Kartoffelsuppe
Kartoffelsuppe er en rigtig dejlig cremet og fyldig hverdagssuppe, som smager helt vildt skønt og er super nem at tilberede.
I min opskrift på kartoffelsuppe er der porre, men hvis man ikke har det, så kan de dog glimrende erstattes af tre løg. Begge dele giver en skøn smag til kartoflerne.
Kartoffelsuppe er blandt begge mine børns livretter og i vinterhalvåret er den et hit på vores madplan. Perfekt hverdagsvenlig suppe til en kold hverdagsaften.
Prøv også: min skønne opskrift på hokkaidosuppe >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kartoffelsuppe
- 1 kg kartofler, skåret i tern
- 3 porre, skåret i ringe
- 1,20 liter grøntsagsbouillon
- 1 knivspids vaniljepulver
- 0,50 dl piskefløde
- 0,50 appelsin, saften herfra
- 1 spsk olivenolie
- sort peber, friskkværnet
- salt
- Til servering
- 3 skiver rugbrød, skåret i tern og ristet i smør
- 3 spsk græskarkerner, ristet i smør
- 3 skiver bacon, sprødristet (undlad hvis vegetar)
- 1 tsk frisk timian, til drys
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Sauter kartofler og porrer i en gryde med olivenolie i et par minutter under omrøring. Tilsæt bouillon og vanilje, læg låg på gryden og lad det koge i 20 minutter, eller til kartoflerne er møre.
Blend suppen med lidt piskefløde, til den er luftig, cremet og lækker, og juster konsistensen med lidt mere grøntsagsbouillon, hvis nødvendigt.
Smag til med salt, peber og lidt appelsinsaft.
Server den luftige suppe med toppings
Hej Ann-Christine,
Jeg skal lave kartoffelsuppe til 9 voksne mennesker. Bager nogle lækre rustikke franskbrød til ved siden af, men mit spørgsmål er; giver det mening at gange din opskrift her op tre gange? Synes umiddelbart 3,6 liter bouillonvand lyder af meget.
Jeg er i øvrigt meget flittig bruger af dine opskrifter, så bliv endelig ved med at dele din madglæde med os andre!
Hej Andreas
Mange tak for din søde hilsen, så dejligt du har glæde af mine opskrifter – det er jeg rigtig glad for at høre!
Det lyder rigtig fint at gange op med 3 til 9 sultne voksne. Det kan være der bliver lidt i overskud, men det kan sagtens lunes dagen efter.
Mængden af grøntsagsbouillon passer nogenlunde, men du kan nok fint nøjes med 3,2 liter, og justere til med ekstra hvis nødvendigt når du blender den
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tror det vil være okay at putte lidt brocoli rester vi har liggende i?
Ja, det bliver også lækkert!
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvor lang tid kan kartoffel porresuppen holde sig i køleskabet?
Og tak for de mega fede opskrifter!!
Mvh Zoe
Hej Zoe
Mange tak for din søde hilsen :)
Den kan holde sig minimum 3 dage på køl
Kh Ann-Christine
Har du et erstatningsforslag hvis man ikke lige har en appelsin i køkkenet?
Elsker dine opskrifter!
Tusind tak, det er jeg glad for! :)
Du kan blot undlade appelsin, den smager også dejligt uden.
Kh Ann-Christine
Er det en halv deciliter fløde som der står, eller en halv liter som skal bruges?
Det er en halv dl som der står :)
Rigtig god fornøjelse og glædelig jul
Kh Ann-Christine
Åh den smager godt! Sikke en fejl at jeg først har lavet den nu ☺️ Det er i hvert fald ikke sidste gang! Jeg var lidt skeptisk ift vanille og appelsin, men det fungerer altså bare!
Så skønt! Det er jeg glad for at høre :)
Mange tak for din søde tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Er næringsindholdet kun “suppen” eller inkluderer det rugbrød, bacon mv (‘til servering’)?
Hej Laura
Næringsindholdet dækker alle de ingredienser der står i ingredienslisten – i denne opskrift inkl alt der står til servering; rugbrød, græskarkerner, bacon mv
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Det er så dejlig en suppe. Jeg har dog engang oplevet at den ikke blev lækker cremet, men sådan lidt mere klistret.
Så jeg vil lige høre, bruger du almindelige kartofler eller bagekartofler til suppen?
Håber at høre fra dig. Mvh. Merete
Hej Merete
Mange tak for din søde hilsen.
Jeg bruger almindelige kartofler. Den konsistens du har oplevet med klistret suppe, skyldes stivelsen i kartoflerne og det kan variere en del over sæson, samt efter hvilken sort der er brugt. Uanset hvilken kartofler der bruges, så kan de godt bruges til suppen, men så skal man blot være obs på ikke at blende den alt for meget.
Kh Ann-Christine
Lækker opskrift – stor succes herhjemme. Mange tak :-)
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for at høre :)
Kh Ann-Christine
Glæder mig til at prøve denne suppe.
Mon den kan laves dagen før servering. ? Ødelægger det noget i smagen eller?
Hej Gitte
Mange tak for din søde hilsen.
Suppen kan fint varmes dagen efter, men jeg synes selv at lige netop kartoffelsuppe er allerbedst frisklavet.
Kh Ann-Christine
Dejlig suppe.
Den er et hit herhjemme hos min datter på 11. måneder.
Jeg opdagede at der på ingredienslisten ikke står hvidløg og hvor meget der skal i.
I selve opskriften skriver du at kartofler, porrer og hvidløg skal sautere i gryden et par minutter.
Så det ville være dejligt at vide hvor meget hvidløg du vil anbefale at putte i, og opdatere ingredienslisten med dette.
Tak for dejlige madopskrifter, du er familiens go-to sted, når vi skal finde på inspiration til mad herhjemme.
Mvh
Daniel
Mange tak for din fine hilsen, hvor er det skønt at din datter er vild med suppen :)
Det var en tastefejl i fremgangsmåden :) Men du kan fint komme to hvidløgsfed eller mere i, se tip under opskriften.
Rigtig god dag til jer
Kh Ann-Christine
Jeg elsker denne suppe og skulle lave den i dag, måske er det mig der husker forkert, men mangler der ikke hvidløg og tørret timian på ingrediens listen?
I øvrigt tusinde tak for dine fantastisk opskrifter, jeg bruger faktisk ikke andet end dine :)
Hej Cecilie
Opskriften er helt som den altid har været. Men du kan sagtens tilføje både timian og hvidløg, hvis du synes.
Tusind tak for din søde hilsen, hvor er jeg glad for at du har glæde af mine opskrifter :)
Kh Ann-Christine
Fremragende. Jeg blev inspireret af en af dine andre opskrifter og kom lidt chorizo skåret i terninger ved som mulig tilføjelse til kødspiserne. Super nemt og smagte helt vidunderligt. Tak!
Skønt! Som min opskrift på chorizosuppe med kartofler og grønkål, måske :)
Kh Ann-Christine
Hvornår skal hvidløgen i suppen?
Det er fluks opdateret :)
Kh AC
Vores blev totalt ligesom tapetklister – pyyh det så slet ikke så lækkert ud som dit… gad vide hvad vi gjorde forkert?
Hej Ania
Det skyldes stivelsen i kartoflerne og kan ske, hvis du kommer for lidt porre i, undlader fløde eller kommer ekstra kartofler i. Eller lader kartoflerne køle af inden de blendes.
Kh AC
Hej,
jeg påtænker at prøve denne lækre opskrift. Lyder som et hit. Jeg har dog ikke et helt kilo kartofler, men har en halv sød kartoffel, som jeg tænker at spæde til med. Kan man det? Erstatte lidt af kartoffelmængden med sød kartoffel? :-)
Mvh. Sofie
Hej Sofie,
Det kan du sagtens gøre. Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Kan suppen fryses?
Ja, det kan den fint. Blend den gerne igen efter optøning og opvarmning
Kh AC
den her suppe er så god
Dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Hej.
Kan man egl fryse suppen ned?
Mvh Nicka
Ja, det kan den. Jeg vil anbefale at blende den efter optøning og opvarmning.
Kh AC
Jeg koger som regel grundsuppen på hamburgerryg og bruger så kødet i små tern som fyld i suppen i stedet for bacondrysset. Giver fantastisk god smag.
Tak for lækker suppe; det er vist fjerde gang jeg bruger din skønne opskrift.
Vil du mene at kartoffel-porresuppen er fryseegnet?
Kærlig hilsen
Mette
Hej Mette,
Tak for din søde hilsen :)
Den kan godt fryses. Jeg synes den bliver bedst hvis den blendes igen efter at blive kogt op.
Kh AC
Kan man erstatte vaniljepulveren, og i så fald med hvad?
Du kan evt undlade det, jeg synes det giver en god smag og blot et strejf der fremhæver de andre smage i retten
Kh AC
Jeg plejer ellers altid at bruge en anden opskrift, men besluttede denne gang at bruge din og fulgte din opskrift slavisk – hvilken succes. Det der vanille gør altså noget!!
Skønt at høre, mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Den er så lækker! Jeg steger et par løg og hvidløg langsomt inden jeg tilsætter. Og så tilføjer jeg muskatnød, koriander og spidskommen og en del timian. Nogle gange noget blomkål og persillerod, hvis jeg har noget liggende i køleskabet som skal bruges. Og lige et skvat eddike hvis jeg har noget af en god kvalitet stående. Jeg bruger i øvrigt også vegansk fløde – og det smager rigtig godt i den.
Kan man bruge vanillesukker i stedet for.
ja, du kan se mængde her: https://www.valdemarsro.dk/tag/vanilje/
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Vil blot sige at jeg er vild med dine opskrifter! Hver gang jeg google en eller anden ret som jeg tænker at jeg vil lave, så er det altid Valdemarsro, som jeg vælger:)
Jeg siger tak for mad og inspiration;)
Med venlig hilsen
Kirsten
Hej Kirsten
Tusind tak, hvor er det sødt af dig at skrive!
Mange tak for din dejlige hilsen
Kh Ann-Christine
Tak for super nemme opskrifter jeg har laktose intolerence og har tit problemer med at finde en opskrift jeg kan bruge hvor det ikke gør noget at undlade mælkeproduktet men det kan man faktisk godt i alle dine suppe opskrifter det er så lækkert.
Hvor er det dejligt at høre, tak for din søde hilsen :)
Kh AC
Kan man undlade at komme fløde i? Og i så fald – hvad skal erstatningen være?
Ja, det kan du godt vælge at undlade, hvis du synes – men jeg synes den smager bedst med piskefløde, da det lige runder den skønne suppe fint af.
Hvad gør vaniljen?
Giver en god smag til suppen :)
Lille tip: Steg kartoffelskrællerne i lidt olie eller bag sprøde i ovnen til topping, så de ikke går til spilde. Smager vidunderligt på suppen.
Skønt tip! Tak for at dele :)
Den glæder jeg mig til at sætte skeen i. Kan suppen fryses?
Ja, det kan den sagtens :)
God fornøjelse, jeg håber den smager dig
Kh AC
Hvilket brød anbefaler du at bruge til?
Jeg bager ofte et grydebrød til eller koldhævede flutes
Hej jeg har ikke en blender kan man bruge piskeris i stedet for vh Susanne det er lækkert mad og og godt brød du laver
Det tror jeg desværre ikke vil fungere, men vil i stedet anbefale at du lader dig inspirere af denne suppe, som ikke skal blendes (og også smager virkelig skønt.
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for at høre :)
Kh AC
Lækker cremet suppe ??
Tak for din fine tilbagemelding :)
Har lige smidt en hel portion kartoffel/porresuppe ud.
Det blev langt og slimet…hvad har jeg gjort forkert?
Hilsen Grete?
Det lyder mystisk.
Det eneste jeg kan forestille mig kunne være sket er at kartoflerne er kølet af inden de blendes, og der på den måde er sket noget ift stivelsen i kartoflerne.
Tak for idéen til en dejlig suppe. Den vakte stor begejstring. Og så skal du have en særlig ros for dine særdeles klare og letbegribelige opskrifter. Mange tak!
Det er rigtig dejligt at høre! Mange tak for din skønne hilsen
Kh AC
Hej Ann-Christine
Nu er det jo ved at være influenza-sæson. Mon du har en suppeopskrift med en masse gode ting mod influenza symptomer?
Tak for en rigtig lækker mad-blog.
Vh
Nina
Hej Nina,
Mine favoritter til det formål er minestrone, kikærtegryde eller løgsuppe.
Tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Hej.
Jeg vil bare sige at jeg elsker din blog. Når jeg skal lave en ny ret, er det altid din blog jeg besøger først for at se, om du mon har lavet retten. For jeg ved, at hvis du har en opskrift på den, så spiller opskriften altid. Det er kvalitetsopskrifter som sidder i skabet gang på gang.
Kæmpe ros herfra!
Hvor er det skønt at høre, Anne – det gør mig så glad!
Mange tak for din søde hilsen, den varmer ♡
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hejsa. ?
Hvordan er suppen, hvis den fryses ned? Den lyder bare så lækker til at tage den op og evt med på arbejde.
Den kan godt skille lidt når den tøes op, så den skal røres godt igennem efter den er varmet op og bliver bedst hvis den lige bliver blendet lidt, for at skabe lidt luftighed i suppen.
Kh AC
Super. Jeg er allerede i fuld gang med den.. Så må vi se om der er noget tilbage til fryseren.
Endnu en gang tak for en fed blog- jeg bruger den altid til inspiration!
Et fif er at fryse den uden fløden i og først tilsætte det, når suppen er varmet igennem. Sådan plejer vi at gøre, og så skiller den i hvert fald ikke (:
Super opskrift — fik stor stor ros fra hele familien. Godt jeg fik lavet dobbelt portion ;)
Jeg tror det er vaniljen og appelsinsaften der sætter prikken over i’et.
Så skønt at høre! Tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Jeg er ovenud glad for, at jeg da jeg søgte på kartoffelsuppe, faldt over din blog. Hold nu op en lækker blog; mega lækre billeder, alt er overskueligt, og videoen til kartoffelsuppe er lige i øjet uden alt muligt fancy, man ikke kan bruge til noget. Selv udskriften af opskriften er i top med dato og filsti. Jeg kunne ikke ønske mere, og glæder mig til at følge din blog.
Årh, hvor er det dejligt at høre!
Skønt du fandt vej hertil og jeg glæder mig over at du har lyst til at følge med her på bloggen :)
Kh Ann-Christine
Elsker denne suppe?denne gang smed jeg 3 kålpølser i samtidig med kartofler og porrer.Fiskede dem op inden jeg blendede. Skar dem i stykker og brugte dem som jeg normalt bruger bacon. Vildt lækkert med det lidt røget i selve suppen
Det lyder virkelig også lækkert! Skønt tip :)
Blot til at smage til med – nogle få dråber efter smag :)
I opskriften står der intet om soya? Jeg skal til at lave den til i aften, så kunne være så skønt, hvis du ville fortælle mig, hvad der menes. Tak☺️
Det skal ikke i suppen, men kan dryppes over hvis man synes til serveringen.
Kh AC
Hej Pernille,
Tak for din tilbagemelding!
Jeg har lavet den suppe enormt mange gange, men kigger aldrig opskriften – det skal jeg nok lige tjekke op på næste gang vi laver den og se om jeg mener den bør justeres til :)
Kh AC
Super, for jeg prøver altid at lave nok til nedfrysning af supper. Det er godt at have. Smagen var der forresten ingenting i vejen med! Den var dejlig.
Det er jeg glad for at høre :)
Ved du ca hvor mange g kartofler?
Vi køber de økologiske og tror de er liidt mindre end normalen (tror jeg) ?
Jeg bruger også altid selv de økologiske kartofler, og tror en almindelig str kartoffel svarer til omkring 60 g :)
Den ser virkelig lækker ud! Ved du om man mon kan fryse den? :)
Jeg har ikke prøvet det, så det må komme an på en prøve. Umiddelbart tror jeg dog den er bedst som den er, men det er kun et skøn :)
Kh AC
Kan du lægge et link på til opskriften på jordskokkesuppe? Kan ikke lige finde det, og det der står i starten med ‘et udvalg af supper’, det linker bare til kartoffel-pore-suppen ser det ud til. På forhånd tak og tak for nogle fantastiske opskrifter og billeder :-)
Den er lige her: https://www.valdemarsro.dk/jordskokkesuppe-med-torsk-aebletern-og-bacon/ og ellers så er der en helt kategori med suppeopskrifter under temaer: https://www.valdemarsro.dk/suppe/
Og tusind tak :) Rigtig god fornøjelse med suppen
Kh Ann-Christine
Hej Ann-christine
hvor finder jeg opskriften på kartoffel suppen?
Hilsen Jane
Hov, det var mig der lige havde rodet lidt rundt med det i forbindelse med lanceringen af det nye design. Den er på igen nu :)
Kh Ann-Christine
Uhm! Kartoffel-porresuppe går man aldrig helt fejl af :-) Jeg tilsatte lige en lille rest Philadelphia (vi bagte squashkagen i går). Det var med til at gøre den ekstra cremet og begge mine piger syntes, at det var en succes :-)
Uhm, hvor lækkert. Det var da en god ide! :)
Hej Ann-Christine
Faldt over din kartoffel-porresuppe, som jeg tænker at lave til familiebesøg lørdag. Kan man lave den dagen før, så man bare lige skal varme den op, når den skal spises?
Er spændt på at prøve opskriften – og specielt til at smage hvad vanilje gør ved smagen.
På forhånd tak
– Karina
Jeg har faktisk aldrig haft en rest … så jeg skal ikke kunne sige hvordan den præcis er dagen efter.
Men jeg forestiller mig at det kunne gå fint hvis du koger den færdig dagen før, blender den og dagen efter, så kommer en smule fløde og måske lige pisker den op med et piskeris.
-lad mig endelig høre hvordan det går, og hvad du synes om vaniljen :)
Opskriften er afprøvet – den fik total topkarakter af både min mor, mine 3 søstre og mig. Jeg lavede den fredag – og serverede den lørdag, hvor jeg havde varmet den op. Jeg serverede den med kalkunbacon og friskbagt grydebrød. Som sagt et hit – og sikkert en suppe, som skal laves igen. Den kan sagtens varmes op uden at det gøre noget ved smagen.
Hvor er det dejligt at høre! Tak :)
Jeg prøvede denne suppe her til aften(uden vanilje dog) og den var rigtig lækker. Men jeg har et spørgsmål; Hvorfor kommer du vanilje i? Normalt ville jeg forbinde vanilje med desserter, så jeg undrede mig bare over, hvilken betydning det har for smagen at komme vanilje i. :)
Hej Louise,
Vanilje er typisk et dessertkrydderi, men smager også dejligt i andre ting. Jeg putter det fx også i min juleandesteg: http://www.valdemarsro.dk/den-ultimative-andesteg-med-appelsin-timian-og-vanille/
Prøv måske en smule i kartoffelsuppen næste gang, det smager dejligt og giver et skønt lille pift til suppen
Kh Ann-Christine
Vi elsker også suppe hjemme hos os. Har aldrig prøvet at tilsætte vanillestang men det må prøves næste gang.
Lavede den i aftes og mand, det er en god suppe. Men Ann-Christine… “4 personer”. Det må altså være, hvis det er sådan nogle tyndarmede københavnere. Vi nordjyder spiser det dobbelte. Ah okay så – lad os sige, jeg lige ganger med 1,5 næste gang.
Ha ha, men okay … der skulle måske stå 2 voksne og 2 børn – og med brød til, så rækker den fint her. Men der er så heller ikke noget tilbage, skal lige siges. Dejligt at I kan lide den
Hmm – ja ja…. Vi fik altså også brød til. Men anyway – det der var mest fantastisk var at alle i familien kunne lide den. Det er sjældent at alle er begejstrede, men det var de i går, så den er hermed på listen over favoritter.
Fantastisk! Prøv også jordskokkesuppen, den topper kartoffelsuppen herhjemme (og gang den bare op med 1,5 også :) )
Åh det ser lækkert ud, det skal helt sikkert på næste uges madplan hjemme ved os! :O) Det er super hyggeligt at følge med på din blog – masser af gode billeder, skønne opskrifter og søde hverdagsting :O)
Tak Heidi, det er jeg rigtig glad for. Lad mig endelig høre hvad du synes om suppen :)
Det er helt sikkert ikke sidste gang, vi har kartoffelsuppen på menuen herhjemme.. -afprøvede det lige i dag, og det faldt i god jord ved kæresten :O) Jeg havde ikke nogen vaniljestang, så den blev droppet, men kom i stedet lidt spidskommen og en lille sjat hvidløgspeber i – det gjorde bestemt ikke noget! :O)
Uhh ja, spidskommen, det lyder lækkert. Jeg elsker spidskommen, men har endnu ikke kommet det i kartoffelsuppen. Det prøver jeg næste gang.
Jeg elsker også kartoffel suppe, mums! Prøv at riv muskatnød i, det giver den lidt ekstra og er SÅ godt.
Uh ja, det gør jeg faksisk også nogle gange, det er nemlig fantastisk.
Lækkert, hvor er den fin den smørskål, sådan én ønsker jeg mig hint hint ;-)
Min ynglings suppe er skaldyrssuppe, med safran uhm, den må jeg lave snart.
Og så er der jo snart en der har fødselsdag, ik ;-)
Uiii, din skaldyrssuppe med safran vil jeg gerne smage!
Hvor ser det lækkert ud!
Tak Mie
Her er kartoffel-porrersuppe også ynglings :-)
Jeg er ikke så glad for at bruge boullion…så jeg koger tit lidt kylling i stedet for og bruger kogevandet som “kraft” til suppen og kyllingen skåret i tern som fyld!!!
Det er en god ide med kylling. Tror jeg vil prøve det i min kartoffelsuppe næste gang. Jeg er heller ikke så meget for boullion, men den fra Herbamara er faktisk okay og uden for meget salt
Ej hvor er det længe siden vi har fået kartoffelsuppe. Det tror jeg da egentlig aftensmaden i dag skal stå på. Jeg elsker suppe, men er egentlig ikke så god til at få det lavet. Jeg tror det skal være et projekt for de sidste vintermåneder. Du har da i hvert fald inspirerende og nemme opskrifter.
Dejligt at høre, Cecilie. Jeg nyder også suppetiden lidt endnu, men er også så småt begyndt at glæde mig til sprød forårs- og sommermad :)