Lakserillette
Lakserillette er lækker til små blinis, påskefrokost, julefrokost og tilmed serveret helt enkelt i en hjemmebagt sandwichbolle med salat og skiver af agurk. Den smager også super lækkert på rugbrød og er godt som fiskepålæg.
En meget anvendelig opskrift og ret, som er skøn året rundt.
Prøv også at server den på et stort fad med rejer, æg og friske lyndampede asparges eller anrettet på en god grøn salat.
Prøv også: alle mine bedste opskrifter til påske >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Lakserillette
- 200 g varmrøget laks
- 0,50 dl cremefraiche 38%
- 3 spsk mayonnaise
- 0,50 øko citron, fintrevet skal og saften herfra
- 0,50 tsk dijon sennep
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Blinis
- 2 dl mælk, stuetemperatur
- 20 g gær
- 100 g boghvedemel
- 50 g hvedemel
- 1 æg
- 0,50 tsk salt
- 1 tsk smør, til stegning
- Til servering
- 1 håndfuld frisk dild
- 0,50 citron, til at dryppe over
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Mos laksen let med en gaffel og kom den i en skål sammen med cremefraiche, mayonnaise, citronskal og -saft. Rør godt rundt og smag rilletten til med sennep, salt og peber.
Blinis
Kom mælk i en skål og rør gær ud i mælken, pisk derefter boghvedemel, hvedemel, salt og æggeblomme i dejen. Sæt æggehviden til side til senere. Lad dejen hæve med et rent viskestykke over på køkkenbordet i 1 time.
Pisk æggehviden helt stiv med en håndmikser og fold forsigtigt den stiftpiskede æggehvide i dejen, uden at luften slåes ud.
Smelt smørret på en pande og kom små klatter dej på med en spiseske. Steg blinis gyldne på begge sider.
Fordel rilletten på blinis og sæt dem på et fad med et drys dild og citronbåde.
Hej
Jeg har tænkt mig at anvende opskriften på ristet rugbrøds hapsere (små). Hvor meget skal jeg gange op med til ialt 60 pers.
De skal indgå sammen med fire andre hapsere til et arrangement.
Mvh Anette
Hej Anette
jeg ville nok gange opskriften med 8 eller 10, når der også er 4 andre hapsere til arrangementet.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Skal lave det med krustader. Ville man kunne komme det i sprøjteposen for nemmer dosering?? Og så pynte med lidt frisk æbletern?? Eller hvad tænker du??
Hej Mette
Det vil helt sikkert være super lækkert i krustader med æble. Så smuk og velsmagende en appetizer :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Vil det gøre nogen forskel ved kun, at bruge hvedemel i stedet for boghvedemel ?
Mange hilsner
hej Annette
Man kan fint erstatte boghvedemel med hvedemel. Vær blot opmærksom på at de hæver mere, så man kan evt bruge 10 g mindre mel.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Denne opskrift er en af mine all-time-favoritter, men det er længe siden, jeg har lavet den, og nu skal jeg bruge den til i aften… Jeg synes bestemt, der plejer at være dild og/eller purløg i opskriften – har du ændret på den? Hvis ja – hvor meget dild/purløg plejede der at stå?
Mange hilsner Camilla
Hej Camilla
Dejligt at høre! Jeg har ikke ændret den, men bruger dild til drys over – mængde skrevet i opskriften :)
Rigtig god fornøjelse :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Mange tak for svar, så huskede jeg bare forkert :-) Den får et dejligt drys dild.
Kh Camilla
Jeg bliver altid lidt usikker når der står dijon sennep i en opskrift. Fås den ikke i flere varianter? Stærk, sød …
Hej Solveig,
den søde dijon er honning dijon – jeg bruger altid den anden, som er stærk :)
Kh Ann-Christine
Hej :-)
Jeg ønsker at lave Blinis med lakserilette til forret til Nytår – hvor mange blinis får jeg ud af at følge opskriften til 4 personer?
Smager blinis og riletten bedst samme dag?
Venligst Eva
Der bliver omkring 4-5 stk til hver. Du kan sagtens lave begge dele dagen før, vent dog med at anrette til lige inden servering
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Du kan også tilføje en eller to skiver røget laks, så kommer du endnu tættere på original smagen
Hej Ann-Christine
Hvor mange blinis har du regnet med til hver person i denne opskrift?
Mvh Malene
-Tak for dine skønne opskrifter og fantastiske bøger!!
Tak for din søde hilsen :)
Uhh, jeg mener der bliver omkring 4-5 stk pr person
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
vil lave lakseriletten til forret til min søns konfirmation sammen med røget laks på rygeostcreme – begge dele skal serveres på ristet rugbrød.
Hvor meget skal jeg beregne? vi bliver 35 personer.
Stor ros til din hjemmeside – dejlig overskuelig og nem at gå til. Det er altid Valdemarsro der bliver tjekket først når jeg mangler inspiration:)
God weekend
Trine
Hej Trine,
mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for! – Så dejligt du har glæde af mine opskrifter.
Laksemoussen ville jeg nok gange op i opskriften til 16-18 personer, når du også servere røget laks med rygeostcreme – og skulle der være lidt i overskud, kan det holde sig i køleskabet og komme i en sandwich 1-2 dage efter.
Rigtig god fornøjelse og stort tillykke med konfirmanden.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Kan man lave blinis dagen før, og så varme dem i ovnen dagen efter inden de skal serveres?
Tak for en smuk og anvendelig hjemmeside- hvor har vi brugt dine opskrifter med glæde mange gange :-)
Bedste hilsner
Tina
Hej Tina
Tusind tak for din søde hilsen ♡ Det er jeg glad for!
Ja, det kan du sagtens. Du kan evt forstøve dem med lidt vand inden du luner dem i ovnen eller give dem lidt damp.
Kh Ann-Christine
Kan jeg bruge en rest af en grillet lakseside, eller vil man “gå glip” af for meget smag, idet at laksen ikke er (varm)røget?
KH
Den vil være lidt mildere i smagen, men bestemt smage dejligt! Du kan smage den til med lidt ekstra dild (frisk eller tørret)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Er det bare mig eller er opskriften ændret…mindes bestemt at jeg plejer at komme purløg i… syntes ikke den er helt som den plejer 🙂.
Du kan sagtens komme purløg i, det er det eneste der er ændret i opskriften.
Hej :) Skal dild bare røres i sammen med purløg og resten?
Ja, det er fluks opdateret i beskrivelsen :)
Okay tak! Hvis man vil servere lakseriletten til i morgen frokost, kan jeg så godt lave den i dag? :)
Ja, det kan du fint gøre :)
Hej Ann-Christine
Jeg har lavet denne fantastiske lakserilette mange gange. Hvordan ville du servere/anrette den, hvis det skulle være en forret til gæster?
Mange hilsner
Maria
Hej Maria,
Jeg tænker at det vil være lækkert at servere den på små sprøde tynde skiver brød med et drys af grønne krydderurter og ærtespirer, eller anrettet på en grøn salat med urter på toppen.
Kh AC
Hej igen
Tak for nogle gode ideer – det vil jeg helt sikkert prøve af.
Kh Maria
Hej. Jeg læser og bruger dine spændende opskrifter på Instagram ? Jeg kan bare ikke få printet opskriften ud ved at trykke på “print opskriftfeltet” er der noget jeg skal gøre? Mvh. Hanne ?
Hej Hanne,
Det fungere fint her hos mig – er det på computer, telefon eller tablet det driller, og kan du beskrive nærmere hvilken (fx iPhone, Safari). Så skal vi se om vi kan genskabe og rette fejlen.
Kh AC
Helt fantastisk opskrift! Det smagte så lækkert. Vi fik det til aftensmad på ristet rugbrød. En let aftensmad, som er fyldt med smag og som er nem at lave!
Skønt at høre!
Tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Kan man lave det dagen i forvejen, eller er det bedst lige efter den er rørt sammen?
Du kan sagtens lave den i forvejen, den holder sig glimrende 2-3 dage på køl
Jeg brugte denne opskrift til aperitif I gaar. Det var fantastisk.
I stedet for at bruge det til broed, saa puttede jeg lidt paa agurke skiver. Det var enormt friskt og absolut noget, jeg vil gentage naeste gang, vi skal have gaester (de fik ogsaa dine aubergine pizza. Mums).
Hvor lyder det som en skøn og lækker snack – god ide :)
Vi lavede portionen til fire – til en frokost, men den rækker længere til canapeer, snacks eller en forret :)
Opskriften blev testet til familiefrokosten idag, stor ros !
Blev servet sammen med rejer, æg og asparges….
Mange tak. Hvor er det dejligt at høre :)
Med et halv liv i fiskens verden, vil jeg blot rose din opskrift. Enkelt, let og velsmagende. Jeg lavede den selv og fik lyst til at rose den.
Ha det godt.
Vh Lars
Hej Lars,
Mange tak for de pæne ord og ros. Det er jeg virkelig glad for – de helt enkle retter med gode råvarer, er bare ofte det bedste efter min mening :)
Rigtig god dag til dig
Kh Ann-Christine
Uhmm! Sådan en ret med laks på frokostbordet lyder meget lækker. Bruger du creme fraiche med 38 eller 18 % fedt?
Tak! Og de kommer heldigvis hjem i dag igen, så vi har et par dejlige påskeferie dage sammen
Hej..
Det er virkelig en fantastisk inspiration man får her..
Tusind tak..
Det ser virkelig lækkert ud.
Mange hilsner
Janne
Hej Janne,
Tusind tak, det er jeg glad for at høre :)
Kan varmt anbefales
Kh Ann-Christine
Hvor ser det lækkert ud!
Hele min lille familie er også taget hjem til Farmor og Farfar på Fyn, så jeg kan få skrevet speciale – sikke en ro, der pludselig er i huset ;)
Meeeen jeg kan nu ikke sige mig fri for at være lidt misundelig, når MMS’erne tikker ind :)
God arbejdslyst og rigtig god dag.
Ja, det er helt mærkeligt, ik´ ;) Og så roder her ufattelig lidt + der er stort set ingen vasketøj … Meget uvant!
Men nøj, hvor jeg også savner de tre – hvilket nok er meget sundt at mærke indimellem også. Jeg glæder mig til de kommer hjem om nogle timer :)
Rigtig god arbejdslyst til dig også og rigtig dejlig dag.