Vaniljesukker
Vi bruger en hel del vanilje herhjemme og jeg elsker de sorte prikker som er så fine, smagsfulde og aromatiske i desserter, kompot fx denne rabarberkompot, is, kager og andre lækkerier.
Jeg opbevare de tomme vaniljestænger i et glas med sukker. Sukkeret konservere de tomme vaniljestænger, så de holder sig godt og det er nemt lige at snuppe en vaniljestang op og koge med i en ret, grød eller dessert. Det sukker der er i glasset smager mildt og aromatisk af vanilje. En hjemmelavet vaniljesukker smager bare så meget bedre, end det man kan købe og så er det toplækker genbrug af de tomme stænger.
Arbejdstid 5 min.
Antal 1 portion
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Vaniljesukker
- 2 dl sukker
- 10 vaniljestang
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skær de tomme vaniljestænger i mindre stykker og kom dem i et glas med sukker, og fyld op til glasset er ved at være fyldt med vaniljestænger. Sukkeret konservere vaniljen, så det kan holde sig længe.
Blend vanilje og sukker i elektrisk kaffekværn eller krydderikværn eller i en foodprocessor.
Anvendes som alm vaniljesukker.
1 portion svarer til 2 dl
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej.
Jeg bruger Blomsterberg polynesiske vaniljestænger, så tænker de jo er større end dem man køber i butikker, så skal man stadig bruge 7 at. af dem, til at lave vaniljesukker af?
Det kommer sig ikke så nøje hvor mange du bruger, det er mere et spørgsmål om hvor koncentreret vaniljesukkeret bliver, så det er blot at prøve dig frem :)
Min erfaring efter mindst 30 års eksperimenter er, at bedste resultat opnås ved at klippe stænglerne, som du gør, men lad dem tørre ind først. Brug en af de moderne kaffemøller, der kan få.s til ca. 50 kr., de holder nemt til opgaven.
nb. En billig slave-cognac fra Tyslkandsturen forbedres betydeligt, hvis man sænker en vanillestang ned i flasken et par dage.
Din hjemmeside ser spændende ud.
Venlig hilsen Hjermind
Tak for de fine gode råd, mine tørrede godt ind af at blive opbevaret i sukker i noget tid, så måske er det derfor at min vaniljesukker er rimelig nem at hakke med en minihakker. Jeg kunne dog sagtens forestille mig at de bliver finere i kaffekværnen. Det må testes næste gang.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg elsker simpelthen din blog og har efterhånden prøvet rigtig mange af dine opskrifter, så bare en lille tak til dig og ønsket om et godt forår.
Hilsen Merethe
Hej Merethe,
Hvor er det bare super dejligt at høre! Tusind tak :)
Også et rigtig dejligt forår til dig, lad os håbe det bliver lunt med masser af solskinstimer
Kh Ann-Christine