Grøntsagsfad
Dette grøntsagsfad er et hit i min familie – og hos mine børn, som synes det smager fabelagtigt!
Mit grøntsagsfad er fyldt med grøntsager som spinat, blomkål, kartofler, gulerødder, porre og hvad vi nu ellers lige har i grøntsagsskuffen. Ikke just altid mine børns favoritgrøntsager, bortset fra gulerødderne og kartoflerne. I denne ret skulle grøntsagerne blendes, men ikke til suppe eller en af de andre sikre ‘Johan og Julie hits’, så jeg var lidt spændt på hvordan retten blev taget mod – og det gik over al forventning.
Læs selv med lige under opskriften …
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Grøntsagsfad
- 2 porre, *
- 4 kartofler, *
- 1 blomkål, *
- 4 gulerødder, *
- 200 g frossen spinat, *
- 3 æg
- 50 g parmesan
- 2 dl rasp
- 200 g frisk mozzarella
- 1 spsk smør, til at smøre det ovnfaste fad
- 0,50 dl rasp, til at drysse over
- salt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Gør alle grøntsagerne i stand og skær dem i meget små stykker. Kom dem i en gryde, dæk med vand og tilsæt lidt salt. Kog i 8 minutter.
Hæld vandet fra og kør grøntsagerne i en blender sammen med æg og parmesan. Kom rasp og halvdelen af mozzarellaen i og blend igen. Gem den anden halvdel af mozzarellaen til topping.
Smør et ovnfast fad med smør, kom grøntsagsblandingen i fadet, drys med 1⁄2 dl rasp og skær resten af mozzarellaen i skiver og læg dem på toppen af fadet.
Bag retten i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 30 minutter.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej
Vil jeg kunne fryse retten ?
Og ta den op og varme den.
Får min niece på besøg i julen, der er vegetar,
og mangler et alternativ til harestegen vi andre skal spise.
Så det kniber med ovnpladsen.
Hej Dorte
Jeg har ikke testet det, så skal ikke kunne sige om osten vil ændre konsistens efter frys, optøning og bagning. Det kan der godt være en risiko for.
Alternativt er der denne dejlige nøddepostej, som er rigtig lækker og som kan fryses.
Glædelig jul
Kh Ann-Christine
kan man også putte en rest spidskål i ?
Ja, sagtens :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tror du at retten kan fungere i en børnefamilie med mælkeallergi, altså uden ost, eller falder smagen så fra hinanden?
Hej Anni
Jeg har ikke lavet den uden ost, og osten giver både god smag, smovs og konsistens.
Men det er endelig bare at prøve det af og eksperimentere med den, så du får den tilpasset til jeres behov og smagsløg.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine