Nem og hurtig Lasagne
Nem og hurtig lasagne er ikke at sammenligne med min lækre langtidssimrede skønne lasagne – som er herlig til weekenderne og dage med god tid.
Denne opskrift på nem lasagne er derimod en hverdagsredning og en herlig en af slagsen. Perfekt til de dage, hvor det skal gå stærkt og tiden ikke er til simre og langtidshygge i køkkenet. For at få lidt cremet konsistens i lasagnen – som jo ellers opnåes ved at lade den simre længe – så har jeg tilsat piskefløde og brugt friske lasagneplader for kortere bagetid.
Prøv også: min bedste opskrift på chili con carne >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Nem og hurtig lasagne
- 400 g hakket oksekød
- 1 spsk olivenolie
- 1 løg, finthakket
- 4 fed hvidløg
- 3 gulerødder, groftrevet
- 1 squash, groftrevet
- 1 spsk olivenolie
- 2 dåser hakkede tomater
- 30 g soltørrede tomater i olie, finthakkede
- 40 g koncentreret tomatpuré
- 1 spsk tørret oregano
- 1 spsk tørret timian
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 1 dl piskefløde
- sort peber, friskkværnet
- salt
- Derudover
- 200 g friske lasagneplader
- 125 g frisk mozzarella
- 5 g smør, til formen
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Brun kødet i en gryde med olivenolie under omrøring ved høj varme.
Tilsæt grøntsagerne, hakkede tomater, soltørrede tomater, tomatpure, oregano og timian og grøntsagsbouillon.
Lad det simre uden låg i 5 minutter. Smag godt til med salt, friskkværnet peber og piskefløde.
Smør et ovnfast fad og fordel skiftevis sauce og lasagneplader, til der kan afsluttes med et lag sauce. Riv mozzarella i mindre stykker og fordel over lasagnen. Bag lasagnen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 15 minutter.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg savner opskrifter til 2 dage (aftensmad)
Hej Britta
Det kan du finde blandt andet via søgefeltet og vælge TEMA + RESTEMAD
https://www.valdemarsro.dk/soeg/?terms=3970&terms2=&q=&q2=
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Vi er helt vilde med denne opskrift. Jeg spiser dog kun vegetarisk og tænker om jeg kan erstatte kødet med linser. I så fald hvor mange gram vil du tro ?
På forhånd tak og hilsen
Christina
Hej Christina
Det kan du sagtens – jeg bruger ca 150 g linser når jeg laver denne i en vegetarversion
Kh AC
Kan jeg lave sovsen om formiddagen og så putte det hele i ovnen til aften
Ja, det kan du sagtens :)
Kh AC