Ravioli af fuldkornsdurum med laks og spinat
I går aftes lavede jeg ravioli til vores aftensmad. Det er ikke første gang jeg laver det og jeg ville variere retten lidt denne gang. Jeg prøvede med fuldkornsmel og med lækkert cremet fyld af laks, spinat og ricotta. Det smagte fantastisk, fuldkornsmel bliver det fremover. Hjemmelavet ravioli er ikke spor svært men det tager lige lidt tid at samle dem. Et hyggeligt lille projekt som større børn sagtens kan være med til.
Sidst jeg lavede ravioli her på bloggen, var det med Karl Johan svampe og kantareller som fyld, det var nu altså også virkelig godt!
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Ravioli med fuldkorn
- Pasta
- 150 g durummel
- 150 g groft durum mel
- 3 æg
- 1 spsk olivenolie
- 0,50 tsk salt
- Fyld
- 250 g ricotta
- 100 g koldrøget laks
- 1 håndfuld baby spinat
- 1 fed hvidløg, presset
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pasta
Rør mel og salt sammen i en skål.
Lav en fordybning i melet og slå æggene ud i fordybningen. Pisk æggene forsigtigt med en gaffel. Når de begynder at suge melet til sig, tilsættes olivenolie og der piskes videre. Når du ikke kan piske mere, så æltes dejen glat og fin. Kom den i en skål og sæt i køleskabet i en times tid.
Fyld
Hak laksen og spinat fint og rør sammen med ricotta, et presset fed hvidløg, salt og peber.
Ravioli
Rul dejen tyndt ud på køkkenbordet med en kagerulle. Stik cirkler med et glas og kom en smule fyld i midten. Luk cirklen og pres en gaffel langs kanten.
De færdige raviolier koges i vand tilsat lidt olie og salt. Kogetid omkring 3-3 1/2 minut
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hvor meget er 1 bæger ricotta?
250 gram
Hej.
Du har vist glemt at skrive hvor mange æg der skal bruges i Ravioli til selve pastaen.
Når de er kogt, skal de så spises lige med det samme eller kan de varmes op senere?
Vh. Rita
Hej Rita,
Tusind tak – den er opdateret med æg nu :)
Vi har altid spist dem med det samme, og jeg tror de bliver overkogt at at blive genopvarmet. Men du kan evt samle dem og så opbevarer dem på køl til de skal koges og serveres
Kh AC
Hejsa. :)
Vi skal have ravioli imorgen, som en af de ti retter. Der er derfor ikke meget tid til at stå og samle dem samme dag. Hvordan ville du opbevare dem, hvis man laver dem dagen før? Jeg er bange for at de klistrer sammen, eller bliver tørre. Mvh Heidi.
Jeg har ikke prøvet at lade dem opbevarer til dagen efter de er tilberedt, men tænker at jeg vil lade dem ligge i et lag på et stort fad. Måske du kan lægge dem mellem to bradepander beklædt med bagepapir og så sætte dem udenfor i kulden pakket godt ind. Jeg tænker næsten at det godt kan gå, men det er ikke testet herfra :)
Kh AC
Jeg mener inden de er tilberedt. Altså når de er lagt sammen, men inden man koger dem. Jeg må prøve med to lag, og en lillelillebitte smule mel. :)
Hej, jeg skal forsøge mig med din opskrift i aften :O) Jeg læste i en af kommentarerne at en havde købt en dims i Tyrkiet.. Jeg kan ikke åbne hendes link, men er meget interesseret i at se hvad sådan en hedder, da jeg har ledt efter en i Danmark.. Kan du mon hjælpe? Tak for en fab blog som jeg altid går på for inspiration!
Tusind tak, Stine og ikke mindst tusind tak til dig Xanita, for hurtig support :)
Og hold nu op det så nemt ud når man bruger den ravioli maker ;-) (der er en video)