Saltkaramel sauce og karamelcreme


Saltkaramelsauce er nemt at lave selv og meget anvendeligt i kager, til is og ikke mindst som smørepålæg til de søde stunder, ferie og weekend morgenbordet i stedet for chokoladepålæg.
En nybagt bolle, smurt med saltkaramel og derefter toppet med bananskiver, kakaonibs og måske med et lille drys rålakridspulver – det er en vinder! Perfekt morgenmadsdessert.
Prøv også: min skønne opskrift på Snickers Kage >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 1 glas

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Saltkaramel sauce
- 150 g sukker
- 1,50 dl piskefløde
- 1 nip flagesalt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Smelt sukkeret i en tykbundet gryde under middellav varme – rør gerne i det med jævne mellemrum og hav lidt tålmodighed, det kan godt tage lidt tid.
Så snart alt sukkeret er smeltet, røres fløden i langsomt i, mens karamellen koges op.
Når karamellen er kogt lidt ind, så tag en lille prøve med en teske og kom den i køleskabet i et par minutter. Er den for tynd så kog den lidt mere – skulle karamellem derimod blive for tyk, så rør lidt mere fløde i.
Til sidst røres en smule god havsalt eller saltflager i.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Lækkert! Hvordan opbevarer du det? Karamellen bliver helt hård og umedgørlig, så snart jeg slukker for varmen.
Tak!
Hej Maria
Jeg synes det lyder til at det er kogt for længe. Det skal gerne være så flydende at det kan opbevares i køleskabet og stadig være smørbart.
Hvis det er blevet hårdt, så kan du skære det ud til karameller eller komme det i vaniljeis – det er også lækkert.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Nu har jeg forsøgt en del gange at lave karamel, men hver eneste gang ender jeg med et resultat, hvor karamellen er grynet. Jeg har forsøgt med forskellige opskrifter, varmet fløden op, rørt grundigt mv, men resultatet bliver det samme hver gang. Selve tykkelsen på karamellen er god, men den er grynet, fordi sukkeret krystalliserer (det er i hvert fald mit bud). Hvad gør jeg mon forkert?
Når karamellen har kogt færdigt er konsistensen perfekt, lækker og blød. Efter nedkølingen bliver karamellen grynet, hvad går galt? Jeg nedkøler karamellen ved stuetemperatur.
Mvh. Isabella
Hej Isabella
Jeg tror næsten det må være at du røre for ofte i karamellen under tilberedningen. Den må gerne stå og passe sig selv en stor del af tiden.
Prøv det og lad mig endelig høre, om det ikke hjælper på det :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Skal det være piskefløde eller kan man bruge madlavningsfløde?
Mvh Kristina
Hej Kristina
Det skal være piskefløde :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine