Vegetar Pariserbøf med rødbedebøffer
Vegetar pariserbøf med rødbedebøffer smager virkelig godt og er dejligt mættende! En lækker og nem ret som er et hit hos både børn og voksne. Rødbedebøfferne smager virkelig dejligt og er super saftige og lækre på brødet. Perfekt med skønne toppings og et pocheret æg med flydende æggeblomme.
Man kan servere en helt simpel grøn salat til, vendt i lidt olie og citronsaft – eller blot lidt gnavegrønt, hvis man gerne vil have lidt ekstra til.
Prøv også: vegetarisk brændende kærlighed >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Vegetar pariserbøf med rødbedebøffer
- 250 g rødbede, groftrevet
- 50 g finvalset havregryn
- 25 g hvedemel
- 1 løg, finthakket
- 2 æg
- 1 tsk dijon sennep
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- Tilbehør
- 4 æg
- æblecidereddike
- 4 skiver brød
- 25 g peberrod, friskrevet
- 1 rødløg, skåret i tynde ringe
- 8 kapersbær
- 50 g cornichoner
- 1 dl purløg, finthakket
- 15 g hampefrø
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pres saften fra rødbederne og bland dem med resten af ingredienserne i en skål.
Hvis ‘farsen’kan formes til bøffer nu så gør det, hvis den er for våd tilsættes lidt mere havregryn indtil den hænger godt sammen.
Steg bøfferne på panden ved middel varme. Vend dem først, når de er stegt færdig på den første side. Pas på når de vendes, da de nemmere falder fra hinanden end almindelige bøffer.
De færdige rødbedebøffer kan fx serveres som vegetar pariserbøf med pocherede æg eller spejlæg, kapers, peberrod, purløg, rødløg, et drys hampefrø, salt og friskkværnet peber.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hvis man laver dem i ovn i stedet for at stege på panden – hvor lang tid vil du anbefale og ved hvilke grader?
Jeg bager dem i såfald i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i cirka 10 minutter med brødsiden op. Vend bøfferne og bag dem i yderligere 5 minutter på den anden side med brødsiden ned.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej! vi elsker disse – kan man lave farsen en dag eller mere i forvejen og stille den på køl? Jeg prøver at forberede så meget som muligt til de kommende dage et par gange om ugen, så det er lidt mere effektivt de dage hvor der er mindre tid.
Hej Pernille
Mange tak for din søde hilsen! Farsen kan sagtens laves 1-2 dage i forvejen. Den vil sandsynligvis blive lidt ekstra fugtig, så rør den godt igennem evt med lidt ekstra mel/havregryn, hvis nødvendigt
Rigtig god weekend til dig
Kh Ann-Christine
Jeg har lige lavet dem, dog uden kapers da det ikke fandtes i huset.
De er godkendt af begge teenagere ;)
Istedet for at stege dem på panden, tilberedte jeg dem i toast maskinen, smurte et stykke bagepapir med smeltet smør og lagde i maskinen, derefter en skefuld “fars” i hvert rum. De bliver ikke super sprøde, men det er nemt og hurtigt.
Så dejligt at høre! – og skøn ide, tak for at dele det fine tip :)
Kh Ann-Christine