Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kylling-i-roemertopf/ Aftensmad Efterår, Familiefavoritter, Festmad, Mad i fad og ovnretter, Rømertopf, Sommer, Vinter

Kylling i Rømertopf

Kylling i Rømertopf med estragon er så nemt og kræver blot god tid til at den kan passe sig selv i ovnen og bliver mør som smør.

Sådan en kyllingesteg er jo et festmåltid og tænkt sig hvordan det for år tilbage, var en virkelig fornem spise at tilberede en helstegt kylling. Den tanke kan jeg godt lide!

Jeg strækker gerne sådan en kylling til at være rigtig mange gode måltider til mange dage, koger suppe på skroget og får alt det bedste ud af det gode fjerkræ

Prøv også: min opskrift på kyllingesuppe >>

Kylling i Rømertopf
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT4HPT30M6
Ingredienser
  • 1 kylling, hel
  • 1 øko citron, med skal, skåret i grove tern
  • 1 håndfuld frisk estragon
  • 4 spsk smør
  • 2 fed hvidløg, knust
  • 1 løg, i tern
  • 1,50 dl hvidvin
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Derudover
  • 800 g nye kartofler
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Sæt Rømertopf i blød i vand, mens kyllingen gøres klar. Den skal gerne stå i blød i 15-20 minutter.

Rens kyllingen, dup med et stykke køkkenrulle og gnid godt med salt og peber på skindet.

Bland estragon med smør, hvidløg, salt og peber. Løsn forsigtigt brystskindet foroven på kyllingen og hele vejen ned, uden at prikke hul igennem og lav på den måde to dybe lommer, hvor estragonsmør kan kommes i.

Gnid kyllingen indvendigt med salt og peber og fyld den med løg, citron og resten af estragonen. Luk kyllingen til med en kødnål eller to og kom den i en stegeso eller römertopf. Alternativt en stegepose eller ovnfast fad.

Hæld hvidvin ved, og læg låg på og sæt kyllingen i en kold ovn ved 130 grader i ca. 2 timer. Kom kartofler i efter 1 1/2 time og vend kartoflerne i saften i fadet, bag videre i 30-45 minutter med låg.

Tag låget af ,når kyllingens kernetemperatur er 68 grader, vend kartoflerne og bag videre i cirka 15 minutter ved 220 grader, til skindet bliver sprødt og kernetemperaturen er 75 grader.

Lad kyllingen hvile i 15 minutter, inden den skæres ud og serveres.