Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/karamelbrud-med-nodder/ Julekonfekt Juleopskrifter, Kager og søde sager, Konfekt og slik

Karamelbrud med nødder

Karamelbrud med saltkaramel, hasselnødder og pistacie er en lækker og nem lille konfekt at lave.

Det skønne karamelbrud smager himmelsk til et glas gløgg eller en kop dejlig te. Det kan fint bruges til julekonfekt og er dejlige til juletid, sammen med småkager, konfekt og andre lækkerier, for ingen kan jo stå for sådan en skøn saltkaramel med nødder.

Du kan bruge andre nødder også, som fx mandler, valnødder eller måske drysse med lidt mørk chokolade på den varme karamel.

Prøv også: flere skønne opskrifter med konfekt >>

Karamelbrud
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT60MPT30M1
Ingredienser
  • 75 g hasselnødder, finthakket
  • 50 g pistaciekerner uden salt, finthakket
  • 150 g sukker
  • 25 g smør
  • 1 dl kogende vand
  • 30 g glukosesirup
  • 1 tsk flagesalt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom hasselnødderne på en pande og varm dem igennem ved middelvarme under omrøring, til hinderne sprækker. Kom hasselnødderne i et rent klæde og gnid hinderne af. Hak hasselnøddekerner og pistaciekerner.

Tør panden af og lad den køle af. Kom sukker på panden og varm det op ved middelvarme til det smelter langsomt. Kom smør på så snart sukkeret er smeltet og rør rundt, mens det bruser af. Skrue ned for varmen og hæld 1 dl kogende vand og glukosesirup på panden under omrøring. Rør til det er en lækker og tyk karamel og har en temperatur på omkring 130 grader.

Fordel på bagepapir, glat ud i et tyndt lag, drys med flagesalt og nødder.

Lad karamellen køle af og knæk i passende stykker.