Babyvenlige boller uden kerner


Denne bolledej har jeg udviklet lidt på over noget tid, og det kom sig af at jeg flere dage i træk har lavet for meget havregrød til morgenmaden.
Disse babyvenlige boller bliver vildt lækker i krummen med tykmælk og havregrød i og er god at variere med både revet gulerod og rosiner
– og så er den god til de små babyer, da der ikke er kerner eller nødder, som de kan få galt i halsen.
Prøv også: min opskrift på en lækker havregrød >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 16 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Babyvenlige store boller
- 2 dl kogt lun havregrød
- 3 dl koldt vand
- 25 g gær
- 1 dl tykmælk
- 2 dl rugmel
- 2 dl grahamsmel
- 5 dl hvedemel, eller speltmel (evt lidt ekstra)
- 1 tsk salt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Rør gæren ud i en skål med vand og tilsæt derefter havregrød, som røres godt sammen med vandet.
Tilsæt derefter tykmælk, salt, grahamsmel og rugmel.
Rør dejen godt igennem til den er helt ensartet i konsistensen og tilsæt derefter hvedemel (eller speltmel) lidt efter lidt til dejen kan æltes på køkkenbordet.
Den må gerne være let klistret når den sættes til hævning i skålen med et viskestykke over. Lad dejen hæve i skålen i mellem 1-2 timer.
Del dejen i 16 ens stykker, som formes til boller og sættes på en bageplade med bagepapir.
Lad bollerne hæve i en time med viskestykke over.
Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca. 20 minutter.
Lad dem køle af på en rist.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej,
Hvis man er løbet tør for rugmel, kan man så bruge noget andet i stedet? :)
Hej Karoline
Du kan erstatte med fuldkornshvedemel i denne opskrift
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg oplever desværre samme udfordringer som mange af de andre, til trods for at jeg har fulgt opskriften og bagt på 175 varmluft. De er flade og får for hård skorpe
Hej Anne
Har du brugt en meget våd eller fast havregrød? Det kan være forskellen på om de bliver flade. Eller hvis de overhæver.
Skorpen bliver blød når de køler af. Du kan evt lægge et viskestykke over dem, mens de køler af.
Kh Ann-Christine
Har lige bagt dem uden at have læst kommentarerne først – har samme problem med flade, sprøde boller og meget, meget klistret dej! Måske opskriften kan ændres lidt? Hvilken konsistens skal havregrøden have? Det ærgrer mig, at de ikke blev penslet inden, for de er ikke særligt bløde eller babyvenlige :( ellers nogle gode boller, men ikke til vires datter, desværre!