Babyvenlige boller uden kerner
Denne bolledej har jeg udviklet lidt på over noget tid, og det kom sig af at jeg flere dage i træk har lavet for meget havregrød til morgenmaden.
Disse babyvenlige boller bliver vildt lækker i krummen med tykmælk og havregrød i og er god at variere med både revet gulerod og rosiner
– og så er den god til de små babyer, da der ikke er kerner eller nødder, som de kan få galt i halsen.
Prøv også: min opskrift på en lækker havregrød >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 16 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Babyvenlige store boller
- 2 dl kogt lun havregrød
- 3 dl koldt vand
- 25 g gær
- 1 dl tykmælk
- 2 dl rugmel
- 2 dl grahamsmel
- 5 dl hvedemel, eller speltmel (evt lidt ekstra)
- 1 tsk salt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør gæren ud i en skål med vand og tilsæt derefter havregrød, som røres godt sammen med vandet.
Tilsæt derefter tykmælk, salt, grahamsmel og rugmel.
Rør dejen godt igennem til den er helt ensartet i konsistensen og tilsæt derefter hvedemel (eller speltmel) lidt efter lidt til dejen kan æltes på køkkenbordet.
Den må gerne være let klistret når den sættes til hævning i skålen med et viskestykke over. Lad dejen hæve i skålen i mellem 1-2 timer.
Del dejen i 16 ens stykker, som formes til boller og sættes på en bageplade med bagepapir.
Lad bollerne hæve i en time med viskestykke over.
Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca. 20 minutter.
Lad dem køle af på en rist.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Har lige bagt dem uden at have læst kommentarerne først – har samme problem med flade, sprøde boller og meget, meget klistret dej! Måske opskriften kan ændres lidt? Hvilken konsistens skal havregrøden have? Det ærgrer mig, at de ikke blev penslet inden, for de er ikke særligt bløde eller babyvenlige :( ellers nogle gode boller, men ikke til vires datter, desværre!
Jeg er på jagt efter nogle bløde hvide boller, som dem man køber ved bageren, hvad bruger bageren siden deres bare så er bløde i det. Tænker om jeg kan skifte de 2 meltyper ud med hvedemel, bliver de så bløde i det eller har du nogle opskrifter dom jeg får de blødeste boller af. Synes det er svært at se ud fra billeder. Skorpen skal også være blød.
Hej Lulu
Jeg ville gå med min opskrift på hveder – du kan evt undlade kardemommen og blot bruge ren hvedemel.
Den bløde skorpe kan du få ved at pensle med mælk og så snart de er kølet af og har stået 1-2 timer efter de er bagt, så vil skorpen være fint blød.
Kh Ann-Christine
Som nogenlunde erfaren bollebager undres jeg over at jeg næsten måtte fordoble mængden af hvedemel. Og selv da klistrede dejen lidt
Hej Levi
Dejen skal gerne være klistret, men det lyder af meget at du har fordoblet melmængden. Hvilken mel har du brugt?
Kh Ann-Christine