Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/jordskokkesuppe/ Aftensmad Efterår, Familiefavoritter, Natmad, Nem Hverdagsmad, Nytår, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Suppe, Vinter

Jordskokkesuppe med torsk og æble

Cremet, smagfuld og samtidig mild og overraskende jordskokkesuppe, som bliver ekstra lækker med mild ovnbagt torsk og det fine modspil fra søde og syrlige æbletern og sprød, salt bacon. For en nem, hurtig og enkel hverdagssuppe kan den sagtens serveres uden torsk.

Denne cremede skønne suppe er simpelthen så uimodståelig lækker og kan serveres på hverdage for familien, til fester som forret og til en dejlig nytårsforret, hvis man har tradition for at der skal torsk på menuen.

Prøv også: min opskrift på fiskesuppe >>

Jordskokkesuppe med torsk og æble
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT30MPT15M4
Ingredienser
  • Jordskokkesuppe
  • 350 g jordskokker, skåret i tern
  • 300 g kartofler, skåret i tern
  • 2 løg, finthakkede
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 liter hønsebouillon
  • 1 knivspids muskatnød, fintrevet
  • 1 dl piskefløde
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 600 g torskefilet
  • 1 tsk honning
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 0,50 øko citron, saft og fintrevet skal
  • 2 æble, skåret i tern
  • 100 g bacon, ristet sprødt og grofthakket
  • 1 håndfuld frisk timian
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom jordskokker, kartofler, løg, hvidløg og timian i en gryde sammen med olivenolie og sauter i 2 minutter ved middelvarme.

Tilsæt bouillon, læg låg på og lad det koge i 15 minutter.

Lav tilbehøret, imens suppen koger.

Tilbehør
Læg torskestykkerne i et ovnfast fad på bagepapir og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 15 minutter.

Bland honning, æblecidereddike og citron i en skål, kom æbletern i og vend dem godt rundt.

Tag gryden af varmen, når suppen har kogt i 15 minutter, tilsæt fløde og blend suppen. Smag til med muskatnød, salt og peber.

Anret en lille forhøjning i midten af en skål eller dyb tallerken med æbletern og placer torsken herpå. Hæld suppen rundt om torsken og drys til sidst med sprød bacon, revet citronskal og et par enkelte æbletern oven på torsken. Lidt frisk timian pynter smukt på toppen.