Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/mulligatawny-suppe/ Aftensmad Bålmad, Efterår, Indisk, Nem Hverdagsmad, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Suppe, Vinter

Mulligatawny suppe

En varmende og velsmagende mulligatawny suppe til aftensmad, det er så dejligt og hyggeligt! -og på trods af at denne suppe er svær at udtale, så er den virkelig ualmindelig god at spise!

Det er et af mine skønneste bud på en lækker karrysuppe med kylling. Den indiske karrysuppe varmer og er krydret, men den ikke spor stærk. Hvis man ønsker en stærkere mulligatawny karrysuppe, så kommer man bare lidt  chili i eller drysser finthakket rød chili udover hele herligheden ved servering – et herligt varmt kick af velsmag.

Prøv også: opskrift på naanbrød >>

Mulligatawny suppe - karrysuppe med kylling
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT30MPT15M4
Ingredienser
  • 2 tsk mediumstærk karry
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakkede
  • 2 porre, skåret i tynde skiver
  • 500 g kyllingebryst, i tern
  • 8 dl grøntsagsbouillon
  • 2 tsk tørret timian
  • 2 tomat, i både
  • 1 rød peberfrugt, i tern
  • 2 dl piskefløde
  • 2 spsk majsstivelse, rørt ud i lidt vand
  • 2 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 1 håndfuld bredbladet persille, grofthakket
  • 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning på emballagen
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Varm en gryde op ved middelvarme og rør karry og spidskommen rundt i gryden, til det begynder at dufte.

Tilsæt olie, løg, hvidløg og porrer og sauter det i karryen, til løgene er bløde.

Kom kyllingekødet i gryden, brun det på alle sider og tilsæt grøntsagsbouillon sammen med timian. Lad det simre under låg ved lav varme i 20 minutter til kyllingen er mør, og kog imens risene, efter anvisning på emballagen.

Tilsæt tomat og peberfrugt og smag til med salt og peber.

Jævn suppen en anelse med lidt majsstivelse udrørt i koldt vand, som tilsættes under omrøring.

Kog godt igennem, tilsæt fløden og server med hakket persille og evt med ris.