Rugbrødschips


Rugbrødschips er en skøn måde at få brugt resterne af et rugbrød og en nem måde at lave en sprød snack af noget man som oftest har i køkkenet uanset.
Jeg bruger gerne rugbrødschips som topping på salat eller som tilbehør til ost, tapas og lign. De er ekstra lækre, når man variere dem lidt fra gang til gang med lakridsdrys eller lakridssirup, krydderurter, friskkværnet peber og andet godt. Dem vi lavede i går var helt simpelt bare med olie og salt – det er et evigt hit.
Prøv også: lækker opskrift på grønkålschips >>
Arbejdstid 5 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rugbrødschips
- 5 skiver rugbrød, helt tyndt skåret
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Skær rugbrødsskiverne i trekanter
Læg derefter de helt tyndtskåret skiver rugbrød på en bageplade med bagepapir.
Dryp eller pensl med olie, drys salt på og bag i ovnen ved 175 grader varmluft i 10-15 minutter.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Har ikke kigget om andre har givet dette tip, men: jeg knuser salt (røgsalt og alm. 1:1) med fx herbes de provence og så bruger jeg een af de helt små køkkensier til at fordele krydderiet jævnt ud over stykkerne. Tak for en dejlig opskrift.
Skønt tip og mange tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Jeg har kuk frisk brød som kun når at blive en dag gammel – kan det så bruges ?
Ja sagtens, bare du kan skære meget tynde skiver af det
Hej Ann-Christine
Jeg har prøvet at lave rugbrødschips og de blev bare mega gode. Kom dem derefter i en patantglas, men næste dag var de bløde/seje. Ved du hvordan man bedst holder dem sprøde?
Hej Katrina
Jeg opbevarer dem i en småkagedåse eller lign, men tænker at der må have været en anelse fugt tilbage fra rugbrødet, der gør dem bløde når de kommer i glasset.
Måske prøv at tørre dem lidt ekstra, inden de opbevares.
Kh AC