Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hyldeblomstvodka/ Cocktails Drikkevarer

Hyldeblomst vodka

Hyldeblomst vodka til lækre sommercocktails eller til at gemme og bruge som en rigtig skøn ‘snaps’ til julefrokosten.

Man kan alternativt også bruge en klar snaps i stedet for vodka – for en rigtig kryddersnaps, som jeg er sikker på vil falde i god smag til julefrokosten sammen med en sildemad – eller til en dansk udgave af det svenske krebsegilde.

Bare med pil selv fjordrejer og en hyldeblomst snaps til. Slet ikke en tosset ny tradition at starte op, tænker jeg.

Hyldeblomst vodka
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT14dagePT5M
Ingredienser
  • Version 1 - med pulp fra hjemmelavet hyldeblomstsaft
  • pulp - så meget du har
  • 0,50 liter vodka
  • Version 2 - fra bunden
  • 12 hyldeblomstskærme
  • 1 øko citron, saft og fintrevet skal herfra
  • 90 g sukker
  • 1 dl vand
  • 0,50 liter vodka
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Hyldeblomstvodka – version 1
Når du har lavet hjemmelavet hyldeblomstsaft og sigtet al den gode saft fra til at komme i glas – så er pulpen det, der er tilbage i sigten.

Kom hyldeblomstpulpen i et henkogningsglas, fyld på med vodka og lad det trække i 2-3 uger, hvor efter det sigtes og hyldeblomstvodkaen bruges til drinks eller som shots.

Vodka kan fint erstattes af snaps til en skøn hyldeblomstsnaps til julefrokosten – en rigtig damesnaps, har jeg ladet mig fortælle ;)

Hyldeblomstvodka – version 2
Ryst de friske hyldeblomstskærme fri for småkravl og klip alle stilkene af – stilkene skal ikke bruges.

Kog sukker og vand sammen, tilsæt citronsaft og skal og hæld det over hyldeblomsterne sammen med vodka i et henkogningsglas.

Lad det trække i 1 uges tid, sigt vodkaen og opbevar hyldeblomstvodkaen på rene skoldede glas med låg.