Hverdagsmuffins uden sukker


De her hverdagsmuffins er altså geniale! Og mine børn er helt enig med mig i den betragtning.
Vi kalder dem hverdagsmuffins, da de er helt uden sukker og hverdagsvenlige, hvis man lige vil bage et hurtigt treat med få ingredienser. Faktisk er de ret meget at sammenligne med bananpandekager – blot bagt i ovn fremfor på panden. De duer dermed også til en hyggelig overraskelse i fredagsmadpakken indimellem eller til den sukkerfri fødselsdag i vuggestuen eller børnehaven
– og ja … som Julie sagde da vi spiste dem i går eftermiddags; “jeg har kun én ting at sige om de her muffins, de er tosset gode!” ;)
Arbejdstid 10 min.
Antal 6 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Hverdagsmuffins
- 2 banan, modne
- 2 æg
- 1 spsk boghvedemel, (alternativt fuldkornsmel, knust havregryn, mandelmel eller lign)
- 1 tsk stødt kanel
- 1 knivspids vaniljepulver
- 1 tsk bagepulver
- 2 spsk peanutbutter, crunchy (kan undlades eller erstattes af mandelsmør)
- 25 g mørk chokolade, grofthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Mos bananerne i en skål og pisk dem sammen med æg, krydderier og alle de andre skønne ingredienser.
Fordel i 6 muffinsforme – de bliver pænest, hvis papirsformerne placeres i en fast muffinform.
Bag i ovnen ved 175 grader varmluft i ca 15 minutter.
Tip
Prøv at erstatte boghvedemel med havregryn og gør dem endnu mere mættende ved at tilføje et ekstra æg og en hel dl havregryn.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej, hvad kan jeg erstatte banan med? Min datter tåler ikke banan. Opskriften lyder også diabetes venlig, som er et must for min familie. På forhånd tak
Hej Anni
Banan er en grunddel i opskriften her, og jeg har ikke fundet et lige så godt alternativ til en opskrift som denne – så det må jeg desværre være dig svar skyldig på indtil videre.
Kh Ann-Christine
Hej. Jeg har et enkelt spørgsmål til din opskrift på hverdags muffins. Kan jeg lave en kage istedet for muffins i en sandkageform. Og bruge 1/2 dl hvedemel og en 1/2 dl havregryn samt et æg mere. I stedet for boghvede havremel. Det skal dog lige nævnes at jeg ikke bor i Danmark. Og at det desværre ikke er muligt at kunne få alle de ting som i Danmark. Samt at jeg er diabetikere. Med venlig hilsen Kim Holm
Hej Kim
jeg har ikke testet dem i en større form, så tør ikke love at de kan holde formen og ikke falder sammen undervejs. Du skal i såfald justere bagetiden en del til, så den er færdigbagt. Jeg ville du kan fint bruge hvedemel i stedet for boghvedemel, det har også en bedre hæveevne hvilket kan hjælpe i den større form. Justere du op på mængden af æg, så juster også lidt op på mængden af havregryn og hvedemel.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg har lige bagt dem, men har lige fundet ud af at de først skal bruges om en uge🙈🫠 kan jeg fryse dem ned og tø dem op igen, uden der sker noget ved det?🤞🏻
Hej Nanna
Jeg har ikke testet det, så tør ikke love de er frostegnede. Jeg tror desværre umiddelbart ikke at de er så fryseegnede og måske kan blive lidt ‘vandede’ i smagen efter optøning.
Det må blive et forsøg værd :)
Kh Ann-Christine