Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/aeblekompot/ Brunch Dessert, Efterår, Familiefavoritter, Grød, Julebrunch, Juleopskrifter, Kager og søde sager, Nem Hverdagsmad, Vinter

Æblekompot

Æblekompot er fantastisk til både grød, desserter og som topping på hjemmebagte boller.

I juletiden er jeg vild med at komme æblekompot på risengrøden og i løbet af efteråret er det perfekt tilbehør til havregrød, yoghurt og til vaniljeis, hvis man har lyst til en dejlig dessert.

Det er super nemt at lave og kan fint holde sig i flere dage i køleskabet – og det er altså skønt at have sådan et glas duftende lækkerier til at bruge løs af.

Prøv også: flere opskrifter med æbler her >>

Æblekompot
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT40MPT10M4
Ingredienser
  • 4 æble
  • 40 g sukker
  • 0,50 vaniljestang
  • 1 kanelstang
  • 0,50 dl vand
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Fjern kærnehuset fra æblerne og skær æblerne i tern med skræl a 1,5 cm.

Kom æbletern, sukker, vaniljestang, kanelstang og vand i en gryde og kog op under omrøring.

Skru ned til middelvarme, når det er gennemvarmt og rør med jævne mellemrum. Æblerne afgiver en del saft, og det skal gerne koge ind, så det bliver lidt tyktflydende.

Opbevar æblekompotten i glas på køl.