Vaniljesirup


Hjemmelavet vaniljesirup er så nem at lave og er en skøn måde at forlænge brugen af de lækre vaniljestænger.
Vaniljesiruppen kan bruges til alt muligt lækkert!
Et par dråber i kaffen, på ymer, is og andre tykmælksprodukter, på frugt, på en mad med brie, på is osv.
Glukosesiruppen gør at den lækre sirup ikke krystallisere så let, skulle det alligevel ske, så har det ingen indflydelse på kvaliteten og siruppen kan sagtens bruges alligevel.
Arbejdstid 5 min.
Antal 1 glas

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Vaniljesirup
- 2 dl vand
- 1 dl sukker
- 2 spsk glukosesirup
- 1 vaniljestang
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud på et skærebræt. Brug en kniv til at skille de fine sorte vaniljekorn fra hinanden i 3 spsk. sukker.
Kom alle ingredienserne i en gryde, inkl den flækkede vaniljestang.
Kog op og lad det koge i 5-10 minutter, til det begynder at tykne en anelse.
Tag et par dråber op på en tallerken og test at det ikke er blevet for tykt. Sker det, så kom blot lidt mere vand i og rør godt rundt.
Hæld vaniljesiruppen på et glas eller en lille flaske.
Opbevares i køleskabet.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej igen Ann-Christine
har skrevet før og ville så gerne sende dig et billede af min vanilie sirup (tjekkede IG besked men kan se du vil have kommentarer herinde – forståeligt) Jeg kan IKKE få den til at være uden vaniliekorn der klumper sammen. Jeg adskiller kornene grundigt med sukker inden jeg lægger dem i. Håber du kan hjælpe da jeg laver en liter til min datter 1-2 gange om måneden 🙏
Kære Ann-Christine
Jeg har lavet din vaniliesirup mange gange da min datter er iskaffe ‘afhængig’ 😂 og det er for dyrt at købe og din opskrift er super lækker.
Jeg separerer vanilie kornene med sukker men de klumper stadig sammen når siruppen laves. Hvordan undgår jeg det?
Kære Carina
Hvor er det dejligt at høre I har glæde af vaniljesiruppen.
Hvis I koger siruppen lidt mere ind, så den bliver en anelse tykkere, mon så ikke det vil hjælpe på at vaniljen ikke synker til bunds – hvis det er det du oplever den gør?
Kh Ann-Christine
Tusind tak🙏 Det prøver jeg.
Kan man bruge vanilje sukker istedet? Og i så fald hvor meget?
Ja, det har skrevet om her: https://www.valdemarsro.dk/tag/vanilje/
Kh Ann-Christine