Morgenmadspandekager uden havregryn eller mel
I dag står der foodfestival på programmet og hvorfor så ikke starte dagen smukt med en strålende morgenmad bestående af søde og sunde morgenmadspandekager med efterårslækker toppings og en lyserød smoothie med jordbær, banan, mælk og vanilje. Johan og Julie er helt enig i, at det er en god start på fredagen!
Morgenmadspandekager er en lækker variant af mine bananpandekager, her med revet æble hvilket er et stort hit.
Arbejdstid 15 min.
Antal 2 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Morgenmadspandekager uden havregryn eller mel
- 2 banan, meget modne
- 2 æg
- 50 g mandelmel
- 2 spsk kokosmel
- 1 spsk smør, til at stege i
- Topping
- 1 æble, skrællet og skåret i tern
- 2 dl skyr
- 1 tsk stødt kanel
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Bland mandelmel, kokos, banan og æg og blend det hurtigt sammen.
Varm en pande med smør og steg pandekagerne i klatter svarende til 1 1/2 spsk bananpandekagedej.
Server med den topping du foretrækker.
Hej,
Spiste iøvrigt dine lækre bananpandekager med havregryn her til morgen :) En kæmpe favorit i vores familie! Men må også have afprøvet dem her, tror de er bedre for min mave ;) Men ren ernæringsmæssigt, er dem med havregryn så bedre for en dreng på 1,5 år?
Tusind tak for tippet, Louise!
Ja, det er der desværre en hel del af … – jeg tager fat i det :)
Og hvor dejligt at pandekagerne hitter hos jer. Når jeg laver de her, så kommer jeg indimellem lidt havregryn i også til børnene, så tænker jeg at de giver godt med energi til små størrelser der hele tiden er i bevægelse ;)
– eller laver en kombination af de to opskrifter.
Kh AC
Hej, rigtig lækker opskrift og er vild med at der ikk er mel i. Men da jeg prøvede at lave pandekagerne i dag, ville de ikk slippe min pande. Jeg havde smeltet stege smøret, men det hjalp ikke. Hvad kan være gået galt???
Hej
Jeg ved ikke hvad jeg gjorde forkert… Men de lykkes ikke for mig :(
Hvordan ikke lykkedes? Gik de fra hinanden mens du stegte dem eller?
Hej Ann-Chrstine !
Har jeg forstået det rigtigt, at din fantastiske madplan kun kan ses på face book
Hej Jette,
Sådan var det oprindeligt da jeg startede dem, nu kan man tilmelde sig til min http://www.valdemarsro.dk/madplan/
Kh Ann-Christine
Hej de der lækre bananpandekager kan de fryses? Skal nemlig have hele familien samlet til brunch i påsken. Vh Nancy
Jegh ar aldrig prøvet det, så jeg vil forslå at du prøver med en lille portion inden, for lige at være sikker på hvordan de bliver … men mon ikke de kan :)
Tak for svar, jo tror jeg nu også de kan. Prøver.
Tror du, at de kan fryses??
Jeg har aldrig prøvet, så det må komme an på en prøve. Lad mig gerne høre om det lykkedes.
Hej Valdemarsro
Lækker opskrift, men undrer om der mangler enten mandler eller kokosmel i opskriften, for jeg syntes at dejen blev meget tynd og de var svære at vende. Sulle jeg bare have kommet noget mere kokos og mandel i?!
Tak for en lækker blog
Maria
Hej Maria,
Muligvis, det kommer jo altid lidt an på størrelse af æg og banan osv – men mængderne holder meget godt herhjemme. hvis du synes den bliver for tynd næste gang, så prøv evt med mere mandel og kokos :)
Kh Ann-Christine
Denne opskrift er virkelig et hit herhjemme! :-)
De bliver lavet flere gange om ugen, og de smager bare fantastisk..
Hvor er det dejligt at høre :)
Hej igen .
Så fik jeg prøvet endnu en af dine opskrifter :-) Havde lige 2 overmodne bananer liggende – så lavede disse til tvillingerne og mig selv til morgen… Serverede med skyr, æblestykker , hakkede mandler og agavesirup. Alle var glade!!!
Hvor dejligt! Mine børn bliver også altid glade når jeg laver dem ;)
Hej!
Jeg har prøvet mange forskellige bananpandekageopskrifter. Men jeg kan ikke finde ud af at vende dem om, uden at de splatter ud over det hele. Hvordan klarer du det uden at de gør det.
Super dejlig blog, elsker den, når jeg skal lave mad.
Håber du en dag vil kigge forbi min! :-D
Hej Emma,
Tusind tak! :) Jeg tror det er med at lave dejen tilpas tyktflydende og så først vende dem når de har fået lige perfekt nok på den ene side
Kh AC
Uhm uhm uhm! Lavede dem lige, hvor de fik et drys med agavesirup og mørk chokolade med brombær. MUMS siger jeg bare! Helt klart ny favorit, som fortjener et plads på min blog, selvfølgelig et link til din originalen! :-)
Knus john-a // jonnaboe.blogspot.com
Hej Jonna,
De er nemlig dejlige! Du må selfølgelig gerne vise dem på din blog, bare du ikke copypaster min opskrift og tekst ;) – men det gør du selvfølgelig heller ikke jo ♥
Kh Ann-Christine
Hej
Når du bruger mandler til mel, er de så smuttede eller med skal?
Bh
Annette
Jeg bruger med skal når det er til disse pandekager, jeg kan godt lide den lidt grovere konsistens det giver
Hej :)
Når du skriver kokosmel, mener du så revet kokos eller mener er det den der helt fintmalede kokosmel man bl.a kan få i helsekostbutikker ?
Mvh Susanne
Hej Susanne,
Det kokosmel jeg bruger er vel nærmest at sammenligne med små gryn i konsistensen. Man kan dog sagtens bruge begge dele, jeg maler det jo finere i min minihakker, så der er vist nærmest frit valg på alle hylder :)
Kh Ann-Christine
De er SÅ gode! Uha, min dater og jeg nød dem. Med æble og blåbær og skyr. Fantastisk.
Det lyder dejligt og skønt at høre at de blev et hit hos jer også :)
Står netop ude i køkkenet nu og venter på, at panden er varm, så jeg kan smide mine bananpandekager på. Glæder mig til at smage dem og tak for opskriften. ☺
Jeg håber de blev gode :) Jeg spiser dem flere gange ugentligt og synes de er skønne med forskelligt toppings :)
Fantastisk opskrift. Endnu en gang!
:) Tak!
Mums hvor ser de lækre ud! Pandekager går man bare aldrig galt i byen med.
Har selv lige lavet nogle kun bestående af æggehvider og banan. De blev fantastiske og endda sunde!
Elsker når man kan snyde sine smagsløg lidt :-)
Tak for en god blog! Håber du vil kigge forbi min en dag..
Astrid.
Hej Astrid,
Jeg er helt enig, pandekager går man aldrig galt i byen med :)
Fin blog du har selv
Kh Ann-Christine
De ser vildt lækre ud, dem vil jeg bestemt prøve at lave til Alma en dag :-)
Lad mig endelig høre om hun også bliver vild med dem :)
Tak for alle de lækre opskrifter og flotte billeder af det hele….. Jeg nyder det hele:-)
I går da jeg lavede humus efter din opskrift, stod min blegner så af!!!!!!
Nu tillader jeg mig at spørge til hvilken blender du har?? Vil du ellers anbefale een?
Jeg fik humusen kørt færdig i foodprocessoren…..uhhmmmmm den er god, er det mon tahin der lige giver den helt rigtige smag??
Tina
Hej Tina,
Tusind tak! :)
Åh, ja … Nogle opskrifter er lidt hårde ved de fleste blendere. Jeg bruger en bamix stavblender og det kan jeg varmt anbefale. Den kan holde til det hele og har ikke svigtet mig endnu. Jeg har haft den i 5-6 år nu og bruger den dagligt.
Kh Ann-Christine
P.S ja, tahin er for mig et must i humus´en. Den giver nemlig skøn smag :)
Lækker glutenfri opskrift, tusind tak!
:) Den er nemlig lækker