Svensk pølseret
Svensk pølseret er så lækkert og et stort hit hos mine børn. Det er en herlig ret, som jeg blev vild med da jeg gik til spejder som barn, hvor vi lavede vsvensk pølseret over bål i en gryde på spejderture.
En af ingredienserne var røget bålsmag, som smagte ganske vidunderligt og det er bare særligt hyggeligt at lave retten over åben ild, selv om en gryde hjemme i køkkenet ved komfuret nu også går glimrende! Det var enormt hyggeligt at introducere Johan og Julie til retten, for svensk pølseret er en vaskeægte børnefamilieret – også til de der ikke går til spejder.
Prøv også: opskrift på boller i karry >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Svensk pølseret
- 2 løg, finthakket
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 6 wienerpølser, i skiver a 1 cm
- 1 tsk sød paprika
- 1 dl koncentreret tomatpuré
- 2 spsk ketchup
- 1 knivspids chili
- 650 g kartofler, kogte, skåret i tern
- 2 dl mælk
- 1 dl piskefløde
- 1 tsk æblecidereddike, til at smage til
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- sort peber, friskkværnet
- Pynt
- 1 håndfuld purløg, fintklippet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Sauter løg og hvidløg i olie i en stor gryde ved middelvarme, til løgene er bløde, men ikke tager farve.
Tilsæt pølser og paprika og rør i et par minutter. Skru lidt ned for varmen, tilsæt tomatpuré, ketchup, chili og rør godt rundt.
Tilsæt derefter kartofler og mælk og lad det simre i 3-4 minutter. Rør rundt, kom fløde i og smag til sidst til med æblecidereddike, salt og peber.
Varm godt op under omrøring, og så er retten klar til servering med et godt drys purløg over.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine
I mit barndomshjem, var vi mange munde der skulle mættes, så når mor lavede svensk pølseret (gudespise) var det med en mere lyserød mælketomat sovs (opbagning), men det helt specielle var, at hun tilsatte fiskeboller, hvilket min familie i dag IKKE kan foredrage, men jeg elsker det og tilsætter bare dem selv.
Hvor fint! Jeg har aldrig hørt om fiskeboller i svensk pølseret, men det kan jeg egentlig fint forestille mig.
Laver du små kødboller af fiskefars, kogt i stedet stegt på panden?
Kh Ann-Christine
Jeg har lige lavet Svensk pølseret efter din opskrift, men erstattet pølserne med noget svinekød jeg havde liggende og i stedet for kartofler brugte jeg pastinakker. Tomatpuré blev erstattet af æblejuice og i stedet for løg brugte jeg lidt spinat… Din opskrift er virkelig god.
Hej Timme
Sikke en dejlig hilsen at få! Mange tusind tak for det, det er jeg glad for at høre :)
Kh Ann-Christine
Argh, havde ønsket, at opskriften havde nævnt, at kartoflerne skulle koges for sig selv først… :(
Ja, jeg er ikke en superhelt i køkkenet.
Hej Jakob,
hvor ærgeligt!
Jeg har skrevet det i ingredienslisten, da jeg altid skriver der hvordan ingredienserne skal ‘behandles/forberedes/ inden tilberedningen.
Håber det blev lækkert alligevel, selv om det tog lidt mere tid før kartoflerne blev kogt.
Kh Ann-Christine