Pitabrød
Sprøde og store hjemmebagte pitabrød er så lækkert til både aftensmad, madpakker og frokost.
Pitabrød er en klassiker og kan fyldet til at være toplækker fastfood på slowfood facon. Hjemmebagte pitabrød er nemme at lave selv og bliver simpelthen så lækre og skønne.
Perfekt til at fylde med lige hvad man allerbedst kan tænke sig, lige fra hummus og falafler til krydret kylling, kebab, massevis af grøntsager, dip og dressinger.
Prøv også: opskrift på hjemmelavet hummus >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 6 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pitabrød
- 4 dl vand
- 1 tsk salt
- 10 g gær
- 2 spsk olivenolie
- 500 g hvedemel
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør gær ud i en skål med vand.
Tilsæt olivenolie, salt og hvedemel. Rør det godt sammen, gerne på en røremaskine i 10-12 minutter ved middelhastighed. Rør til dejen er blød, glat og smidig.
Lad dejen hæve i en skål på køkkenbordet i en time og sæt den derefter i køleskabet natten over eller i minimum 12 timer.
Del dejen i antal af pitabrød og rul dem til runde kugler på et meldrysset køkkenbord. Lad dem stå 5 minutter på køkkenbordet og rul dem derefter ud til meget flade pitabrød med en højde på ca 2 mm.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 230 grader varmluft i cirka 10-12 minutter til de hæver op og er lys gyldne. Hold øje med dem for bagetiden kan variere fra ovn til ovn.
Jeg syns en hydrering på 80% er overdrevet. Det er en meget original opskrift, som desværre ikke giver mening for mig. Jeg har boet og rejst i Mellemøsten og Indien siden 1977, så pita og andre fladbrød er en hverdags ting for mig, de burde ikke tage mere end et par timer fra man samler dejen til de blir serveret. Den opskrift du bruger minder mere om en napolitansk pizza dej.
Siden du skrev opskriften er der kommet mange pizzaovne på markedet, små ovne som kan nå 400-500C grader på under 20 minutter, det er rigtig gode temperaturer til alle typer fladbrød, de er bagt på 2 minutter. Sådan en ovn kan købes for tusind kroner. Du får bedre og mere autentisk fladbrød og du bruger mindre energi end i en husholdningsovn.
Det er måske en ide at opgradere opskriften. Mvh Max
Hej Ann-Christine
Kan jeg komme 100 g grahamsmel i pita brødene, og så reducerer hvedemelet med samme antal g. Jeg vil gerne have dem lidt grovere og med flere fibre, kan jeg komme en skefuld husk i dejen ?
På forhånd tak for nogle lækre opskrifter.
Og god sommer.
Kh Laila
Hej Laila
Ja, det kan du godt med fuldkornsmel eller grahamsmel erstatte med 100 g 1:1.
Mht husk, så må det komme an på en prøve, – test det endelig bare af.
Tak for din søde hilsen og rigtig dejlig sommer til dig
Kh Ann-Christine
Jeg kan ikke få øje på nogen video her i opskriften? 😊
Hvor meget skal brødne hæve i ovnen? Mine bliver ret høje og jeg er i tvivl om de falder☺️
Hej Sara
Brødene hæver meget op, men det er luftlommen der er inden i, så de falder lidt sammen igen, når de kommer ud af ovnen.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine. Tak for en helt fantastisk blog med mange gode opskrifter!
Vi skal holde min søns 1-års i morgen, og vil gerne lave dine skønne pitabrød. Jeg vil høre om der sker noget ved, at man ruller dem ud til kugler og lader dem stå en 30 min (mens jeg henter ungerne i institution) for så at rulle dem flade og i ovnen inden gæsterne kommer?
Kh Nadia
Hej Nadia
Mange tusind tak for din søde hilsen.
jeg ville rulle dem til kugler og sætte dem på køl. Tage dem ud af køleskabet og så rulle dem ud. Så er der luft i planerne til at kunne nå det hele :)
Kh Ann-Christine
Hej.
Opskriften i kogebogen Valdemarsro Aftensmad (s.226) er anderledes både ift ingredienser, fremgangsmåde, ovntemperatur og bagetid.
Hvilken af de to anser du selv for være den bedste?
Venlig hilsen
Jakob
Hej Jakob
Mange tak for din hilsen
Man kan fint lave pitabrødene på begge måder.
Uanset hvilken du vælger, så kommer der et fint lufthul til fyldet. Hvis du gør som jeg beskriver her i denne opskrift, bliver pitabrødet væsentligt tyndere, og hvis du gør som i bogen, så får du mere brødkrumme i pitabrødets sider. Det er blot en smagssag, jeg synes selv godt om begge.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej,
Kan man ikke bruge lidt grahamsmel i dem?
Du kan erstatte op til 75 g hvedemel med grahamsmel, men krummen kan blive lidt mindre luftig
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine,
I dag, den 22. april 2023, slår jeg op i min kogebog Aftensmad fra dig og læser opskriften på pitabrød igennem (aftensmad måske på mandag). Jeg kan ikke forstå, hvad der menes med at bollerne skal foldes en halv gang ind over, så jeg tjekker på Valdemarsro på internettet. Din opskrift herover er ikke den samme som i Aftensmad. Forskellige ingredienser og fremgangsmåde. Hvilken er den korrekte?
Er ellers glad for de 3 bøger, vi har, og bruger dem flittigt :)
Med venlig hilsen og fortsat god weekend,
Fru B, Farum
Kære Fru B,
Hvor er det dejligt du er glad for opskrifterne og kogebøgerne :)
Begge opskrifter er korrekte, man kan fint lave pitabrødene på begge måder.
Uanset hvilken du vælger, så kommer der et fint lufthul til fyldet. Hvis du gør som jeg beskriver her i denne opskrift, bliver pitabrødet tyndere, og hvis du gør som i bogen, så får du mere brødkrumme i pitabrødets sider. Det er blot en smagssag, jeg synes selv godt om begge.
Kh Ann-Christine
Uha. Rullede dem ud til de var ca. 2mm. Men så fylder de en hel bradepande og mindre mere op nogle Norske fladbrød.
Skal det måske være 2cm tykkelse?
Det er rigtig nok med de 2 mm, så hæver de nemlig ret fint op – brug blot to bradepander
Kh Ann-Christine
Hm, anderledes end dem i din bog. Måske skulle du tjekke dem engang🤔
Er super glad for alle dine opskrifter og har nu to bøger fra dig, men tja pitabrød er åbenbart en videnskab 🤣
Ja, det er helt rigtigt – der er flere måder at bage pita på og det er to forskellige opskrifter :)
Du må endelig se hvilken du synes fungere bedst for dig.
Tusind tak for din søde hilsen, jeg er rigtig glad for at du har glæde af bøgerne og mine opskrifter
Kh Ann-Christine
Har lige prøvet dine pitabrød- De var så lækre.
Tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften, det er jeg glad for at høre.
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Jeg har brugt din opskrift på pitabrød før og også set din video. Derfor ved jeg at de skal foldes. Jeg opdagede i går at den del nu mangler i opskiften. Nu står der blot at de skal rulles og så i ovnen. Blit til info.
Tak for mange vidunderlige opskifter. Vh Julie
Hej Julie
Tak for din søde hilsen
Det er en video af ældre dato – og siden er opskriften her blevet opdateret, så den nye fremgangsmåde virker endnu bedre end den i videoen
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Tak for svaret. De smager jo helt fantastisk, men det tager jo tid at folde osv. så jeg vil bestemt prøve den opdaterede opskrift næste gang.
Tak fordi du og dine opskrifter har givet vores familie masser af velsmag, inspiration, ideer og madglæde.
Vh Julie
Tusind tak for dine søde ord, det er jeg glad for
Kh Ann-Christine
Hej. Kan man erstatte noget af hvedemelet med noget grovere mel?
Op til 75 gram kan du godt, men krummen kan blive lidt mindre luftig
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan jeg bruge creme fraiche 9% istedet A38?:-)
Ja, det kan du fint
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tak for endnu en lækker opskrift. Hvad hedder den salat type som er på billedet? Mh Elisabeth
Tak for din søde hilsen :)
Den type salat hedder frillice
Kh Ann-Christine
Kan A38 erstattes af f.eks. cream fraiche eller lign?
Ja, eller ymer, yoghurt naturel
Kh Ann-Christine
Jeg laver disse lækre brød hver gang vi spiser pitabrød og de vækker stor begejstring i familien. Jeg har erfaret at hulningen i brødet lykkes hver gang, når de puttes på den brandvarme plade, der har varmet op sammen med ovnen. Her hæver de lynhurtigt og bliver hule indeni. Før det syntes jeg de mere mindede om store boller, der skulle skæres op i midten.
Så læx! Tak for inspiration!
Jeg bruger pitabrødene med alskens rester. Fx i dag kalveculotte der er choppet med knust peber. Det styler li lidt rester op så man ikke opdager man spiser det samme 2 dage i træk ;)
Kan man lave dem grovere? Har brugt din burgerbolle opskrift en del er den er🤩🤩
Hej Ann-Christine,
Kan man bruge creme fraise eller græsk yougurt i stedet for a38?
Glæder mig til at bage dem! De ser super lækre ud
God søndag!
Mvh Lea
Hej Lea,
ja, det kan du fint gøre :)
Rigtig god fornøjelse og dejlig dag til dig
Kh AC
Mums – de er bare mega gode. Udskiftede lidt af melet med en grovere variant og bagte dem på pizzasten på grillen – mega lækkert! Dem skal vi snart ha igen ??
Kan man bruge speltmel i stedet for hvedemel?
Ja, resultatet vil blive anderledes, men kan sagtens fungere
Kh AC
Hvor er det dejligt at høre! Tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Er ved at bage pitabrød men kan ikke se durum mel i selve opskriften som på filmen ? Kunne ikke forstå den blev så tynd til en start:-;
Hej.
jeg prøvede at bage dine pitabrød, men jeg mener det er for meget væske i i forhold mel. Jeg måtte bruge meget mere mel, og de blev en mærkelig form, men folk syntes heldigvis de smagte godt alligevel. Der er også forskel på opskriften og videoen, hvor du bruger durummel, men der står kun hvedemel i opskriften. Hilsen Dorthe
Jeg synes det gerne skal være en blød dej for at få de bedste pitabrød der bliver lækre luftige og ikke tørre.
Når jeg bager dem oplever jeg at både Durum og hvedemel kan bruges med samme mål og fungere godt til opskriften.
Kh AC
Som veganer, hvad kan jeg bruge i stedet for mælkeprodukt?
Du kan evt bage dem med vand
Kh AC
Hej
Hvad er opskriften til cremefraicedressingen ?
I forhold til krydret kyllingestykker hvor meget af hvert krydderi skal der bruges. Vh Susanne
Opskrift til creme fraiche dressing er her Krydderierne til kylling er blot taget på slump, det er mere til inspiration :)
Jeg undrer mig over, at du i videoen nævner durummel, men at der i opskriften kun står hvedemel? :)
Du kan bruge durum, men det er ikke et must :)
Vi har prøvet flere gange at lave dine pitabrød, men vi har store problemer med at dejen bliver for tynd. Vi følger opskriften og har også set din opskrift på YouTube. Har du et godt råd? ?
På forhånd tak.
Mange hilsner
Laila Andersen
Hej Laila,
Kan det mon blot være et spørgsmål om at dejen er mere blød end så mange andre deje? Den skal ikke være hård og fast i det, så måske er det blot sådan det skal være. Det er selvfølgelig svært at sige, men jeg tænker videoen må kunne hjælpe til at se konsistens og fremgangsmåde godt igennem ift hvordan jeg gør.
Kh AC
Simpelthen fantastiske pitabrød, men vil dog indgive en klage – jeg er allerede blevet AFHÆNGIG af dem . De er sprøde og meget velsmagende. Jeg erstattede dog 2 dl hvedemel med grahamsmel, det tror jeg ikke de blev mindre gode af. Og jeg fik 9 meget store pitabrød ud af det til orientering. Tak for opskriften og det gode råd med “drys mel imellem”.
Vh Hanne
Så skønt at høre! Mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for :)
Kh Ann-Christine
Mine blev meget mørke?
Tak for dine meget lækker opskrifter og inspiration!!
Jeg har lige rørt en dej sammen til pizza brød, glæder mig til at spise til aften ?
Uhmm, hvor lyder det lækkert! God fornøjelse
Kh AC
Hej
Kan man ælte dejen i røremaskinen?
Hilsen Helle
Ja, det kan du sagtens
Kh AC
Synes der er alt for meget væske i forhold til mel. 80 procent hydration. Den er rigtig svær at arbejde med.
Det oplever jeg ikke, prøv evt at se videoen hvor jeg viser opskriften
Kh AC
Jeg går benhårdt efter jeres og to andre bloggeres opskrifter, hvis jeg skal noget jeg ikke selv har tjek på, for jeres opskrifter er altid i orden og gennemprøvede ❤
Nu blev jeg lige lidt udfordret, for durummelet mangler i den skriftlige version. Heldigvis var der videoen og roen er genoprettet ? men få lige durummelet med ?
Når du skriver at du skruer ned på 200 grader, tager du så brødene ud og sætter dem ind igen når de når 200 grader, eller bliver de i ovnen?
De skal endelig blive i ovnen under hele bagetiden.
Kh AC
Hej AC
Hvad kalder man det fantastiske redskab, du bruger i videoen til at ælte og og skære dejen i mindre stykker?
Bare så man kan spørge efter den i en butik eller ønske sig den ;)
Det er en lille dejskraber, prøv at google det.
De koster små 15-25 kr, og kan købes online eller hos isenkræmforretninger
Kh AC
Hej Ann-Christine. Du nævner flere forskellige mel i din video, men der står kun hvedemel i opskriften?
Hej Mia,
De mel jeg nævner i videoen er en mulighed til variation, ikke et must.
Kh Ann-Christine
Du siger en eller anden form for mel i videoen som ikke står i opskriften… Hvad er det og hvor meget?
Min dej er nemlig ikke lind og god men helt flydende efter 3 dl mel.
Det er vist bare durum jeg siger i videoen.
Der skal cirka 450 – 500 g mel i ialt – de 3 dl er kun lige til at røre sammen med og derefter tilsætter du til dejen er sej, og lind som i videoen. Det står også i opskriften her :)
Kh AC
Hej AC,
Fantastiske opskrifter! Jeg glæder mig til at prøve denne.
Hvis jeg skal lave dobbeltportion, hvor meget gær skal jeg så bruge?
Det kommer an på hvor meget tid du har. Jeg ville optimalt vælge at bruge samme mængde og lade dem hæve lidt længere tid, omkring 2 timer.
Kh AC
Jeg har lige rørt en dej sammen, jeg synes det ser interessant ud at du laver dejen så blød og lind. Jeg havde så ikke lige noget surmælksprdukt, så jeg anvendte en skefuld surdej + et æg i stedet. Og så er jeg stor tilhænger af fuldkornsmel, så 100 g af melet blev fuldkorn :-D Jeg er meget spændt på resultatet.
P.S. Vi er fan af mange af dine opskrifter her hjemme.
Hej Lise,
Mange tak for din søde hilsen.
Prøv gerne at se evt videoen til – jeg synes dejen er blød, men lind oplever jeg den nu ikke som.
Kh AC
Hej, jeg har nu prøvet denne opskrift på pitabrød i din kogebog 3 gange uden succes endnu. Det er som om det overhovedet ikke vil lykkedes. Mængden af vand og mel beskrevet i opskriften gør, at dejen bliver enormt flydende. Hvad gør jeg forkert?
Hej Sofie,
Prøv meget gerne at se videoen som jeg linker til i videoen her, jeg håber den kan hjælpe :)
Kh AC
Er det muligt at fryse dem? I så fald ville du så bage dem færdigt først?
Ja, det kan du sagtens.
Jeg kunne godt finde på, at tage dem ud ca 2-3 minutter, før de var helt færdigbagt og så kom dem gerne i fryseren mens de stadig er lune.
Kh AC
De blev rigtig gode, og et stort hit hos begge mine piger. Blir en ny ide til madpakken.
Hvor er det dejligt at høre! Tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Ser super lækre ud! Vil man kunne erstatte noget af melet med en lidt grovere slag, og hvilken?
Du kan godt eksperimentere med at erstatte en smule af hvedemelet med fx fuldkornshvedemel eller grahamsmel, men de bliver knap så luftige. Prøv fx med 150 g i første forsøg, og se om du synes de kan klare mere næste gang :)
God fornøjelse
Kh AC
Skulle bare lige spørge når der står 1 1/2 dl A38 er det så 0,5 dl eller 1,5 dl der skal bruges?
Så er det altid 1,5
Hej, tak for en god side med altid lækre opskrifter. I opskriften mes pitabrød står der at man kun skal bruge hvedemel, men i din video har du også durummel – hvad er rigtigt? :)
Vh Camilla
Tak for din søde hilsen
Begge dele er rigtigt og fungere lige godt :)
Kh AC
Jeg har prøvet din opskrift, men det lykkedes ikke at få dem hule. Det blev bare en flad bolle i stedet. Har du nogle tips til dette?
Og er det hvedemel eller durummel, der skal drysses på pitaen, inden man folder den?
Hej Christine
Prøv gerne at se videoen til opskriften – måske den kan give nogle tips
Kh AC
Hej Ann-Christine
Efter at have set din video med opskriften, er jeg nok nødt til at påpege at du skal rette i opskriften.
I videoen har du 400-600g mel PLUS 100g durummel.
Det gør altså en betragtelig forskel og vil helt sikkert hjælpe dem der kommenterer at dejen er for tynd.
Ellers fantastisk lækker opskrift, tak for den
Jeg glæder mig til at kaste mig ud i dette projekt. Jeg elsker dine gode opskrifter ? Men, kan jeg lave dejen i aften, selvom jeg først skal bage pitabrødene til aften i morgen eller kommer de så til at hæve for længe? Skal de hæve i køleskab eller på køkkenbordet?
Du kan sagtens lave dejen i aften, brug blot 5-8 gram gær og lad den hæve i køleskab til i morgen, hvor dejen gerne tages ud af køleskabet 1-2 timer før de skal bages.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Hej, jeg har lige et spørgsmål ang. gær. Hvis jeg nu skal lave din opskrift til mange personer. Skal man så også fordoble gæret i dejen, hvis man fordobler opskriften?
Mvh Anne
Hej Anne,
jeg plejer hellere at forlænge hævetiden, da jeg synes dej ellers får gærsmag.
Kh AC
Hej Ann-Christine
Din opskrift ser godt nok lækker ud. Jeg er i tvivl om pitabrødene vil lykkedes for mig, for jeg kan ikke tåle gluten. Tror du jeg kan lave dejen, og i stedet bruge glutenfri mel?
Mvh. Cecilie
Jeg er ikke super erfaren med glutenfri bagning, så der må jeg være dig svar skyldig. Men det er da ihvertfald forsøget værd at eksperimentere med opskriften her :)
Kan jeg fryse pitabrødene ned, da de skal bruges til en fødselsdag.
Ja, det kan du sagtens :)
Hej. Vil man kunne lave pitabrødene mere grove ? Med noget rugmel el. Lign.? Har du prøvet det?
Det kan man fint, jeg plejer ofte at erstatte op til 75 g hvedemel med fuldkornsmel.
Rugmel har ikke så god en hæveevne, som fx hvedemel og fuldkornshvedemel tynger også brødet mere end hvis der bruges ren hvedemel, så det går en smule ud over hulrummet – men bliver stadig til nogle virkelig lækre pitabrød.
Kh AC
Mange tank for hurtigt svar! Det kan være jeg skal startende durum og f.eks. Hvid hvede, og hvis det går godt forsøger jeg med fuldkornshvedemel? Det var bare for at give dem et lidt sundere tvist. Glæder mig til at prøve!
De ser super lækre ud! Er de stadig gode hvis man fryser dem ned? :-)
Ja, det kan du sagtens :)
Hvis du laver dobbeltportion og de skal have kortest hævetid, hvor meget gær bruger du så? :-)
Jeg bruger stadig blot 50 g gær ved en dobbeltportion, synes det fungere fint.
Kh AC
Jeg tænker at jeg skal lave dine pitabrød i aften, da mine svigerforældre kommer på besøg og det skal være nemt med lækkert :-)
Jeg har græsk yoghurt i køleskabet, kan jeg bruge det istedet for A38 eller er det for tykt?
Det kan du sagtens – brug evt blot 1 dl græsk yoghurt og 1/2 dl mere vand.
Rigtig god fornøjelse :)
Kh AC
Tusind tak for hurtigt svar :-)
Lækkert! Er i gang med at lave pitabrød, som skal i ovnen nu?
Hej tror du man kan bruge en af dine bolle opskrifter. Jeg lavede en dej igår men har ikke fået brugt det hele og vil nødigt smide det ud? Det er en med ølandshvede ?
Hej Ann-Christine
Jeg er igang med at lave pitabrødene for 1.gang. Synes det ser legende let ud på videoen ? men voldte mig lidt problemer. Blandt andet kom der huller i dejen når jeg foldede den. Har det nogen betydning?
De var også svære at forme men tænker at øvelse gør mester ???.
Lige nu er de i ovnen og er møg spændt på om de bliver hule ??☺️
Venlig hilsen
Marianne Schwartz
Det betyder ikke noget at der er lidt huller i dejen når den foldes – det oplever jeg også indimellem, men det lykkedes som regel fint alligevel.
Jeg krydser fingre for at den lykkedes :)
Kh AC
Tak for svar ?.
Der var kun en enkelt eller to der kom hul i. Men tror det er fordi der var nogle af dem jeg ikke puttede mel på inden jeg foldede dem.
Og når du siger at det ikke betyder noget, at der kommer huller i. Ja så vil jeg ikke være bekymret for det mere ☺️
Serverede dem med kyllingekebab efter din opskrift og en masse grønt. Lavede også de soltørrede tomater og en skøn dressing. Alt i alt et dejligt måltid, tiltrods for udfordringerne med brødene ??
Tak iøvrigt for en skøn skøn blog! Har lavet en del efter dine opskrifter OG ser glad og gerne dine videos. ???
Kh
Marianne
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen, Marianne ♡
Skal de virkelig have på varmluft? Efter 7 min er de rimelig mørke og de mangler jo stadig det sidste?
Ja, du kan se videoen, hvor jeg laver dem – der viser jeg hvordan jeg gør og hvordan de ser ud efter de er bagt :)
– men når det er sagt, så kan der være forskelle på ovne, og der må man lige regulere til som man kender sin egen ovn bedst …
Kh AC
Kære Ann-Christine! Tak for alle dine skønne opskrifter. :-)
Jeg kunne meget godt tænke mig at høre, hvilket mel du normalt plejer at bruge til denne opskrift? Jeg tænker melmærke(r), da der jo, som du selv skriver, er forskel på kvaliteten af melet. :-)
Forsat god weekend,
Mvh Anna
Hej Anna,
Tak for din søde hilsen
Det er ret forskelligt og lidt efter hvor vi lige handler. Jeg bruger altid økologisk mel og er glad for at bruge blandt andet Meyers (som nok er det mest faste mel-brand i min skuffe) + Skærtoft Mølle, Aurion osv.
Dejlig mandag til dig
Kh AC
Hejsa
1000 tak for din skønne side – den blive glædeligt og flittigt brugt hos os❤️
Jeg kæmper dog lidt med de hersens pitabrød. Jeg kan simpelthen ikke få hul i midten uden at brødene bliver knald hårde. Og omvendt lækkert blød brød i midten = ikke noget hul ???
Øv øv øv
Nogen ideer??
Maria ?
Hej Maria,
Har du set videoen til – der er link i opskriften og der viser jeg hvordan jeg gør og du kan se hvordan min dej ser ud, når jeg arbejder med den.
Kh AC
Hejsa
Jeg har kikket din video mange gange og jeg gør præcist som du gør ??
Det er derfor jeg ikke helt forstår hvad der sker ?
Det er en super lækker opskrift, men synes du skal gøre opmærksom på at de skal bages i varmluftsovn, da det er ret afgørende for resultatet.
Det er rettet nu, da jeg også ville bruge varmluft i min nuværende ovn.
I den nye ovn, som jeg havde da jeg lavede opskriften bagte jeg dem ved alm ovn, i min gamle ovn hvor vi bor nu var det med varmluft (da den ikke duede til andet) og i min nuværende nye ovn er det også varmluft – uanset, så kommer det meget an på hvilken ovn man har når man bager :)
Kh AC
Jeg har tænkt på, om man kan bruge surdej i stedet for surmælksprodukt, da det er sjælden at det findes i mit køkken, hvor surdej tilgændgæld er fast invendtar :)
Og har du i så fald et forslag til mængder?
Tak for lækre opskrifter, flere af dem er afprøvet med succes! (Har netop taget peanutbutter cookies ud af ovnen)
Ja, det kan du sagtens – jeg ville komme en dl i, og tilsvarende en halv dl mere vand.
Derudover vil jeg skrue ned for mængden af gær til mellem 5 og 25 gram alt efter hævetid :)
Tak for din søde hilsen! Det er dejligt at høre ♡
Kh AC
Hej.
Ser virkelig lækkert ud.
Hvor lang tid tænker du dejen skal hæve med brug af 25 g gær.
Jeg tænker 1 time 15 min ?
Ja, jeg tænker også det passer meget godt.
Mellem en time og halvanden – Alt afhængig af temperaturen i køkkenet :)
Hej Ann-Christine.
Disse pitabrød ser så lækre ud! Jeg skal bage dem i weekenden, og jeg er spændt på, om det giver “hul-garanti” at drysse med mel og så folde :-) Jeg har dog ikke durummel i skabet, tror du man kan bruge tipo 00 i stedet? Der er jo også et højt proteinindhold i det.
vh.
Katrine
Ja, den kan du sagtens bruge.
Rigtig god bagelyst med de lækre pitabrød :)
Kh AC
Nu har jeg bagt pitabrødene og det er simpelthen de bedste pitabrød, jeg nogensinde har smagt! Stor ros til dig for denne opskrift, det bliver helt sikkert en genganger her i hjemmet. Og tricket med at drysse mel over virkede upåklageligt – det er altså “hul-garanti”, så det basker :-)
– Katrine
Fantastisk med sådan en skøn tilbagemelding på opskriften ♡
Tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
De pitabrød ser bare rigtig lækre ud :-) Og rigtig dejligt med den god video!
Kan man godt putte lidt fuldkornshvedemel i, og stadig få lækre pitabrød ud af det?
Hej Jette,
Du kan fint erstatte 100 g mel med fuldkornsmel og stadig få nogle lækre pitabrød.
Ujjj, hvor ser de altså bare lækre ud! De må prøves! Ved du, om man kan bruge skyr istedet for A38? Jeg har nærmest aldrig A38 i mit køleskab…
Det tror jeg fint du kan – lad mig endelig høre hvordan de bliver :)
Brødene blev rigtig lækre! Skyr kunne fint bruges :)
Det lykkedes mig dog ikke at få et hulrum i pitabrødene… men øvelse gør mester ;)
Har du mon set videoen til? Ellers så prøver jeg der i at guide lidt bedre end jeg kan på skrift til, hvordan jeg bager pitabrødene :)
Jeg sidder og kigger på alle dine gode forslag til pitabrød. Bla.de krydrede kyllingestykker lyder fantastisk, men jeg er i tvivl om hvor meget af de forskellige krydderier samt olivenolie jeg skal bruge til din marinade.
Det smager også virkelig dejligt :) Jeg bruger sådan cirka en lille tsk af hver + 1 spsk olie og 1 spsk citronsaft.
Det er meget en smagsag og afhængigt af styrken på specielt karryblandingen og chili – så prøv dig gerne lidt frem efter smag
Rigtig god fornøjelse.
Hej Ann-Christina
Jeg vil gerne have lidt grov mel i her tænker jeg grahamsmel jeg prøver at erstatte halvdelen af hvedemelet, mon ikke det går.
Mvh Laila
Jeg tror helt sikkert det bliver nogle gode brød, men de får lidt sværere ved at hæve op. Hvis du ikke synes resultatet er optimalt, så prøv at nøjes med at erstatte 1/4 med grahamsmel næste gang :)
Kh AC
Super lækre pitabrød! :) Bager dem hvergang vi skal have pitabrød, da de smager af mere og på SU budget er det bare billigere at bage selv (de mætter nemlig mere). Personligt har jeg altid græsk yoghurt i køleskabet, så det er bare helt perfekt :D
Dejligt at høre :) Tak for din fine tilbagemelding
Kan man godt undlade durumhvedemelen? Evt erstatte den med Grahamsmel?
Hej. Kan jeg bruge almindelig mælk i stedet for surmælksprodukt ?? Har lavet dem tre gange før men med yoghurt ?
Hilsen Lena
Hej Lena,
Du kan godt bruge mælk, men jeg synes selv de bliver lækrest med yoghurt/a38 eller ymer :)
Kh AC
Ok tak, ser lige om jeg kommer i Brugsen, for min mindste på 4 år vil RIGTIG gerne have pitabrød i dag ?? fik koteletter i fad i går … det var ikke en favorit??
Kan de mon laves i ovn som ikke har varmluft? Hvis man skruer temperaturen lidt op? ☺
Det kan du sagtens – sæt temperaturen på omkring 200 grader alm ovn
Tak for opskriften der gjorde lykke til en lidt alternativ påskefrokost, og så gav det mig blod på tanden til at begynde på mere hjemmebag :-)
Dejligt at høre :)
Hejsa
Jeg lavede pitabrødene i går. De blev virkelig lækre ??
Tak for en super opskrift!
Kan man røre dejen sammen i røremaskine? Altså jeg tænker stadig at tage den ud på bordet og ælte som du gør til sidst.
Jeg skal lave en rimelig stor portion (fødselsdag), og derfor vil det bare være nemmere på maskinen ?
Jeg tænker at lave dem dagen før og så blot lune dem, når gæsterne er her. Jeg ved det andet er bedst, men mon ikke det går sådan.
Tak for en lækker blog!!
Vh Didde-Louise
Du kan sagtens røre den på røremaskine – den har godt af at blive rørt grundigt.
-og du kan fint lave dem dagen før og så varme dem op. Blot stænk dem med lidt vand inden opvarmning, så bliver de næsten som nybagte igen :)
God fornøjelse og tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Hej AC
Har du erfaring med at fryse pitabrødene ned, hvis ikke de bliver spist allesammen? :)
Kh Marie
Det kan du sagtens gøre :)
Og kan man bruge andet surmælksprodukt f.eks. kærnemælk eller yoghurt naturel??
Ja, det kan du sagtens
Jeg kan ikke tåle mælkeprodukter, hvad vil du anbefale jeg bruger i stedet for A38? Er mandelmælk for vandet?
Jeg synes ikke helt mandelmælk duer i denne opskrift (afhensyn til smagen)
– men du kan fint undlade A38 og erstatte det af vand. De skal nok blive lækre alligevel :)
Okay, det prøver jeg! :)
Tak!
Skal det være durummel eller kan jeg bruge øko. grahamsmel i stedet for??
Resultatet bliver en smule anderledes uden durum – men du kan fint gøre som du forslår! De skal nok blive gode med grahamsmel også :)
Skøn video! Skal helt sikkert på menuen i den kommende uge :-)
Så dejligt at høre :) Og tusind tak
Hej :-)
Jeg skal have gæster fredag aften, men kommer først fra arbejde kl. 16. Du skriver at man kan koldhæve dem. Hvis man laver dem torsdag aften, kan jeg så vente med at bage dem til fredag kl. 16-17 stykker?
Du skriver at du lægger brødene på pladen og folder dem en gang – er det for at få “hullet” i midten – eller at de er lettere at skære over når de er bagt? Laver du dem så lidt aflange så de til slut bliver næsten runde når du har lagt dem sammen eller?
Mvh Stine
Hej Stine,
Dejen skal være lidt blød i det, så jeg synes det er nemt at folde dem og samtidig forme dem runde igen.
Hvis du bruger 5 gram gær, så burde du fint kunne koldhæve dem til kl 16. Tag derefter dejen ud af køleskabet med det samme, og lav pitabrødene som efterhæves i 45-60 minutter – lidt længere tid end ellers, fordi dejen er kold.
Så burde det gå rigtig fint :)
Kh AC
Tak :-) Det vil jeg prøve :-)
Nå jeg fandt i et af dine svar ang. det at lægge dem dobbelt. Men hævningen vil jeg stadig gerne høre din mening om :-)
Du har skrevet at man kan lave sin egen humus af humus ? skal nok ændres til kikærter. ? prøver brødopskriften i aften og glæder mig
Godt spottet! Det er ændret :)
God fornøjelse med opskriften
Jeg kan oppe i mit hovedet ikke se, hvad du mener med “drysse mel henover og så folde en gang” inden de hæver. UHA! Jeg har virkelig forsøgt at vende og dreje den beskrivelse, men de bliver ved med at bliver til “halvmåner” ;-)
Jeg tror det mest handler om at dejen skal være meget blød, og den er derfor super nem lige at gøre rund efter den er foldet.
Jeg laver gerne en video til jer snart :)
Ja tak :-)
Hej Tina.
Ja, kan godt se, det ikke er den bedste beskrivelse – de blev til runde halvmåner :-)
Hej Ann-Christine.
Er tit inde på din side og snuse rundt – finder ofte noget, der skal afprøves :-) Følger dig også på instagram :-)
Prøvede dine pitabrød i går – gik desværre ikke så godt. Dejen blev egentlig fin nok, men vil sige, der er til flere end 6 stk. Kunne ikke helt finde ud af det med at folde – så de endte med at blive trekantede og ret bastante. Havde ellers drysset med mel, men jeg bliver nødt til at prøve igen – gi’r ikke så let op.
Vil rigtig gerne opfordre dig til at lave en you-tube video, så jeg/man lige kan få det rigtige indtryk af, hvordan de formes.
Jeg vil gerne lave en video på dem – det er op listen.
Det skal være en ret så blød dej, og det bliver nogle gode store brød.
Tak for din søde hilsen og opfordring, den glæder jeg mig til at tage op ;)
Kh AC
Jeg forstår ikke helt det med at folde dem når du har lagt dem på pladen. Ruller du dem så flade igen? Ellers bliver det jo til halve pitabrød ;-)
Ahhhh havde overset den sidste kommentar og svar. Glem det eller slet gerne :-)
Det er helt ok :)
Hej, forstår altså ikke helt, hvordan du får pitabrødene runde efter de foldes? Former du dem forfra?
Det må jeg da vist hellere lave en video på snarest :) – Men ja, det foldes og formes så blot lige hurtigt på bagepladen
Kh AC
Det er stykke tid siden, at jeg har været på din side. Da jeg skulle bruge en opskrift på hjemmebagt pitabrød, ja så endte jeg endnu en gang her, smiler.
Udover at jeg elsker din side, og den måde du skriver på, så vil jeg da lige sige tillykke med det nye design på siden. Det er godt nok blevet meget lækkert. Så tak for endnu en god opskrift og en lækker hjemmeside/blog.
Hvor er du sød!
Tusind tak, Tina – det er jeg glad for at du synes og rigtigt dejligt, at du fandt vej her til :)
Skøn dag til dig
Kh Ann-Christine
Hej
I dine opskrifter er der ofte a38. Kan jeg bruge youghurt i stedet for?
Jeg har brug for laktosefri for min datters skyld ?
Mvh Isabella
Hej Isabella,
Det kan du sagtens :)
Kh AC
Vi lavede dejen om morgenen. Lavede dobbelt potion med 50 gram gær. Dog kom der lidt mere durummel end hvedemel pga mangel i skabene.
Den hævede fint og om aftenen lavede vi dem som skrevet. Men intet hul i midten. Drengene syntes de var fantastiske men det var mere en overstørrelse bolle end et pita brød. Jeg havde 3 plader i ovnen.
Hvor tyndt skal de rulles ud?
De skal rulles ud til ca 1/2 cm inden de hæver. De bliver mere fyldige end de tynde pitabrød man kan købe færdige (nok smag og behag – men dem er jeg ikke selv så vild med)
Kan pitabrødene med succes fryses, – eller er det bedre at opbevare dem køligt, hvis de skal bruges om to dage?
Tak for din skønne blog og gode opskrifter
Mange tak :)
Jeg ville nok fryse dem. Men begge dele kan gå – når de skal bruges, så stænk dem meget gerne grundigt med vand inden de lunes i ovnen, så bliver de (næsten) som nybagte :)
Kh AC
Jeg har sikkert skrevet det før MEN JEG ELSKER ELSKER ELSKER virkelig den her opskrift :D! De er så lette og lave og så smager de bare vidunderlig godt !!! De kan virkelig anbefales til alle i stedet for de kedelige købe pitabrød :)
Jubiii, sikke en skøn hilsen og feedback! Det er jeg glad for at høre :)
Øv, øv, øv! :( Nu havde jeg ellers læst rigtig mange af kommentarerne og gjort mig meget omhyggelig under bagning, især med at undgå for meget mel, men alligevel endte jeg også med nogle (rigtig) store boller!
De var lækre, men hvad søren er tricket til at få luftenhullet indeni?
Kan det være måden hvorpå man former bollerne, eller hvad pokker skal jeg gøre anderledes?
Tak for god opskrift ellers! :)
Hej Michelle,
Hr du mon læst kommentaren fra den 23 maj 2012, den kan måske hjælpe?
Håber det lykkedes og at de blev gode, selv om luftrummet ikke lige var der første gang :)
Kh AC
Det ser så lækkert ud, vi skal spise brødene med falafel og hele molevitten i aften uhm glæder mig.
Uhmm, falafler – god fornøjelse :)
Hej. Vi har lige bagt dem i dag. Blev super. Dejen var våd, og blev håndteret med masser af mel på bord og hænder.
Fint “hulrum”, selvfølgelig skulle krummen lige løsnes lidt inde i brødet.
Hilsen Thomas
Hvor er det dejligt at høre :)
Hvis man vil lave 3 dobbelt portion altså ca 18 stk’s skal man så lave dejen med 3x50gr gær?
Tja, Jeg ville nok bare lade den hæve længere tid … men har du travlt, så ja, så skal der mere gær i (men prøv at nøjes med 2 pk, jeg tror det kan gøre det)
Bagte pitabrødene her til aften.
Det blev bare ikke godt.
Der kom INTET hulrum i brødene, de hævede men blev “bare” til flade brød.
Forsøgte så at bage dem ved 275 C men der kom heller intet hulrum.
Må ud på nettet efter en ny opskrift. For jeg har det lige som alle de andre i dette indlæg.
Hjemmelavet smager bare bedre.
Æv da … jeg har selv bagt efter denne mange gange med gode resultater :) Der er også masser af gode tips i kommentarfeltet.
Hej Ann-Christine.
Bor i Thailand og spise meget lette måltider pga. varmen.
Det kunne jo godt være en pita ting. Men men.
Som udgangspunkt kan jeg kun købe fløde (arla) og mælk.
Hvordan laver jeg det om til a 38 og chremfraiece.
Hej Erik,
Mon ikke du kan finde et yoghurt naturel produkt af en slags? Så kan det sagtens bruges. Alternativt kan brødene bages kun med vand og så bruge en anden thai-inspireret dressing
Hej Ann-Christine :)
Jeg har før lavet dine pitabrød, og de er simpelthen bare SÅ lækre! Tak for altid god inspiration herinde på din fine hjemmeside :))
Jeg vil høre, om du har lavet dem med rugmel før, så de bliver en tand grovere? Kunne man evt skifte 3-4 delen af hvedemelen ud med rugmel? Eller hæver de mon ikke lige så flot…?
På forhånd tak for svar!
Mvh Laura
Hej Laura,
Det er jeg glad for at høre – vi er også glade for disse brød herhjemme :)
Jeg har prøvet med både rugmel og ekstra groft grahamsmel, det giver gode resultater og brød fyldt med god smag. Jeg oplever dog også at de hæver knap så meget – men stadig acceptabelt ;)
Kh Ann-Christine
Det lyder rigtig lækkert, men jeg tænker at beskrivelsen af om hvorvidt brødene skal trykkes flade/udrulles med kagerulle mangler, synes jeg.
Ellers er det jo netop de bliver til boller :-)
De skal formes flade, som der står i opskriften. Jeg gør det bare med hænderne – men det bestemmer man helt selv ;)
De her pitabrød kan stærkt anbefales de er så lækre KÆMPE HIT hjemme ved mig og min kæresten :) Opskriften blir brugt flittigt nu :D
Tak! Hvor er det dejligt at høre :)
De ser super lækre ud. Kan det passe at de skal have over 20 min i ovnen? Kan man have to eller tre plader med pitabrød i ovnen samtidig? Hilsen Caroline
Man skal lige holde godt øje med dem. Det kommer lidt an på hvilken ovn man har. De her var lavet i ovnen hvor vi boede tidligere, den havde damp og dejlige ting, i min nuværende gamle ustabile ovn, der får de noget mindre … Jeg har generelt ikke selv succes med at bage flere plader af gangen, men igen – det kommer måske nok lidt an på ovnen :)
Kh AC
Hej Ann-Christine!
Super side du har dig her. Finder meget inspiration i dine opskrifter og er i skrivende stund, i færd med at lave dine pitabrød med falafel. Er ikke i tvivl om at det bliver lækkert! :)
Keep up the good work!
Mvh Charlotte
Hej Charlotte,
Tusind tak, det er rigtig dejligt at høre! :) Jeg håber de blev lækre!
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine!
Jeg skal helt klart prøve at bage mine pitabrød selv – det smager sikkert 100 gange bedre end de butikskøbte.
Jeg plejer at lave min “pitakylling” ved at smelte en god klat smør til det bruser. Så tilsætte soya og blande det til en slags “karamel” og så tilsætte kyllingen. Det smager vildt godt!
Uhm, det lyder også vildt godt!
Tak for tippet
Ja jeg må simpelthen prøve igen :)
Der er flere som ruller dejen ud lader det til.
Gør du også det?
Jeg former dem bare med hænderne,
Hmmm – har nu prøvet at bage pitabrødene to gange uden success.
Det bliver bare til flade boller!
Kan altså heller ikke få mængden af mel til at passe – overhovedet! Brugte mindst det dobbelte og dejen var alligevel alt for klistret da jeg skulle forme brødene (havde koldhævet i køleskabet natten over).
Er ellers en ret habil bager så forstår ikke rigtigt hvad der går galt :(
Vil virkelig gerne “mestre” disse da jeg synes dem man kan købe er så kedelige :(
Hej Susanne.
Æv, hvor ærgeligt! Jeg skal simpelthen ikke kunne sige hvad der går galt. Jeg har jo selv bagt dem flere gange med succes … mel er jo meget forskellig – og jeg vejer sjældent når jeg bare bager selv (men nu retter jeg lige mængden til 400-600 g).
Så måske skal du bare følge din intuition når det kommer til melmængden. Man skal dog passe på med ikke at komme for meget i, da det giver tørre, hårde og lidt kedelige pitabrød.
Prøv evt at læse tippet fra Ole Olsvig i kommentarfeltet, han har skrevet den 23. maj 2012 kl. 09:46. Det er et super tip :)
Kh AC
P.S giv endelig en update ;)
Hej.
Nu har jeg også prøvet din opskrift, og sikke nogle lækre pitabrød der kom ud af det :-)
Tjek evt. min blog.
Hilsen Christina
Dejligt at høre! Uhm, hvor ser det lækkert ud :)
Kh Ann-Christine
Lækkert opskrift, tak for den :-)
Må dog tilslutte mig at mængden af mel er alt for lidt.
Brugte noget nær det dobbelte.
Jeg lavede de her pitabrød igår da vi skulle have hjemmelavede falafler og er du vimmersvej hvor smagte de bare godt for fremtiden er det udelukkende den her opskrift jeg kommer til at bruge til hjemmelavede pitabrød :D:D:D
Ej, hvor skønt! Det er jeg sørme glad for at høre :)
Fik vist lavet nok til ca 100 falaffelkugler og brødet skulle nok være rullet tyndere ud, men ungerne var vilde med dem ;)
Godt at høre, – ja der bliver en del falafler, men de er også gode kolde dagen efter ;)
Hej Ann-Christine
Virkelig lækre opskrifter som du her deler med os, i morgen skal jeg prøve at lave pitabrød med falaffel……kryds fingre for at jeg kan få børnene til at spise det.
Er virkelig blevet inspireret at din side og hvis jeg ikke ved hvad menuen skal stå på, ja så finder jeg nok en god ide her…..fortsæt det gode arbejde ;))
KH Palle
Hej Palle,
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for at du tog dig tid til at skrive det til mig.
Og jeg krydser fingre for dig og falaflerne i morgen ;)
Jeg fortsætter længe endnu, kan slet ikke lade være ;)
Kh Ann-Christine
Mmmm de er bare så gode, bager altid pitabrød efter denne opskrift, til stor glæde for familien. Igår havde gemt lidt af dejen i køleskabet, børnene kunne idag få friskbagte pitabrød med i skole. Brødene virker lette og luftige ;-). Succes!
Hvor er det dejligt at høre! :)
Mmmm! De skal prøves iaften – håber mine bliver lige så fine :-)
Det håber jeg :)
Et lille tip:
Jeg synes pitabrød hæver bedre op (så der kommer hul i midten) hvis man vender dem efter den sidste hævning og inden de pensles og kommes i ovnen.
Hej!
Super flot side du har her! Og kanon flotte og indbydende billeder. Tager du selv dem?
Jeg faldt lige over din opskrift på pitabrød og besluttede at lave dem i dag, da jeg fik en veninde på besøg. De er altså super gode og vakte stor begejstring! Så tak for mad ;)
Hej Julie,
Tusind tak for din søde kommentar, den er jeg glad for :)
Ja, jeg tager selv alle mine billeder og finder også selv på opskrifterne her på bloggen (medmindre der står andet ;) )
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hvilken diameter er de ca rullede ud til inden bagning? :)
Omkring 10-14 cm vil jeg tro
Jeg har prøvet flere opskrifter på pitabrød og denne her er en af de bedre :-) Mængden af mel varrigerer altid. Det er forskelligt hvor “tør” en mel man bruger og hvordan den er malet. Jeg brugte vel mere 500 g end 400 g til denne opskrift. Som alt godt brød blev den æltet og foldet adskillige gange. Et fif til at være sikker på at der kommer den ønskede luft lomme inden i, er at rulle dejen ekstra tyndt ud og drysse meget lidt mel ud på overfladen og så folde den sammen. for så at forme den i den ønskede facon det være sig trekantet, firkantet eller rund. Med det minimale mellag inden i dejen er man 100% sikker på at luftlommen kommer ved bagning.
Hej Ole,
Super god ide at komme lidt mel ind i dejen, det skal jeg prøve næste gang :)
Tusind tak for dine input
Kh Ann-Christine
De blev så gode!! Frøs resten ned så har jeg til en anden gang :)
Dejligt at høre, tak for feedback :)
Mums! De ser gode ud! Dejen er ved at hæve, nørj hvor jeg glæder mig :)
Jeg håber de bliver gode :)
hmm de ser jo gode ud men jeg kan ikke få 4 dl vand og 400 g mel til at hænge sammen med en smidig, luftig og sej dej – nærmere en meget våd dej…? normalt bruger jeg feks 2 dl vand til 350 mel for at få en smidig dej. er jeg helt forkert på den?
Hej Daniel, Prøv dig lidt frem med mængden af mel. Jeg har skrevet cirka på, dejen skal ikke være tung og tættet med mel, men gerne lidt våd, så man stadig kan rører godt i den.
Jeg havde samme problem – fik en meget tynd dej som havde brugt for ca. det dobbelte mel end angivet. Men pyt, så har vi pitabrød til mange dage :-)
Dejen står nu og hæver og skal i aften fyldes med dine falaffel :-)
Glæder mig!
Mærkeligt :) Men det er nogen gange svært at bage efter opskrifter, selv har jeg dog brugt denne flere gange – nu er det jo også min egen og det lykkedes for mig. God fornøjelse med falaflerne :)
Hej,
1000 tak for alle de skønne opskrifter og inspiration…
Får nu endelig ros for min mad :-)
Mvh. Rikke Jørgensen
Århh, tak! Det er jeg sørme godt nok glad for at høre. Det er så fedt at andre kan bruge det jeg laver her på bloggen :) Tak din søde kommentar
Kh Ann-Christine
Lækker opskrift, dejen er nu rørt sammen og sat til hævning, så i aften venter friske pitabrød :)
Og tak for en dejlig inspirerende side, med 3 krudtugler herhjemme, er det dejligt med noget bønevenlig inspiration :)
Mvh Sarah
Jeg håber de blev gode, Sarah. Og mange tak for de søde ord, det er rigtig rart :)
Et eller andet må jeg have gjort galt, for pitabrød blev det ikke til :). Super lækre store boller, men de var ikke skyggen af hule….har ellers prøvet at bare pitabrød før, hmmmm
Nå men vi prøver da bare igen i dag :)
Kh Sarah
Det var da irriterende, hva´
Her hævede de og blev fint hule inden i. Håber det bliver bedre næste gang.
Hehe samme problem her… Bare store boller:D nå men god opskrift alligevel:) tak for den!
Havde kun læst 45 minutter. Indtil jeg havde rørt dejen sammen og efterfølgende ser at den skal hæve 1 time + 45 minutter. Derudover blev min dej meget våd selvom jeg tilsatte 50-100 g hvedemel mere. Kan det have noget at gøre med at jeg rørte den på røremaskine?
Det er en ret blød/våd dej – men prøv evt at se videoen til, hvor jeg viser opskriften :)
Hej Ann-Christine.
Hvor lang tid skal jeg beregne på at lave pitabrødene? De ser så lækre ud!
Mvh.
Rikke :-)
Mener du bagetiden? Jeg giver dem omkring 20 minutter, sådan ca – det afhænger lidt af størrelsen
Tænkte mere på hele retten.. Vi er så tidspressede her hjemme for tiden, så vil jo ikke rode mig ud i et helt aftenprojekt :-)
Hvis jeg lader brødene koldhæve om aftenen, så bruger jeg omkring 10 minutter på at røre dejen sammen.
Om aftenen hvor vi skal spise pitaerne, bruger jeg nok samlet set 30-45 minutter inkl alt, hvis kyllingestykkerne lægges i marinaden aftenen før eller om morgenen, så vil jeg tro jeg kan have det hele klar på 30-35 minutter.
Du får det altid til at lyde så dejligt overskueligt ;-)
Jeg må igang med dejen i aften..
Jeg håber det kommer til at gå let og nemt :-) Lad mig endelig høre hvad du/ I synes
God fornøjelse
Er i fuld gang med pitabrød – koldthævet version… Skal dejen være temmelig flydende? Nu har dejen fået alt melet og er stadig temmelig lind/flydende.
Kh Rikke
Mængden af mel kommer meget an på hvilken mel der bruges, så kom bare ekstra i. Den skal ikke være flydende, men heller ikke spor hård. Smidig på den bløde måde – hvis det giver mening :)
Smidig på den bløde måde…. Ha ha sjov formulering, men tror nok, at det giver mening. Tak for -som altid -hurtigt svar.
Haha, ja – jeg kunne ikke komme op med bedre forklaring ;)
Umm, tak for altid lækker inspiration. Så er dagens menu reddet. Og jeg glæder mig :)
Mette, altid et hit med pita. Vi skal også snart have det igen tror jeg. De skal prøves med krydrede frikadeller også
-Uhm! hjemmebagte pitabrød! det kan man også.. det kan du også! Jeg er vist for magelig,- synes for godt om dem man køber fra Hatting.. Igår så jeg da Mette Blomsterberg hun bagte kammerjunkere.., og tænkte :- at hun gider! Kan de blive bedre end de købte..? Og ja! de så bar` gode ud! Ligesom dine pitabrød :-)
Mmmm ja, hjemmelavede kammerjunker. Det minder mig om at det er alt for længe siden jeg har fået koldskål ;-)
Mums de ser super gode ud. Jeg har før lavet pitabrød selv, men synes aldrig de er blevet super gode, så nu skal denne opskrift afprøves…
Merete, jeg håber du synes om den :-)
Uhmm, jeg tror også snart at vi må have sådan en omgang – og jeg giver dig ret, hjemmebagte pitabrød er de bedste :-)
Mange hilsner
Birthe
Ja, de kan slet ikke sammenlignes med dem man køber.
Er du vimmer, det ser lækkert ud! Det må vi også snart have!
Julie, Velkommen her :-) Og de blev virkelig gode, så gode at de snart skal laves igen
Hej Ann-Christine
har lige lavet pitabrødene, og de blev ikke så flotte og hævet op i ovnen som dine…🙈 De er lidt flade. Kom dog 25 g. gær i i stedet for 10 gr., de hævede desuden nærmere 24 timer end 12. Har det noget at sige for resultatet?
Tak for svar
Hej Lisette
Rullede du dem fladt ud inden bagningen? jeg oplever nemlig at det gør tricket.
Blev der et hulrum i pitabrødet, eller blev de mere som fladbrød/fladere boller?
Den mindre mængde gær, og længere hævetid, bør ikke være årsagen til at de ikke hæver så flot op.
Kh Ann-Christine
Er der ikke også noget om, at man lægger dem på en varm plade (måske ligefrem bagestål) for at få dem hule?
Vh Anna