Sangria
Sangria – den skønne spanske frugtrige cocktail med rødvin, appelsinjuice og en masse frugt som i en mundfuld smager af sol, sommer og ferie. Så lækker på den meget varme sommerdag i lørdags og perfekt til en før-middag drink i varmen.
Jeg tilføjede en masse bær og Grand Marnier, som supplerede appelsinjuicen godt og gav lidt ekstra karakter til Sangriaen.
Arbejdstid 10 min.
Antal 5 glas
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Sangria
- masser af isterninger
- 5 dl rødvin
- 5 dl appelsinjuice, friskpresset
- 0,50 dl grand marnier
- 2 spsk honning, eller ahornsirup
- 2 øko appelsin, skåret i skiver
- 1 øko citron, skåret i skiver
- 250 g jordbær, skåret i halve og kvarte
- danskvand, eller cava til at toppe med
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom rødvin, appelsinjuice, Grand Marnier og honning i en kande med isterninger og rør rundt.
Kom alle frugter og bær i og smag til med lidt danskvand eller cava.
Tip
Prøv også at tilføje også 2 nektarin eller fersken, skåret i tynde både, blåbær eller hindbær.
Alhoholfri version
Undlad rødvin, grand Marnier og cava.
Brug i stedet solbærsaft, jordbærsaft, ribs og rabarbersaft – gerne en blanding af det hele.
Hej
Kan man bruge frost jordbær i stedet for friske og så undlade isterninger?
Hej Kirstine
Det er helt sikkert en smagssag :) Jeg kan selv bedst lide sangria med friske frugter og bær.
På nuværende tidspunkt af sæsonen ville jeg selv vælge at undlade jordbær og i stedet bruge fx blommer, fersken eller nektariner + friske hindbær.
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg skal prøve denne opskrift, men kan ingen steder se noget med honning.
Den er opdateret nu :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Så valgte jeg rigtigt kan jeg se. Den blev perfekt. 😊
Dejligt, det er jeg glad for at høre :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christina,
Jeg har en Grand Marnier stående fra nogle crepes suzette, og hver gang jeg kigger på den, tænker jeg sangria – men, min kæreste kan ikke tåle vin, kan man skifte rødvinen ud med, f.eks. rom og noget saft af en slags?
Hej Benjamin,
Det bliver selvfølgelig en helt anden drink, men det smager virkelig godt med solbærsaft (som alternativ til rødvinen), + lidt rom og grandmarnier
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvor langtid har sådan en i holdbarhed, tænker at lave det nogle dage før den skal bruges
Hej. Min forlovede og jeg er så heldige at skulle giftes senere i måneden. Og vi vil gerne lave din dejlige sangria til velkomstdrink.
Der skal være til cirka 20 mennesker. Kan du give et bud på hvor meget danskvand vi skal bruge :)
VH Kaspar og Cecilie
Åh hvor dejligt!
Stort tillykke til – og med – jer ♡
Jeg vil købe 1,5 liter danskvand til drinken i alt til 20 personer og starte med at smage til med omkring halvdelen og justere til efter smag.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Mange tak for svaret og for lykønskningerne
Hej. Fin opskrift på sangria. Har boet en del i Sydspanien og har et par tips:
1. Put en lille kanelstang i kanden (det giver en anelse krydret smag – den kan sagtens skylles og genbruges henover sommeren).
2. Brug både hård og blød frugt (udover appelsinskiverne), f.eks æble/hård pære og fersken/nektarin/jordbær
3. Hvis du bruger appelsin sodavand, i stedet for dansk vand, giver det både den anelse brus der skal være, og søder (så du kan undlade honning ol. sødestoffer)
4. Sprut (kan jeg se mange spørger om): Der bør altid være cointreau/Gran Marnier/appelsin- /citruslikør samt rom i (helst lys til gylden rom). Derudover kan tilsættes efter behag, f.eks vodka, portvin, sherry el.
Whisky/cognac kun i små mængder.
Undgå snaps, gin og andre kraftigt smagende spiritus.
5. Personligt synes jeg citron gør den for syrlig, og at cava kun hører hjemme i hvid sangria, men smag og behag er jo forskellig :)
6. Hvert hus har sin opskrift på sangria, så dette blot til at give inspiration til et udgangspunkt, hvorfra du kan prøve dig frem :)
Hej Bettina
Skønne tips! Tusind tak for at dele, det er sødt af dig.
Håber du får en rigtig dejlig sommer
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg vil blot sige tak for en dejligt opskrift
Vi var i Barcelona, hvor vi prøve at købe til opskriften i de lokale markeder. De fleste varer kunne vi finde.
Det var simpelthen så godt og gav vores tur lidt ekstra, at sidde i den spanske by og nyde en hjemmelavet Sangria med rigtige spanske råvarer.
Tak for det.
Mvh / Mads
Hej
Hvilken rødvin er god at bruge til sangaria?? mvh Nadia
En glimrende rødvin, som er god at drikke (men ikke en af de mere budgettunge af slagsen) – prøv med en spansk frugtrig rødvin, fx Garnacha eller en Tempranillo
Pragtfuld – og jo flere forskellige frugter, jo bedre.
Hej, har lige lavet en kande sangria, men den ser grumset ud og nærmest lilla i farven og slet ikke så klar som din. Jeg brugte en spansk øko rødvin og appelsinjuice med frugtkødet. Skal jeg prøve med en anden rødvin?
Hilsen Britta
PS. Er vild med din hjemmeside.
Hej Britta,
Jeg tænker umiddelbart at der er kommet bundfald med fra den lækre økologisk vin. Det skulle gerne falde til bunds i sangriaen og har absolut ingen betydning for at den bliver super skøn. Alternativt kan du blot filtere den gennem et tyndt rent klæde – men jeg tror blot at jeg vil nyde den som den er.
Farven på sangriaen kan fint variere meget, lige som der er stor forskel på farven i de forskellige rødvine.
Tusind tak for din søde hilsen ♡
Hey, vi har ikke noget Grand Mainie man vi har noget VSOP stående, vil det være ok tror du? Måske halv mængde da det er en del stærkere end GM.
Elsker din blog og dine opskrifter, den er godt brugt her i huset (4 gange den her uge alene)
Jeg tror også det vil smage godt, men det kan evt også blot undlades.
Tak for din søde hilsen, det er jeg rigtig glad for at høre :)
Kh AC
Hej Ann-Christine,
Elsker dine opskrifter og har lavet en del af dem! Tak for en skøn blog :-)
Har et spørgsmål til din opskrift på sangria – hvilken slags cava bruger du? Her tænker jeg på enten brut, seco eller semi seco.
Håber på hurtigt svar :-D
Dbh Jeanette
Jeg bruger gerne en semi seco – eller hvad vi har, og hvis det er en brut, så smager jeg blot sangriaen til med lidt ekstra sukker.
God fornøjelse og tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
HEJ VALDERMARSRO
Jeg vil meget gernee bede om din hjælp .jEG ER EN KVINDE PÅ 82 AR ,jeg har 2 piger på snart 60 år,de køber ind for mig jeg laver maden og vi spiser sammen,jeg vil gerne være mere moderne i min madlavning ,men det skal være fedende ,jeg vejer 58 kg og den ene af mine piger fuld vægt men slank ,den anden vejer 60 kg jeg måler 159cm ,og pigen et hoved højere
Jeg elsker at lave din mad ,og spise den ,jeg laveer frisk mad hver dag har du indkøbslister til dine retter,,JEG GLÆDER MMIG TIL DIT SVAR MED VENLIG OG TAKNEMLIG HILSEN ESTER MICHELSEN NIBE
Hej Ester,
Tusind tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre.
Jeg har desværre ikke pt indkøbslister til opskrifterne, men det skriver jeg gerne op på min ideliste.
Rigtig dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Hej,
Ej, hvor er det pudsigt, at du lige blogger om denne opskrift – vi er lige kommet hjem fra en dejlig ferie på Mallorca, hvor vi (selvfølgelig) har drukket sangria hver aften til solnedgangen over Alcudia.
Jeg drømte allerede dernede om at forlænge ferie-følelsen herhjemme med sangria, og min første tanke er altid at tjekke Valdemarsro.dk om der ligger en opskrift, dog mindedes jeg ikke at havde set en på sangria på din blog -MEN hvad kommer jeg så hjem til -det er da lidt sjovt ;)
I må have en dejlig søndag :)
mvh Stine
Ih, hvor godt! Jeg er helt beæret over at du tjekker her som det første – og så er det jo helt perfekt at jeg lige har forberedt mig godt til du kom hjem fra ferie ;) Det er da lidt pudsigt og hyggeligt! :)
Rigtig dejlig ny uge til dig og lad mig endelig høre hvad du synes om denne Sangria :)
Kh Ann-Christine
Tak for en skøn blog. Har meget lyst til at lave Sangria, men jeg har ikke lige grand manier på lager – kan det mon erstattes af noget andet? Portvin???
Uhm, ja! Portvin var da en dejlig ide som alternativ. Det tror jeg sagtens du kan bruge :)
God fornøjelse
Kh AC
Det vil glæde og inspirere mig at modtage din ugentlige madplan.
På forhånd mange tak
dejligt at høre – jeg har skrevet dig op :)
Her står hyldeblomstsaften også og trækker. Jeg ser frem til en sommer med masser af hyldeblomstsaft og sangria. :)
Har du prøvet at bage med hyldeblomster? Jeg er så vild med de søde blomster i bløde, smørbagte boller. Det er en af mine yndlings sommeropskrifter på bagværk :)
Det skal da prøves :)
Nøj, det ser lækkert forfriskende ud.
Det er faktisk lang tid siden, at jeg har fået Sangria. Sangria minder mig om min studietid, hvor jeg på et tidspunkt studerede i Frankrig. Jeg læste sammen med en masse spaniere og de lavede selvfølgelig Sangria, når man var til fest hos dem.
Men jeg vil da helt klart prøve at lave det selv. Hvor mange personer er din opskrift
til?
Hav en fantastisk weekend.
kh Inaam
Ej, hvor hyggeligt! Jeg synes det er så fint når mad, drikke og opskrifter bringer dejlige minder frem :)
Min opskrift strækker til ca 5 glas Sangria – har lige skrevet det til i opskriften
Rigtig god fornøjelse til dig og rigtig dejlig dag til dig
Kh AC