Hummus
Jeg elsker hummus og har endelig og gennem flere eksperimenter fundet frem til en opskrift på den lækreste hummus, som jeg synes er perfekt og som er nem at lave.
Hemmeligheden er god olivenolie og at smage til med citron, til den er helt perfekt. En anelse vand gør den blot ekstra cremet og luftig og et bonus tip er at komme en isterning eller to i foodprocessoren.
Til hummus kan man bruge både tørrede kikærter der har stået i blød natten over og kogt møre, eller man kan bruge kikærter fra en dåse, der blot er drænet og skyllet godt.
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Hummus
- 1 spsk tahin
- 0,50 citron, saften herfra
- 1 dåse kikærter, drænet og skyllet
- 2 fed hvidløg, finthakkede
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 knivspids cayenne peber
- 0,50 dl koldt vand + evt 1 isterning
- 3 spsk olivenolie
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Start med at komme tahin og citronsaft i blenderen eller foodprocessoren og kør i et minut.
Tilsæt derefter de andre ingredienser og kør i yderligere et minut.
Kom gerne en isterning ved, det gør hummussen endnu mere cremet. Tilsæt evt. lidt ekstra koldt vand, hvis konsistensen ønskes mere cremet.
Smag til med citron, olie, salt og peber.
Hej valdemarsro hvis man opbløder kikærter og koger, hvormange tørrede skal mand så benyttte?
Det skal ca 100 g tørrede kikærter til at give samme mængde som en dåse kikærter.
Kh Ann-Christine
Hej
Tusind tak for en masse lækre opskrifter!
Beklager hvis det er et dumt spørgsmål – men bruger man “skallerne” fra kikærterne på dåse?
Eller bare generelt? Kan man godt bruge “skallerne” fra kikærterne?
God weekend.
Hilsen Ann-Sofie
Hej Ann-Sofie
Tusind tak for din søde hilsen :)
Ja, ved kikærter på dåse er det hele kikærten der bruges, der skal blot hældes væden fra og så skal de skylles. Ved tørrede kikærter skal kikærterne blot iblødsættes og koges efteranvisning på emballagen, så er de klar til brug.
Kh Ann-Christine
Kan Humus spises opvarmet? Så holder rester sig også længere.
Hej Svend,
Det er nok mest en smagssag, men prøv det endelig og se om du synes om det.
Jeg fryser blot evt rester at hummus.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Hvor er det bare en fin hjemmeside og nogle meget gennemarbejdede opskrifter du får lagt på den. (Tak!)
Jeg ville prøve “hummus” i min madlavning og, hvor smager det bare godt i pitabrød (og som tilbehør til sikkert mange retter.) Jeg glæder mig til at få inkorporeret det i min dagligdag for det er ikke svært at lave. Allerede min første variant (uden hvidløg, da jeg var løbet tør) var næsten som slik. Og det er min opfattelse at det tilmed er sundt.
Jeg ville have skrevet til dig, at “1 ds. kikærter” ikke er “godt nok” som mål, da de findes i mange størrelse dåser (og poser) men det havde du naturligvis taget højde for og forklaret længere nede på siden. :-)
Nu skal jeg over og købe hvidløg og så skal variant 2 kreeres. Glæder mig! :-) (Og skal også prøve dine hjemmelavede pitabrød og måske falaflerne senere.)
Hej Rune
Mange tak for de flotte ord om mine opskrifter og din pæne hilsen, det er sødt af dig!
Rigtig god fornøjelse med alle opskrifterne, jeg er glad for du synes om dem
God weekend
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Tusind tak for din meget inspirerende hjemmeside – jeg er ikke ret god til at følge en opskrift slavisk, men der kan altid findes et godt “starting-point” her :-). Og apropos det, så har jeg lige været i “hummus-eksperiment-hjørnet”, som jeg ikke har de store erfaringer med i forvejen. Har lavet en helt “plain”, som i opskriften her, som er super-god, og har så lige peppet en del af den op med en ekstra gang lime og frisk ingefær, så den bliver virkelig frisk – rigtig lækkert i sommervarmen :-). Det helt store hit var dog en lavet på brune kikærter, som er endnu mere nøddeagtige i smagen end de lyse, og så smagt til med et par rundhåndede skefulde mild ajvar – smagen af de bagte peberfrugter i ajvar’en står simpelthen fantastisk til nøddesmagen fra kikærterne (og er man, som jeg, til en spicy version, så gør en ekstra gang cayenne underværker). Hummus er nu en del af madplanen herhjemme :-).
Hej Thomas
Mange tak for din fine hilsen og god inspiration den anden vej :)
Jeg har aldrig prøvet med ingefær i hummus, men det skal da så absolut prøves – lyder rigtig lækkert.
– og så vil jeg lige holde øje efter brune kikærter, og prøve det af også
Rigtig god sommer
Kh Ann-Christine
Fin opskrift, lidt krads med 2 fed rå hvidløg til den relativt lille mængde andre sager. Og apropos det, så synes jeg altså ikke, at der bliver hummus til 4 personer. Nok nærmere 2.
Hej Jacob
mange tak :) Mængden af hvidløg og smagen herfra er selvfølgelig smag og behag. Vil du gerne have en mere mild hvidløgssmag – som heller ikke udvikler sig så voldsomt af at stå fx til næste dag – så kan du også vælge at skolde hvidløgsfed under kogende vand, før de blendes i hummus.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg vil virkelig gerne prøve din hummus, men er meget lidt glad for sesam. Vil opskriften fungere uden brug af tahin? Har du måske et forslag til, hvad jeg kan bruge i stedet for?
Mvh Lajla
Hej Lajla,
Du kan prøve at lave den uden tahin og smage godt til med salt, citronsaft mv.
Det kan måske også være at du vil synes om den med lys tahin, som er væsentlig mildere i smagen end ristet tahin og ristedet sesamfrø.
Kh Ann-Christine
Mit navn er Troels Michaelsen.
Jeg interesserer mig en del for religionshistorie indenfor de monoteistiske
religioner: Jødedom, Kristendom og Islam. Jeg kom i den forbindelse i kontakt med den nu til Tyrkiet tilhørende »Hatay Province«
Annexet til Tyrkiet »on June 29, 1939«, hvor jeg opdagede, at Hatay
er mest kendt for tilblivelsen og udviklingen af Hummus, hvilket de
går meget op i. Kærlig hilsen Troels Michaelsen.
NB: Vi kender Hatay fra blandt andet: Idianer Jones, hvor byen
Iskenderun bliver omtalt og brugt.
Kan man fryse humus ned
Ummm den smager lækkert? Hvor længe kan den holde sig på køl??
Tak for alle dine skønne opskrifter og inspiration ?
Hej Anne
Mange tak for din søde hilsen :)
Du kan se holdbarheden i opskriftsboksen, lige under opskriftsnavnet.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Din hummus er den lækreste! Jeg elsker hummus, har selv lavet det fra ca 2007. MEN det har været sådan, at nogen gange blev den bedre end andre. Jeg eksperimenterede – men det gør jeg ikke mere, din er klart den bedst!
Tak for opskriften, jeg kan den i hovedet.
Og tak for din hjemmeside, jeg bruger den rigtig meget.
Hilsen Maria
Hej Maria
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Rigtig skøn solskinsdag til dig
Kh Ann-Christine
Har med STOR glæde brugt din opskrift til stor glæde for mig og mine gæster.
Sidst jeg havde gæster (18) til grill med tilbehør, skulle vi ba. også have hummus min min blender stod af og gæster var på vej, så jeg fandt bedstes gamle kødhakker med hånddrejet håndtag frem og kørte de i blødsatte og kogte ærter igennem og tilsatte dine ting og rørte det hele GODT sammen og fik en noget grovere humus, men den var FANTASTISK som tilbehør og mine gæster har bestilt den hos mig når de skal have gæster?så tak for dejlig opskrift som nu efter indkøb af ny blender bruges på to måder?
Nårh, hvor fint! – og det var da en super god ide at bruge kødhakkeren til det. Godt fundet på :)
Kh Ann-Christine
Tusind tak en masse lækre opskrifter der bare duer hver gang:)
Jeg har lige et spørgsmål ang. kikærterne. Jeg vil gerne bruge tørrede kikærter, men hvor mange dl skal jeg så bruge?
Igen tak for en masse inspiration:)
Hej Anne Sofie,
Mange tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre! Jeg har lige skrevet tip og mængde til tørrede kikærter ind i tips under opskriften.
God weekend
Kh AC
Jeg prøvede at komme en god sjat ramsløgs pesto i din gode hummus opskrift.
Smager vidunderligt, og det er jo lige nu at ramsløggene er virkelig fine.
Uhmm, det lydeer virkelig også lækkert :)
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Hejsa. 1000 tak for alle de fine opskrifter! Jeg er ret glad for hummus og har lavet mange forskellige opskrifter, bl.a. din. For lidt siden kom jeg hjem fra USA hvor jeg har boet i et halvt år, og derovre lærte jeg et lille trick, som jeg nu deler her:
Hvi du starter med at putte tahin og citron i foodprocessoren og blender det i en minuts penge, så tilsætter resten af ingredienserne en ad gangen og sørger for at blende godt imellem, så bliver din hummus MEGET mere glat og cremet. Jeg er selv svært glad for dette trick efter jeg lærte det, og bruger det nu på alle hummusopskrifter. prøv det :-)
Hej Andreas,
Mange tak for din hilsen og fine tip! Det skal helt sikkert prøve næste gang jeg laver hummus. Det glæder jeg mig til.
God dag til dig og tak for at dele :)
Kh Ann-Christine
En rigtig god hummus-opskrift! Dog foretrækker jeg tørrede kikærter i lige netop til hummus. Dåse-kikærter smager fint i varme retter, men jeg synes, man kan smage lagen i hummus uanset om det er dyre eller billige dåser, jeg bruger.
Hummus smager også godt, hvis der tilsættes Chilli
Så er øko. HUMMUS – paprika lavet, præcist efter din opskrift.
Smagen er fantastisk.
1000 Tak for hjælpen!!!
Mvh Jan
Dejligt at høre! Mange tak for den skønne tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Hej Ann-Christine
tak for mange spændende opskrifter (har næsten lige opdaget din blog og fået din super fine bog i julegave) har du et link til hvordan tahin ser ud? fandt noget nede i rema, men er ikke sikker på det er det der skal bruges :) det hed nogen med sesam tahin sådan et glas, mon det er det? :)
Tak på forhånd
Mvh. Emilie
Hej Emilie,
Hvor dejligt, jeg håber du bliver glad for bogen.
Tahin er sesampasta/sesamsmør, og det er helt sikkert det du har set i Rema. Urtekram har en udgave og ellers kan det også købes i helskostforretninger. Jeg kan rigtig godt lide den lyse sesampasta, men der er mange gode og jeg kan også gpdt lide den fra urtekram mv, så endelig blot prøv
Kh AC
Hvor lang tid kan Hummusen holde sig i køleskabet?
i 3-4 dage :)
Hej Ann-Christine!
SUPERlækker humus!!
Jeg har taget skallen fra citronen med og givet den 3/4 tsk. salt.
Dejligt at høre – og rigtig god ide med citronskal :)
Kh AC
Hej!
Jeg skriver på vegne af Skovbrynet Skole i Bagsværd. Dine opskrifter er super nemme og gode at lave mad ud fra med små gode tip. Desuden har du også nogle rigtig gode billeder tilknyttet opskrifterne.
Tak for din skønne side.
Varme hilsner Morten, speciallærer
Hej Morten,
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine hilsen og positive tilbagemeldinger på mine opskrifter
Kh AC
Kan man lave din hummus dagen inden, man får gæster? :-)
Ja, det kan du fint gøre :)
Perfekt opskrift for mig, af hjertet tak fordi du delte den
Hvor er det skønt at høre :)
Tak for dejlige opskrifter :)
Hvilken olivenolie bruger du? Jeg synes det er en jungle at finde en god én.
Mange hilsner fra Susanne
Hej Susanne
Mange tak for din søde hilsen. Til almindelig madlavning og fx hummus foretrækker jeg mild og så smagsneutral en olivenolie som muligt. Her kan jeg godt lide den fra urte kram, änglemark og en der hedder Terra Delyssa fra føtex, som også er økologisk.
Kh AC
Hej Ann-Christine!
Tak for den her fantastiske opskrift! Jeg vil høre om du har erfaring med at fryse humusen ned? Jeg spiser det gerne til frokost alle hverdage med masser af grøntsager, men har ikke altid tid til at lave det i hverdagen. Så hvis det kunne laves i forvejen ville det jo være fantastisk. :-)
På forhånd tak!
De bedste hilsner
Josefine
Hej Josefine,
Jeg har ikke prøvet at fryse det, så skal ikke kunne sige det med sikkerhed … men mon ikke det fint kan lade sig gøre. Det er da ihvertfald forsøget værd :)
Kh AC
Kære Ann-Christine.
Hvis jeg lige må komme med et tip, så kan man lave en aldeles fremragende humus af pinto-bønner. Man udskifter blot kikærterne med pintobønner. Jeg synes at de har en endnu bedre smag og humusen bliver mere cremet.
Prøv det:-)
Det vil i samme ombæring være en god anledning til at eksperimentere lidt med krydderierne, så den evt. får et Mexsikansk twist.
Mvh Morten
Det lyder super skønt! Jeg er selv ret begejstret for hummus af butterbeans, men har endnu ikke prøvet pintobønner, det må jeg snart prøve :)
Tak for tippet.
Kh AC
Kære Ann-Christine.
Når der står 240 gr. kikærter i din hummusopskrift. Hvor meget er det omregnet i tørre kikærter. Jeg går ud fra at det drejer sig om 240 gr. udblødte kikærter? De bliver jo tungere når de udblødes.
Mvh Morten
Jeg mener at der plejer at gå cirka 100 g tørrede kikærter til 240 g udblødte og kogte. Jeg plejer selv at i blødsætte og evt koge alle kikærter i en pose på en gang, så fryser jeg dem ned i portioner. Det er nemmest, synes jeg :)
Kh AC
Dejlige gode ting laver hyppigt humus.
Venligst Karin Paldan
Hej Ann-Christine
Tak for en god inspirerende blog, laver meget mad efter dine opskrifter, det er så dejlig nemt.
God sommer hilsen Anette
mange tak for din søde hilsen til min blog, det er dejligt at høre :)
Skøn sommer til dig
Kh AC
Idag fremstilles en stor portion shakshuka som serveres med en kant af humus, det er gude spise, for en gammel Kibutz pige
Uhmm, det lyder også virkelig dejligt :)
Kære Ann-Christine
Kan du nævne et par navne på gode olivenolier?
Jeg har i mange år undladt at bruge olivenolie i salater, fordi jeg har oplevet, at smagen blev alt for gennemtrængende. Jeg formoder, det er fordi olien ikke var egnet til formålet.
Kh Anne
Hvis du gerne vil have en helt mildt og mere smagsneutral olivenolie, så vil jeg anbefale dig at prøve en fra urtekram eller Änglemark – de er ikke gennemtrængende i smagen :)
Kh AC
Hej Ann-Christine!
Jeg tænkt mig at afprøve din opskrift på Humus på lørdag til tøsemiddag. Jeg er nemlig helt vild med din opskrift på falafler! Hvis jeg gerne vil lave dobbeltportion, vil det da være fint at fordoble mængden af alle ingredienserne?
Jeg ser frem til dit svar :)
Ja, det vil være så fint at fordoble alle ingredienserne.
Rigtig god fornøjelse med middagen og opskriften
Dejlig dag til dig
Kh AC
Helst Veganske retter..
Kh Helle
Hej Helle,
Jeg er ikke selv hverken veganer eller vegetar – eller spiser efter anden kostretning udover at jeg altid foretrækker så rene råvarer, som muligt og helst økologiske.
Så du vil derfor finde et stort udvalg af en masse dejlige retter, og deriblandt også både veganske og vegetariske. Den veganske del er ikke noget jeg noterer, men alle mine vegetariske opskrifter finder du her.
Kh AC
Hvor ser det lækkert ud, glæder mig til at prøve dine opskrifter…
Hej, har lige ” meldt” mig til nyhedsbrevet, glæder mig meget.
Laver ofte mad efter dine opskrifter, og vil bage Hveder på torsdag, til hele familien.
Hilsen Jette
Hej Jette,
Hvor er det dejligt at høre :) – og rigtig god fornøjelse med de varme hveder, det er så hyggelig en tradition :)
Dejlig dag til dig
Kh AC
Dine opskrifter på HUMUS og FALAFLER skal bestemt prøves.
Tænker på – kan olivenolien udskiftes med kokosolie?
Stor hilsen
John
hvordan fungerede det?
Tjo … måske. Jeg har ikke testet det af, men tænker at det nok fint kan fungere hvis kokosolien blot er over 25-30 grader varm, så den er flydende
Hej kan du hjælpe med hvor lang tid humus kan holde sig i køleskab og har du erfaring med at fryse den? Kh Mie og tak for masser af inspiration og lækre opskrifter
Jeg har ikke prøvet at fryse det – men jeg tror snildt det kan lade sig gøre. Prøv evt med en lille portion og se om det går an.
Normalt kan det holde sig i omkring 1-2 uger på køl. Dæk evt overfladen med olivenolie, det konservere det lidt.
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej Ann-Christine! Hvor længe kan denne lækre humus holde sig i køleskabet? :-)
2-3 dage kan den fint holde sig.
Kære Anne-Christine
Først må jeg indrømme at dine blogindslag kan blive LIGE en tand for lyserøde efter min smag, MEN jeg æhlsker dine opskrifter, som aldrig slår fejl! Jeg har bl.a. lavet dahl m. tilhørende raita, falafler og denne hummus – den scorer jeg virkelig mange point på og har netop lavet den til at ta’ med til en 50-års-fødselsdag! Dine drinks og cocktails fejler i øvrigt heller ikke noget!!
Tusind tak for inspirerende opskrifter og appetitvækkende billeder.
KH Karin
Kære Karin,
Jeg ved næsten ikke hvad jeg skal sige … tak for din velmente og søde kompliment om min mad og opskrifter – eller at ja, sådan blogger jeg jo nu engang og så man man tage det søde, med det ekstra søde! ;)
Kh Ann-Christine
Vi elsker denne her opskrift. Perfekt humus med god konsistens og smag. Tak for den! :-)
Tusind tak <3 Det er dejligt at høre
Hej
Jeg plejer at blande olie og paprika sammen og putter det
Oven på humusen efter den er færdig smager super godt!
Lyder rigtig dejligt :)
Tak for en inspirerende hjemmeside med lækre opskrifter!
Jeg har lige et spg. til hummus/kikærter: Hvis man bruger dåsekikærter, skal de så også koge, eller kan de bruges direkte fra dåse, når blot de er skyllede?
De venligste hilsner
Maria
Dem fra dåse skal bare skylles og så er de klar :)
Hej ☺️
Jeg sys dine opskrifter er skønne, har prøvet en del af dem ?..
Nu kommer turen så til humus..
2 dl er det en dåse ?, hælder jeg så væde fra ? også kold over dem ? til de er dækket ?
Undskyld alle de måske dumme spørgsmål, men det er først gang jeg skal prøve det….
Venlig hilsen Dorthe ?
Tusind tak, Dorthe, hvor er det skønt at høre :)
Jeg plejer at bruge dem der skal blødes op i vand og koges, men indimellem bruger jeg en dåse kikærter når det skal gå stærkt – fx lige om lidt, hvor jeg smækker et par lækre sandwicher sammen til at spise ude i haven (og har vældig meget lyst til humus)
Mængden svarer til en drænet dåse kikærter, så du hælder bare væsken fra, skyller dem og lader dem dryppe af.
Derefter kan du tilføje alle de andre ingredienser :)
Kh AC
Tak forsvar☺.☺ der skal en del forskellige tapas retter, men jeg ganger med 8, så er der evt til rester dagene efter
Det er fordi jeg skal lave humus til en buffet med tapas retter hvor vi bliver 50 voksne og 15 børn. Har lidt svært ved at gennemskue hvor meget den skal ganges op.
Ahh okay – så tror jeg at jeg ville gange opskriften op med 5 eller måske ovenikøbet 8, så får du en god stor skål humus.
Kommer selfølgelig lidt an på hvor meget der ellers skal på menuen
Hvormange personer er humusen til?
Det er lidt svært at sige – kommer an på hvad man ellers spiser til og bruger den til. Vi plejer at kunne have et glas til at række en uges tid og bruger det til forskellige retter i perioden.
Skulle lige finde en opskrift på Humus, da jeg ikke har lavet det i mange år, men kan huske – hvis du er frisk på at eksperimentere – at jeg lavede en masse variationer, som var virkelig gode – en rød, hvor ca en fjerdedel af kikærterne var skiftet ud med kogte rødbeder og så paprika eller chili efter smag og behag – også flere grønne versioner med enten masser af basilikum eller salvie husker jeg som rigtig lækkert.
Nu vil jeg gå i gang med din basisversion :-D
Dét lyder virkelig godt og skal bestemt prøves!
Tak for inspiration og jeg håber at basisudgaven også blev god :)
Basisversionen blev god – havde en masse ærter, så lavede også en med rosmarin, men kom desværre for meget salt i, og en salvie-version, som blev rigtig god
Endnu en lækker opskrift fra dig. Jeg brugte tip’et om at tilføje karry, hvilket klart kan anbefales hvis man er ved at køre lidt død i den traditionelle humus.
Jeg elsker din side og følger løbende med, især dine lækre madplaner giver inspiration til god hverdagsmad.
Hilsner fra en glad og inspireret følger :)
Uhm, jeg har helt glemt karrytippet, men det skal jeg altså huske næste gang der står humus på programmet herhjemme :)
Tak for din søde hilsen – det er rigtig dejligt at høre!
hej Ann-Christine :) super lækker side og dejlige opskrifter du har. lige et spørgsmål hvilken blender har du? jeg har lige lavet din lækre humus og jeg har brugt 1.5 timer på at blende det hele sammen fordi min blender ikke kan, har osse måtte bruge mini hakker først men den bliver stadigvæk lidt grov i den, hvilket jeg ikke rigtigt bryder mig om desværre :( men det smager super skønt :)
mange venlig hilsner
simone
Jeg har en bamix stavblender og den kan fint klare det. Hvis din humus bliver for grov, så prøv med lidt ekstra citron og olivenolie. Det gør den mere cremet.
-mon kikærterne har været kogt nok … ?
Kh Ann-Christine
de blev kogt næsten halvanden time :( jeg kom masser af citron og olie i og lidt vand fordi den var meget tyk, troede jeg kom omkring 4 dl olie i og 2 dl citron :(
Ja, det burde da være mere end rigeligt – altsammen ;)
Æv, men mht blender, så kan jeg i alle tilfælde varmt anbefale en bamix :)
kunne være jeg skulle overveje den :) tak for svaret :)
Hejsa!
Tak for en lækker opskrift. Jeg vil gerne lige spørge hvordan hummus’en skal opbevares?
Hej Anna,
Selv tak :) Jeg opbevarer den i et glas, hælder lidt olie over og kommer låg på – og så i køleskabet.
Det kan holde sig en lille uges tid.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Jeg har længe brugt din opskrift på humus når jeg skulle lave det, for den er så basic og smadder lækker.
I år skal vi herhjemme have en slags tapas til nytårsaften i morgen, og en af de retter jeg ville lave var en god portion humus. :)
Desværre havde jeg intet cayennepeber, så jeg har erstattet det med garam masala, og det kan varmt anbefales. Mums!
Min kæreste har allerede smovset halvdelen af den portion humus jeg lavede for 15 minutter siden, så jeg er nødt til at lave en portion mere. :D
Tak for en god blog og rigtig godt nytår til dig. :)
Hej Mia,
Det lyder som en super dejlig variation – og skal prøves næste gang jeg laver humus! -Hvilket nok allerede bliver lidt senere på ugen ;)
Herhjemme står den også på tapas, har desværre bare glemt at sætte kikærter i blød, så det bliver uden humus denne gang.
Rigtig godt nytår til jer
Kh Ann-Christine
Så skal der laves humus, håber det bliver lige så godt som alle beskriver det :-)
Det håber jeg også :)
Super fed side denne her, søgte efter en opskrift på humus er gået i kast med din, krydser alt krydses kan – og din side blev lige bookmarket ;-)
Mit spg. lyder på hvor længe denne humus kan holde sig ?
Mvh. Pernille
Hej Pernille,
Skønt! Det er jeg glad for at høre :)
Vi plejer at spise en humus som denne i løbet af 4-5 dage, det holder den sig fint til. Hvis man lige dækker overfladen med olivenolie, så holder den lidt længere, men tør ikke sige hvor længe.
Kh Ann-Christine
Det ser lækkert ud og glæder mig til at kaste over dem. Tak for opskrifter.
Ha en god dag :-)
Selv mange tak :) god fornøjelse med dem og rigtig god weekend til dig
Hej. Det må prøves i aften. Har lige kogt kikærter. Har du opskriften på brødene et sted? De ser grove ud. Og hvilke dressing har du brugt :-)
God dag og mang hilsner
Heidi
Ja, de er lige her: http://www.valdemarsro.dk/pitabroed/
Jeg plejer ikke at koge kikærterne, så måske du kommer til at skulle bruge lidt mere rasp for at de holder godt sammen. De skal i al fald nok blive gode :)
Dressing er bare cremefraiche, purløg, salt, peber og lidt æbleeddike
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tak for en super inspirerede hjemmeside med en masse lækre og indbydende opskrifter!
Tak for din søde hilsen, det varmer :)
Super god opskrift på humus!
Hvis ikke du har prøvet at bruge det i en sandwich som følger, så skulle du tage at prøve det! Lækkert brød – ristet hvis man vil – smurt med humus, salsa (medium), artiskokker, salat, rødløg og tomat. Det er super lækkert!!!
Knus
Mange tak
Uhm, det elsker jeg. Bruger ofte på brød og i sandwich – og nu får jeg helt lyst til artiskokker
Hejsa..
Det lyder vildt lækkert, og glæder mig til at kaste over dem.. men jeg tænker, hvor længe kan de holde sig?? og kan de fryses osv?? :)
Hej Anne-Mette
Jeg tror ikke de kan fryses … eller så skulle det måske forsøges at fryse dem inden de steges. Det kan måske sagtens fungere. Så kan man jo bare tage dem op man skal bruge. Når de er nystegt så er de sprøde og knasende udenpå. Dagen efter smager de stadig skønt, men så er de ikke længere sprøde. Jeg tror de kan holde sig 2-3 dage på køl.
Kh Ann-Christine
Jeg kommer ofte karry i min hummus – det er en helt fantastiskt! Bare et lille tip :-)
Det kunne jeg faktisk godt forestille mig kunne være ret godt! Jeg prøver det næste gang :)
Hvilken opskrift på boller bruger du?? Og er det cremefraice dressing?? Ser super lækkert ud – skal prøves ASAP ;)
Hej Henriette,
Jeg har bagt disse: http://www.valdemarsro.dk/pitabroed/
og dressingen er 50/50 skyr og yoghurt neutral, et lille presset fed, masser af purløg, lidt æbleeddike, salt og peber – smager skønt :)
Sorry, fandt den ;)
Det var godt ;) – lad mig endelig høre hvad du synes
Uha, det ser lækkert ud. Hummus laver jeg ofte og serveret til, tja…. Så at sige alt :) Falafler derimod, har jeg ikke haft succes med at lave: de smuldre eller bliver smagsløse. Vil du mon dele din opskrift?
Det lyder lækkert med hjemmelavet falafel – det kommer helt sikkert på vores madplan til næste uge:) Dine retter er altid et stort hit hjemme hos os!
Jeg plejer at bruge økologiske kikærter til min hummus, som er forkogt og i lage. Det er dejlig nemt. Og så tilsætter jeg altid ca 1,5 spsk god rødvinseddike – det synes jeg er super lækkert.
Rigtig god weekend til dig og din familie:)
Hej Carina,
Det er skønt at høre at I bruger mine opskrifter! Vi bruger også indimellem en humus på dåse, men til falaflerne, synes jeg de ukogte fungere bedst – og så er det så nemt at sætte lidt ekstra i blød. Jeg må prøve lidt rødvinseddike i næste gang, tak for tippet! :)
Rigtig god weekend til jer også
Kh Ann-Christine
Uhhm Falafel.. Elsker det :)
Det gør vi også!
Uhm, det ser lækkert ud. Har en stor portion hummus fra gæster og tapas stod på menuen i mandags, så det kan nok opgraderes til falafler. Tænke tænke. :)
Min hummus opskrift er identisk med din – bortset fra mængden af tahin. Tror jeg skal være mindre gavmild med den næste gang. ;)
PS: Tror dine unger er mere kulinarisk udfordrede end mine. Er meget imponeret over at de elsker falafler. :)
Kære Maiken,
Det er så forskelligt hvad mine børn lige foretrækker at spise. I lang tid har Julie nægtet at spise agurk og i går da vi besøgte nogle venner med en pige på 5 år som Julie synes er fantastisk – så sad hun pludselig og spiste den ene agurkestang efter den anden, fordi de andre børn gjorde ;) Johan kan jeg til gengæld servere alt, undtagen risengrød, for.
Kh AC
Kære Ann-Christine,
Tusind tak for en skøn hjemmeside, hvor flere af dine opskrifter følger mig i min lille notesbog. Seneste skud er dine boller med chokolade og frysetørrede hindbær, der er et stort hit hos alle i familien. Denne weekend skal falafel med humus prøves, som i købeversion er vældigt brugt hos os, men som jeg nu vil kaste mig over med dine opskrifter.
Venlige hilsner
Astrid
Hej Astrid,
Tusind tak Det er vildt dejligt at høre at mine opskrifter bliver godt brugt! Det er jeg super glad for :)
Håber falaflerne og hummus´en blev god
Kærlig hilsen
Ann-Christine