Hokkaidosuppe
Hokkaidosuppe er en cremet og lækker græskarsuppe, som smager fantastisk og er nem at lave.
Den lækre fyldige hokkaidosuppe kan laves på uendelig mange måder og kan tilpasses efter smagsløg, ingredienser i køleskabe og lyst til at eksperimentere. Her får I min bedste opskrift på den skønne græskarsuppe, som er super skøn.
Vores favorittoppings til græskarsuppen er sprøde efterårsæbler, ristede græskarkerner, som giver knas, syrlighed, salt, sødt og smag til suppen.
Prøv også: Madplan med indkøbsliste fra Valdemarsro >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Hokkaidosuppe
- 1 hokkaido græskar
- 1 løg, grofthakket
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 2 gulerødder, i tern
- 4 kartofler, i tern
- 0,50 tsk rød chili, finthakket
- 0,50 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk ingefær, fintrevet
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 1,50 dl piskefløde
- 1 spsk olivenolie
- 0,50 øko citron, 1 spsk. citronsaft herfra
- sort peber, friskkværnet
- Topping
- 1 dl græskarkerner
- 1 tsk smør
- 1 dl græsk yoghurt 10 %
- 1 æble, skåret i små tern
- 1 spsk frisk timian, blade til drys
- 0,50 tsk honning
- 0,50 øko citron, saft
- 1 tsk salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skyl og skrub hokkaido græskaret godt og skær den midtover. Skrab kernerne ud med en ske og skær hokkaidoen med skræl i grove tern.
Varm olie op i en gryde og sauter alle grøntsagerne, chili, spidskommen og ingefær ved middelvarme i 1-2 minutter.
Hæld grøntsagsbouillon i, så det dækker ca. 2⁄3 af grøntsagerne, hellere lidt for lidt end for meget for du kan altid spæde lidt til, hvis suppen bliver for tyk.
Læg låget på og lad det koge i ca. 15-18 minutter. Blend suppen, til den er helt glat og cremet. Tilsæt citronsaft og fløde, blend igen og smag suppen til med salt og peber.
Topping
Rist græskarkernerne i lidt smør på panden under middelvarme under omrøring, til de begynder at poppe. Tag dem af varmen og drys med lidt salt. Skær æblerne i små tern, rør honning og citronsaft sammen og vend æbleternene i.
Top suppen med græskarkerner, timian, æbletern, græsk yoghurt og lidt friskkværnet peber.
Opskriften på suppen lyder dejlig, men jeg kunne ønske mig du skrev antal kartofler og gulerødder i gram, i stedet for blot : x kartofler og x gulerødder, da de svinger meget i størrelse🙏🏻
I din video bruger du vand, men i opskriften skriver du boullion
Mvh. Birte
Hej Birte
I de af mine opskrifter hvor jeg skriver stk på fx kartofler og gulerødder – så er det alm gns størrelse og fordi der fint er plads til lidt fleksibilitet i opskriften. Hvis det skal være nøjagtigt, så skriver jeg gram.
Siden vi optog videoen (det er en del år siden) har jeg justeret opskriften til og bruger i stedet grøntsagsbouillon. Begge dele fungere dog, men bouillon giver lidt ekstra smag.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej.
Vil spørge hvor længe suppen kan holde sig på køl ?
Minimum 2 dage, og måske også længere – det må du endelig vurdere ved at se, smage og dufte til den.
Kh Ann-Christine
Jeg glæder mig til at prøve opskriften på 12 teenagere. Kan man bruge de græskarkerner, man har fra hokkaidoerne?
Jeg regner med at det tager mere end 30 minutter at lave til 12
Hej Stine
Du kan godt riste, salte og krydre græskarkernerne fra hokkaido i ovnen eller på panden.
– og beregne gerne lidt ekstra tid til større portioner :)
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Jeg overvejer at lave denne, men er det muligt at bruge Græskar Pure (Bagt Hokkaido rest) istedet for frisk? Jeg har hvad der ca. tilsvarer til 1 kg Frisk Hokkaido – som Pure
Du vil ihvertfald fint kunne lave en lækker suppe, men smag endelig til og juster konsistens efter behov. Start med at komme lidt mindre grøntsagsboullion i end i opskriften, så kan du altid spæde op med mere senere.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tak for en lækker suppe! Mht. næringsindholdet, hvordan skal det så tolkes? Det er angivet pr. person, men det er meget forskelligt hvor meget man spiser. Har du et mål på dine portionstørrelser i gram, deciliter, milliliter eller noget andet, der er lidt mere målbart? :)
Mvh. Mathias
Hej Mathias
Tak for din fine hilsen. Næringsindholdet har vi beregnet både pr. portion og for hele retten.
Vi har ikke oplysning om rettens vægt pr. person så i forhold til næringsindhold pr. 100g, vil den bedste måde på nuværende tidspunkt derfor være at veje den samlede portion og efterfølgende veje tallerkenen. På den måde kan du beregne portionen i g.
Jeg håber det kan være en hjælp.
Vi er ved at kigge ind i om vi kan få oplysningen med pr. 100 g, så det er meget muligt det kommer med, men jeg tør dog ikke sige hvornår på nuværende tidspunkt
Kh Ann-Christine
Det lyder virkelig lækkert. Skal helt sikkert have min debut som hokkaidosuppe-mager inden så længe.
Jeg har været alle beskederne igennem (😅) uden at finde svar på, om man kan skifte den græske yoghurt ud med creme fraiche?
Tusind tak for din søde hilsen, du kan fint erstatte med cremefraiche :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg elsker dine opskrifter. Denne gang er jeg dog lidt på ….. jeg har lavet suppen ved at gange 10 personer med 2, da jeg skal have til 20, og har 16 liter i gryden før fløden er kommet i – godt jeg tog den store gryde i brug, har fået en til at regne efter, syntes det er pænt meget pr. person!! eller har jeg bare fået store Hokkaido?
Normalt når jeg bruger dine opskrifter syntes jeg mængde pr. person er rigtig god.
Endemålet var suppe til 40, godt jeg delte det op, har nu heller ikke så stor en gryde.
Hvad tænker du normalt til 1 person af suppe, jeg tænker 2,5 dl, eller er jeg galt på den?
Mvh
Sidsel
madmor – Baglandet
Hej Sidsel
Til 20 personer retter jeg op til 20 pers i opskriften og skal bruge 5 hokkaido græskar og 5 liter vand mv – lan det passe med de mængder du laver?
jeg tænker umiddelbart denne opskrift lander på omkring 3-4 dl pr person – men har ikke målt det
Kh Ann-Christine
Rødløg finthakket som topping er perfekt
Jeg lavede suppen i går – og første gang jeg laver græskar suppe. Jeg havde indkøbt et øko hokkaido græskar og var ikke opmærksom på at de findes i forskellige farver, dog ikke på dén hylde, den dag :D Så min suppe endte med at være “snotgrøn” og lidt for tyk, da det åbenbart også var et meget stort græskar. Det smagte godt og de portioner der røg i fryseren får næste gang lidt mere vand tilført. Børnene på 8 og 11 spiste ikke op :(
Så et lille tip – husk det ikke skal være et grønt hokkaido græskar :D
Ah ja, der er begyndt at være grønne hokkaido i handlen også – så dejligt!
Du kan snilt bruge en grøn hokkaido, så ville jeg blot smide en håndfuld spinatblade eller grønkål i, inden jeg blender den, for at få en flot grøn farve – ala grønkålssuppen her.
Kh Ann-Christine
Hejsa. Virkelig lækker suppe!🤩
Jeg har lige et spørgsmål. Jeg har måske ikke så meget erfaring med boullion, men er det en boullion til 1 liter, eller skal jeg bruge en boullion til 1/2 liter som der står på knorrs?😇
Jeg brugte nemlig 2, men jeg føler den smagte for meget af de forskellige grøntsager i bouillonen frem for hokaidoen 😅
Hej Michelle
Tusind tak :)
Jeg bruger selv herbamare boullion og det er ikke tern, men en bøtte med boullionpasta, som blandes med vand. Uanset hvad man bruger, så står der altid på emballagen hvilken mængde boullion man skal bruge til x liter vand. – det er det færdige mål af blandingen jeg angiver i mine opskrifter
Kh Ann-Christine
Hej!
Jeg har købt øko hokkaido græskar. Der er ligesom noget “skurv” på dem (ved ikke hvad det hedder). Nu spekulerer jeg på om jeg skal skære det fra? Eller kan hele græskaren ryge i gryden?
Det ser ikke pænt ud, butikken havde mange græskar, men ingen uden “skurven”.
Jeg er spændt på at lave suppen, har aldrig prøvet. Den skal bla serveres for mine børnebørn og mange skriver at børn elsker suppen.
Tak for mange skønne opskrifter
Hej Jytte
Jeg plejer at skære det af, som jeg ikke har lyst til at spise, fx hvis der sidder en del skurv på og det ikke ser så lækkert ud. Bare lidt overfladen, så den er pæn igen.
Jeg mener også det hedder skurv – ihvertfald på æbler :)
Rigtig god fornøjelse, jeg håber det bliver et hit hos børnebørnene – og tusind tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Super lækker suppe. Det grønne drys du har på på billedet hvad er det? Jeg drømmer om at give den lidt krydderurter eller andet grønt på toppen men hvad tænker du passer til?
Det scrollede jeg også hele kommentarfeltet igennem for at få at vide. Jeg tror, det er timian – det ville i hvert fald passe godt til :-)
Virkelig lækker opskrift. Min datter på halvandet blev ved med at bede om mere og endte med at spise 4 portioner, det er aldrig sket før. Stor anbefaling herfra også i børnehøjde.
Åh, hvor dejligt! Det er jo simpelthen så skønt når de små størrelser får sådan en livret ♡ Det er skønt at høre, tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Lavede den i aftes, den smagte virkelig godt. Kan varmt anbefales.
Tak for dine opskrifter, vi bruger dem tit.
Hej Lina
Dejligt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
I opskriften står der 1 tsk ingefær men i videoen siger du 1 spsk ingefær? Hvilken en er det ? Vi skal lave det i dag og glæder mig så meget ! 😁
Hvis der er forskel på mængder i min video og i min opskrift, kan du altid gå ud fra opskriften. Uanset, så er den dejlig både med 1 tsk og 1 spsk ingefær, det er mest smag og behag :)
God fornøjelse
Kh AC
Virkelig lækker suppe – kan anbefales👌😊
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Hej. Tak for en fantastisk side 👌👏 Jeg vil gerne lave suppen som forret, men én af gæsterne tåler ikke løg og hvidløg – kan det erstattes af fx porrer?
De bedste hilsner Didde
Hej Didde
Mange tak for din søde hilsen, det jeg glad for!
Ja, den vil også være skøn med porrer i stedet for løg
Kh AC
Lyder virkelig som en god suppe der skal afprøves at lave i ugen.
Et spørgsmål til opskriften, der står grøntsagsbouillon, men i videoen er det vand som du hælder i, ikke sandt? Er det fint “bare” at hælde vand i?
Har du et forslag til en andet ingredients end fløde? :-)
Tusinde tak på forhånd :)
Jo, det mener jeg det blot er vand, du kan bruge begge dele og evt smage til ved at tilsætte lidt grøntsagsboullion, hvis du synes.
Kh AC
Fantastisk hjemmeside. Elsker dine opskrifter og æstetikken bag billederne. Spændende at læse historien om Valdemarsro, gennem mange år troede jeg, at der stod en stor producent bag brandet, så stor anerkendelse for jeres professionalisme 🙏🏻😍🌸
Super lækker suppe ? stort hit hjemme hos os..
Dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen
Kh AC
For første – men bestemt ikke sidste – gang i mit lange liv har jeg lavet hokkaidosuppe. Jeg brugte miso i stedet for grøntsagssuppe/pulver, som jeg ikke har, og den blev helt fantastisk! Det hele blev også lidt lettere af, at jeg har anskaffet mig en Bamix
Så dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Jeg overvejer at lave denne suppe til omtrent 45 personer, og da jeg bliver nødt til at lave den dagen inden at den skal serveres, for at gøre det så let som muligt for mig selv på selve dagen, så kom jeg til at tænke på om suppen god at spise kold? Eller om det er nødvendigt at varme den op igen inden alle gæsterne ankommer?
Jeg vil næsten forslå at du tester det af med en alm portion først og se hvordan du synes om den kold eller genopvarmet.
Vi plejer gerne at varme den igen og derefter give den en ekstra tur i blenderen, så synes jeg den er bedst.
Kh AC
Tak for tippet og svaret.
Med venlig hilsen,
Maya
Namme nam ? nu har vi spist denne gode suppe 2 dage i træk og hold da op hvor smager den bare godt. Jeg kan godt lide chili, så i kom en hel chili.. jeg havde ikke salvie, men det husker jeg at købe næste gang.
Tak for en dejlig opskrift.
Dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Hokkaido suppen er fantastisk lækker, og let at lave.
Jeg bruger altid dine opskrifter, så er jeg sikker på at det smager som jeg ønsker. Tusind tak til dig og glædelig jul ?
Hvor er det dejligt at høre! Mange, mange tak for din søde hilsen, jeg er virkelig glad for at du er glade for mine opskrifter
Rigtig glædelig jul til dig
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hvor meget fløde skal der i? 1/2 dl eller 1 liter og 1/2 dl??
1 1/2 dl som der står :) (samme som 1,5 dl)
Kh AC
Kan man undlade chilien? Har ikke en og min datter kan ikke lide stærkt mad (hvis den gør suppen stærk:-)).
Men hvis den gør godt for smagen, så må jeg ud at købe en.
Du kan fint bare undlade den :)
Kan varmt anbefale suppen, den smager så godt!
Hvor er det dejligt at høre :)
Hej Ann-Christine
Jeg har lavet denne dejlige suppe før men jeg kan ikke huske hvor mange ltr der er ?
Jeg skal nemlig lave 24 liter suppe , så hvad skal jeg gange opskriften med ?
Mvh
Pia
Uh, det kan jeg heller ikke huske præcis – men mener omkring 1,5 liter, måske lidt mere
God fornøjelse
Kh AC
Den er bare god den suppe, også med en smule Habanero chili, da jeg ikke havde andet i køleskabet. Alle fem i familien fra 14-57 år var vilde med den.
På lørdag skal græskarsalaten prøves. Jeg regner med, de græskarrene skal være kølet af, før de kommer i salaten, ikke?
Hej Annette
Hvor er det dejligt at høre! – og rigtig god fornøjelse med græskarsalaten. Jeg servere den gerne med græskar der er kølet af til omkring 20-30 grader, ikke køleskabskolde, men mere lun stuetemperatur, så synes jeg de er rigtig gode.
Tak for din søde hilsen og rigtig god dag til dig
Kh AC
Tak for aftensmad! Virkelig lækker suppe og de oste boller var dejlige og nemme at lave.
Tak for gode opskrifter ?
Hej Stine,
Mange tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre :)
Kh AC
Hej ?
Kan man godt erstatte ingefær med stødt ingefær? Hvis ja, hvor meget stødt ingefær skal der så i?
Mvh Elisabeth
Hej Elisabeth,
Ja, det kan du sagtens. Prøv med 1/4 – 1/2 tsk til at starte med og smag til om der skal mere til.
Kh AC
Hey. Står og vil gerne lave den som en forret, men dette er opskriften på en hovedret ikke? :-)
Jo, dette er som hovedret.
– jeg vil tro den som forret rækker fint til 8-10 personer.
Kh AC
Smagte super godt , nem at lave.
Havde ingen spidskommen, så den blev undladt.
Citron erstattet af lime igen pga mangel.
Gav frokost til 3 dage, serveret med lidt græskar flutes fra købmanden.
Hvor er det dejligt at høre, mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Kære Ann-Christine
Tak for alle dine skønne opskrifter.
Jeg er lidt bagefter, med at få købt din bog, men det sker i dag.
Da jeg er alene, så tænker jeg tit, kan fryse retterne.?
Det er jo dejligt, at lave til 4 og så fryse resten.
Prøver at bruge min sunde fornuft.
Endnu en gang tak for dejlige opskrifter, og videoer .❤️
Mvh. Bendina.
Kære Bendina,
Tusind tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre og sødt af dig at skrive ♡
I bogen er der frysetegn ved alle de opskrifter som nemt kan fryses.
Nogle af de opskrifter som der ikke er frysetegn ved kan muligvis fryses alligevel, hvis de deles op i elementer med sauce for sig osv.
– og ellers spørg endelig bare altid, hvis du er i tvivl.
Kh AC
Virkelig god suppe, har lige sat den på bordet. Kan den fryses?
Så skønt at høre! Tusind tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Den kan sagtens fryses
Kh AC
Tak for super dejlig opskrift på Hokkaidosuppe.
Min kære mand så mildest talt ikke særlig begejstret ud, da han hørte hvad menuen stod på. Og om der var nogle boller han kunne spise i stedet.
Han blev alligevel nysgerrig og smagte … og endte med at spise 2 portioner og udtale, at det var en god opskrift også til gæster ;-)
Hvor er det dejligt at høre! Så skønt, når man bliver positivt overrasket over en ny ret.
Tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Wauw en lækker suppe. Har lige lavet den her til aften og den var et hit hos alle, selv hos min 3-årige datter, som ellers plejer at være kræsen?
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften ♡
kh AC
Hej!
Har lavet en stor portion dejlig hokaido- suppe i dag, men da jeg er alene, ville det jo være godt, hvis jeg kunne fryse i portioner – kan jeg det ?
Hilsen
Marie
Hej Marie,
Det kan du sagtens :) Den har godt af at blive blendet igen lige inden servering og efter opvarmning, så får den ekstra lækker cremethed
Kh AC
Jeg tyr oftest til dine opskrifter, når jeg skal lave noget nyt. De er bare så gode, indbydende, udførligt lavet med dejlige fotos.
Charlotte
Hvor er det dejligt at høre, Charlotte! Mange tak for din søde hilsen
Kh AC
Kan man ikke udelade kartoflerne? Hvis man helst ikke vil have for meget stivelse….
Kartoflerne tilføjer en god cremet konsistens til suppen og jeg har ikke testet den af uden, men mon ikke de kan undværes … Måske du kan prøve med jordskokker eller squash i stedet :)
Tak for rigtig skøn suppe som er nem at lave på kort tid. Man skal endelig huske toppings – særligt græskarkernerne.
Bruger i det hele taget mange af opskrifterne fra din hjemmeside. Det har altid været en fornøjelse. Endelig husker jeg at takke :-)
Hej Mette,
Tusind tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre
– jeg er helt enig, de lækre toppings på suppen er virkelig med til at gøre det ekstra lækkert :)
Skøn dag til dig
Kh AC
Tak for dejlige opskrifter. Har prøvet flere af dem. Har lige
Prøvet denne græskarsuppe, meget lækker med god smag.
Hvor er det skønt at høre! Tusind tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Tusind tak ??for en lækker Hokkaido suppe med skøn topping.??
Jeg er så vild med den. Glæder mig til at lave Dina andre lækkerier.?
Mange hilsner Bendina.
Så skønt at høre, mange tak for din søde tilbagemelding på opskriften ♡
Hejsa. Jeg undrer mig over, hvorfor du ikke svitser grøntsagerne, inden du hælder vand ved. Har en kok i familien, og han har lært mig, at der kommer mere smag ud af sagerne, hvis de svitses.
Må jeg høre din mening om det? – og ellers tak for alle dine opskrifter, bruger dem flittigt.
Det er helt rigtigt og det gør jeg også* – jeg sautere grøntsagerne (det er nok her han bruger ordet svitse i stedet) og det gør jeg i starten af opskriften, som beskrevet, inden jeg kommer væden ved :)
Tak for din søde hilsen
Kh AC
*i det fleste opskrifter, vel at mærke … i fx mine one pot pastaer gør jeg ikke, men det fungere super fint alligevel.
Det her er den bedste opskrift, jeg nogensinde har prøvet – den er VILDT lækker! Tak for deling ☺️
Hvor er det dejligt at høre, mange tak for din søde tilbagemelding på min opskrift ♡
Hej Ann-Christine
Tak for al din inspiration – bruger din hjemmeside flittigt ?
Kan man bruge alm. græskar – skal nemlig lave halloween græskar i morgen, så tænkte at fyldet kunne bruges til suppe?
På forhånd tak ?
Vh Majken
Hej Majken
De store halloween græskar kan i princippet godt spises – men de er ikke dyrket til spisegræskar, men er vokset store med det formål at blive skåret ud og pynte. De er derfor lidt grove i det og bliver trævlede og lidt kedelige i madlavning og er ikke så lækre som de små skønne hokkaidogræskar.
Mange tak for din søde hilsen og rigtig god fornøjelse med græskarudskæring ♡
Kh AC
Kære Ann-Christine!
Hokkaidosuppen er skøn. Jeg kunne tænke mig at bruge den som forret den 9. dec., men sæsonen for hokkaido er nu. Er suppen fryseegnet, så man kan lave den nu og først bruge den på festdagen?
Venlig hilsen Else
Jeg tror at du med rimelig sandsynlighed kan finde hokkaido i butikkerne i december også, da de holder sig længe, hvis de blot opbevares køligt og tørt.
Men vil du være på den sikre side, så kan du glimrende fryse den ned, og, blot varme den op på dagen. Den vil have godt af at blive rundet af med en smule piskefløde og blive blendet med en stavblender efter opvarmning, så bliver den lækker cremet igen.
Kh AC
Kære Ann-Christine,
Jeg er en ældre mand, som glæder sig til at lave Hokkaidosuppe efter din opskrift.
Undskyld mig et måske dumt spørgsmål:
Kan suppen holde sig i køleskab til dagen efter, at den er lavet?
Tror du, at den så smager lige så godt dagen efter?
De bedste hilsener til dig og tak for dine skønne opskrifter og ord!
Bjørn.
Kære Bjørn,
Mange tak for din fine hilsen.
Hokkaidosuppen kan glimrende holde sig i køleskabet og kan også sagtens fryses ned. Den smager lige så godt dagen efter.
Lun den blot godt igennem inden servering.
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg vil blot høre om det er muligt, at gemme resterne af suppen i køleskabet til dagen efter, og genopvarme suppen igen til aftensmaden?
Mvh. Kathrine Amalie Eriksen
P.s. tak for en dejlig blog
Ja, det kan du sagtens. Den kan evt også fryses ned
Tak for din søde hilsen :)
Kh AC
OM NOM NOM, hvor smagte din hokaido suppe godt.
Jeg er ellers ikke den store fan af græskarsuppe, men det må være fordi den har været lavet dårligt.
For denne suppe var bare så lækker og jeg fik også ros for den af mine gæster.
Og opskriften var nem at lave og følge, dog tog det mig 50 min. at lave det hele inkl. borddækning.
En enkelt kommentar vil være, at jeg valgte at skrælle æblerne, men der står ikke i opskriften om man skal eller ej. Men jeg vurderede at sidde med æbleskræl mellem tænderne vil ødelægge oplevelsen lidt.
Så tak for dejlig mad (igen igen igen)
Skønt at høre at det blev godt og mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften :)
– vi skræller ikke selv æblerne, men det er jo en smagssag :)
Kh AC
Jeg lavede suppen i går med et squashbrød til, og vi spiste til vi trillede! Så lækkert!
Uhm, det lyder også virkelig lækkert! :)
Kan man bruge butterfly græskar i stedet for. Jeg har et på lager.
Vh Merete
Jeg har ikke prøvet det, men det tænker jeg sagtens du kan :)
Har du prøvet at lave den med kokosmælk i stedet for fløde?
Nej, ikke endnu, men er sikker på at det vil være virkelig lækkert :)
Lækker suppe ;)
Kan man ikke bruge kernerne fra hokaido’en?
Sagtens – de kan ristes i ovn eller på en pande med krydderier
Det er sådan en skøn suppe og jeg vender tilbage hvert efterår for at nærlæse opskriften! Har du erfaring med at lave den til større selskaber? Eventuelle tips til at gange opskriften op, vil blive modtaget med kyshånd :)
Hej Naja,
Hvor er det dejligt at høre! Jeg ganger den blot op med antal personer. Skal selv lave den til et stort klassearrangement til mine børn snart og der ganger jeg alle ingredienserne op med ca x 5 (20 personer)
Kh AC
Det er en meget inspirerende og professionel webside du har. Vi ender ofte med een af dine opskrifter når vi søger.
Torben Hoyer-Andersen
tv-journalist
Mange tak, det er dejligt at høre :)
Rigtig god weekend
Kh AC
Kan man egentlig ikke riste de kerner der er i græskaret? Eller er det en anden slags vi køber i poser, de er grønne….
Du kan sagtens riste dem og spise dem – jeg vil anbefale at gøre det i ovnen ved 125 grader og evt krydre dem ala denne opskrift på ristede græskarkerner.
Det er bare en dejlig suppe altså. Perfekt når man er syg og gerne vil have varmen og lidt gode vitaminer og væske indenbords?
Rigtig god bedring til dig og tak for din søde hilsen ♡
Det er superopskrifter I har. Lakselasagnen f.eks. og nu prøver jeg hokaidosuppen.
Hvilken rød chili foreslår I ? Der er mange slags.
Vh. Ann-Elisabeth Lose.
Når vi ikke selv har chili i drivhuset eller på køkkenbordet, så køber jeg rød øko chili i supermarkedet, som er mellemstyrke.
Tak for svar – prøver mellemstyrke næste gang.
Vh. Ann-Elisabeth.
Kan man bruge flødeost i stedet for fløde? I så fald hvor meget vil du tro. Tak for altid skønne opskrifter. Har bagt pølsehorn (igen, igen) i dag :-)
Ja, det kan du sagtens og det vil være lækkert. Præcis hvor meget har jeg ikke testet af – det er blot at smage lidt til :)
Tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre ♡
Kh AC
Hej Ann-Christine,
Først et kæmpe tak for at du bruger tid på at, udforske maduniverset og deler dine erfaringer med os andre det er super fantastisk og statistikken på din side taler for sig selv mht. hvor mange der har glæde af dine opskrifter :)
Lavede din Hokkaido suppe til vores store teenagedrenge igår og deres holdning er at suppe er en forret eller noget man giver til syge mennesker så det var med spænding den blev serveret (og Yes, jeg havde også lavet stegte bacontern med chili som ekstra topping) og suppen var et kæmpe hit så nu er der åbnet en hel ny verden af spændende mad for de unge mennesker, mange tak for inspiration til dette :)
p.s. jeg har super optimeret din opskrift på ‘Verdens Bedste Boller’ da jeg savnede mere luftige grovboller og denne vil jeg med glæde vil sende til dig i en mail såfremt du er interesseret.
Stay Curious ;)
Mange hilsener fra Thomas
Jeg er jo helt vild med når man får ‘omvendt’ både børn og voksne i en forudindtaget holdning til visse madretter ;) SÅ fedt at høre at dine teenagedrenge faldt for denne suppe. Det er jeg glad for at høre.
Skriv endelig bare dine ideer til bollerne i kommentarfeltet – det vil være mægtigt, så kan vi alle få inspiration fra din erfaring med dem :)
Kh AC
Dejlig suppe, serverede den med bacon og æble, med stor succes.
Hvor er det dejligt at høre :)
Hej
Har du ikke en opskrift på det brød du normalt bruger her til? Skal have suppen i aften, sidt blev den mega god :-P
Mvh
Karsten
Jeg variere det meget og og du finder alle opskrifterne på brød her senest har vi spist hvidløgsflutes, osteboller og grydebrød til denne suppe. Ikke på en og samme dag, dog ;)
Kh AC
Hvad med salt?
Du kan fint smage den til med salt, hvis du synes det mangler :)
Jeg har lige lavet din suppe og efter at have undgået ingefær HELT i madlavningen i mange år, lod jeg det blive i. Og det er jeg rigtig glad for! Smagen er helt fantastisk med æblerne på toppen, konsistensen er vidunderlig og hele suppen er jo en fryd for øjet!
Tak for frokost ;)
Hvor er det godt at høre :) Jeg synes jo det er sådan et herligt krydderi, som giver en god friskhed og smag.
Tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften ♡
Kh AC
Tak for opskriften og tak for mad. Det virkede fint for os at lade chilien blive i.
Hej Ann-Christine
Vi er også vilde med suppen herhjemme ? Jeg ville blot hører om du har fået testet, eller har hørt om det lykkedes at fryse den? For så er der nem mad til de kommende aftenvagter ? Rigtig god dag
Mvh Simone
Ja, og det virker rigtig fint.
Bare lad den tø op i køleskabet inden den koges op.
Dejlig dag til dig
Kh AC
Hvad mener du med drænet youhurt??
Alm yoghurt naturel som drænes gennem et kaffefilter eller græsk yogurt :)
Kan man lave den uden fløde?
Ja, det kan du fint. Jeg synes blot den er lækrest med ;)
Kh AC
Den lavede vi dag. Perfekt suppe til den ‘perfekte” vejr!?
Så dejligt at høre ♡ – og ja, det er virkelig blevet suppevejr nu. Vi har kartoffelsuppe på menuen i aften ;)
Helt klart den bedste hokkaidosuppe jeg har prøvet. Krydderierne er lige min smag. En fryd for øjet og for ganen.
Så skønt! Det er jeg rigtig glad for at høre :)
Jeg har netop lavet denne lækre suppe, og den var en succes! Hele familien er mætte og tilfredse, hvilket ellers ikke altid er tilfældet, når familiens eneste vegetar laver mad ;-)
Tak for god opskrift!
Ih, hvor skønt! Det er jeg glad for at høre :)
Jeg har igen lige lavet denne skønne suppe, og den blev et stort hit, selv hos min meget kræsne og meget kødkrævende mand.
I det hele taget er jeg meget glad for dine indlæg, og jeg nyder mange gange blot at gå ind og nyde at se på dine opskrifter og flotte fotos samt læse dine dejlige og livsbekræftende indlæg, selv om jeg ikke er på udkig efter en opskrift eller andet, det er bare så hyggeligt at besøge din side. Senest blev jeg vildt imponeret over din fine forhave. Jeg har også varmt anbefalet min datter, som bor i USA, at besøge din side, hvis hun skulle få brug for lidt inspiration fra Danmark.
Hvor er det da en hyggelig og dejlig hilsen at få!
Tusind tak, det er jeg rigtig glad for at høre – synes jo også det er så hyggeligt at dele herinde. Er så glad for den gode stemning vi er sammen om herinde på Valdemarsro :)
Rigtig dejlig aften til dig – og hyggeligt hvis din datter læser med fra USA indimellem også :)
Kh AC
Jeg har ikke prøvet suppen før, men vil prøve med chorizo pølse i tern som topping!!! Hvordan lyder det???
Karen
Det lyder super lækkert!
Jeg er sikker på at det bliver godt :)
Kh AC
Hvilken herlig hokkaidosuppe, glæder mig til at prøve salaterne. Godt Nytår
Hvor dejligt!
Godt nytår til dig også :)
Når man ligger med forkølelse i december er det dejligt med en god suppe, tak for opskriften – suppen smagte dejligt trods mine nedsatte lugtesans :)
Uhmm, hvor dejligt. Håber god suppe og decemberhygge hurtigt får bugt med den forkølelse :)
God bedring
Hej. Hvor meget suppe giver denne opskrift til 4 personer, ca. i deciliter. Vil lave den til forret til et bryllup, og skal lave 16 liter….
Mvh. Henning
Det ved jeg desværre ikke helt præcist … Håber det går fint alligevel :)
God fornøjelse
Hokkaidosuppen er også en af mine favoritter, ristede bacontern som topping, går rent inf herhjemme ;-)
Så dejlig efterårsmad :)
Hej Ann- Christine
Super lækker suppe, jeg har lige lavet den for første gang nogensinde og det er helt sikker ikke sidste gang. Toppingen var også super og anderledes.
Hilsen Marianne
Hej Marianne,
Det er jeg glad for at høre :) Tusind tak for din søde hilsen!
Kh Ann-Christine
Mumsfilibaba! Sådan en søvnig søndag var det ski’ dejligt at trylle havens eneste græskar om til denne herlige spise!
Jeg lod chilien blive i under blendning og tilføjede faktisk også en tsk garam masala og noget hønsebouillon efterfølgende. Af en eller anden manglede da lidt bid, og det kom der så :)
Nøj, hvor skønt! Og lækkert lille twist du lige kommer på retten der, det skal da prøves :)
Hej
Kan den laves dagen inden? Vi skal have gæster i morgen, og det kunne være dejligt med noget nemt mad at slutte dagen af med :)
Hej Anna,
Åhh, nu ser jeg først din kommentar nu, så måske er det for sent … men det kan du sagtens!
God søndag aften til dig
Kh AC
Netop lavet og spist her til aften. Skøn!
Dejligt at høre :)
Bedste græskarsuppe ever! Tak for god opskrift.
Som svar på tidligere indlæg vejede mit græskar 1200 g. og jeg frøs en portion ned med godt resultat :-)
Dejligt at høre :)
Tak
Lavede denne suppe til aften og den var super lækker, jeg tilføjede lidt torskestykker og det gik enormt godt i spænd med den lidt søde suppe. Mums Maren hvor blev det godt ;-)
Tak for en meget inspirerede site! Jeg bruger den rigtig meget :)
Uhm, ja det kunne jeg godt forestille mig var toplækkert!
Tusind tak for de søde ord, Michelle :)
Skøn suppe med lækkert tilbehør. Jeg valgte at bruge søde kartofler i stedet for almindelige, og det var også rigtig dejligt. Og supplerer topping med feta.
Skal klart lave den igen!
Uhm, det lyder også virkelig dejligt. Af en eller anden grund har søde kartofler aldrig rigtig fundet vej hjem i mit køkken. Det skal der gøres noget ved :)
Jeg kan anbefale at skære dem i skiver og riste på panden ved svag varme med masser af hvidløg i tynde skiver, frisk rosmarin, salt og pinjekerner. Det spiser vi sådan ca 3-4 gange om ugen lige i tiden :)
Det er jeg også vild med :) – De søde kartofler har over de seneste 4-5 år også vundet indpas her ♡
Kh AC
Har lige lavet denne suppe for første gang den holder stadig i 2021 :-)
Jeg valgte at tilføje lidt (som i lidt) blomkål, da jeg nyder smagen og den cremede konsistens når det blendes. Undlod kartofler.
Brugte også en teske garam masala samt chiliflakes i stedet for frisk chili- og ingen ingefær. Derudover brugte jeg en halv liter vand til at koge grønsagerne op, det gav alt i alt ca 3 liter suppe.
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding og tips til twist af opskriften.
Vi laver den også flere gange i løbet af græskarsæsonen hvert år, med små variantioner efter hvad vi har. Det er så lækkert.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine, kan man bruge græskarkernerne fra hokaidoen, eller skal man bare købe nogle normale græskarkerner ved siden af?
Jeg ved det kan lade sig gøre og jeg har også gjort forsøget et par gange, men aldrig fået dem så gode, som hvis jeg køber græskarkerner ved siden af. Desværre … men jeg tester videre og når det lykkedes, så skal jeg gerne dele :)
Jeg har brugt kernerne fra hokkaido’en. De skal bare ristes rigtig godt, indtil man hører dem “poppe” ligesom popcorn.
Dejlig suppe. Kan den fryses ned?
Jeg bor alene og fryser altid 2 portioner ned, til de dovne aftener … jeg syns stadig den smager perfekt … mmm
Jeg har ikke testet det, så det må komme an på en prøve
Hvordan er suppen hvis den har været frosset ned? Jeg skulle have gæster i dag, men må aflyse pga sygdom. De kommer så om 3 uger og vil derfor lave suppen i dag til frysning – hvis man kan
Hej Annette
Den kan godt fryses ned, når du tør den op igen, vil den måske skille lidt eller være lidt anderledes i konsistensen. Det vil være bedst hvis du kan vente med at komme fløde i, til inden servering.
Jeg plejer at koge den langsomt op, blender den igen og smager den godt til. Kom fløde i og smag til igen.
God fornøjelse
Kh AC
Den gik ren ind, selv børnene synes, at den er lækker.
Skønt at høre :) Det er også en favorit hos mine børn
Hallelujah!! Har laver suppe fester din opskrift her til aften. Bedste græskarsuppe jeg har smagt
Jubiii, det er dejligt at høre :)
Hej Ann-Christine
Der står æble både under ingredienser til suppen og toppings, men kan ikke se i din beskrivelse, hvornår og hvordan æblet skal i selve suppen? :-)
Hilsen A
Nææh, den havde da lige listet sig der ind i suppeingredienserne :) -er rettet nu
Kh Ann-Christine
Super ret. Smager dejligt. Brugte creme fine i stedet for fløde virker fint. Har du et godt tip for at få kernerne ud? Hilsen per
Kernerne kan nemt skrabes ud med en spiseske
Dejligt at høre. Jeg skraber dem bare ud med en spiseske :)
Jeg er ellers ikke suppetypen, men det kunne jeg godt gå hen at blive.
Jeg tilsatte saften fra en halv lime, og det var rigtig godt. Og så lod jeg chilien blive i, så den var spicy :) Lækker efterårssuppe, som kan varieres efter smag og køleskabsindhold
Dejligt at høre – det er også en af vores favoritter :)
Lyder lækkert med lime
Hvor meget tror du, at græskaret vejer? Der er jo stor forskel på størrelserne alt efter om det er øko eller ej. Tak!
Mit var øko – kan ikke huske vægten, men det kommer sig ikke så nøje – den kan både klare lidt mere og lidt mindre hokaido. Bare smag suppen godt til inden servering.
Hvornår skal hvidløgene tilsættes?
Jeg kan godt se at det ikke stod tydeligt, så har lige rettet det. Hvidløg skal i samtidig med løg
Har jeg forstået de rigtigt at græskarret slet ikke skal skrælles, så man spiser skrællen??
Ja, den skrubbes bare godt, så der ikke sidder snavs på.
Det med æble havde jeg slet ikke tænkt på. Det må jeg prøve næste gang :-)
Lavede nogenlunde samme opskrift som din i søndags. Dog brugte jeg butternut squash i stedet for hokaido. Blev også ret godt ;-)
Mmm Butternut squash lyder også dejligt. Æblerne kan varmt anbefales, de giver en perfekt sød/syrlighed til suppen.
Hvor ser den suppe bare lækker ud! Og godt billede af suppe – det synes jeg tit er svært at få til godt!
Tak Linn, det er også nogle smukke farver der er i den suppe med tilbehør. Rigtig efterår :)
Hvor lyder det som en dejlig dag og sikke en smuk suppe, elsker også hokaido.
Det var skønt – og suppen er jo faktisk helt smuk, skønne farver ik´