Romkugler


Det er så lækkert med romkugler som er lavet af gode kagerester.
Hjemmelavede romkugler er en smart måde at undgå madspild, og man kan fryse kageresterne ned i en fryseegnet beholder, efterhånden som der er rester. Når beholderen så er fyldt, så er det tid til at lave romkugler ♡
Smag trøffelmassen godt til, for resultatet afhænger af hvilken kager du bruger. Så tjek om de skal have mere chokolade, marmelade, marcipan eller æltes med mandelmel for at blive fastere i konsistensen.
Prøv også: min opskrift på træstammer >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 15 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Romkugler
- 500 g blandede kagerester
- 200 g mørk chokolade, smeltet
- 100 g marcipan, groftrevet
- 2 spsk mørk rom
- 2 spsk hindbærmarmelade
- 2 spsk mandelmel, hvis nødvendigt
- Drys
- 30 g kokosmel
- 30 g hasselnødder, finthakkede
- 1 spsk krymmel
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kør kageresterne til helt fint smulder i en foodprocessor. Smelt chokoladen under omrøring over et vandbad ved lav varme.
Kom den smeltede chokolade, marcipan, rom og marmelade i foodprocessoren og kør, til det er en samlet trøffelmasse. Smag trøffelmassen godt til med mere marmelade, chokolade, rom eller marcipan alt efter smag og behag. Ælt trøffelmassen med lidt mandelmel, hvis den er for blød, eller sæt den på køl, da den vil sætte sig, når chokoladen størkner.
Form romkugler i passende størrelse og rul dem i kagekrymmel, kokosmel eller finthakkede nødder.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Super lækker romkugler, let at lave. Har jeg en kagerest kommer den i fryseren og når der er tilpas kagerester kommer de til optøning og så bliver der lavet romkugler og der er glæde i det lille hjem. INGEN MADSPILD
SÅ dejligt! Mange tak for din søde hilsen ♡
Kh Ann-Christine
Hvor store laver du dine romkugler og hvor mange bliver der så ca til tror du? :)
jeg laver dem på størrelse med en golfbold, så bliver der det antal der står i opskriften :)
Kh Ann-Christine
Kagerester er et begreb, som jeg ikke kender noget til.
Alle mine kager spises rub og stub.
Men giver det fx mening at lave en chokoladekage i dobbelt portion – og så bruge den ene portion udelukkende til fremstilling af helt friske romkugler?
Hej Klaus
Ja, det er en rigtig fin plan at bage en chokolade, blot til formålet – det bliver virkelig lækkert i romkugler!
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine