Rabarbersaft
Her får I min bedste opskrift på rabarbersaft med vanilje, som smager helt fantastisk lækkert og er dejligt nemt at lave.
Dejlige opskrifter med rabarber, friske danske jordbær, hyldeblomster, asparges og nye danske kartofler er indbegrebet af dansk sommer. Det er sådan en skøn årstid lige nu, med så mange uimodståeligt lækre råvarer i sæson.
Sådan et glas hjemmelavet iskold rabarbersaft i sommervarmen, det er et evigt hit.
Prøv også: min opskrift på rabarberkompot >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 1.5 liter
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rabarbersaft
- 500 g rabarber, i tern
- 1 liter vand
- 180 g sukker
- 2 stjerneanis
- 1 vaniljestang, eller 1/2 tsk vaniljepulver
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom rabarber, vand, sukker, stjerneanis, vaniljekorn og vaniljestang i en gryde.
Kog op og lad det koge i 10 minutter.
Tag gryden af varmen og lad saften køle af, mens den trækker smag i gryden. Tag eventuelt stjerneanis op, så de ikke smager for meget igennem.
Sigt saften gennem en sigte og hæld den direkte på en rengjort skoldet flaske.
Jeg har igår lavet 10 liter rabarbersaft efter din opskrift. Smager himmelsk.
De 5 liter af dem skal bruges til velkomstdrink til min datters konfirmation næste md. Toppet med isterninger og danskvand.
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine hilsen og rigtig god fornøjelse med konfirmationen.
Kh Ann-Christine
Jeg er ikke den store lakrids fan, men nogle gange skal man udfordre sig selv.
Jeg havde 850 g rabarber og gange derfor bare op. Undtagen på stjerneanis.
Men jeg synes alligevel, det smager for meget af lakrids til mig. Heldigvis er min mor kæmpe lakrids fan :D
Hej til alle køkkenfolk! Jeg er i gang med anden portion, og det bliver vist det sidste i år. Havde ikke lige stjerneanis den første gang, men brugte lidt lakridsrod i stedet, og så smuttede der et stykke kanelbark med. Helt vild lækker. Bruger den koncentrerede saft i smooties, det er også super. VH Clavs
Hej Clavs,
Dejligt at høre, tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Kan man anvende en juicepresser i stedet for at koge hel rabarberstykker, og derefter koge “juicen”?
Umiddelbart tænker jeg også at det vil være unødigt besværligt og ikke give samme resultat … :) Men prøv det da endelig bare af og se hvad du synes, det er jo altid sjovt at eksperimentere lidt i køkkenet! :)
Kh AC
Hej
Du skriver rabarbersaften kan holde et par uger på køl. Det passer ikke. Der gik kun 1 dag før det var væk ;) og skulle hilse og sige det smager fortrinligt i en gin/tonic også.
Bh Marianne
Haha skøn kommentar, som gav mig et smil på læben – Tak for det :)
Hvor skønt! Så dejligt at høre det blev lækkert og det lyder virkelig godt med den gin/tonic
Kh AC
Har du nogen sende overvejet at lave jordbær saft jeg tror det vil smage meget godt
Ja, det er super lækkert! Du finder min opskrift på jordbærsaft her >>
Hej,
Det ser super lækkert ud. Jeg påtænker lidt at lave en dobbelt portion med halv rabarber/halv jordbær – har du nogle fif eller tanker i forhold til det? :-)
Ja, det vil være super lækkert. Det kan du fint bare gøre 50/50 med jordbær og rabarber
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Har lavet rabarbersaft flere gang – er bare helt fantastisk.
Saften er hældt på skoldede flasker – nogle gange bliver noget af saften
lilla i farven. Kan det stadig drikkes?
Hej Anni,
Hvor er det dejligt at høre!
Jeg har ikke prøvet at det bliver lilla, så det skal jeg ikke helt kunne sige. Prøv evt at fryse saften, hvis du bliver i tvivl om holdbarheden, på frost kan den fint holde sig frem til foråret.
Kh AC
Hej
Har lige hentet friske rabarber i haven for at lave rabarbersaft. Jeg har i flere år hentet inspiration fra din madblog. Jeg kan godt lide, at du skriver 500 gr. Frugt/ bær i dine opskrifter, da det også er den mængde jeg putter i poserne. Hellere lave mindre portioner og flere gange. Det tager jo ingen tid. God sommer.
Kh Helga Juul Schouboe
Hvor fint! Jeg kan nemlig også godt lide at lave mindre portioner af flere omgange – og vil man gerne lave meget, så er det jo nemt at gange op :)
Tak for din søde hilsen og rigtig god sommer til dig ♡
Kh AC
Jeg har tidligere brugt din opskrift på rabarbersirup baseret på denne opskrift af saft. Jeg kan desværre ikke søge den frem længere.
Kan du hjælpe?
På forhånd tak – og tak for nogle dejligt inspirerende opskrifter!
Hej Suzi,
jeg har lige opdateret så den er med lige under opskriften på min rabarbersirup her >>
Skøn dag til dig og tusind tak for din søde hilsen – så dejligt at høre at du er glad for mine opskrifter ♡
Kh AC
Hej:) Tak for dejlig opskrift – jeg lavede netop spandevis i forbindelse med videresalg på et marked. Men pga dårligt vejr står jeg tilbage med adskillige liter færdigblandet… Har du erfaring med at fryse saften? Det bør vel være uproblematisk…?
Lavede til samme anledning din kirærtesuppe og den opskrift skal jeg holde mig til fremover:) Utrolig smagsrig! Jeg tilføjede champignon, broccoli og gulerødder med stor succes:)
Mvh Maj
Den kan sagtens fryses efter den er blandet. Du kan evt også fryse noget af den i isterningebakker eller som hjemmelavede saftevandsis.
Tusind tak for din søde hilsen :)
Rigtig dejlig sommer til dig
Kh AC
Hej,
Nu har jeg fået lavet rabarber-saften og glæder mig til at smage den:-)
Nu har jeg siet stykkerne af rabarber fra – kan man bruge dem i andre opskrifter, synes det er så synd og smide det hele ud.. :-)
Men hold op den saft dufter SÅ skøn.
Hej Sanne,
Mange tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre.
Du kan sagtens blende den rabarber der er tilbage, eller mose den og bruge det som kompot eller marmelade.
Det er skønt både på brød, i trifli, i yoghurt eller lign.
Kh AC
Jeg brugte resterne i en rarbarbertærte og rørte også lidt i en browniedej, det var vildt lækkert.
Sikke en skøn ide! Tak for at dele det fine tip ♡
Tak for dine altid inspirerende Gode opskrifter.
Kan man fryse saften ned i poser, hvis man først skal bruge saften om 3 ugers tid?
Koger blot videre på denne saft for at få rabarber sirup til cavaen.
Tusind tak for din søde hilsen.
Du kan sagtens fryse saften ned, enten i poser eller fx i en rengjort juicekarton eller lign. Den kan holde sig i fryseren 2-4 måneder.
Lyder så skønt med rabarbersirup til cavaen :)
Kh AC
Jeg vender altid tilbage til din opskrift fordi jeg aldrig liiige kan huske forholdene mellem, rabarber vand og sukker.
Et kille tips er at jeg skifter mellem lidt ekstra smagsgivere. eksempelvis hvis man er til den lidt sure side: 1skiveskåret økocitron og 3 cm småtskåret ingefær – ikke for meget så det ikke overdøver rababersmagen ellers lidt kardemomme er osse godt. Og jeg er blevet for nærig med vanliljestang p.t. – det er piv dyrt så en teskefuld vaniljesukker kan osse gøre det.
Lyder skønt med dine forslag (og ja, vaniljepriserne er jo stukket helt af de seneste år – lad os håbe det vender igen, men så er det godt at der er så mange andre skønne krydderier at eksperimentere med).
Hej
Hvad er holdbarheden?
Mvh Sofia
Omkring 1 månedstid, måske længere. Jeg plejer gerne at fryse det ned, for så kan jeg undgå konserveringsmidler
Som sædvanlig går jeg ind på din hjemmeside, når jeg mangler en god opskrift.
Jeg har en kommentar til rabarbersaft :
Vanille er jo dyrt nu om dage. En del bliver siddende i rabarbertrævlerne, når de bliver sigtet. Det er derfor en god idé, først at koge rabarberne i vand, sigte dem. Derefter koges saften op med sukker, vanille mv. – det giver bedre udnyttelse af vanille mv. Og nemmere at styre smagsmæssigt.
Dejligt at høre :)
Jeg plejer selv at genbruge rabarberen til fx at komme i yoghurt eller lign, så jeg kan godt lide at få både vanilje og sukker med i den samlede pakke :)
Som altid lækre opskrifter.
Når jeg skal lave noget, søger jeg altid på din side først. Der ved jeg nemlig alle opskrifter bare virker og smager godt
Jeg prøvede lige at koge stænglerne fra mynte med i – det kan også anbefales ?
Det er jeg virkelig glad for at du synes – sikke en dejlig kompliment at få ♡
– og rigtig god ide med myntestænglerne. Det vil jeg prøve
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej. Super opskrift. Jeg koger nu altid rabarber i vandet først. Derefter koger jeg saften op med sukker og vanilje samt stjerne anis. Snakker fantasy med knust is og hvid Rom.
Uhm! Det lyder også virkelig lækkert!
Jeg køber det rabarber jeg kan finde som er den fra Rema. Den bliver kun lyserød i farven, selvom jeg bevarer foden på rabarberne. Er det fordi du bruger vinrabarber din er så flot rød i farven? ?
Ja, der kan være stor forskel på rabarberfarven og dem man kan købe i supermarkedet indeholder ikke helt så meget rød farve som fx jordbær- og vinrabarber.
Mums! Jeg er i fuld gang med at koge årets første rabarbersaft og myntesirup! Senere i dag vil jeg trække de sidste vinterporrer og bruge de sidste kartofler fra sidste sæson på at lave din skønne kartoffelporre-suppe (puuh, der bliver meget! Godt det kan fryses) :-)
Tak for skønne Valdemarsro, du (eller rettere i) er en enorm inspiration, og jeg er blevet langt mere opmærksom på at få brugt alle rester/ressourcer :-)
Hvor lyder det hyggeligt (og lækkert!)
Tusind tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre ♡ og rigtig god fornøjelse med de skønne køkkenprojekter
Kh AC
Hej.
Kan man bruge frosne rabarber?
Ja, det kan du fint gøre :)
Jeg vil gerne lave rabarbersaft af de sidste rabarber i haven. Hvordan kan den opbevares længere end 1 – 2 uger? Kan jeg evt. fryse den? Tak i øvrigt for MANGE gode opskrifter – man ved altid at tingene er ok, når de kommer fra dig ;) BH Vibeke
Hvor er du sød! Det er jeg glad for at høre :)
Det er en rigtig god ide at fryse rabarbersaften, for så holder den længe og fint hele vinteren.
Prøv evt også at fryse den som isterninger, så er det nemt lige at lave et dejligt glas rabarbersaft.
Rigtig god aften til dig
Kh AC
Godaften.
jeg vil først sige tak for en rigtig god blog, hvergang jeg søger efter en opskrift havner jeg på din side.
Det samme glæder denne rabarbersaft, jeg vil bruge den som en partyfavor ved vores bryllup, vil gerne bruge de rabarber jeg har høstet gennem sommeren. jeg har dog kun fået ca 2 kilo samt 1 kilo allerede nedfrossen saft. det jeg vil frem til er om jeg kan lave 5,6 liter saft, blande det med den frossen saft og derefter blande det med vand… så jeg får ca 12 liter?
jeg har nemlig fundet nogle flasker på 200 ml som ville være fantastiske:-)
Ved ikke om det giver mening, men kort sagt smager saften så godt hvis den er blandt op med 50% vand:-)
mvh kathrine
Uhm, det lyder skønt!
Uden at have helt tjek på målene, for det variere lidt fra gang til gang og alt efter hvor ‘stærk’ rabarberen er og hvor ‘stærk man ønsker saften, men 50/50 er nok ikke helt skævt :)
Tak for din søde hilsen og rigtig god fornøjelse med bryllupsplanlægningen
Kh AC
Kan man godt undlade stjerneanis evt erstatte det med noget andet?
Er det mon muligt at komme atamon i for at forlænge holdbarheden? Eller mon saften kan fryses?
Det kan du sagtens gøre. Jeg bruger bare ikke selv atamon, men laver enten kun den saft der bruges her og nu, fryser saften ned eller fryser rabarber ned, og laver saft løbende :)
Hej igen, og mange tak for svar. Jeg havde selv tænkt at fryse saften ned, men det er lidt svært hvad man skal fryse den i, da jeg helst ikke bruger plastic. Hvad fryser du saften ned i?
Du kan evt bruge en brugt juicekarton med skruelåg, det er et tip jeg har fået af en læser på et tidspunkt.
Ej et godt tip! Tusind tak. Rabarber kan man bare ikke få nok af :-). Hvis du en dag laver en opskrift på rabarbergelé så skal det hvertfald prøves. Jeg er typen der ikke selv prøver mig frem, men slavisk følger mange af dine opskrifter! Tak for en god blog og ikke mindst madplan!!
Tusind tak for din søde hilsen – og rabarbergele er nu på listen over opskrifter jeg gerne vil dele på et tidspunkt :)
Tak for de pæne ord om min blog og madplan, det er dejligt at høre ♡
Kh AC
Skøn saft
Har dog halveret antal af stjerneanis og tilsat 1 overskåret citron under kogningen. Mums
Dejligt at høre – og det lyder skønt med citronsaft :)
Kh AC
Herlig saft. Serverede den for strikkeklubben. Vild jubel. Intet tilbage. Nu laver jeg dobbelt portion
Sensommerhilsen Susanne.
Jubii, hvor er det dejligt at høre :)
Dejlig dag til dig
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Så har jeg for anden gang i løbet af 10 dage brugt din gode opskrift på rabarbersaft.
Jeg udelader dog stjerneanis og erstatter ca. 1/3 af rørsukkeret med sødemiddel, det fungerer fint.
Det er en fantastisk farve det får, heldigvis har jeg rabarber i haven som leverer rabarber i ” næsten” overflod.
Det blev til 3 1/2 liter igen i dag.
Venlig hilsen Dorthe
Hvor er det dejligt at høre – og så lækkert med rabarber i overflod fra haven, det er en skøn rigdom at have :)
Kh AC
Tusind tak for en mega lækker opskrift! Er lige blevet færdig end saften og har taget alle rabarberresterne og hældt en flaske gin på, så skal de bare trække en lille måneds tid! Så er der sensommer cocktails!
Jeg bliver vist nødt til at lave mere rabarbersaft, kan jeg godt se nu … ;) Sikke en god ide – jeg har jo gjort det her med hyldeblomst vodka, men det er da oplagt at gøre det med med både rabarber, jordbær og senere ribs mv.
Nujs, nogle lækre cocktails, vi kan få stablet på benene ;)
Hejsa
Først stor ros til dine dejlige opskrifter, som jeg ofte bruger. Og jeg har også prøvet denne skønne saft, men jeg tænkte har du nogen siden prøvet noget med Rosenblade sirup/saft tænker jo det nu er lige tiden for hybenroser.
Tusind tak for din søde hilsen :)
Det tænker jeg lidt at prøve i år, men har endnu ikke fået det gjort :) GLæder mig til det, for den duft er jo bare så lækker, uhhmm
Dejlig opskrift på altid dejlig blog!!
Det smager også godt at lave rabarbersaften med kardemomme (kog hele/groft kværnede kardemommefrø – ikke ‘pulver’j med i saften istedet for stjerneanis ?
Uhm, det kunne jeg forestille mig :)
Og tusind tak, både for søde ord og for godt tip!
Vild med rabarber – og min totale ynglings dessert over dem alle er rabarber suppe – rendyrket kærlighed på højt plan
Det er også virkelig godt!
Jeg blander den med jordbær og laver rabarbersuppe efter denne opskrift
Rabarbersaft med klar rom på knust is er også en super sommerdrik. Lidt ligesom Mojito.
Uhmmm – det kan jeg forestille mig! :)
Jeg har lige lavet den lækreste saft!!! Uhm. Men hvordan får jeg al rabarberen til at blive til marmelade?
God sommer.
Hej Ida Marie,
Hvor skønt :) Hvis rabarberresterne er for grove, så kan de evt blendes og ellers så bruger jeg det bare som det er. Smager fantastisk rørt op med skyr, ymer eller yoghurt og ellers som erstatning for marmelade
Rigtig god sommer til dig også :)
Kh AC
Det ser super dejligt ud. Det skal prøves!
En af mine favoritter :)
Min datter har lige ringet og spurgt om jeg ikke kunne lave noget rabarbersaft til hende, da hun er vild med det og det er dyrt at købe. Jeg fandt din opskrift. Den lyder god og jeg vil prøve den af i morgen. Før i tiden sagde man altid, at i rabarber skulle der oksalsyre. Hvad mener du og hvornår kommer man det i?
Det lyder da dejligt :)
Jeg har læst på et tidspunkt at man gerne skal høste rabarber inden skt.hans – og så skulle det være unødvendigt med non-oxal. Høster man rabarber senere, så er det en god ide at bruge det.
Jeg har aldrig selv brugt det eller har erfaringer med det, men mon ikke du kan søge informationer på emballagen :)
Mmm lækker lækker rabarbersaft! Og helt sikker på at den også vil smage godt med lidt bobler i ?
Og super tip med at bruge rabarberkompotten til yoghurten – sammen med lidt hjemmelavet granola så kan man jo forestille sig det er rabarber crumble (min favorit dessert) som man kan tillade sig at starte sin morgen med…..MUMS!!!!!
Det er jeg også sikker på at den vil – bobler og rabarber <3
Nøj, hvor er det en super lækker og skøn saft. Tusinde tak for en nem og aldeles velsmagende opskrift
Hvor er det dejligt at høre og hjertelig velbekomme :)
Fantastisk lækker rabarbersaft! Ligesom slik eller dessert! Har drømt om den hele dagen, mens jeg var til forelæsning.
Som altid en fornøjelse at følge med på din blog og afprøve dine nye opskrifter samt finde inspiration til mad efter årstiden. Mange tak!
Tusind tak for den søde hilsen, det er så dejligt at høre og jeg er ganske enig mht rabarbersaften – den drømmer jeg om et glas af nu i skrivende stund ;)
Rabarberne vælter jo op af jorden nu, og skal omsættes til saft og sirup og andre lækkerier :)
Skal saften ikke hældes varm på flasker? Eller skal den bare køle lidt af, når den tages af varmen, og inden den sies?
Ja, det er så lækkert!
Jeg lader den køle en smule af, men vi drikker den også ret hurtigt.
Vil man gerne at den skal holde sig længe hen over sommeren og måske efteråret, så tror jeg også det er en god ide at hælde den varme saft direkte på flaske.
Jeg har været så heldig at få din kogebog i morsdagsgave. På forsiden af bogen er et billede af saft, men jeg kan ikke finde opskriften inden i bogen? Er det denne saft som er afbilledet på bogens forside?
Hvor dejligt, jeg håber du bliver glad for den :)
Ja, det er denne rabarbersaft opskrift – uhm, jeg tror vi skal igang med den i dag, faktisk
Den ser virkelig lækker ud den opskrift! Kan man lave den med sukrin eller stevia i stedet eller måske bare udskifte noget af sukkeret med det? Eller bliver det så ikke “rigtig” saft? :-)
Jeg ved det faktisk ikke … jeg har slet ingen erfaring med sukrin eller stevia i madlavning, så det må komme an på en prøve :)
Nå ok! :-) Jeg prøver med sukker i første omgang så :-)
Jeg har lige lavet rabarbersaft af et kilo rabarber efter denne opskrift. Har tilsat saften fra en skive lime i et glasfuld – med stor succes! Gav pulpen et opkog med en pose frosne hindbær og lidt vanilje, og da det var kølet af og blendet, tilsatte jeg reven skal af en limefrugt. Det gør altså underværker med den krydrede syrlighed, en limefrugt har!
Nøj, det lyder lækkert!
Hej
Kan man mon lave rabarbersaft af frosne rabarber – muligvis med lidt mindre vand da de safter meget i optøningen?
Tak for en inspirerende blog :-)
/Annette
Mange tak :)
Ja, det kan du sagtens. Du kan altid komme lidt ekstra vand i hvis den bliver for stærk/tyk – så god ide at starte med lidt mindre ved de frosne rabarber
God fornøjelse :)
Hejsa
Jeg æææælsker rabarber og har netop lavet 500 gr fra Netto om til denne sirup. Dog uden stjerneanis, da jeg ikke lige lå inde med det. Den smager fantastisk – ligesom Mormor lavede det.
Jeg kan se, at du selv foreslår at blande med cava og en har spurgt til at mikse med mynte, derfor deler jeg lige mine to yndlingscocktails med rabarber:
RHUBARB-CUCUMBER DAIQUIRI
Muddle lidt agurk i en shaker. Kom rabarbersirup, frisk citron- og/eller limesaft og en god rom i. Shake med knust is. Serveres i et afkølet martiniglas.
HAPPY ENDING (aka FIRETRUCK)
Kom lidt absint i et stort tumbler glas og sæt ild til det. Muddle frisk mynte og rabarbersirup i glasset, når ilden er gået ud. Kom knust is i til toppen af glasset. Kom en god bourbon i og rør forsigtigt med en cocktail stirrer – eller en lang ske. Server straks med sugerør og en myntekvist som pynt.
(Advarsel: Der er en grund til, at det hedder en Happy Ending, så drik ikke for mange!)
Uhmm, en af dem tror jeg vi skal fejre weekend med på fredag :)
Tak for dejlige tips og drinksopskrifter
Hej – tror du man kan erstatte noget af vandet med hyldeblomstsaft?
Tænker at det måske er en god kombination.
Hilsen Brit
ja, det vil være super lækkert!
Rabarber og hyldeblomst er et dejligt team :)
Hej Joanna,
Det er meget forskelligt hvilken farve man ender ud med, for det kommer meget an på mængden af det røde farveindhold i rabarberen.
Jeg håber den smager dejligt! :)
Kh Ann-Christine
Mange tak og i lige måde :)
Det er bare så skønt med hjemmelavede saft, hvor man kan skrue op og ned for sødme, bitterhed og syrlighed alt efter smag og behag. Jeg kunne godt finde på at eksperimentere videre med endnu mere stjerneanis i mine næste omgang saft.
Kh AC
Jeg fandt helt tilfældigt din side da jeg søgte efter en opskrift på rabarbersaft, og jeg kan se at der bestemt er nogen opskrifter her som skal prøves :-) nu har jeg så lavet saften og det var jo let, men jeg synes nok den er blevet lidt for syrlig. Kan jeg gøre noget ved det?
Hilsen Bettina
Hej Bettina,
Hvor er det dejligt at høre! Tak :)
Du kan sagtens smage den til med mere sukker og evt give den et hurtigt opkog.
Der er stor forskel i syrligheden i rabarber, så det er bare med at smage til, så den lige rammer din smag :)
Kh Ann-Christine
Fantastisk dejlig blog du har :-) Rigtig meget af det, du lægger ud, bliver afprøvet i mit køkken.
I aften lavede jeg 3 x rabarbersaft (udelod anis, da vores søn ikke er vild hermed), tog 3 dl fra til din rabarbersirup og blendede dernæst de afkogte rabarberstykker til marmelade. Marmeladen mangler selvfølgelig den flotte røde farve, da den er kogt ud i væden til saften, men smager godt alligevel :-)
Fuld valuta for 1,5 kg rabarber på kun 45 min :-)
Tusind tak, hvor er det dejligt at høre :)
Jeg oplever også at farven forsvinder fra rabarberstykkerne, men smagen er jo fantastisk.
Hvor er det lækkert alt det du fik ud af dine rabarber
Tror du det ville være ok at undlade stjerneanis? Det gir sådan en lidt lakrids agtig smag ikk? Det er jer nemlig ikke så vild med ;-)
Jo, det gør det – og du kan sagtens undlade det :)
Jeg har rigtig meget mynte i min have, tror du man kan erstatte stjerneanisen med mynte?
Sagtens, det kunne smage fantastisk er jeg sikker på
Uhh det ser skønt ud! Jeg har lige lavet rabarbersaft den anden dag af nogle vin-rarbarber jeg fik af min svigermor, saften fik dog ikke ligeså fin rød farve som din saft, men hold nu op det smagte skønt! Det var stort set samme opskrift, dog uden krydderierne, men jeg vil helt sikkert prøve med vanille og stjerneanis næste gang, så tak for opskrift :-)
Hvor lækkert med rabarber i overflod og at du lige kunne få lidt :) Rabarbersaft er så skøn i al sin enkelhed, men jeg kan også vældig godt lide saften, når den som her får et krydret touch.
her lige lavet en portion rababersaft på denne opskrift og den er vildt lækker. Kan kun anbefales til alle der har rababer. mums
Du er hurtig :) Hvor dejligt at den også lige faldt i din smag!
Hej,
Jeg har lige lavet en portion rabarber saft. Har gjort det før hvor det var vellykket. Men i denne omgang har det en virkelig bitter eftersmag. (Brugte ikke stjerneanis).
Nogle råd/ forslag ?
Tja, rabarber har en lidt bitter smag, men jeg har aldrig oplevet dem som meget bitre. Det kan selvfølgelig variere efter hvilken sort man har brugt.
Du kan opveje smagen af bittert med mere sødt, så måske du kan koge saften op igen med mere sukker og du kan også prøve at komme lidt jordbær i, og se om det vil balancere smagen af bittert yderligere, så den heller ikke bliver for sukkersød.
Kh Ann-Christine
Hvor er det bare herligt at læse dagens blog, når vi lige imorges har fået rabarber i kassen fra Aarstiderne :-) :-)
Det kunne da ikke passe bedre så :)
Ved du om saften kan fryses?!?
Det kan den sagtens – og vi laver den gerne til saftevandsis :)
Super – så kommer den i fryseren (ved siden af hyldeblomstsaften) :-)
:)
Hej AC. Bruger du egentlig rest-rabarberne til noget, efter saften er sigtet fra?!?
Ja, jeg rører det i skyr og spiser det som frugtyoghurt – eller spiser det i stedet for syltetøj eller kompot.
Jeg har prøvet at lave den til saftevandsispinde … en himmerigsmundfuld … verdens bedste på en varm sommerdag 🤩
Vil gerne lave denne til vores bryllup, men af hensyn til mængder, hvad er så blandingsforholdet saft-vand?
Hvor lækkert! Perfekt til en bryllupsdrink
Det er lidt svært at svare på, for alt afhængig om man kan lide den stærk eller mild. 50/50 vil jeg mene er meget passende.
Uh lækkert og frisk :-)
Der var lige et projekt til min sommerferie i Danmark. Min mor har fået rabarber i haven og hun mener så, at det er mit projekt og ikke hendes, bare fordi jeg mente at de havde masser af plads til rabarber og jeg har kun en altan :-D
Det lyder som et dejligt projekt ;) Og så fint at din mor lige lægger have til – prøv også rabarberkompot: http://www.valdemarsro.dk/rabarberkompot/ Det smager så godt