Vegetar Lasagne
En lækker smovset Vegetar Lasagne er en genial måde at få spist en masse dejlige grøntsager på, og selv om man godt kan lide kødretter også, så er det også rart at snuppe et par dage uden kød i løbet af ugen eller indimellem.
Min opskrift på vegetar lasagne kan snildt serveres for alle. Både de der mener, at de ikke er begejstret for vegetarretter og for dem der ikke er begejstret for hverken champignon eller for alt for meget grønt i maden … Herhjemme kalder jeg den blot lasagne og så er der faktisk ingen, der opdager, at den er meget anderledes end min klassiske opskrift på lasagne, bortset fra at der er flødestuvet spinat i denne grøntsagslasagne – og det er alle herhjemme i forvejen vilde med.
Arbejdstid 60 min.
Antal 6 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Vegetar Lasagne
- Lasagnesauce
- 2 løg, finthakkede
- 3 fed hvidløg, finthakkede
- 250 g champignon, finthakkede
- 2 tsk tørret timian
- 4 gulerødder, groftrevet
- 3 stængler bladselleri, groftrevet
- 1 squash, groftrevet
- 1 aubergine, groftrevet
- 1 dl koncentreret tomatpuré
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 2 spsk olivenolie, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Spinatfyld
- 1 løg, finthakket
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 500 g frossen spinat
- 1 håndfuld frisk basilikum, finthakket
- 1,50 dl piskefløde
- 1 knivspids muskatnød, fintrevet
- 1 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Mornaysauce
- 2 spsk smør
- 2 spsk hvedemel
- 3 dl mælk
- 1 drys muskatnød, fintrevet
- 125 g frisk mozzarella, skåret i tern
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Derudover
- 250 g lasagneplader
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Lasagnesauce
Sauter løg i en gryde med olie ved middelvarme, til de er bløde.
Skru op for varmen, kom champignoner i og rør godt igennem.
Kom alle de andre ingredienser til lasagnesaucen i gryden og lad det simre i minimum 1 time ved lav varme. Jo længere tid, jo mere cremet og lækker bliver saucen. Rør jævnligt og tilføj grøntsagsbouillon, hvis det er nødvendigt. Smag til med salt og peber.
Spinatfyld
Tilbered spinatfyldet, når lasagnesaucen har simret færdig.
Sauter løg og hvidløg på en pande med olie, til løgene er bløde. Tilsæt frossen spinat og kog op, til spinaten er tøet op. Hæld overskydende væde fra. Tilsæt basilikum og fløde. Smag til med friskrevet muskatnød, salt og peber.
Mornaysauce
Smelt smør i en gryde og pisk hvedemel i til en melbolle. Pisk derefter langsomt mælk i, til alt melet er opløst og saucen er jævn. Kog den igennem og kom mere mælk i hvis nødvendigt.
Når saucen er jævn og har en god cremet men flydende konsistens, tilsættes ost og der røres til osten er smeltet. Smag til med muskatnød, salt og peber.
Vegetar Lasagne
Kom først halvdelen af mornaysaucen i et smurt ovnfast fad.
Kom skiftevis lasagnesauce, spinatfyld og lasagneplader i, til der ikke er mere sauce tilbage og afslut med mornaysauce.
Bag lasagnen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 20-25 minutter, til lasagnepladerne er møre.
Denne lasagne er fantastisk god – lækker og smovset 😋 Jeg har lavet den flere gange 😀
Hej Rikke
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Det smager SÅ fantastisk. Du er en stjerne til at lave vegetarretter. Elsker også din blomkålscurry.
Hvor er du sød! Tusind tak for din skønne tilbagemelding på opskriften, det er jeg rigtig glad for at høre ♡
Kh Ann-Christine
Dejlig måde at få en masse grøntsager på. Kan du anbefale en god foodprocessor til at hakke/rive arbejdet?
Hej Katrine
jeg er rigtig glad for den fra Kitchenaid, minihakkeren og overvejer også at købe foodprocessoren derfra.
Jeg har en magimix foodprocessor, og den er sådan set rigtig god, men den fylder en del + det er lidt besværligt med de tre skåle, så hvis man bruger den mindste skål, så skal de andre også vaskes af, da den ikke kan køre med den lille skål alene.
Rigtig god fornøjelse med at finde den helt rigtige til dig :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
River du champignon stilkene med, eller bruger du kun “toppen”?
Tak på forhånd :)
Jeg bruger også stilkene, renser dem blot fri for jord.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Hvad er “fidusen”, når man skal rive bladselleri og aubergine? Synes baldsellerien “tråder” og auberginen “bøjer” – hvad gør jeg mon galt?
Men retten smager skønt – synes blot der er meget spild, da jeg ikke kan gøre det ordentligt.
vh
Stine
Hej Stine,
jeg bruger min foodprocessor, minihakker eller river på mit microplane rivejern, som er ret skarpt. “fidusen” er enten et skarpt rivejern, eller skære i grove stykker og komme dem i en foodprocessor eller minihakker.
Kh Ann-Christine
Hejsa:) er det kun grøntsagssovsen man kan fryse ned eller kan man også forberede ostesovsen og fryse den ned, så man ligesom har alle elementer klar i fryseren? Og hvis ja, hvordan vil du så anbefale at jeg tør ostesovsen op igen? Tak for gode opskrifter, du er altid min go-to! Kh Mathilde🌞
Hej Mathilde
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg rigtig glad for :)
Jeg synes godt at osteretter kan ændre konsistens, når det fryses, så jeg ville selv nøjes med at fryse grøntsagssaucen (eller fryse den samlede færdige ret, det kan også fungere fint)
God weekend og rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Super skøn lasagne, den faldt i god jord hele vejen rundt om bordet, både veganere og kødspisere.
Hilsen Hans
Hej Hans
Det er jeg glad for at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
For filan!
Hvor smagte det godt!
Og selv min kæreste roste den til skyerne. Han er ikke er kræsen men har et hjerte der banker for kød så han havde advaret om det nok ikke blev hans favorit..
Men han tog to store portioner og roste det heeeelt vildt!
Det samme gjorde mine børn på 2 og 4 som ellers normalt heller ikke er kræsne men hvor feks. Champignoner er KÆMPE no go..
Tror den store sagde det smagte godt sådan cirka 100 gange under måltidet..
Og nåh ja, jeg selv var også bund tilfreds!
Tiden løb dog fra mig så selve sovsen fik kun en halv time til at simre.. det ødelagde den slet ikke, men vil glæde mig til en dag jeg har tid til at give den masser af kærlighed
Sikke en skøn tilbagemelding! Tusind tak, det er jeg så glad for at høre ♡
Kh Ann-Christine
Kan ikke tåle spinat så hvad kan man bruge i stedet for
Du kan blot undlade den del med spinat eller evt bruge grønkål i stedet.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej AC
Har du mon et forslag til, hvad jeg kan putte i, i stedet for champignon?
Du kan erstatte med fintrevet aubergine
Kh Ann-Christine
Jeg brugte 3 timer og jeg mener ikke jeg er langsom i et køkken. Vi planlagde at spise kl 18 og nu kl 19.30 er lasagnen i ovnen. 20-25 i ovnen holder heller ikke, på lasagnepakken står der 40-45 min, så det ender med at rettten er natmad.
Synes generalt også, at tiderne ikke passer. Den her ret skal ikke laves som gæsteret, så får man ikke tid til gæster.
Håber den smager godt og så tænker jeg at dele tilberedningen op over 2 dage.
Jeg har netop for 3. gang lavet den her skønne lasagne – og denne gang ville jeg følge hele opskriften, dvs. de to andre gange har jeg “blot” lavet en bechamelsovs, og så med gratineringsost på toppen. Det blev dog rigtig godt. Nu ville jeg så følge opskriften helt, og så opdager jeg, at der i opskriften står FRISK mozzarella. Er det den hvide, bløde mozzarella, der kommer i en lage?
Jeg havde kun produktet “revet mozzarella”, og ja, den var “frisk”, men det blev godt nok en tung sovs – nærmest som en fugemasse :-)
Men smagen – den fejlede ikke noget.
Tak for mange lækre opskrifter og god inspiration.
Hej Knudd
Hvor dejligt at du synes godt om den. Jeg bruger frisk mozzarella i opskriften og til saucen, og det er den bløde i lage. Hvis du bruger en fast mozzarella, så skal mængden justeres lidt til, så prøv evt med lidt mindre.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Måske er jeg heldig at få svar idag, hvor jeg skal lave retten. Hvad skal der ske med løg og hvidløg i spinat delen? Der står hverken i skiver eller fint hakket, som der står i saucen.
Og hvad med det fad, som skal bruges, hvor stort skal det være?
Det står nu i opskriften :)
Der kan blot bruges et helt alm lasagnefad, størrelse omkring 34×24 eller lign.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Er lige gået ind i uge 3 uden kød og lavede den her lassange i går. Det er ikke sidste gang det sker :-) tror dog jeg vil lave dobbelt op på Mornaysauce næste gang, da jeg ikke helt syntes der var nok :-) men opskriften er røget direkte ind i min nye liste af retter :-)
Mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Rigtig god weekend til dig
Kh Ann-Christine
Nøj den er god… har lige lavet den her til aften for første gang og det er uden tvivl den bedste lasagne jeg har lavet med/uden kød nogensinde. Smed lidt ekstra frisk mozzarella på toppen. Det gjorde den bestemt ikke værre 🤗 Lækker konsistens og skøn smag.
Hvor er det dejligt at høre! Tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften :)
Kh Ann-Christine
Det er en rigtig god opskrift – mange tak:)
Rigtig dejligt lasagne, begge mine drenge syntes den var god og de ellers elsker kødretter som regel. Vil lave den som gæstemad med hjemmebagt brød og salat i morgen.
Hvor er det dejligt at høre!
Mange tak for din søde hilsen og skønne tilbagemelding på opskriften
Dejlig weekend til jer
Kh Ann-Christine
Hej
Hold nu magle den lasagne er himmelsk. Selv min mand spiste med god appetit. Den bliver helt sikkert lavet igen og oftere.
Dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Hej!
Skal man bare smide hele 3 fed hvidløg i lasagnesaucen?
Elsker den her lasagne, har fået den flere gange hos min veninde!
De skal være finthakkede :)
God fornøjelse
Kh AC
Kære Ann-Christine,
Tusinde tak for dine inspirerende opskrifter; du er en tryg go-to, når jeg skal “finde på noget” :-)
Nu skal jeg have forældre, børn og børnebørn til aftensmad på torsdag OG jeg skal på arbejde, derfor:
Jeg har (bedst) tid til at forberede mad imorgen/onsdag. Kan jeg lave det hele til og med “lægge lasagnen sammen” UDEN at bage den ? eller skal jeg bage den imorgen og så OPVARME den torsdag ?
Håber, du har tid til at svare, og på forhånd mange tak.
Kære Jeanett
mange tak for din søde hilsen :)
Nu nåede jeg ikke lige at vende retur på dit spørgsmål her midt i bogudgivelsesugen, men håber det er gået fint :)
Kh Ann-Christine
Undskyld, nu har jeg lige læst baglæns i kommentar-tråden og du har allerede svaret på det samme spørgsmål den 18. januar ;-)
Når lasagnen skal være uden komælksprodukter
Her i huset har vi både e en vegetar og en, der ikke kan tåle komælksprodukter særlig godt. Så i alle opskrifter med komælk skal der laves lidt om. Jeg lavede lasagnen i går, og den smager virkelig godt. Jeg tænker andre kan få glæde af min opskrift:
Fra Netto bruger vi rismælk fra Naturli, og en fåreost, der kan rives. De har en trekantet en til vist nok 39 kr. Det er som erstatning for piskefløde og ko-ost.
lagsagnesovs:
Jeg brugte ca 1,5 dl rødvin i stedet for boullion og worhestersauce
Spinatfyld: En håndfuld revet fåreost i stedet for fløde
Morneysauce:
Dobbelt portion, dvs. 6 dl. Rismælk og dobbelt smør. Smørret kan erstattes med det fra Becel, hvis tolerancen over for komælk er nul.
Resten af den revnede fåreost skal ovenpå lasagnen.
Jeg saltede ikke lasagnen ud over Saltindholdet i den revne ost. Du skal bruge hele osten. Og derfor brugte jeg heller ikke boullion.
Der kan tilføjes mere rødvin, hvis sovsen koger helt ind.
Næsten gang vil jeg bruge hele spinatpakken, dvs 750 gram.
Jeg vil anbefale tre lag sasagneplader, da jeg tror, det vil smage bedre end med to lag.
Jeg bruger en hel nyrevet muskatnød, så man kan ane muskaten klart inde bag ved.
Min 12-årige, der ellers ikke er så vild med vegetarmad, godkendte denne ret. Og så får man virkelig mange grøntsager i denne ret.
Mums!
Hej, lyder lækkert, men jeg er allergisk overfor aubergine hvad bruger jeg i stedet for?
Du kan erstatte med ekstra squash eller undlade det.
Kh AC
Tak det må prøves
Hej Ann-Christine
Det lyder som en dejlig lasagne.
Men hvordan river du blad selleri med alle trevlerne i sellerien?
Hilsen Sigrid
Min minihakker og foodprocessor plejer at klare det for mig uden problemer. Men ellers kan du skærer trævlerne i mindre stykker med en skarp kniv efter du har revet sellerien.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine – og folk, der ikke kan tåle komælk
Jeg ville gerne lave denne, men en i familien kan ikke tåle komælk. Så her er hvad jeg gjorde:
Fåreosten (trekantet fra Netto) erstatter i spinaten og i mornay-saucen.
i spinaten tilsættes revet ost 75 g i stedet for fløde
I mornay-saucen brugte jeg resten af osten, 125 g, og puttede det bare i. Det smelter.
I stedet for mælk brugte vi i aften rismælk (den økologiske fra Netto), men man kan også bruge soyamælk (også fra Netto)
Nu ved jeg af gode grunde ikke, hvordan din opskrift smager, men denne var virkelig skøn.
Jeg brugte to dl rødvin i ‘kødsovsen’.
Der skal ikke salt i, eller boullionterning, i så fald bliver den for saltet. Fåreosten salter det hele.
Ps: I stedet for smør, bruger jeg Becel.
Tusind tak for en dejlig opskrift. Mon du har erfaring med at erstatte fløden, der skal i spinatfyldet, med noget mindre fedtholdigt?
Bh. Helle
Hej Helle
Jeg ville alternativt blot skære mængden ned til halv mængde og komme grøntsagsboullion i som alternativ til den anden halvdel.
Kh AC
Jeg er så glad for den her opskrift på grøntsagslasagne. Vi har desværre gluten og laktose allergi i familien, så et tip til andre, der er ved at opgive pga mælk, fløde og hvedemel. Jeg erstatter fløden med 1 1/2 dl kokosmælk, hvedemelet med fuldkornsrismel og mælken med rismel. Blot husk at smage godt til med salt, så det ikke bliver for sødt. Den revne ost udelader jeg og lasagnen smager stadig skønt, når man nu ikke har smagt den oprindelige version ;) Tak for dit kæmpestore arbejde med at udvikle lækre opskrifter :)
Hej Henriette
Tusind tak for at dele dine gode erfaringer med gluten og laktosefri version.
Det er sødt af dig og dejligt at høre du er glad for opskriften.
Skøn sommer til dig og tusind tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Kan virkelig godt anbefales! Man mangler slet ikke kød med den her lasagne. Super god!
Hvor er det skønt at høre!
Tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Kan man godt spise denne over nogle dage ved at opbevare i køleskab og så genopvarme? Eller er det no go pga spinat?
Hej Charlotte
Ja, det skulle vist være en skrøne :) – ifølge fødevarestyrelsen må man gerne genopvarme retter med spinat også
Kh AC
Mit ene barn sagde: Det er den bedste lasagne jeg nogensinde har smagt. Mit andet barn troede ikke på at der ikke er kød i. Og min mand mente opskriften skal forrest i opskriftbogen:)
hvor er det skønt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften :)
Kh AC
Best vegetar-lasagne ever. Har du ikke prøvet den, har du noget til gode. :-)
Dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Kan man erstatte selleri med andet? ?
Du kan evt undlade det
Hej
Kan jeg godt lave hele lasagnen klar og stille på køl og så bage den dagen efter ?? (her tænker jeg mest på, at den frosne spinat har været opvarmet – og skal det så igen dagen efter)
Hej Dorthe,
Det kan du fint og der er ikke noget galt for at varme spinat igen, det er vist blot en skrøne :)
– se evt fødevarestyrelsens anbefaling om dette.
Kh AC
Hej, skal den frosne spinat være hakket eller helbladet? Hilsen Anne
Jeg synes begge dele fungere fint
Kh AC
Hvis man nu gerne vil undgå mælkeprodukter, hvad anbefaler du så i stedet for mornaysauce?
Jeg tænker, at man kan erstatte fløden i spinaten med et mælkefri alternativ, men er det nødvendigt med mornay også? Hvis man nu tilsætter ekstra “fløde” og undlader mornay?
Ellers tak for god inspiration :-)
Mvh Maria
Hej Maria
jeg synes den er allerbedst med mornaysauce og lidt fløde i, men du kan fint prøve at undlade det.
Kh AC
En virkelig lækker lasagne, men revet aubergine og bladselleri fungerer ikke for mig. I stedet snitter jeg bladselleri tyndt og kører auberginen i min tupperware-hakker ?
Tak for dejlige opskrifter?
Kh Jane
Tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre :)
Kh AC
Fantastisk opskrift. Jeg lavede den med champignon i og færdigkøbt Mornaysauce og ost ovenpå. Meget mættende og vi er ellers til kød. :-)
Dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Hej
Når du anbefaler at fryse lasagnen før den bages. Hvad er så bedst, hvis den skal opbevares i køleskab til næste dag. Vil du så anbefale den bages før eller efter?
Hilsen Annette
Det der er med lasagne i den sammenhæng er jeg så gerne vil have pastaen perfekt ala dente – og det er svært når den står til dagen efter, uanset bagt og ubagt for pastapladerne absorbere væde og bliver blødere end når de er allerbedst. Derfor venter jeg helst med at samle lasagnen lige inden den bages og fryser helst lasagnesaucen uden at samle lasagnen og fryse hele lasagnen.
Men hvis det andet er nødvendigt for at alle enderne når sammen – og sådan er virkeligheden jo også nogle gange :), så ville jeg bage den 15 minutter, så pastapladerne ikke er helt møre, stille den på køl (eller fryseren) og bage den færdig næste dag.
Kh AC
Hvorfor skal man bruge frossent spinat?
Ps. Mega god lasagne!:)
Du kan også fint bruge frisk :)
Så har familien fået en ny favoritlasagne: Vegetarlasagne fra Valdemarsro!
Siden 1985 har vi pyntet peberkagehuse 1. søndag i advent og sluttet af med at spise lasagne og salat inden, vi skilles efter nogle hyggelige timer sammen.
Nu er vi 11 voksne og 9 børn, så lasagnen skal gerne kunne laves nogle dage inden, fryses ned, tøs op og varmes i ovnen på varmluft inden servering på dagen.
Kan man det med jeres gode lasagne – problematisk pga. spinaten?
Tak for svar inden 28. november.
Mange hilsner
Kirsten
Hej Kirsten,
Det er vel nok dejligt at høre.
Der er ikke noget i vejen for at spinaten varmes op igen, når det blot er helt gennemvarmet første gang og bliver det igen inden servering.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Tak for hurtigt svar – god jul og godt nytår :-)
Mange hilsner
Kirsten
Super god lasagne ☺
Mange tak :)
Hej
Jeg vil gerne servere denne lasagne og din bedste lasagne med kød samtidigt, men vil helst undgå for meget køkkenabejde på dagen. Hvor meget kan jeg forberede dagen før og evt på dagen om formiddagen, uden det går ud over resultatet?
Hilsen Annette
Du kan sagtens forberede begge saucer på forhånd
Rigtig god fornøjelse med det :)
Kh AC
Det er blevet min ynglings lazanie. Min store dreng kan god savne kød. Så sidst fik den lige 500g kød i og vi fik lavet lidt ekstra til fryseren, han fik kød, jeg fik grønsager, alle blev glade
Så skønt at høre, tak for din fine hilsen :)
Kh AC
Jeg har efterhånden prøvet en del af dine opskrifter og denne bliver blandt favoritterne. Smager vildt godt?
Er i øvrigt også vild med din falafel opskrift?
Det er jeg virkelig glad for at høre! Tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
“Valdemarsro” kommer altid efter alle opskrifter jeg søger efter på nettet, du har næsten en opskrift til det hele, det smager altid fantastisk og opskrifterne er nemme at følge, så mange tak for din side!
jeg har et spørgsmål til lasagnen; den smager fantastisk, men der er begrænset med protein i. Jeg træner en del og har altid gjort det, og jeg vil gerne skære ned på mit kød forbrug da det ellers har været den vej jeg har fået protein. Jeg har før prøvet en lasagne med røde linser, og tænkte jeg også kunne tilføje det til denne. Er det noget du har prøvet, for jeg er i tvivl om hvor mange linser der skal i, samt hvornår de skal i, jeg ved ikke om de bliver for slatne hvis de simrer med grøntsagerne i flere timer?
På forhånd tak!
Hej Thomas,
Det er skønt at høre! Mange tak for din søde hilsen :)
Du kan sagtens komme røde linser i lasagnesaucen – det vil være rigtig lækkert! Jeg ville komme 1 dl røde linser i og 1 dl ekstra grøntsagsboullion. Når linserne er kogt ud, kan du se om der skal mere boullion i for at konsistensen bliver god, kom også mere i inden, hvis den virker for tør.
God fornøjelse
Kh AC
Simpelthen den lækreste lasagne??Alle nød den også de grøntsagsforskrækkede. Vi skal helt klart have den igen!
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften ♡
Kh AC
Hej :)
Tror du man kan bruge frossen grønkål istedet for spinat ?:)
Det tror jeg sagtens kan blive rigtig lækkert :)
Hvor ser den dog lækker ud!
Et hurtigt spørgsmål, kan man lave den med evt aubergine i stedet for alm plader?
Og i så fald, ville du bare trække vandet ud og bruge dem eller ville du stege dem af først? (:
Det kan du sagtens gøre. De gange jeg har lavet med auberginer, har jeg blot brugt dem som de er.
Saltningen af aubergine skiverne har været meget brugt tidligere, for at trække bitterstoffer ud af auberginen, men jeg synes ikke det er nødvendigt og generelt er auberginer vist ikke længere så bitre.
Kh AC
Kan man bruge frisk spinat og evt hvor meget
Det kan du sagtens. Jeg ville også bruge omkring 400-500 g frisk spinat :)
Ser lækkert ud. Skal der revet ost over? Det ligner det lidt på billedet men fremgår ikke af opskriften?
Det er blot den hjemmelavede morneysauce, men det vil helt sikkert også være lækkert med revet ost over :)
Hej! Kan spinatsaucen også lavet med frisk spinat? Jeg har nemlig en kæmpe pose :) Tak for de mange fine opskrifter! Vi benytter os af dem på ugentlig basis!
Hej Astrid,
Du kan fint bruge frist spinat også.
Rigtig god fornøjelse med retten og tusind tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre :)
Kh AC
1000 tak for opskriften – den er rigtig god.
Det er jeg glad for at høre :)
Hey – det er helt vildt smart og rart, at dine opskrifter kan udskrives, TAK for det. Bh Helle
Dejligt at høre :)
Det er ubetinget den bedste grøntsagslasagne – ingen savner kører her. Kunne dog ikke lade være med at eksperimentere og tilsatte grofthakkede kapers og kalamataoliven til lasagnesaucen, hvilket lige gav den en ekstra smagsdimension.
Tak for alle dine gode opskrifter, det er som oftest hos dig jeg ender i jagten på inspiration til alt indenfor madlavning.
Uhmm, det lyder lækkert med oliven og kapers i saucen! Tusind tak for din søde hilsen og dejlige tilbagemelding på opskriften, det er jeg rigtig glad for at høre
God weekend
Kh AC
Nu er den i ovnen og jeg er spændt! Man skal sætte tid af til at lave den da der er flere led og en del opvask, så jeg håber det er det hele værd ☺️
I føtex, Super Brugsen eller hvor vi ellers handler – tror næsten det kan købes i de fleste supermarkeder :)
Tak ☺️ Min Kvickly havde det nemlig ikke ☺️ De kendte ikke produktet
Kan man bruge noget andet end bladselleri?
Jeg er ikke fan af denne grøntsag ??
DU kan fint undlade det :)
Nøøøøj, det er nok den bedste vegetarlasagne, jeg nogensinde har lavet ? den er, fuldstændigt som du skrev, deeeeeejlig smovset ?
Hvor er det skønt at høre!
Så dejligt med så skønne tilbagemeldinger på opskrifter
Kh AC
Kan man mon erstatte spinaten med noget andet? Jeg elsker spinat, men kan desværre ikke tåle det:(
Jeg vil anbefale at undlade det, den er også skøn uden
Hej,
Skal den simre under låg eller uden låg:)?
med låg :)
Mmmm! Har lige spist første portion, den er virkelig lækker! (Snød dog lidt og brugte en købt mornay sauce, det funger også?)
Kan man lave den færdig dagen i forvejen, samle den og stille på køl og så bare komme den i ovnen til aftensmad næste dag?
Jeg ville nok nøjes med at lave saucen færdig og så først samle den inden bagning. Jeg tror at lasagnepladerne trækker for meget væde mens den står, og derfor bliver lidt for blød når den bages … men det er ikke testet herfra :)
Hej! Først og fremmest tak for den uendelig fine og altid nyttige blog! Denne lasagne ser virkelig også lækker ud, men tror du man kunne bruge frisk spinat? På forhånd tak!
Ja, det kan du sagtens gøre :)
Tusind tak for din søde hilsen, Josefine – så dejligt at du kan bruge det jeg laver her på Valdemarsro ♡
Kh Ann-Christine
Perfekt, tak for svar! Jeg ville forresten synes det var super godt, hvis du ville lave flere kødfrie retter, gerne som også er SU-venlig!
Hej Josefine,
Hvor er det dejligt at høre – du må endelig prøve både min dhal og kikærtegryde også – de er både vegetar og budgetvenlige. Specielt hvis der bruges tørrede kikærter og tilberedes store portioner til at fryse ned til efterfølgende måltider :)
Skal gerne komme med flere skønne retter i den stil i løbet af den kommende tid.
Kh AC
Virkelig lækker lasagne, jeg har efterhånden lavet den til mig og mine piger en del gange og de(vi) elsker den ?
En ekstra bonus er at den er mindst lige så lækker på anden dagen ?
Hvor er det dejligt at høre, tusind tak for din søde hilsen :)
Hold da helt op, hvor smagt det fantastisk. Det er absolut ikke sidste gang vi laver det. Nu vil vi prøve at invitere gæster uden at fortælle hvad vi skal have at spise ?.
Vi savnede slet ikke kødet.
Hvor er det godt at høre :) Tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Tak for en dejlig opskrift. Min far (kædspiseren på 78) troede ikke på, at det var vegetarlasagne!
Hvor dejligt! Tak for din fine tilbagemelding på opskriften :)
Det ser rigtig godt ud, og jeg er sikker på spinaten vil være et hit hos os. Jeg skal dog lige checke – mener du virkelig et helt hvidløg i den stuvede spinat, eller blot et enkelt fed?
Fantastisk – jeg er i gang med at lave det Nu til mine gæster i aften (o:
Det blev rigtig godt, og trods at folk guflede med stor entusiasme er der lige rester nok til min partner og mig i aften; tak for opskriften (o:
Det er en fantastisk god ret. Jeg udskiftede hvidløgene med store mængder ramsløg og udblødte lasagnepladerne i koldt vand.
Dejligt at høre :)
Jeg lavede lasagnen i søndags, og jeg er simpelthen nødt til at give dig en kæmpe virtuel high-five for din opskrift! Lasagnen smagte fuldstændig himmelsk og både min 2-årige og min kødelskende mand var meget begejstrede. Så tak! Den er helt sikkert føjet til min opskriftssamling :)
Årh, hvor skønt! Det er jeg rigtig glad for at høre ♡
Børnene – der ikke kan lide grønsager – elsker og efterspørg denne lasagne igen og igen. Jeg har ikke fortalt dem at det er en vegetar lasagne :-)
Men… moren er ikke så vild med spinat. Har du nogen alternativ ide?
Hvor er det skønt! ♡
Tror også du kan have helt med min opskrift på vegetar moussaka, blot med revet aubergine ;)
Mht spinat, så vil jeg blot anbefale at undlade det. Den er også skøn uden
Kh AC
Det er en super god lasagne. Vi har opgraderet opskriften ved at skære auberginen i små stykker, vendt i lidt salt, peber og olie, og i ovnen i en 1/2 time, inden den kommer i gryden med de andre grønsager.
Dejligt at høre! Tak for din fine hilsen og dejlige tilbagemelding på opskriften :)
Kh AC
Vi lavede denne lasagne i går og wauw!! hvor er den bare god!
Tusind tak for masser og masser af inspiration, Ann-Christine. Dine opskrifter er superlækre og med gode beskrivelser af hvordan man laver det. Tak!
Så skønt at høre ♡ Tusind tak for din søde hilsen, det varmer! :)
Utrolig lækker!!
Hej :))
Tak for din gode opskrift! Har du et forslag til en lækker salat, som man kan spise til?
Der er masser af skønne salat opskrifter her – og mange af dem vil være skønne til. Fx spidskålssalat eller den lækre rucolasalat
God fornøjelse
Kh AC
Har lavet denne opskrift både med og uden spinatlaget, og det er altså bare en vinder! Har været igennem en jungle af vegetarlasagner, men har endnu ikke fundet en der var bedre end den her.
Hvor er det bare dejligt at høre! Det er jeg virkelig glad for ♡
Tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
Vi fik lasagnen her i aften, og især drengene i familien var vilde med den! Vores søn på 9 år har vist fået en ny livret ?
Hvor dejligt at høre :) Det er jo virkelig skønt at opleve nye livretter og favoritter!
Tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Uhm, lyder virkelig godt. Jeg er på udkig efter kødfri retter, der kan gå an her i huset, og den her, tror jeg, vil være et hit. Så tak for inspiration.
Så skønt at den kan bruges og hvis du ikke siger at den er kødfri – så tror jeg næppe nogen vil opdage det ;)
Kh AC
Åh, den ser lækker ud!! Min favorit her i vinteren. Og nemt at lave stor portion så der er varme mad dagen efter. Win Win
Det er den nemlig :)
Rigtig dejlig aften til dig
Kh AC