Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/boller-med-hoerfroe/ Boller Brød og Boller

Boller med hørfrø

Koldhævede boller med hørfrø og fuldkorn. De er nemme, lækre, og har simpelthen sådan en god krumme og saftighed.

Bollerne får lov at koldhæve natten over og det gør altså noget godt for sådan en portion. Giver ekstra god smag og dejen får også lov at udvikle sig, så de lækreste boller bliver resultatet.

Man skal ikke have hænderne i dejen, da den røres sammen på maskine – eller med håndkraft, se tip – og dagen efter skal dejen blot skæres ud og bages.

Prøv også: koldhævede gulerodsboller >>

Boller med hørfrø
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT12HPT30M12
Ingredienser
  • 10 g gær
  • 500 g vand, stuetempereret
  • 10 g honning, eller sukker
  • 10 g salt
  • 70 g hørfrø
  • 180 g fuldkornshvedemel
  • 400 g hvedemel
  • 1 tsk olivenolie, til skålen
  • Til pensling og drys
  • 1 æg, sammenpisket
  • 1 tsk flagesalt
  • 10 g hørfrø
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rør gæren ud i en skål med vand. Tilsæt honning, salt, hørfrø, fuldkornsmel og hvedemel.

Rør dejen på røremaskine i 10 minutter ved lav-middelhastighed til dejen er blød, smidig, blank og ensartet.

Kom dejen i en ren skål smurt med lidt olie. Lad dejen hæve på køkkenbordet i 30 minutter og sæt derefter skålen i køleskabet natten over, eller i minimum 12 timer.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord og brug en bagespartel til at skære dejen ud til boller. Sæt dem på en bageplade med bagepapir, pensl med sammenpisket æg og drys med flagesalt og hørfrø. Bag bollerne ved 200 grader i 15 minutter. Skrue derefter ovnen op til 230 grader og bag i yderligere 5-7 minutter, til skorpen er smukt gylden og sprød.