Vaniljesirup
Hjemmelavet vaniljesirup er så nem at lave og er en skøn måde at forlænge brugen af de lækre vaniljestænger.
Vaniljesiruppen kan bruges til alt muligt lækkert!
Et par dråber i kaffen, på ymer, is og andre tykmælksprodukter, på frugt, på en mad med brie, på is osv.
Glukosesiruppen gør at den lækre sirup ikke krystallisere så let, skulle det alligevel ske, så har det ingen indflydelse på kvaliteten og siruppen kan sagtens bruges alligevel.
Arbejdstid 5 min.
Antal 1 glas
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Vaniljesirup
- 2 dl vand
- 1 dl sukker
- 2 spsk glukosesirup
- 1 vaniljestang
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud på et skærebræt. Brug en kniv til at skille de fine sorte vaniljekorn fra hinanden i 3 spsk. sukker.
Kom alle ingredienserne i en gryde, inkl den flækkede vaniljestang.
Kog op og lad det koge i 5-10 minutter, til det begynder at tykne en anelse.
Tag et par dråber op på en tallerken og test at det ikke er blevet for tykt. Sker det, så kom blot lidt mere vand i og rør godt rundt.
Hæld vaniljesiruppen på et glas eller en lille flaske.
Opbevares i køleskabet.
Hej igen Ann-Christine
har skrevet før og ville så gerne sende dig et billede af min vanilie sirup (tjekkede IG besked men kan se du vil have kommentarer herinde – forståeligt) Jeg kan IKKE få den til at være uden vaniliekorn der klumper sammen. Jeg adskiller kornene grundigt med sukker inden jeg lægger dem i. Håber du kan hjælpe da jeg laver en liter til min datter 1-2 gange om måneden 🙏
Kære Ann-Christine
Jeg har lavet din vaniliesirup mange gange da min datter er iskaffe ‘afhængig’ 😂 og det er for dyrt at købe og din opskrift er super lækker.
Jeg separerer vanilie kornene med sukker men de klumper stadig sammen når siruppen laves. Hvordan undgår jeg det?
Kære Carina
Hvor er det dejligt at høre I har glæde af vaniljesiruppen.
Hvis I koger siruppen lidt mere ind, så den bliver en anelse tykkere, mon så ikke det vil hjælpe på at vaniljen ikke synker til bunds – hvis det er det du oplever den gør?
Kh Ann-Christine
Tusind tak🙏 Det prøver jeg.
Kan man bruge vanilje sukker istedet? Og i så fald hvor meget?
Ja, det har skrevet om her: https://www.valdemarsro.dk/tag/vanilje/
Kh Ann-Christine
Hvorfor skal den egentlig på køl?
Hvor langtid kan den holde sig på køl?❤️ Tak for nogle fantastiske opskrifter!
Den kan fint holde sig 3-4 uger, måske også længere end det.
Tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Hej Ann-Christine har du mon mulighed for, at konvertere denne opskrift til en sukkerfri en af slagsen – det ved jeg der er mange med diabetes der virkelig savner – bl.a mig :-)
hej Beth,
mange tak for din hilsen. Jeg bruger ikke sødemidler, så må desværre melde pas på denne opfordring – men du er endelig hjertelig velkommen til at eksperimentere med det :)
Kh AC
Hejsa. Jeg vil bare lige sige at du simpelthen er min yndlingsblogger og du har de lækreste opskrifter. Valdemarsro er den eneste blog jeg læser og jeg er fan.
I dag skal jeg prøve at lave din iskaffe med denne vaniljesirup.
Mvh Elise
Hvor er du sød, Elise! Tusind tak for din søde hilsen – det er en virkelig dejlig hilsen at få her efter en lille blog-sommerferie ♡
Kh AC
Tak for de mest fantastiske opskrifter???? Jeg og resten af familien er KÆMPE fans??
Kan man mon udskifte rørsukker med agavesirup i opskriften på vaniljesirup?
Kh
Malene
Hvor er du sød, Malene ♡ Tusind tak for din søde hilsen!
Mht agavesirup, så tror jeg du vil få det dejligste resultat ved blot at komme 1-2 tomme vaniljestænger i siruppen og lade det trække minimum en uge. Ryst eller rør indimellem og derefter tænker jeg at du har den dejligste sirup med vaniljesmag.
Kh AC
Det vil jeg prøve?????
Hvor er det en flot og inspirerende blog.
Har du forsøgt at erstatte sukkeret med honning i dine sirup. Jeg har selv bier og er meget interesseret i at erstatte sukker med honning hvor det er muligt.
Tusind tak! ♡
Jeg har ikke lavet sirupper med honning, men er overbevist om at det kan du sagtens gøre og at det vil være lækkert.
Så prøv det endelig af – evt bland honningen med en anden sukkerart, for at mindske risikoen for krystallisering.
Kh AC
Glukosesiruppen, hvilken effekt har den?
Står nemlig lige med en vaniljesirup gone wrong. En jeg lavede uden glukosesirup? Den er helt krystaliseret❄
GLykosesirup har den effekt at den hindrer sukkeret i at krystallisere, uden at give smag – anden type sirup eller honning kan gøre det samme, men tilføjer smag til siruppen.
Og tricket er efter min erfaring, primært at blande forskellige sukkerarter, for at siruppen ikke krystallisere så let :)
Du kan sagtens koge din krystalliserede sirup op igen, til sukkerkrystallerne smelter og evt komme lidt glykosesirup, honning, akaciesirup eller ahornsirup i og derefter lade den køle af på ny
Kh AC
Hej :-)
Jeg vil gerne prøve din sirup, men jeg er lidt i tvivl om de tre spsk sukker du skriver vanillekornene skal blandes med? Er de tre spsk inklusiv i den dl sukker, der står i opskriften? Eller er det 1 dl + de tre spsk?
Hej Christina,
Det er inkl – men tilføjer du et par ekstra spsk sukker, så går det også helt fint
Kh AC
Ej, hvor ser den lækker ud! Det er jo en perfekt lille værtindegave at give :)
Skal man egentlig bruge rørsukker, eller kan man nøjes med almindeligt sukker?
Hej Natacha,
Det er det nemlig :) Du kan sagtens bruge alm sukker også, jeg skriver blot rørsukker fordi det er det jeg bruger :)
Kh AC
Hejsa :)
Er virkelig blevet flittig bruger af din herlige blog – især din opskrift på koldhævede boller er et MEGA hit herhjemme hos både store og små :)
Mht opskriften på vanille-sirup: Du skriver man skal bruge glukosesirup. Hvad er forskellen på glukosesirup og alm. sirup (har læst at glukosesirup ikke er nær så sødt som alm. sirup – er det derfor du brugfer glukosesirup?).
Tænker om man kan bruge alm. sirup i stedet for ?
Tusind tak for din søde hilsen og de pæne ord!
Glukosesirup er udvundet af hvedestivelse og grunden til at det er en fordel at bruge forskellige sukkerarter er at det forhindre den færdige sirup i at krystallisere, som den vil gøre hvis man bruger ren sukker. Jeg mener at alm sirup er lavet af sukker … men det er da forsøget værd, uanset! Og hvis det krystallisere, så sker der ikke noget ved det, andet end at det ikke ser helt så pænt ud.
Kh AC
Hej Ann-Christine,
Den vaniljesirup er så lækker i iskaffen- den er vidst blev til (endnu) en standard herhjemme.
Keep up the good work! :-)
Den er jeg også temmelig vild med i min iskaffe :)
Tusind tak <3
Kh AC
Hej!
Jeg er SÅ glad for at finde dine opskrifter – hjemmelavede gaver i år! MEN: Jeg mangler flaskerne, som jo helst ikke skal være hele liter.
Hvor finder du dine henne?
Mvh Line
Hej Line,
Hvor dejligt – det lyder som gode julegaveplaner :)
Jeg bruger gamle flødeflasker fundet på loppemarkeder og i genbrugsbutikker. Eller rengjorte små olieflasker, eller glas fra syltetøj, krydderier osv.
Kh AC
Tak for dit svar.
Jeg øver videre :-)
Hej
Lige et spørgsmål til en klog kone :-)
Jeg har prøvet at lave vanillesirup, blot med alm. sukker i.
Nu er der sket det, at sukkeret krystallisere. Jeg har kogt det op en gang, men det hør det igen.
Ved du hvorfor?
Hilsen Anne. Dorthe
Hej Anne Dorthe,
Ja, det gør sukkersirupper desværre når der ikke er frugt i. Det hjælper med frugt og bær for så gør det naturlige sukker deri at det ikke krystallisere. I denne sirup hjælper det at komme glukosesirup i sammen med den alm sukker. Du kan godt koge det op igen og så komme det i. Alternativt kan du komme endnu mere sukker i og så lave en tykkere sirup, det vil være mindre sandsynligt at det krystallisere så.
Kh AC
Hej AC!
Jeg har lige forsøgt mig med denne lækre opskrift, og jeg er ikke i tvivl om, at den smager super lækkert, men jeg synes, den er ret tynd, og da jeg gav den omkring 15 min (af samme grund), tænker jeg ikke, at den mangler kogetid?
Har du gode ideer – jeg skal bruge den i morgen;-)
Denne sirup er også tyndere end mange andre jeg laver. Vil du have den tykkere kan du komme 1/2 dl mere sukker i og koge den op igen.
hej :-)
jeg forsøgte mig med denne opskrift her til aften – og den størknede. Nogle tips til at undgå dette??
Det er egentlig bare at komme lidt mere vand i og give den et hurtigt opkog, så duer den igen :)
Elsker virkelig denne opskrift! Det er så nemt og hurtigt at lave, og jeg har i dag lavet siruppen for anden gang. Den er super god til kaffen, og udover det spiser jeg den også på skyr til morgenmad.
Kunne du evt. lave en opskrift på lakridssirup?:-)
Kærlig hilsen Sarah
Hvor er det dejligt at høre!
Spændende udfordring! Det er fluks skrevet på min To Cook liste ;)
Kh Ann-Christine
Hej..
Jeg har prøvet at lave din virkelig lækre vanillesirup, den smager fantastisk, bl.a på A38, mums…
Men, da jeg tog den ud af køleskabet, var den helt krystaliseret, smagen fejlede ikke noget, men ser jo ikke så lækker ud, har du et gæt på hvorfor.?
Ja, det kan godt ske indmellem – også herhjemme … Det hjælper at varme siruppen op under et vandbad, så forsvinder krystallerne igen, man kan evt tilsætte honning eller glykosesirup, det hindre det i at krystallisere igen.
Hej Ann-Christine!
Må snart prøve at lave vaniljesirup – det ser vildt lækkert ud! Dog er jeg lige nu på udkig efter en rigtig god opskrift på dejlig, varm kakao – er det noget, du ligger inde med? Jeg elsker din blog og tjekker den virkelig ofte! Du har de bedste opskrifter og tager de flotteste billeder – lige noget for mig :-)
Hvor er du sød! Tak, det er jeg virkelig super glad for at du synes :)
Jeg lavede for kort tid siden disse: http://www.valdemarsro.dk/chokoladepinde/ De er virkelig det værd og de kan sagtens holde sig, så man kan snildt lave et par stykker og gemme
mmmh, det er simpelthen for lækkert. Det må jeg lave en portion af i aften. mums!
Kunne man ikke godt forestille sig, at siruppen ville være skøn i en iskaffe? Kunne du måske give mig en god opskrift på sådan en? ;)
Det vil den uden tvivl :)
Jeg har to opskrifter:
http://www.valdemarsro.dk/iskaffe/
Men også gør jeg brug af luksusmodellen og fryser blot kaffe som er til overs fra stempelkanden ned i fryseposer.
Kære Ann-Cristine
Vanillesiruppen ser rigtig lækker ud, ligesom mange af dine andre opskifter. Siruppen ser ud som om den er spækket med vanille, skal stangen blendes med? Eller bruger du en meget fed vanillestang?
Jeg havde et lille projekt i påsken med morgenboller. Jeg har prøvet dine ” verdens bedste” boller i forskellige varianter. Men afprøvede også Anne au chocolat’s guldblommeboller, men med alm. god øko mel, det var virkelig det værd at grisse røreskålen til. Bollerne blev meget højere end alle andre langtidshævede boller. Med de skønneste lufthuller, og saftig krumme. Sprødheden går dog hurtigt væk, nok fordi de er så svampede, men få minutter i ovnen så er den der igen.
Mvh.
Anne-Marie Andersen
Kære Anne.Marie,
Jeg har brugt en rigtig fed vaniljestang. Den er ikke blendet i.
Anne laver de dejligste opskrifter – jeg er dog desværre ikke den lykkelige ejer af en røremaskine. Men måske en dag – den står på min ønskeseddel ;)
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine
Jeg håber du får dit ønske opfyldt:-)
Hvor får man fat i en fed vanillestang?
Kh
Anne-Marie
Tak Anne-Marie :)
De har nogle super nogle i Irma, ellers så kan man evt bruge to eller supplere op med noget hjemmelavet vaniljesukker. Det kommer sig egentlig ikke så nøje – man kan sagtens lave en lækker sirup med helt almindelige vaniljestænger ala dem der fåes i de fleste supermarkeder.
En anden måde at vride mere ud af sine brugte vanille-stænger på:
Køb en gammel mælkeflaske med bred “hals” og plastlåg i en gen-brugs.
Plump stængerne derned i og hæld lidt vodka på.
Efter en tid har man en smagsgiver til desserter og drinks.
Nok ikke lige til kaffen på en hverdag men til de lidt mere festlige drikke med parasoller og kulør.
Man kan sagtens bruge vanillevodkaen i bagværk, de høje temperaturer i ovnen får alkoholen til at fordampe og tilbage er bare den dejlige smag af vanille.
Stængerne kan kommes i efterhånden som de bliver brugt i køkkenet…
Hvor er det en god ide, Anne. Også til de retter hvor man ikke ønsker sødme, men blot vanilje. Jeg må igang :)
Tak for tippet
Din kaffe ser altid så cremet og lækker ud! Bruger du espressomaskine, eller hvad er din hemmelighed?
Nej, sådan en har jeg desværre ikke endnu. Denne kop er lavet på stempelkande og med mælkeskum fra min Bialetti Tutto Crema :)
Skal nok skrive mere om kaffe på et tidspunkt
God idé! Det skal prøves. Elsker vanille. Hvor længe mon det holder i køleskabet?
Jeg ved det faktisk ikke, tror godt det kan holde længe. Men jeg laver som regel sirup-portioner passende til at vi bruger det på 2-3 uger
Åh, hvor skønt. Er stor fan af (Baressos) vanillelatte, så vil da helt sikkert prøve at lave noget vanillesirup selv. Er alligevel ved at løbe tør for det herhjemme. Tak for tippet og alt for mange lækre Instas. ;)
Selv tak, jeg er glad for at du følger med :) Vaniljesirup er slemt vanedannene ;)
Alletiders opskrift – glæder mig til også at prøve den!
Har i den forløbne uge lavet både dine knækbrød og havrekiks – altså, de var gode!
Men nu er de alle spist, så må meget snart få bagt nogle flere!
Tak fordi du deler :) og God weekend til dig og din søde familie.
Hej Marianne,
Det er en sand fornøjelse at dele :) Jeg er super glad for at du kan bruge mine opskrifter!
Rigtig dejlig dag til dig
Hej Ann-Christine :)
Jeg er kæmpe fan af din blog (som i VIRKELIG kæmpe, din blog er på min ‘top sites side’!…) Jeg tjekker den dagligt, nogen gange endda flere gange dagligt!;)
Vanilje sirup’en ser vildt lækker ud, men idag var det dog ikke det jeg ledte efter da jeg kom her, det er en nemlig en god opskrift på pomfritter. Ligger du inde med sådan én? Hvis du har ville det være lækkert med den idag.
Hav en super weekend!
Knus
Hej Line,
Hvor er du sød! Tusind tak, det er jeg virkelig glad for at høre. :)
Jeg har ikke nogen opskrift på fritter, vi laver dem oftest i ovnen som bagte kartofler, men jeg har eksperimenteret løbende med friture fritter. Det kommer nok engang ;)
Dejlig solskinsdag til dig
Kh Ann-Christine
Hvor lyder det bare lækkert – det må jeg få prøvet en af dagene.
Jeg har for nylig (til stor fornøjelse for hele familien) lavet din hindbær/vanilje sirup, som bare er fantastisk!
Den er også et stort hit herhjemme :)
Hej Ann-Christine
Tak for en rigtig dejlig blog, den er en fantastisk pause hver dag:)
I forbindelse med dine koldhævede boller, skulle du prøve at ælte efter Richard Bertinet’s metode. Det kræver øvelse – men til gengæld får man boller ligesom Meyers boller!; sprøde udenpå og sejer og saftige indeni. Det har revolutioneret mit brød!
Mvh Anne
Hej Anne,
Den må jeg lige se i aften, ser spændende ud!
Tusind tak for tippet -og for de søde ord om bloggen :)
Kh Ann-Christine
Anne, nu har jeg set videoen. Hvor er det inspirerende!
Jeg må prøve teknikken næste gang jeg bager – glæder mig allerede :)
Tak for at dele denne skønne film
Sikke en skøn side du har her, – har først lige “fundet” dig :-)
Så i dag står den på vaniljesirup og i aften / i morgen tidlig på koldhævede boller.
Go’ weekend
Helle
Hej Helle,
Tak, hvor dejligt at du fandt vej her forbi :)
Ha´ en skøn solskinsdag
Kh Ann-Christine