Mulligatawny suppe
En varmende og velsmagende mulligatawny suppe til aftensmad, det er så dejligt og hyggeligt! -og på trods af at denne suppe er svær at udtale, så er den virkelig ualmindelig god at spise!
Det er et af mine skønneste bud på en lækker karrysuppe med kylling. Den indiske karrysuppe varmer og er krydret, men den ikke spor stærk. Hvis man ønsker en stærkere mulligatawny karrysuppe, så kommer man bare lidt chili i eller drysser finthakket rød chili udover hele herligheden ved servering – et herligt varmt kick af velsmag.
Prøv også: opskrift på naanbrød >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Mulligatawny suppe - karrysuppe med kylling
- 2 tsk mediumstærk karry
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakkede
- 2 porre, skåret i tynde skiver
- 500 g kyllingebryst, i tern
- 8 dl grøntsagsbouillon
- 2 tsk tørret timian
- 2 tomat, i både
- 1 rød peberfrugt, i tern
- 2 dl piskefløde
- 2 spsk majsstivelse, rørt ud i lidt vand
- 2 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 1 håndfuld bredbladet persille, grofthakket
- 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning på emballagen
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Varm en gryde op ved middelvarme og rør karry og spidskommen rundt i gryden, til det begynder at dufte.
Tilsæt olie, løg, hvidløg og porrer og sauter det i karryen, til løgene er bløde.
Kom kyllingekødet i gryden, brun det på alle sider og tilsæt grøntsagsbouillon sammen med timian. Lad det simre under låg ved lav varme i 20 minutter til kyllingen er mør, og kog imens risene, efter anvisning på emballagen.
Tilsæt tomat og peberfrugt og smag til med salt og peber.
Jævn suppen en anelse med lidt majsstivelse udrørt i koldt vand, som tilsættes under omrøring.
Kog godt igennem, tilsæt fløden og server med hakket persille og evt med ris.
Hej Ann-Christine
Tak for en dejlig opskrift – det smager præcis som jeg husker den fra min tid i Indien :-D
Jeg har lavet en vegetarvariation, hvor jeg undlod at putte kylling i og i stedet tog et par revne gulerødder og en stor portion blomkålsbuketter i. Det blev også godt.
Jeg har også lavet den med kokosmælk i stedet for fløde, for jeg havde ikke lige fløde i huset den dag. Det blev også rigtigt godt.
Hej Ida
Hvor skønt! Det er jeg glad for at høre. – og så lækkert med den vegetariske version, den lyder også rigtig god!
Kh Ann-Christine
Opskriften starter med : brug den anden gryde til…… men bruger man flere gryder eller pander til retten ?
Hej Lissi
Hvor skørt, for det har nok stået sådan i mange år, og er blot en tastefejl fra min side :)
Det er rettet nu
Kh Ann-Christine
Det kan varmt anbefales at tilføje æbler og ris, som de gør i den traditionelle udgave af suppen i Indien.
MUMS… super lækker suppe og nem at tilberede!! Absolut ikke sidste gang den er lavet :-)
Bh
Charlotte
Hej Ann-Christine.
Tak for dine dejlige opskrifter.
Vi har besluttet at lave denne suppe til 100 mennesker efter nytårsmarchen på lørdag (Serveres udendørs) Skal der virkelig 700 gram olie i, eller tror du vi kan begrænse det, uden at det går ud over smagen?
Mvh Jens
Hej Jens
Mange tak for din søde hilsen, det lyder så hyggeligt!
Olien er blot til at sautere grønt i, så I bruger blot på slump efter hvad der er nødvendigt.
Rigtig godt nytårsmarch og godt nytår til jer.
Kh Ann-Christine
Vi lavede suppen i går, og vi var alle meget begejstrede. Opskriften skal helt sikkert bruges igen, tak.
Jeg håber, du og din familie har en skøn jul.
Hej Trine
Tusind tak for din søde hilsen og dejlige tilbagemelding på opskriften, det er jeg glad for.
Vi nyder juledagene og juleferien ♡ Jeg håber også at du og dine har en rigtig dejlig jul.
Kh Ann-Christine
Tak for dig og dine gode opskrifter.
Tusind tak for din søde hilsen
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hej
Kan man evt erstatte fløden med flødeost?
Ja, du kan evt bruge lidt mindre, så smag til med det til du synes konsistensen er skøn
Kh Ann-Christine
Hejsa… Jeg har glemt at købe fløde, men har en rest creme fraise 18%. Kan man erstatte med den, eller er det for syrnet?
Jeg ville servere det til, så man kan dryppe det over.
men du kan prøve at smage til med en smule og se hvad du synes :)
Hejsa.
Tak for en FANTASTISK blog med så mange lækre retter – det er et sikkert go-to sted når vi mangler retter til madplanen, og det er et hit hver gang!
Vi har lavet suppen her tidligere, men da vi nu skulle lave den igen, ser vi at der i opskrifts teksten står “porrer tilsættes”, men i ingredientslisten er der ikke nogle porrer. Hvor mange porrer snakker vi om?
Vi aner ikke hvad vi gjorde sidst men det smagte da godt alligevel :D
Mvh Winnie.
Hej Winnie,
Mange tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre I har glæde af mine opskrifter.
Jeg kan godt se at porrer lige er smuttet ud af ingredienslisten ved en fejl, de er med igen nu.
Kh Ann-Christine
Så lækkert! Jeg prøvede din opskrift til aften, da jeg skal lave den til madkundskab med mine elever på fredag. Der var stor ros fra familien, så nu er jeg sikker på endnu en succes på fredag :)
Tak for mange lækre og spændende opskrifter :)
Mange tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre!
rigtig god fornøjelse med madkundskabtimen, håber I får det hyggeligt med denne ret sammen
Kh Ann-Christine
Denne Mulligatawny er bare den bedste jeg har smagt ;o) Fantastisk sammensætning af grønt og krydderier, det eneste jeg har gjort anderledes, er at tilføje en rød chili i små tern ;o) Tusind tak for en rigtig god side med fantastiske opskrifter. Valdemarsro er mit “goto” for inspiration.
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Du er altså bare SÅ god til det med krydderier👌
Tusind tak! Det er jeg glad for du synes :)
Jeg skal prøve at lave den for 1.gang i aften, og glæder mig da jeg smagte den flere gange ifm m.et tidligere job hvor den indgik i madplan.
Nøj, hvor jeg glæder mig :))
Hvor dejligt! Rigtig god fornøjelse med den
Kh AC
Virkelig lækker suppe, den skal gentages 😉
Hej Anette,
det er skønt at høre, tak for din søde hilsen og skønne tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Nam… hvor er den suppe god. Fantastisk opskrift!!!
Tusind tak, det er jeg glad for du synes :)
Kh AC
Super lækker suppe, dog synes vi den bliver lidt tam i smagen med grønsagsboullion. Vi har derfor skiftet bouillon og fløde ud med 1 L kokosmælk derudover har vi tilsat gul karrypasta for at booste smagen.
Rigtig lækker suppe tilsat ananas stykker og kogte ris. Ikke sidst gang det skal prøves.
Så dejligt at høre! Mange tak for jeres fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Skal prøve din suppe inden længe. Regner med, at du bruger alm. mild karry, eller? Og ikke karrypasta, vel? Tak for altid skønne opskrifter:-) Vh Randi
Hej Randi,
Jeg bruger oftest karry, en god mild-middel, som smager af rigtig meget uden at være stærk
Karrypasta kan fint bruges og er også forsøgt med her, når vi har haft det i køkkenet.
Tak for din hilsen :)
Kh AC
Skøn mulligatawny suppe. Vi nød den samtidig med Danmarks VM guldkamp. Uhm. Begge dele må gerne opleves igen. Kan anbefales og let at lave ?. Lone
Hvor er det dejligt at høre!
– og sikke en kamp, det var virkelig sejt.
God aften til dig og mange tak for din søde hilsen
Kh AC
Alletiders opskrift, har brugt den et par gange nu. Dog har jeg udskiftet kylling fileterne med kylling overlår og stegt dem i ovnen og lavet “pulled” chicken og tilsat det i suppen, da jeg syntes at det ellers bliver lidt tørt med fileter.
Ellers tusind tak for en fantastisk side med masser af skønne opskrifter på mad og drikke, er inde og kigge hver weekend for inspiration og nye madoplevelser ??
Det lyder også virkelig lækkert!
Tak for din fine hilsen, det er rigtig dejligt at høre at du har glæde og fornøjelse af mine opskrifter! :)
Dejlig dag til dig
Kh AC
Dejlig suppe og med ris i suppen mætter den lidt mere.
Skønt at høre, mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften :)
Kh AC
Hej :) kan suppen fryses? eller ved du hvad der sker med den hvis man forsøger at fryse den ned og varme op igen? Vil nemlig gerne have den på lager til evt gæster hvis muligt.. Kh :)
Jeg har ikke selv prøvet det af – så det må komme an på en prøve :) Jeg kan dog forestille mig at den fint kan fryses …
Kh AC
Det er sådan nogle dejlige retter. Og letforståelige opskrifter. Tak for det
Det er jeg glad for at høre :)
Tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
Jeg spekulerer – kan man mon bruge noget andet end majsstivelse?? :)
Du kan også sagtens bruge hvedemel, blot sigt det i og kog godt igennem.
for mange år siden lavede min mor denne suppe men den var nærmest som en gryderet vi fik forskellige ting til som ris, rosiner små majs og kokosmel og hakket æg det smagte super kan jeg gøre det med denne opskrift.
Nøj, det lyder lækkert!
Nærmest som en kombination af suppen her og denne kylling i karry: http://www.valdemarsro.dk/kylling-karry/
det må jeg prøve når vi kommer hjem til DK igen efter vores rejse
Kh AC
Tak for en skøn opskrift. Vi fik denne suppe i aften og den smagte himmelsk, helt klart en vi skal have igen. KH Rikke
Ej, hvor er det skønt at høre :)
Lækker suppe….vi skal på skiferie, så vil høre om den er egnet til frysning?
Ja, det kan den sagtens
Denne suppe var på menuen hjemme hos os i aften. Rigtig lækker suppe med masser af smag. Jeg tog dog og blendede grøntsagerne, da mine børn bedst kan lide en glat suppe uden “klumper” ;-) Begge pigerne var vilde med den, så bestemt ikke sidste gang, at vi laver den :-)
God ide at blende den – jeg tror faktisk den suppe snart skal på menuen herhjemme igen :)
Lavede denne suppe den anden dag og den blev simpelthen sååå god!
Mange tak for en altid inspirerende og lækker blog:)
Hvor er det dejligt at høre :)
Jeg har lige lavet (og spist) denne suppe i dag til middag og mums den var god. Jeg har det ellers svært med supper, men som kylling fan ville jeg give denne en chance. Lækker :)
Den ryger i “Elefanten” ;) (Evernote)
Hvor er det dejligt at høre :)
NØJ, hvor er den lækker. Har nu kreeret den efter bedste anvisninger og inspiration fra dig, og den er super velsmagende :) Tusind tak – den kommer til at give mig stor glæde de næste par dage her i Polen, hvor vejret er til varme og krydrede supper.
Hej Tina,
Hvor hyggeligt at høre fra dig. Håber du har det skønt og oplever en masse dejlige ting.
Og dejligt at suppe faldt lige i din smag :)
Kh AC
Den bliver også yderst god, hvis man blander en lille pakke nudler i;-)
Uhm, ja – det lyder som en dejlig ide
Uhm, super skøn suppe – og specielt her ovenpå al julemaden.
Rigtig godt nytår, glæder mig til nye spændende opskrifter i det nye år :-)
Det er da også alt for længe siden vi har fået den suppe herhjemme, tror den skal på madplanen i uge 1 :)
Rigtig godt nytår, jeg glæder mig til endnu et år her på bloggen
Hej Ann-Christine
Det er en skøn suppe, vi fik den igår. Har min niece på besøg og hun var også vild med suppen. Det er ikke sidste gang jeg laver den.
Tak for mange gode opskrifter – og smarte. Vi trænger til andet end “mormormad” her i huset. (Er 78)
Venlig hilsen
Inger Marie
Hej Inger Marie,
Tusind tak for din kommentar og hilsen her på bloggen. Det gør mig rigtig glad :)
Det er alt for længe siden vi selv har lavet den suppe, jeg tror da den skal på madplanen snart, det er skøn efterårsmad!
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Signe,
Velkommen her :-) Jeg kommer til at tænke på at det er ved at være længe siden jeg selv har lavet suppen, nu er det snart efterår og suppevejr igen ;-) Den er nemlig skøn, den suppe
Ved et tilfælde havnede jeg på din side og fandt denne fantastiske opskrift. Skøn, skøn suppe. Bliver helt sikkert en suppe, der vil blive serveret igen og igen.
Spacemermaid, velkommen her, og selv tak :-) -jeg er også suppe-fan, det er rigtig god efterårsspise!
MUMS!!! Tak for den opskrift. Det ser himmelsk ud. Og jeg er stor suppe-fan…
Glad for at kunne bidrage, Et cetera. -vi elsker også karrysuppe :-)
Lækker opskrift – børnene – og de voksne! – her i huset, elsker karry-suppe – så dén er “hapset” til opskriftsbogen!
Gitte, -og tak for at minde mig om suppen :-)
Der er tit mange variationer af samme ret, det er en sjov udfordring for mig at skrive mine opskrifter ned, for oftest bliver det lavet med en håndfuld af noget, og en sjat af noget andet.
Jeg hører gerne om din opskrift :-)
Uhmm.. Vi har fået mulligatawny 2 dage i træk :-)
Men opskriften er godt nok meget anderledes end vores.. Vi har ad flere gange søgt på nettet, og kombineret vores egen ud fra flere forskellige opskrifter og ændrer stadig på den. Sjovt som smagsløgene ændrer sig for hver gang vi laver den :-) Velbekomme