Kyllingesuppe med grønkål og grønt


Der er fond til flere dage og til mange portioner kyllingesuppe i sådan et enkelt kyllingeskrog og det er en virkelig god måde at få brugt hele kyllingen, mindske madspil og få en masse enormt gode og gavnlige vitaminer og mineraler.
Den hele kyllingen kan tilberedes lige som man foretrækker det, helstegt kylling er min favorit sammen med denne kylling i rømertopf
– i denne opskrift springer jeg direkte til tilberedning af fond og efterfølgende suppe. Det hele laves nemlig her på skrog, ben og rester af kyllingekød.
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kyllingesuppe af hjemmelavet fond
- til fonden
- 1 kyllinge skrog, og resterne af en kylling
- 1 spsk peberkorn
- 2 løg, i store tern
- 2 spsk æblecidereddike
- 1 tsk chiliflager
- 1 håndfuld frisk timian
- 1 stængel frisk rosmarin
- 1,50 liter vand
- til suppen
- 400 g kyllingebryst, tilberedt og skåret i tern
- 150 g grønkål, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kom alle råvarerne til fonden i en gryde, og tænd for varmen lidt under middelvarm, sæt låg på og lad det langsomt koge op.
Når det småkoger, skrues ned til lav varmen, så det blot simre svagt.
Nu skal det have lov at stå i mindst 2-3 timer, og længere op til 6-8 timer.
Når fonden er fyldt med smag, så hældes det gennem en sigte i en skål og stilles på køl.
Dagen efter er det nemt at skrabe overskydende fedt af toppen og den gelé-agtige fond er klar til at blive varmet til en god fyldig suppe, hvor der blot skal tilsættes lidt grøntsager, lidt kylling, nudler eller hvad man nu er til.
Den vil også være helt og aldeles fremragende som en klassisk kyllingesuppe med kødboller og små gulerodstern
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine
Jeg lod den simre i 7 timer. Og alligevel er smagen ikke kraftig og det færdige resultat efter en tur i køleskabet er ikke gelé-agtigt, bare flydende. Hvad Dolan kan jeg have gjort forkert?
Dbh. Pernille
Hej Pernille
Hmm, det ved jeg sørme ikke helt. Men du kan godt koge den mere ind, så blot bring i kog uden låg og lad den simre ind til smagen er god.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Har nu lavet kylling suppen med den er meget stræk og har igen anden smag ene at det brænder i munden 🥺 jeg har gjordt hvad der stod i opskriften..
Hej Cilla
det kan være de chiliflager du har er stærkere end dem jeg har brugt. Du kan evt fortynde det og servere med lidt ris eller nudler til, det mildner chilismagen.
Kh Ann-Christine
Jeg har planlagt denne suppe til i morgen, men jeg tænker, jeg vil prøve at erstatte grønkålen med friske brændenælder og skvalderkål. Det kan vel ikke gå helt galt?
Det lyder lækkert og jeg er sikker på at det vil gå helt fint.
Blev det godt?
Kh Ann-Christine