elsker saltkaramel til også, men tror næsten at det vil blive for tungt og sødt på sådan en sommerdag – hvorimod med bær og vaniljeis, så bliver den mere afbalanceret, hvis det giver mening ;)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Tusinde tak for dit svar. Det gav/giver rigtig god mening, og endte også med at tænke is/bær før jeg nåede at se dette hehe. Kagen blev ovenud lækker og var et kæmpe hit! Den er jo lidt chokolade-tung, men kunne ikke dy mig ;-) Tænker jeg snart skal gøre brug af sæsonen og få lavet noget mere med bær og rabarber.
Have en rigtig dejlig mandag :-)
Hvor dejligt! Og chokoladekage er jeg helt enig i, er et hit året rundt ;)
Rigtig dejlig dag til dig
Kh AC
Jeg skal til selskab hos nogle venner på fredag og tænker at denne her vil være den perfekte dessert at tage med sammen med en bøtte god is! Tror du at jeg kan bage den allerede i aften (onsdag) og at den så stadig vil være god fredag? Skal jeg mon opbevare den ved stuetemperatur eller i køleskab?
Bedste hilsner og tak for en dejlig blog, som jeg nyder at læse!
Hej Line
Det lyder bare rigtig dejligt og hyggeligt! Og du kan sagtens bage den i dag, den har kun godt af at have to dage til at ‘sætte sig’
Opbevares på køkkenbordet, overdækket af et rent klæde
Rigtig god fornøjelse og tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Hej
Vi skal have gæster på fredag og tænker på at bage denne kage til dessert. Jeg har tænkt mig at servere vaniljeis til. Jeg vil dog gerne servere lidt ekstra til. Jeg har lavet en havtorn-“sirup” – som ikke er særlig flydende. Tror du den vil kunne bruges til – eller er det bedste med bær til?
MVH
Anne
Jeg synes det lyder virkelig dejligt med havtornsirup til og vaniljeis.
Evt rist nogle mandler, hak dem og vend dem i siruppen som lidt ekstra crunch til kagen.
rigtig god fornøjelse
Kh AC
Ser virkelig lækker ud. Tænker jeg vil bruge den som dessert sammen med vanilie is. Går det? Jeg skal have 25 tøser. Tænker at lave 3 dobbelt portion, og så lave den i brandepande. Tror du den skal have samme bagetid?
Hej Dorte,
Det lyder så skønt!
Den skal have noget længere tid i bradepande, læg mindst 10 minutter til og hold så godt øje med den. Den skal virke ubagt og blød i midten, det sætter sig når den får lov at stå en dag eller to.
God fornøjelse :)
Kh AC
Hejsa,
Først tak for en fantastisk madblog, bruger virkelig dine opskrifter meget. – Chokoladekagen her bagte jeg i weekenden, den er alt for god, tror du det vil være okay at lave den dobbelt og bage den i en stor bradepande? Og hvis ja, skal den så have samme tid tror du? :-)
Hej Anna,
Tusind mange gange tak :) Hvor er det dejligt at høre!
Jeg ganger selv nogle gange op på chokoladekagen og synes den ofte lige skal have 2-4 minutter mere, for at den ikke er helt rå på midten. Men prøv dig endelig frem. Hellere et par minutter for lidt end et par for meget, med denne kage
God fornøjelse
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Min søn bliver 6 på søndag, og han vil gerne have en chokolade-angry birds kage. Jeg tænker på at lave denne her kage, og så putte noget flødeskums-haløj oven på for derefter at lave en angry bird med M&M’s Hvad tror du egner sig bedst til at komme oven på? ren fødeskum, noget chokolade-mousse, eller…? Tror du kagen evt. kan bliver ødelagt af at blive pakket ind i flødeskum?
Hej Stine,
Uhh, lækkert!
Jeg tror, at jeg ville gøre sådan:
Bage den i en stor rund springform to dage før og lade den køle af i springformen.
Derefter ville jeg smøre den op med en chokoladeganache ala denne: http://www.valdemarsro.dk/pandekagelagkage-med-chokolade/ Så er der en glat ren flade at pynte på. Jeg tror næsten, at flødeskummet som bund får farverne i M&M´s til at flyde lidt ud, men det vil ganachen ikke gøre på samme måde og det er nemmere at få glat.
Oven på chokoladeganachen er der så frit spil til pynt med både flødeskum, M&Ms, bær osv. Det tror jeg kunne blive ret flot :)
Stort tillykke med ham, jeg håber I får en skøn dag :)
Kh Ann-Christine
Tak for hurtigt svar. Ja det er rigtigt at flødekummen tager farve fra M&M’sne. Jeg har aldrig prøvet lave en ganache, eller smørre en kage op. Er det svært? hvad bruger du af redskaber til at smøre kagen op med?
Jeg bruger en spartel til at smøre op med, og måske du skal lave ganachen en smule tyndere ved at komme en anelse mere fløde i – den skal i øvrigt laves samme dag som kagen, gerne 1-2 dage før brug og opbevares på køl.
Så pisker du den op når den skal bruges, det bliver cremet og fløjlsblødt som nutella og smører den på med spartel, paletkniv eller lign.
Jeg ville nok lave 3 x opskriften på ganache, så der er nok. Skulle der blive noget i overskud, amger det himmelsk som ‘nutella’.
Hold fast en god og supernem opskrift. Lavede den med moderat kaffe, og valrhona 70 %, selv min datter på 4,5 var helt enig i at det er verdens bedste chokolade kage..! Bliver klart en genganger.
Hurra for mandagskage.
Tak for inspiration og lækre opskrifter.
Ihh, hvor er det skønt at høre :)
Det er jeg glad for <3
kære Ann-Christine
Faldt lige over denne opskrift, som lyder super lækker! Jeg er simpelthen nød til, at prøve at lave den. Jeg tænker, at jeg skal lave den til mine kollegaer på fredag i anledning af min fødselsdag. Vi er omkring 20 på mit kontor, så tænker at lave dobbelt portion. Tror du, at det er muligt at lave dobbelt portion med det samme og så bage den i en stor bradepande?:)
Hej Mette,
Hvor lyder det dejligt og stort tillykke med fødselsdagen!
Du kan sagtens lave en dobbeltportion i en bradepande. Lav den evt gerne allerede onsdag aften, så den kan nå at sætte sig. Den bliver kun bedre af at stå en dag eller to.
Kh AC
Kære AC!
Her har jeg kagen i ovnen i skrivende stund og ser nu, at jeg har glemt alt om at røre salt i dejen. Syntes ellers, jeg fulgte opskriften. Men her dufter himmelsk og jeg glæder mig til at smage senere.
Kh
Majken
Heldigvis er jeg ret så sikker på at chokoladekagen bliver noget dejlig uanset :)
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Kagen er blevet noget så lækker, også uden salt. Som jeg skrev på IG, var den ret underbagt i midten i går, men i dag er den helt perfekt. Halvdelen er pakket i fryseren, tænker den skal serveres med en god vaniljeis samt hindbærcoulis næste gang, vi får gode venner til middag?
Tak i øvrigt for nogle altid fantastiske opskrifter, jeg har afprøvet en del efterhånden og er endnu ikke blevet skuffet?
Så dejligt :) det er jeg glad for at høre!
Og hindbærcoulis og vaniljeis til, uhmm
Kh AC
Så er sidste halvdel af kagen tøet op, vi har dog hverken gæster, vaniljeis eller hindbærcoulis☺️
Derimod sover ungerne som sten og manden ser fodbold hos en kammerat, så hende den gravide har i skrivende stund helt uforstyrret kunnet sætte tænderne i stykke nr. 2?
En tur i fryseren har faktisk, om muligt, gjort kagen endnu bedre…mums…jeg tror, jeg kan høre stykke nr. 3 kalde fra køkkenet?
Åhhh, hvor lyder det hyggeligt!
Jeg synes det lyder som den hyggeligste måde at tilbringe sådan en torsdag aften på ;)
Kh AC
Er igang med kagen – og 2 roser:
1. Virkelig nem at lave
2. Den dufter og smager jo bare HELT fab
????????
Jubii, hvor er det dejligt! :)
Hey Ann-Christine..
Rigtig god ferie.. Gid det var mig, smiler..
Vil bare “sige” skrive at din opskrift på verdens bedste kage er super!!
Nu står jeg og laver den igen igen..
Min elskede søn bliver 18 i dag.. Så jeg har bagt boller, stor fødselsdagskage og tænkte lige på denne chokoladekage.. Den skal da også lige bages, smiler
Hygge hey fra mig..
Tænkte om kagen kan skæres igennem på langs når den er kold.. og så smøre et lag hindbærmousse i mellem.. ?!
Tak min søn’s 18års dag blev super.. tak
Nu skal jeg til en rund fødselsdag nu på lørdag.. så har i tankerne at bage kagen med et lag mousse i mellem.. hvis det kan lade sig gøre.. ??
Venligst Sus..
Hej Sus,
Jeg tror godt det kan lade sig gøre, men måske du lige skal give den 2-3 minutter mere end ellers, så den ikke er alt for svampet i midten.
Det lyder virkelig lækkert ellers. Alternativt, så er der denne chokoladelagkage som jeg tidligere har lavet : http://www.valdemarsro.dk/chokolade-lagkage/
Kh AC
Ihh, hvor er det skønt!
Det er jo altså noget af det bedste ved at dele mine opskrifter, når det også bliver andres favoritter :)
Stort tillykke med din søn, jeg håber I havde en skøn dag
Kh AC
Uuuhhhmmm elsker chokoladekage. Skal helt sikkert prøves! Kan man mon fryse den?
Ja, sagtens – hvis der er noget tilbage, altså ;)
Det ER virkelig verdens bedste chokoladekage
Yeahh, det er jeg glad for at du også synes :)
Den er helt sikkert røget helt i top over listen med yndlings chokolade-treats. Så er helt enig i titlen ;-) Lavede den for et par weekender siden, da kæresten skulle møde mine forældre for første gang, og det var et stort hit med en hurtig rørt softice og grand marnier marinerede jordbær til .. især hos mig, familiens chokolade-øre nr. 1 ! Mange tak for opskriften, og en super blog.
Uhh, grand manier marinerede jordbær – det er noteret ;)
Hvor er det skønt at høre at den også hitter hos dig!
Ååh. Det er slet ikke fair at vise sådan en til en gravid med chokolade-cravings. :-) Jeg har fundet min næste must-try :-)
Jeg synes du har fortjent det ;)
Den er verdens bedste – sidder netop nu og nyder et stykke til en god kop kaffe ….. mums
ihh, hvor godt! Jeg glæder mig altså også til at bage den igen til sommer :)
Hold nu op den ser lækker ud. Den må jeg prøve at lave:-)
Hvilken chokolade bruger du?
Håber I er kommet godt afsted. Glæder mig til at følge jeres tur rundt i Asien:-) rigitg god tur.
I kagen er har jeg brugt Valhrona 56 %, men er også glad for både Callebaut og Amedei chokolade. Callebaut kan ofte købes til en okay pris, evt på nettet :)
Og tusind tak, vi er kommet rigtig godt afsted :)
Hvad siger børnene til kaffesmagen?
Har en på 2 og er i tvivl om hvorvidt han ville kunne klare kaffen.
Det tager de helt fint, men kaffen kan evt undlades, hvis man ikke synes om det :) Den smager ikke kraftigt igennem, men understreger blot chokoladesmagen på en fin måde (synes jeg i hvertfald)
Hvor mange personer er portionen til? Synes ikke lige jeg kan se det. har lovet min kæreste at lave den til hans fødselsdag i morgen, han er stor chokolade fan
Jeg vil satse på at den er til 8-10 personer, så er der i hvertfald nok til alle også hvis man er virkelig chokoladekagefan :)
God fødselsdag til ham
Det lyder godt. Har kønt rigeligt ind så hvis vi får smagt for meget på den i aften så kan der laves en til :)
Tak for det og håber i nyder jeres rejse :)
Dét synes jeg lyder som en glimrende plan ;)
Der var rigeligt og den smagte jo fantastisk, ligesom den fra emmerys som der blev nævnt. Kunne nemt bruges som en dessert med is og nogle bær til.
I aften skal der laves dine havregrynskager, dem skal han have med på job. De smager jo helt fantastisk :)
Hvor er det dejligt at høre og uhm, nu bliver jeg altså kage-sulten og er SÅ meget med på din ide med is og bær til denne kage. Mums :)
God fornøjelse med havregrynskagebagning også
Åh, den ser god ud! Men jeg kunne ikke lade være med at grine, da jeg så, at der næsten ikke er noget mel i – Så er det jo klart, at den smager så godt! ;) Jeg glæder mig til at bage den i weekenden <3
Lige præcis, det er virkelig en CHOKOLADEbombe :)
Glæder mig til at høre hvad du synes om den – god bagelyst
Sådan en opskrift må du ikke smide på bloggen en dag hvor jeg arbejder hjemme – for så er der stor risiko for at den bliver bagt meget hurtigt :-)
Uii, det var godt planlagt af mig ;) -eller ikke så godt planlagt, måske :D
Den ser bare så god ud!
Den ligner præcis den, som jeg fik forærende af en bekendt – kagen var fra Emmerys. Jeg skar ganske små stykker, mange gange, og ja, pludselig var den væk! Jeg spiste den hele selv…ups…
Sådan kan det nemt gå ;)
Emmerys laver også nogle formidable chokoladekager – og ja, den minder om denne, både i smag og konsistens :)