Pariserbøf


En klassisk pariserbøf er jo virkelig en fabelagtigt lækker ret. Serveret med en heftig friskrevet peberrod, rødløg, salte kapers, økologisk æggeblomme og andet lækkert er et evigt hit.
Uanset om jeg portionsanretter den eller ej, så servere jeg altid ekstra toppings ved bordet og måske en god sprød grøn rucolasalat vendt i et par spsk vinaigrette til. Så kan man selv forsyne sig og fylde ekstra toppings på efter smag og behag.
Prøv også: min bedste opskrift på tunmousse >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pariserbøf
- Bøf
- 800 g hakket oksekød
- 2 æg
- 1 spsk kapers, finthakket
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 4 skiver brød, fx grydebrød
- Tilbehør
- 4 æggeblommer
- 2 rødløg, finthakket
- 200 g syltede rødbeder, skåret i tern
- 75 g kapers
- 2 spsk peberrod, friskrevet
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- 1 spsk smør, til stegning
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Rør oksekødet med æg, kapers, salt og peber.
Del kødet i fire og form det til bøffer, som lægges oven på brødet, klem godt sammen, sørg for at en del af farsen, går lidt ud over og klemmes godt om brødkanten specielt rundt i kanten. Det sikre at farsen bliver hvor den skal og ikke trækker sig sammen under stegning.
Rids bøfferne med en skarp kniv. Varm olien op på panden og smelt smør til det er bruset af, steg bøfferne med kødsiden ned af i 5-6 minutter ved middelvarme. Steg dem færdige på brødsiden i cirka 2 minutter, til brødet er gyldent og sprødt og vend dem igen. Steg dem 1 minut på bøfsiden inden de vendes over og anrettes på tallerkener.
Anret på en tallerken med løg, æggeblomme, rødbede, kapers, peberrod og salt og peber.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Tusind tak for dine lækre opskrifter , bliver brugt gang efter gang , i aften nok engang pariserbøf , favoritter er bl a også hvidløgsflute, og lasagne
Kh Karin
Den er ikke “original” en helt klassisk/gammeldags pariserbøf er. En bøf af kvalitets hakket oksekød steg så det får skorpe. En fornuftig Skive franskbrød (der af navnet) vendt i smør så begge sider suger. Lig bøffen på brødet og steg begge sider så den ene side af brødet bliver sprødt. Tilbehør er IKKE nogle former for salat men, kapers, hakket rødbede, frisk høvlet peberrod og en æggeblomme pænt sat i en løgring. Helt simpelt og klassisk og det skal steges i smør intet andet.
Hvilken opskrift bruger du til det hjemmebagte brød?
Dette grydebrød er rigtig godt til