Gulerodsmuffins med hvid chokoladefrosting
Disse lækre gulerodsmuffins er så skønne, saftige og lækkert krydret med god smag.
Gulerødderne i de små kager er med til at gøre dem dejligt smovsede og gør at de holder sig godt saftige i krummen i et par dage efter de er bagt – og så er de tilmed ret nemme at bage.
De behøver ikke nødvendigvis glasur eller frosting, men jeg synes de er lækre med en frisk flødeost, rørt med smeltet hvid chokolade.
Prøv også: min opskrift på citronmuffins >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Gulerodsmuffins
- 70 g smør
- 180 g sukker
- 3 æg
- 200 g hvedemel
- 1 tsk stødt kanel
- 2 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 275 g gulerødder, groftrevede
- Frosting
- 200 g smør, stuetempereret
- 75 g flormelis
- 150 g hvid chokolade
- 200 g naturel flødeost
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pisk smør og sukker sammen, til det er luftigt. Pisk derefter et æg ad gangen i blandingen.
Bland hvedemel, kanel, bagepulver og salt sammen og sigt det i dejen. Tilsæt derefter revet gulerod og rør dejen godt sammen.
Fordel dejen i muffinforme og bag kagerne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 18-20 minutter, til de er gennembagte i midten.
Lad kagerne køle af på en rist.
Frosting
Pisk smør og flormelis, til det er hvidt og luftigt. Smelt hvid chokolade i et vandbad og pisk den i smørcremen. Vend derefter flødeost i og pisk det hurtigt sammen.
Fyld frostingen i en sprøjtepose med stjernetylle og pynt kagerne, når de er kølet helt af.
Hej Ann-Christine
Jeg skal lave en bryllupskage (din gulerodskage faktisk) og vil gerne bruge denne creme mellem lagene.
Jeg laver en 18 cm kage med fire bunde og tre lag frosting imellem lagene
En 23 cm kage – også med tre lag frosting
En 28 cm kage – også med tre lag frosting
Har du nogen ide om hvor meget frosting jeg skal bruge? Synes det er svært at vurdere fordi opskriften er til muffins.
På forhånd tak 🙏🏻
Mette
Hej Mette
Hvor lyder det lækkert!
Alt afhængig af hvor tykt et lag du ønsker ved hver lag, så vil jeg beregne mellem 300 og 350 g pr lag, så det bliver i alt mellem 2700 og 3200 g frostning, samlet set (rundet op).
Hvis du laver for meget, burde det kunne fryses ned og skal piskes igennem igen efter optøning, så jeg ville lave lidt ekstra, så du er sikker på der er den mængde du ønsker til kagerne.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tusind tak Ann-Christine
I din portion frosting til 12 muffins er der i alt 625 g ingredienser. Betyder det så, at der også ender med at være 625 g frosting? Eller er det ikke lige sådan man regner det ud? 😊
Vh. Mette
Ja, det kan du fint blot lægge sammen således :)
Kh Ann-Christine
Mange tak 🙏🏻
Kan jeg bruge smørbar istedet for rigtig smør? I givet fald, i samme forhold? På forhånd tak! :-)
Jeg har ingen erfaring med smørbar selv, så det skal jeg ikke kunne sige – men prøv endelig bare :)
Kh Ann-Christine
Skal smørret til muffinsene smeltes?
nej, det skal det endelig ikke – men må gerne blødt og stuetempereret, så tag det ud af køleskabet, skær i tern og kom i en skål 15 minutter før du pisker det, så kan du gøre resten af ingredienserne klar imens :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine 😊
Jeg har lavet dine skønne Gulerodsmuffins med hvid chokolade Frosting 😋 og nøj hvor er de gode! 😍 Jeg kunne godt tænke mig at lave den som en hel kage, og vil derfor høre om du vil hjælpe mig med hvor meget jeg skal bruge, hvor længe den skal have og på hvilke grader? 🙏
De bedste hilsner og tak for dine skønne opskrifter
Amanda 🌸
Hej Amanda
Du kan bruge målene på denne gulerodskage som guide – hvis din form er større eller mindre så har jeg lavet en omregner her: https://www.valdemarsro.dk/beregning-fra-en-bageform-til-en-anden-bageform/
Rigtig god fornøjelse og mange tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine <3
Dine muffins lyder rigtig lækre!
Jeg tænkte på om man kan sætte kagerne i køleskabet til næste Dag med frosting på, eller om man skal vente med at putte frosting på til dagen de skal serveres
Hej Alba,
Du kan fint lade dem stå på køl med frostning, men tag dem gerne ud af køleskabet en times tid inden servering, så de når at temperere :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej :-)
Skal smør til muffin-dejen være smeltet, blødt eller hårdt (direkte fra køl), når det piskes med sukker?
Jeg har forsøgt at se på andre opskrifter, men de bruger olie, og da det er flydende, så tænker jeg at smør skal være smeltet. Mon det er korrekt? :-)
På forhånd tak!!
Smøret skal være blødt/stuetempereret når det piskes (ikke smeltet)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej, dejlige muffins. Der var lidt rigeligt frostings, kander fryses ned for sig selv og bruges en anden gang.
Hilsen Vibeke
Skønt at høre! – det skal jeg ikke kunne sige, jeg har ikke testet at fryse det, så det må komme an på en prøve
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine
Skal den smeltede chokolade nedkøles, før man pisker den sammen med smørcremen? Jeg er så bange for, at cremen skiller
Den skal kun smeltes til den er akkurat rørbar og det er den ved omkring 40 grader, så du behøver ikke køle den yderligere ned.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej!
Jeg har ledt længe efter en opskrift på hvid chokolade frosting, og denne lyder så lækker!
Tror du denne frostingen ville kunne fungere som ‘opsmøring’ til en større kage?
Jeg skal bage en rabarber kage til min brors bryllup snart, og vil gerne pynte den med frosting udenpå nemlig, hvad tænker du om dette? :)
Mange hilsner
Frederikke
Hej Frederikke,
Det kan du sagtens bruge denne til og det lyder som en virkelig lækker kage du har planer om til brylluppet.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej!
Hvis man laver frostingen dagen inden og stiller på køl, skal frostingen stå ved stuetemperatur inden man bruger den eller kan den bruges direkte fra køl?
Tænker mere på når der er smør i om den så størkner i køleskabet
Jeg ville sætte den på køl og tage den ud en times tid før den skal bruges, så går det fint.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Skal smøret smeltes? Her tænker jeg på det allerførste trin i fremgangsmåde?
Nej, det skal blot være blødt og stuetempereret
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Jeg ønsker at benytte denne frosting til to bogstaverkager (bogstavet er M).
Hvor meget frosting vil du mene, at jeg skal bruge til de to bogstaver? Og kan jeg erstatte den hvide chokolade med ruby varianten? :-)
Mvh Heidi
Hej Heidi
Jeg tænker umiddelbart 3xportionen.
Rubychokoladen har jeg ikke prøvet med i denne, så prøve evt en tester først :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej ! Jeg har café i Norge! Dine lækre muffins bagte jeg til en catering til en barnedåb – jeg pyntede dem med chokolade og blomster, de blev flotte og smagte good – hilsen kokken Freja
Hvor dejligt! Det er jeg glad for at høre.
Mange tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Er det bedst at lave frostringen på dagen for servering?
Du kan godt lave den dagen før og gemme den på køl
Kh AC
De ser virkelig gode ud. Kan de fryses med frosting på eller er det kun selve kagen der kan fryses?
Kun kagen :)
Kh AC
Hvor længe holder de sig gode?
2 dage kan de godt holde sig
Har lige lavet de her gulerodsmuffins med min 3 årige søn. Nemme og virkelig lækre og svampede!! Vi elsker dem og alle dine opskrifter. Tak!
Hej Ann-Christine..
Super god blog du har med massere af lækre opskrifter! ?
Ville man kunne erstatte sukkeret med honning i disse muffins og i så fald med hvor meget?
Hilsen Monique
Det kan du sagtens, mængderne skal generelt være cirka 70 gram honning pr 100 g sukker.
Tusind tak for din søde hilsen og rigtig god fornøjelse med bagningen
Kh AC
Uhm – de er gode, hurtige og nemme at lave! Kan sagtens spises uden frosting!
Dejligt at høre ♡ Tak for din søde tilbagemelding på opskriften
Jeg skal lave denne lækre opskrift til mine kolleger imorgen, jeg bliver dog nødt til at bage dem i aften, og da jeg skal cykle til job, tænker jeg at lave frostingen imorgen tidlig og så tagr det med og putte det på kagerne inden servering. Hvordan tror du det vil fungere?:)
Mvh. Marie
Hej Marie,
Ja, det tror jeg kan fungere rigtig fint!
Heldige kollegaer ♡ God fornøjelse med den
Kh AC
Hej
Hvilke muffinsforme bruger du?
Enten papirsforme, sat i en fast muffinsform eller blot en smurt fast muffinform. Har to forskellige i samme størrelsen og kan ikke lige huske mærket på dem
Kh Ann-Christine
De ser virkelig lækre ud!
– men hvis man nu gerne vil undgå hvid chokolade, tror du så, det er muligt at putte mørke chokoladestykker i kagen i stedet for glasuren?
Ja, det vil være rigtig lækkert også :)
Jeg skal prøve denne lækre opskrift imorgen – dog skal den først serveres på lørdag. Hvordan er det bedst at opbevare den?
Jeg laver frosting lørdag.
Vh Duygu
Jeg vil anbefale at opbevarer dem på køkkenbordet i en lufttæt beholder eller lign, så holder de sig fint friske til i morgen :)
God fornøjelse med dem
kh AC
Opskriften ser super lækker ud! Jeg har før bagt din gulerodskage, mon kan også her ved muffins kan bytte halvdelen af sukkeret ud med brun farin?? :)
Ja, det kan du sagtens – det vil være lækkert :)
Hej Valdemarsro.
Tak for en fantastisk blog og lækre opskrifter.
Frostingen skal først på, så snart muffinsene er kolde, ikke? :)
Vh Tine
Hej Tine,
Tusind tak – og jo det skal den, eller bare inden servering.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Tror du man kan komme lidt citron i frostingen? Kan godt lide, når det er lidt syrligt :-)
Mvh
Anne
Hej Anne,
Ellers skulle du snuppe denne frosting: http://www.valdemarsro.dk/gulerodskage/
Det er bare uden den hvide chokolade, og den er SÅ lækker og dejlig syrlig sød :)
Kh Ann-Christine
Ja det overvejede jeg også, det lød bare så lækkert med det hvide chokolade og jeg har lige en rest af det liggende – tror du det vil skille, hvis man blander det? :-)
Det lyder også lækkert og mon ikke det vil virke super fint hvis citronen røres i philidelphiaen først, og så sammen med chokoladen bagefter.
Lad mig endelig høre hvordan det bliver :)
Hej igen. Jeg ville bare lige sige, at det var kæmpe succes at blande lidt citron i frostingen – den blev simpelthen så lækker! Så det er hermed givet videre :-)
Mvh Anne
Tak for at du vendte tilbage med tippet – det skal jeg prøve næste gang :)
Hej Ann-Christine :-)
Har netop taget udgangspunkt i opskriften og brugt den til kage til en børnefødselsdag. Det blev superlækkert, så det fungerer fint at bage den som en stor gulerodskage også. Portionen passer til en alm. springform, selvfølgelig skal man justere bagetiden lidt.
Tusind tak for en dejlig opskrift!
Vh. Bettina
Hej Bettina,
Mange tak for din dejlige hilsen – jeg kommer straks til at tænke på at det vist i det hele taget er alt for lang tid siden jeg har bagt disse muffins ;)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine!
tak for en kanon lækker blog:)
Vil høre om dine muffins kan tåle at komme i fryseren? Og i så fald, skal de så genvarmes i ovnen eller bare tø op på køkkenbordet?
Mvh Mette
Hej Mette,
Tak for din hyggelige kommentar! :)
Er det pinligt at indrømme at vi altid har spist dem alle sammen …. ;) Jeg har ikke prøvet at fryse dem ned, men det kan de sagtens. Lad dem tø langsomt op, og så lige lune dem i ovnen.
Kh Ann-Christine
Det var så lidt da^^
Hehe nej det er ikke spor pinligt, Ann-Christine! Det er fordi jeg ikke har tid til at bage på den dag hvor de skal bruges! Så jeg blev nødt til at trække i bagetøjet og få noget fra hånden.
Jeg har smidt dem i frysen – selvfølgelig uden frosting på – og skal nok give besked hvordan det går;)
Mvh Mette
Wauw, de ser gode ud! De minder om min søsters svigermors canadiske gulerodskage (hun er canadier), så her er lidt inspiration from over there..
Der er følgende ekstra-ingredienser i de canadiske muffins / kage:
– muskatnød, kanel, brun farin, pekannødder eller valnødder – og ananasstykker.
Tænkte, du måske kunne have lyst til at prøve den variant en dag (jeg kan ikke finde ud af at tage madfotos, men kan godt finde ud af at sætte pris på gulerodskage ;-)
Endnu en forskel er den hvide chokolade i din frosting, den skal jeg helt klart prøve, næste gang jeg laver den canadiske kage!
Tak for chokolade-tippet og en rigtig god blog – og velkommen til Århus :-)
Årh, de lyder lækre. Jeg kan ikke helt forestille mig ananasstykkerne, men det skal vist prøves. Tusind tak for inspiration og tip. Elsker at få den slags gode tips :)
Og tak for velkomsten til byen her, jeg er allerede ret vild med det. Skal blot lige have fundet mine favoritsteder rundt omkring i byen, men det er spændende at gå på opdagelse :)
Da jeg boede i Luxembourg kunne man købe de LÆKRESTE gulerødsmuffins. Jeg kunne spise dem som slik. Jeg har ikke rigtig fået kastet mig ud i det der muffinbageri endnu – synes at de får en underlig form. Måske skulle jeg købe en fast muffinform…
Men nu skal det være. Jeg tester om jeg kan. Måske allerede på fredag!
+1
Mmm, de lyder lækre! Ikke mindst frostingen lyder helt fantastisk. MÅ prøves…
den frosting er skøn og kan virkelig anbefales til kagerne
Mums…;))
Bagte dine lækker muffins, til mine kollegaer idag…med stor succes, så de kan også anbefales herfra….;)
det er jeg rigtig glad for at høre.
Kan man godt komme frugtfarve i frostingen ? Eller skiller den så ? Pga chokoladen 🤔 ?
Hej Maiken
jeg har ikke testet med frugtfarve, men med farvepasta og det virker ihvertfald fint. Frugtfarve er mere flydende, men jeg tror det går helt fint også
Kh Ann-Christine
Vevika, uhm de lyder lækre. Jeg kan varmt anbefale en fast muffinform, det bruger jeg selv og synes også det er svært at få den helt rigtige form uden.
Therese, det er jeg overbevist om at svigerfamilien vil blive glade for :-)
Lis,
Og ja, de er sunde, det er de altså – også frostingen …
Piskeriset, jamen så er det jo bevist og jeg er sikker på at den der fiktive doktorafhandling ikke burde være fiktiv :-)
Jow da! Det er videnskabeligt bevist, at gulerodsmuffins er meget sunde!
(i hvert fald i den fiktive doktorafhandling, jeg har skrevet om emnet ;-))
De ser superlækre ud!
Uhmmmmmmmmm, det her slår helt klart de muffins som mine tøser hele tiden ‘bager’ på min iPhone.
Jeg tror de skal se, hvordan det rigtig gøres og når du nu siger det er sundt…. ;-)
KRAM
Lis
Øj, hvor ser de gode ud.
Jeg er HELT enig i at de må være sunde og lækre. Hi hi.
De skal prøves. Måske man skulle bare nogle og ta med til svigerfamiliejul. Frostingen kan vel puttes på når man kommer derover. Mums.
Da jeg boede i Luxembourg kunne man købe de LÆKRESTE gulerødsmuffins. Jeg kunne spise dem som slik. Jeg har ikke rigtig fået kastet mig ud i det der muffinbageri endnu – synes at de får en underlig form. Måske skulle jeg købe en fast muffinform…
Men nu skal det være. Jeg tester om jeg kan. Måske allerede på fredag!
Øglemor, men altså man bliver afhængig, så er du advaret ;-)
Newyorker, det smager nemlig skønt med den hvide chokolade
Lene, Åhh sorry, det kender jeg godt det dilemma :-D
Fisker & Fernandez, jamen det er da et tegn, der skal bages … :-)
Jeg har tilfaeldigvis faaet muffinforme i pakkekalenderen her til morgen. Det maa helt klart vaere et tegn – paa gulerodsmuffins :-)
Her prøver jeg at ignorere min lækkersult, og så skriver du sådan et indlæg :-)
Uhm, lækkert input med det hvide chokolade i frostingen :-)
Mange hilsner
Birthe
NAM! Dem skal jeg da vist snart have bagt, tror jeg…