Hummus


Jeg elsker hummus og har endelig og gennem flere eksperimenter fundet frem til en opskrift på den lækreste hummus, som jeg synes er perfekt og som er nem at lave.
Hemmeligheden er god olivenolie og at smage til med citron, til den er helt perfekt. En anelse vand gør den blot ekstra cremet og luftig og et bonus tip er at komme en isterning eller to i foodprocessoren.
Til hummus kan man bruge både tørrede kikærter der har stået i blød natten over og kogt møre, eller man kan bruge kikærter fra en dåse, der blot er drænet og skyllet godt.
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Hummus
- 1 spsk tahin
- 0,50 citron, saften herfra
- 1 dåse kikærter, drænet og skyllet
- 2 fed hvidløg, finthakkede
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 knivspids cayenne peber
- 0,50 dl koldt vand + evt 1 isterning
- 3 spsk olivenolie
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Start med at komme tahin og citronsaft i blenderen eller foodprocessoren og kør i et minut.
Tilsæt derefter de andre ingredienser og kør i yderligere et minut.
Kom gerne en isterning ved, det gør hummussen endnu mere cremet. Tilsæt evt. lidt ekstra koldt vand, hvis konsistensen ønskes mere cremet.
Smag til med citron, olie, salt og peber.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
For mange år siden, gjorde jeg den erfaring, at hvis du sætter en stor portion kikærter i blød, for at lave hummus, og du derefter gør følgende:
1.) Straks koger og tilbereder ⅓ del af kikærterne.
2.) Koger og fryser ⅓ del af kikærterne, for senere at tilberede dem.
3 Fryser ⅓ del af kikærterne, for senere at koge og tilberede dem.
– Så bliver resultatet (hummus’en), at nummer 1 Og nummer 3, smager næsten ens, mens nummer 2 får en kedelig og flad smag…
Konklusion: Sæt gerne mange kikærter i blød; du fryser bare dem ned, du ikke lige skal bruge. Men kog dem ikke, før den dag du skal bruge dem.
Venlig hilsen Finn
Hej Finn
mange tak for at dele din erfaring, det er interessant
-version nr 2, der er kikærterne blot iblødsat og derefter frosset?
Kh Ann-Christine
Hej!
Ved du om hummusen kan fryses hvis man nu laver dobbelt potion?
Mvh. Emilie
Hej Emilie
Det kan den godt, men jeg oplever selv at hummus mister lidt på smagen af at blive frosset.
Kh Ann-Christine
Hej 🤗
Det er da den skønneste hummus opskift jeg har prøvet indtl nu.
Tak for den ❣️
Mvh Pia
Hej Pia
Hvor er det godt at høre! Tak for din søde hilsen :)
Kh Ann-Christine