Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/super-saftige-boller-roremaskine/ Boller Brød og Boller, Brunch, Eftermiddagssnack, Fødselsdag, Madbrød, Madpakker, Morgenmad

De bedste boller med røremaskine

Her får du opskriften på de bedste og mest saftige boller, som holder sig friske og lækre længe.

Disse boller skal bages med mel, der kan tåle at blive æltet godt og længe og få arbejdet sig op til en virkelig god glutenstruktur, som giver de fineste lufthuller og et saftigt brød.

Ølandshvede er virkelig godt til formålet – hvorimod speltmel slet ikke duer i denne opskrift og fremgangmåde. Du kan også bruge manitobamel, ren hvedemel eller en kombination af forskellige meltyper med høj glutenproteinindhold.

Prøv også: min opskrift på hjemmelavet surdej >>

De bedste boller - på røremaskine
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT12HPT20M12
Ingredienser
  • 5 g gær
  • 1 tsk honning
  • 6 dl stuetempereret vand
  • 150 g fuldkorn ølandshvedemel
  • 500 g hvedemel, evt lidt ekstra
  • 15 g salt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rør gær og honning ud i vandet i røreskålen.

Bland salt, hvedemel og ølandshvede i en skål og kom det i røreskålen.

Rør dejen på laveste hastighed i to minutter og sæt derefter hastigheden op på maksimum (se bemærkning nederst i opskriften). Dejen skal have omkring 7-15 minutter på fuld hastighed. Hvor lang tid, kommer an på melet man bruger og på maskinens kræfter.

Så snart dejen slipper skålens kant, skal du stoppe maskinen og se om du kan lave en glutentest.

Tjek at dejen er æltet perfekt ved at lave en glutentest:
Tag en lille klump dej og træk den ud, så den bliver helt gennemsigtig uden at gå i stykker.

Hvis du ikke kan lave en glutentest efter 10-15 minutter, så kom en smule mere mel i, 1/2 – 1 dl ekstra mel.

Smør en stor ren skål med olivenolie og kom den æltede dej deri. Dæk med husholdningsfilm og lad dejen hæve enten på køkkenbordet i 7-9 timer eller i køleskabet 12-14 timer.

Hvis dejen hæver i køleskabet, så tag den ud og lad dejen efterhæve i en times tid i skålen på køkkenbordet, inden den forsigtigt skrabes ud på et meldrysset køkkenbord.  (dejen skal ikke æltes!)

Tænd ovnen på 260 grader varmluft og sæt en bageplade ind i ovnen.

Skær bollerne ud med en spartel eller kniv.

Løft bollerne over på et stykke bagepapir, som er lagt  på bagsiden af en kold bageplade. Lad bollerne efterhæve, mens ovnen varmes op.

Skub bagepapiret med bollerne ind på den varme bageplade og bag dem i ovnen først i 5 minutter ved 250 grader, skru derefter ned til 220 grader og bag videre i ca 10 minutter, eller til bollerne er lækre og færdigbagte.
Nyd dem lune med smør og lad resten køle af på en rist.

BEMÆRK
Om du vil prøve kræfter med opskriften på din maskine er naturligvis på dit eget ansvar!
Ikke alle maskiner kan klare denne opskrift, så der skal du selvfølgelig holde øje, læse manual og selv vurdere om maskinen kan klare en gærdej efter denne metode.