Muslinger i hvidvin og flødesauce – Moules Frites
Muslinger i hvidvin og flødesauce serveret med sprøde hjemmelavede fritter – det er en af familiefavoritterne blandt os alle fire herhjemme!
Moules Frites er en skøn ret til festlige lejligheder og til en særlig aften med familien.
Den cremede hvidvinflødesauce med de skønne muslinger, et snert chili og sprøde fritter til, det er en vidunderlig spise, som er enormt hyggelig at samles ved bordet om ♡
Prøv også: opskrift på spaghetti vongole >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Muslinger i hvidvin og flødesauce – Moules Frites
- Fritter
- 1 kg bagekartoffel, skåret i stave
- 3 spsk olivenolie
- 1 spsk flagesalt
- Muslinger i hvidvinssauce
- 2 kg muslinger
- 2 løg, finthakket
- 0,50 rød chili, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 3 dl tør hvidvin
- 2 dl piskefløde
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
- 1 spsk olivenolie
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kartoflerne
Skrub kartoflerne godt og skær dem i stave. Vend kartoflerne i olie og salt og bag dem i ovnen ved 175 grader varmluft i 35-40 minutter til de er sprøde. Vend dem et par gange undervejs.
Muslinger
Rens muslingerne ved at skrubbe skallerne under lidt rindende vand – de må ikke stå i blød. Kasser alle muslinger, hvor skallen er i stykker og de åbne muslinger, som ikke lukker sig ved et let bank mod bordpladen.
Sauter løg, chili og hvidløg i olivenolie i en stor gryde, til de er klar og bløde. Kom muslingerne og hvidvin i gryden og læg låg på. Lad det koge ved middelvarme i 5-10 minutter, til muslingerne har åbnet sig.
Sigt væden fra muslingerne gennem en sigte og ned i en skål, til at opsamle den lækre hvidvinssauce. Hæld hvidvinssaucen tilbage i gryden og læg låg på skålen med muslinger, så de holder varmen, mens saucen koges ind.
Kog hvidvinssaucen ind til cirka 1 dl fond. Skrue godt op for varmen og hold øje med det hele tiden, så det ikke koger tørt, for det går forholdsvis stærkt. Skrue ned for varmen når der er cirka en dl hvidvinssauce tilbage, tilsæt fløde og smag til med salt og peber. Kom muslingerne tilbage i gryden, læg låg på og varm op til det koger i cirka 1-2 minutter.
Server i en stor skål eller portionsanrettet i dybe tallerkener. Drys med finthakket bredbladet persille og server med ovnbagte fritter.
Husk at alle muslinger der ikke har åbnet sig under tilberedning skal kasseres!
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Mumsssss
Hej Ann-Christine
Har lavet dem her ret et utal af gange, og både kone, naboer og venner er vilde med det. Men jeg har studset over, om man kan bytte hvidvin ud med Æblecider. Har du prøvet det?
Tak for at du gør vores andres tid i køkkenet til en fest :)
Hej Morten
Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften, det er jeg glad for at høre!
Jeg har ikke lavet den med æblecider, men i såfald ville jeg erstatte vinen med grøntsagsboullion, og først til allersidst smage den til med en smule æblecidereddike eller citronsaft, blot en anelse for at syrebalancen i saucen.
Kh Ann-Christine
Hej
Tak for mange gode opskrifter😊
Har lavet fritter til Moules Frites 2 gange i forskellige ovne, men de blev ikke sprøde.
Havde 3/4kg fordelt på bagepapir på bradepande, fulgte opskriften og gav dem 175 grader varmluft i 35-40 min, som du skriver. Skal der en højere temp til for at få dem sprøde?
Mvh
Tak for din søde hilsen :)
Hvis de fik en flot farve, men uden at være sprøde, så kan det være din ovn lukker meget tæt, så der forbliver en del damp i ovnen. Så kan man enten lige åbne lågen et par gange undervejs.
Det kan også skyldes at der har været vand ved kartoflerne, hvis de ikke har været tørre inden de vendes i olie – så bliver de dampet og får vanskeligere ved at blive sprøde.
Eller det kan blot være din ovn vil fungere bedre med 200 grader varmluft til kartofler som disse – eller 10 minutter længere. Både temperatur og tid kan variere en del fra ovn til ovn.
Kh Ann-Christine