Gulerodskage
En krydret, saftig og lækker gulerodskage, som smager virkelig skønt. Det er en dejlig kage, som holder sig skøn og frisk i et par dage.
Frostingen giver en herlig friskhed til den skønne kage. Jeg pisker den med syrlig citronsmag og vaniljekorn, som giver lidt syrlighed til den søde, saftige og krydrede gulerodskage. De fine vaniljekorn giver flotte prikker i frostningen og efter at frostningen har trukket natten over, er balancen mellem citron og den aromatiske vanilje blevet lækkert afbalanceret og smager virkelig skønt sammen.
Prøv også: min opskrift på banankage >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 8 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Gulerodskage
- 150 g smør, blødt og stuetempereret
- 100 g sukker
- 100 g brun farin
- 4 æg
- 200 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk stødt kanel
- 0,50 tsk salt
- 275 g gulerødder, groftrevet
- 50 g valnødder, hakkede
- Citron- og vaniljefrosting
- 125 g smør
- 1 tsk vaniljesukker
- 125 g flormelis
- 125 g naturel flødeost
- 0,50 øko citron, lidt saft og fintrevet skal
- Til pynt
- 1 gulerødder, i juliennestrimler
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pisk smør, sukker og brun farin sammen, til det er luftigt. Pisk derefter et æg i ad gangen.
Bland hvedemel, bagepulver, kanel og salt godt sammen og sigt det i dejen. Rør dejen sammen og bland derefter også de revne gulerødder og hakkede valnødder i dejen.
Kom bagepapir i bunden af en springform på 20 cm i diameter, smør siderne med smør og kom dejen i. Bag den i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft i ca. 45 minutter.
Lad kagen køle helt af på en rist og pynt derefter med frosting.
Frosting
Pisk smør, vaniljesukker og flormelis sammen med lidt citronsaft, til det er hvidt og luftigt. Rør flødeost i og smør frostingen på kagen. Drys til sidst med fintrevet citronskal. Pynt med gulerodsstrimler.
Hej. Overvejer at lave denne som en bogstavkage til en barnedåb og altså sprøjte frostingen på i stedet for at smøre den. Tror du, den kan holde til det (altså ikke flyder ud), og vil du tro den skal have en tur i køleskabet efter den er sprøjtet op, eller serveres direkte? Vil egentlig gerne lave så meget som muligt i forvejen, så jeg ikke skal bruge tid på det, mens der er gæster.
Hej Mette
Den kan fint sprøjtes på – vær blot opmærksom på ikke at bruge for meget citronsaft – og den behøver ikke stå i køleskabet, hvis den skal serveres inden for nogle timer.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man bruge skyr istedet for smør til topping
Hej Anna
Det må endelig komme an på en prøve – lav mig endelig høre om det blev godt.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Jeg vil gerne sige tusind tak for dine skønne opskrifter. Jeg har flere gange bagt denne gulerodskage, og min familie elsker den. ♡ TAK!
Venlig hilsen Shiva
Hej Shiva
Mange tak for din søde hilsen, og fine tilbagemelding på opskriften – det er jeg rigtig glad for! :)
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Hej.
Jeg har brugt din opskrift – med få ændringer – til stor tilfredshed i familien. Jeg skiftede sukker og brun farin med 200 g. Dadler. Hvedemel med fuldkornshvede. Til frosting brugte jeg 200 g. Flødeost og brugte 50 g. græsk youghurt istedet for smør. Mvh. Linda
Hej Linda
Tusind tak for din søde hilsen og for at dele dit tip :)
Kh Ann-Christine
Hvor ser den bare lækker ud den gulerodskagen.
Jeg har virkelig dårlig erfaring med frosting, som skiller, selvom jeg er opmærksom og passer på ikke at røre for meget.
Det afholder mig fra at lave kager med frosting, men den her må bare prøves. Har du et godt fif til at undgå at det skillier eller ideer til førstehjælp til skilt frosting?
Tak, den er også virkelig lækker :)
Det allervigtigste er ikke at købe light flødeost, og at bruge rigtigt smør.
Tag smør ud af køleskabet 30 minutter før brug og så bør det gå ganske fint. Ellers må du endelig skrive igen, hvis de tips ikke virker :)
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine
Jeg har tidligere bagt denne kage, og den smagte utrolig godt!
Jeg vil bage den til mine kollegaer i et glasfad på 25×35 cm. Hvor meget tænker du jeg skal gange opskriften med?
PFT
Hej Esra
Dejligt! Det er jeg glad for at høre :)
jeg har lavet en omregner her: https://www.valdemarsro.dk/beregning-fra-en-bageform-til-en-anden-bageform/ Den er nem at bruge – og der er også tips til hvad man skal tage højde for, når man bager i en anden størrelse form end den i opskriften
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvis jeg nu har lyst til at bage i en stor bradepande ( ovn str) er det så en dobbelt potion og hvad med bagetiden???
Hilsen Tina
Hej Tina
jeg har lavet en beregner her: https://www.valdemarsro.dk/beregning-fra-en-bageform-til-en-anden-bageform/ så kan du måle din form og sætte formen i opskriften ind og derefter se hvor meget du skal gange en opskrift op/ned med.
Der står også tips til bagetid mv.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Jeg er meget glad for dine opskrifter og dine pebernødder er blevet en tradition herhjemme og din kikærtegryde m kokosmælk er også et hit!
Jeg har i dag for 2. gang inden for 2 uger lavet din gulerodskage og begge gange er den skilt i sukker/smør blandingen – hvad kan årsagen være til det?
Og i dag har jeg brugt en 20 cm springform (første gang 26 cm), men kagerne hæver ikke nævneværdigt – ved du hvad det kan skyldes?
Håber du kan hjælpe 🤗
Bedste hilsner fra Anita
Hej Anita
Tusind tak for din søde hilsen, jeg er glad for du har glæde af mine opskrifter ♡
Skiller den mens du pisker smør og sukker sammen, eller først når du tilføjer æg?
Hvis det er smør og sukker sammen, så tænker jeg om smørret har været blødt og stuetempereret? Jeg tager det gerne ud af køleskabet, skærer i tern og kommer i skålen, venter 15-20 minutter og derefter tilføjer sukker og pisker det luftigt.
Hvis det er når ægget kommer i, så skyldes det at æggene ikke bliver pisket nok ind i smørmassen før det næste æg tilføjes. Lidt som med bearnaisesauce, så skal æg og smør have tid, så der skal derfor piskes længere tid mellem hvert æg.
Hvis det går galt, og dejen skiller, kan det reddes med at piske en skefuld hvedemel i.
Jeg har skrevet lidt nærmere om det her: https://www.valdemarsro.dk/ofte-stillede-spoergsmaal-til-valdemarsro-opskrifter/
Kh Ann-Christine
Hejsa, jeg har bagt din gulerodskagen mange gange, og den er rigtig lækker! Vil nu forsøge at gøre den til en slags lagkage (bare 1 lag), med frosting både imellem laget og på toppen. Har tænkt at skære kagen i to (delt i midten), når den er bagt og kølet ned. Og derefter samle den med creme/frosting imellem – og på toppen. Vil det mon fungere? Jeg er ikke den store pynte-mester 😅
Mange tak for din søde hilsen :)
Ja, det kan du fint gøre, det er så lækkert!
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej kan man la kagedejen stå i køleskabet natten over og bage den dagen efter
Fra Maya
Desværre ikke, den skal bages lige efter den er rørt sammen, da den ellers vil falde sammen og dejen kan skille til næste dag.
Kh Ann-Christine
Det er godt nok mange år siden en kage er faldet sammen for mig, men det gjorde denne 🤥. Har fulgt din opskrift men brugt en sandkageform, måske derfor?
Ellers tak for alle dine skønne opskrifter 😍
Hilsen
Jette
Hej Jette
Mange tak for din søde hilsen ♡
Du kan sagtens bruge en sandkageform til denne kage, men den skal have lidt længere tid i ovnen for at være gennembagt.
Når den falder sammen, så skyldes det oftest, at kagen ikke er gennembagt. Bagetiden kan variere en del fra ovn til ovn + hvilken form man bruger, både materialet og størrelsen på formen.
Kh Ann-Christine
Mange tak for en super lækker opskrift. Har bagt den et par gange til kollegaerne med stor succes. Nu vil jeg bage den til dessert, men pga allergi hos en af deltagerne, skal der være uden citrusfrugter. Er der er godt alternativ til citronsaften i frostingen? Mbh Nina
Hej Nina
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for at høre :)
Den er også lækker med vanilje, så det ville jeg nok vælge. – eller alternativt lidt passionsfrugt
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej! Jeg vil vildt gerne bage en gulerodskage ud fra din opskrift, men overvejer at putte mørkt chokolade i. Hvor mørk en chokolade vil du anbefale og hvor mange gram? Tak for mange fantastiske opskrifter!
Mange tak for din søde hilsen :)
Jeg kan godt lide omkring 60 % – og vil synes 100-150 g vil være godt
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hejsa. :)
Jeg har noget durummel, jeg skal have brugt. Kan jeg mon bruge det istedet for hvedemel? (Andre ideer til at få bugt med durummelet er velkommen, hehe).
Spekulerer også på, om der mon er en måde at erstatte æg på, ligesom man ofte gør i veganske madretter.
Hej Mette
Durummel har ikke helt så god bageevne til kager som hvedemel, men du kan evt blande det med alm hvedemel i forholdet 1:5.
I mine brødopskrifter kan du fint bruge 1/3 durum og 2/3 hvedemel
Mht æg, så er det ikke noget jeg har testet af :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hejsa – kan hvedemel erstattes af gluten frit?
Pft Gitte
Hej Gitte
jeg har ikke testet det, men prøv dig endelig frem.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
tak for dine go´ kommentarer, har læst dem og ikke fundet om resultatet med at udskifte smør med olie giver et godt resultat. Har du erfaring med hvordan det vil se ud. Hvis hvilken olie er bedst at bruge. Bh Karl Kristian.
Mange tak for din søde hilsen :)
Jeg har ikke testet det i opskriften, så må være dig svar skyldig på denne
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine, mig og min veninde er lige i gang med at lave denne lækre kage.😂❤️ Her dufter dejligt og kan næsten ikke vente til kagen lommer ud af ovnen!!🥮😁😁😁
Dog havde vi lidt problemer med at dejen så lidt skilt ud? Er det meningen, men på forhånd tak for svar❤️
Venlig hilsen
Vigga & Rosalba
Hej Vigga og Rosaalba,
Hvor lækkert, jeg håber det blev en skøn kage :)
Jeg har lavet et lidt længere skriv her: https://www.valdemarsro.dk/ofte-stillede-spoergsmaal-til-valdemarsro-opskrifter/ om hvad der kan være årsagen til kagedej der skiller + hjælp til det.
Kh Ann-Christine
Hej! Hvis jeg laver denne kage i bradepande, vil jeg så kunne skære den ud som talkage? Og vil du i så fald anbefale at skære tallet ud før, jeg fryser kagen, eller først skære tallet ud, når kagen tages ud af fryseren? Tak for hjælpen! :-)
Hej Sasha
Den kan du fint bruge til talkage. Jeg ville vente med at skære den ud til efter den er frosset.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Skal prøve at bage denne lækre kage, spændende ;)
Jeg antager det er frisk gulerod du har som pynt – tænker også at prøve kandiseret gulerod eller sukkersyltet?! Jeg har dog aldrig lavet nogen af delene, eller aner hvordan de smager ;)
Har du prøvet??
Hejsa :)
Hvor meget vaniljesukker skal der i frostingen, hvis man erstatter det med vaniljekornene fra en stang? :) Og kan man nøjes med 275g købte revede gulerødder, eller anbefaler du man selv river dem?
Hej Sara,
jeg har skrevet om vanilje her: https://www.valdemarsro.dk/tag/vanilje/ du kan evt altid søge i råvareindekset, hvis du har råvarespecifikke spørgsmål, for der opdatere og samler jeg viden om de enkelte råvarer over tid :)
Det er helt op til dig om du køber færdigrevet eller river gulerødderne selv. Jeg gør sidstnævnte, men gør endelig bare hvad du har nemmest ved og kan fungere godt for dig.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Mums for en lækker og nem kage.
jeg har lige bagt den og skal servere den for medlemmerne i vores lille byhave på stenbroen.
Tusind tak for endnu super god opskrift.
God weekend fra Kirsten A.
Hvor lyder det hyggeligt! Mange tak for din søde tilbagemelding på opskriften ♡
Rigtig god weekend
Kh Ann-Christine
Jeg må indrømme at den smager mere af sandkage end gulerodskage
Jeg holder meget af en god og veltilberedt sandkage – men kan dog ikke ikke følge dig i at min lækre gulerodskage opskrift skulle minde om sandkage … ;)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Det blev en meget vellykket kagepige, som jeg lavede til mit barnebarn. Elin havde lavet en flot tegning, så jeg kunne se, hvordan hun ville have at kagepigen skulle se ud. Jeg lavede den i en bradepande og gangede opskriften med tre.
Hilsen Lis
Åh hvor er det dejligt at høre! Tak for din søde tilbagemelding ♡
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Kan man lave en kagekone/pige ud af gulerodskagen og pynte den med alm. hvid og brun glasur. Det er et ønske fra mit barnebarn.
Det lyder som en skøn ide!
Du er nok nødt til at bruge bageforme eller gange den op til en bradepande og så skære den færdige kage til en kagekone/pige
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej.
Vil gerne lave din lækre gulerodskage som muffins i stedet for bradepande. Går det “lige op” ifht. opskriften på den store kage.. eller skal der ændres i det. Og Kan jeg bruge den samme frosting til muffins. ( jeg vil gerne prøve det fremfor den med den hvide chokolade du også har opskrift på.
ELLER kan jeg bruge netop den opskrift på gulerodsmuffins med den hvide chokolade.. men med frosting mage til den på gulerodskagen.
Hilsen Eva
jeg ville bruge denne: https://www.valdemarsro.dk/gulerodsmuffins/ med samme frostning som på gulerodskagen her, så er du sikker på målene :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Det er dejligt der er kommet muligheden for at vælge antal personer og at opskriften så tilpasser sig! Men hvor mange personer er springformen på 22 cm til?
Det samme spørgsmål har jeg til din brownie, som skal i et ovnfast fad på 20 x 20 cm?
På forhånd mange tak, Vh Lea
Hej Lea,
Dejligt du er glad for det. Alle mål på forme og fade beregnes ikke automatisk – det kan systemet ikke ;)
– men det er blot at regne tilsvarende op og ned i fadstørrelse, som man justere mængden til. Eller bage i to fade, hvis man laver dobbelt mængde.
De 12 stk brownie i min opskrift er til 12 personer (6 personer hvis man er meget browniesulten).
Kh Ann-Christine
Tak for du deler opskrifter, nyder det meget, vil bage denne gulerods kage, men er i tvivl om hvor stor spring formen er ,
Ha en dejlig dag
Kh lotte
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for.
Mål på formen står i opskriften – 22 cm i diameter
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Der står 20 cm. i diameter i opskriften
Hilsen Vibeke
Hej
Tak for en lækker opskrift! Jeg har bagt denne kage mange gange nu. Hver gang bliver kagen kompakt og ikke luftig, men den smager dog udsøgt! Har du et godt tip til at undgå det næste gang, jeg bager den?
Tak for din søde hilsen :)
Vil du gerne have kagen mindre saftig og mere luftig kan du komme lidt mindre gulerod i og klemme overskydende væde fra gennem en sigte.
Kh Ann-Christine
Hej, jeg synes at gulerødderne gør min dej lidt for flydende, skal de mon drænes?
Det kommer lidt an på årstiden og hvilken sort af gulerødder man bruger, men er de meget saftige og afgiver meget væde når de er revet, så klem overskydende væde fra gennem en sigte
Hej
Jeg vil gerne lave en kanin kage med gulerodskagen og det kræver, at kagen, bagt i en rund form, skal skæres i to halve cirkler, som lægges ovenpå hinanden med frosting imellem og så på højkant. Vil kagen kunne klare det, når den nu er så saftig? Tror du den vil falde sammen? Tænker at bage kagen dagen før, så den måske sætter sig lidt.
Tusind tak for dine mange gode opskrifter!
Mvh Mette
Hej Mette
Det lyder virkelig som en fin ide! Om den kan stå op højkant, det tør jeg simpelthen ikke sige. Men det er da bestemt en skøn ide at prøve af.
Mange tak for din søde hilsen og rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Lækker, lækker gulerodskage!!
Nu er det anden gang, jeg bager den, og hov
Er det korrekt, at der er korn fra vanille stang i ingredienslisten, men at det er forsvundet i selve opskriften? Fik lavet den uden første gang, men det blev faktisk lækkert friskt alligevel… Denne gang prøver jeg MED vanille;-)
Hej Dorthe
Mange tak, jeg kommer vanilje i frostingen i min opskrift på gulerodskage – ikke i selve kagen :)
Kh Ann-Christine
Der blev jeg også lidt forvirret. I ingredienserne til frostingen står der vanillesukker, men i beskrivelsen af kagen fortæller du meget om vanillekorn
Ville ønske jeg havde opdaget det før så jeg havde købt vanillestænger, men er sikker på det også smager rigtig lækkert med vanillesukker!
Du kan helt frit bruge både vaniljesukker, vaniljepulver og vaniljekorn.
jeg bruger altid hjemmelavet vaniljesukker – det er spækfyldt med masser af vaniljekorn.
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Jeg vil prøve at lave denne lækre kage. Men hvordan undgår man, at den hæver op i midten? Synes tit jeg oplever det med en rundform. Mh
Hej Suzanne
Ovnen kan jo være ret forskellige, så der skal nogle gange justeres lidt til fra ovn til ovn. Når en kage hæver op på midten, så skyldes det at kagen blivre bagt hurtigere i siderne og derfor ikkee hæver så meget der. Du kan løse det ved at skrue lidt ned for ovnen til at starte med til fx 165 grader varmluft i din ovn og så justere op i temperatur efter 20 minutter.
Kh Ann-Christine
Hej valdesmarsro.
Hvis du skulle lave den i bradepande i stedet, hvad ville du så gange opskriften op med?
Hej Tine
jeg ville gange den med 3
God fornøjelse
Kh AC
Jeg er allergisk over for nødder, ved du om jeg bare kan undlade nødderne eller om jeg så skal tilføje noget anede?
Mvh Lykke ☺️
hej Lykke
Du kan blot undlade nødder
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Glutenfrit tip!
Skiftede hvedemelet ud med samme mængde havremel, tilføjede en ekstra teske bagepulver.
Det fungerede perfekt!
Skøn opskrift, tak ;)
Skønt du deler! Tak for det og for din søde hilsen
Kh AC
Hejsa! Jeg står og skal bage en bradepandekage til en fest på lørdag. Vil det være nok at lave dobbelt portion af denne opskrift – og vil den blive tør i en bradepande? P.s elsker kogebogen!!
Hej Ida,
jeg tror den bliver skøn i en bradepande også – og jeg ville nok gange den med 3.
Rigtig god fornøjelse og tusind tak for søde hilsen, jeg er rigtig glad for at du er vild med kogebogen :)
Kh Ann-Christine
Kan jeg bruge denne opskrift til muffins? Jeg har set, at du har en anden opskrift til muffins, men jeg er virkelig glad for den her kage :-)
God sommer!
Julie
Hej Julie,
Ja, det kan du sagtens. Det vil være lækkert og hvor er det dejligt at høre du er glad for opskriften :)
Skøn sommer til dig også
Kh AC
Jeg har netop i dag bagt din gulerodskage og nej hvor er den lækker. Jeg har godt en opskrift liggende, men den kan slet ikke slå denne her. Så det er ikke sidste gang jeg har lavet den
Så dejligt at høre ♡ Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften ♡
Kh AC
Kan man lave ekstra frosting så der kommer ekstra meget på?☺️
Ja, det kan du ihvertfald :)
Hej Ann-Christine
Er stor fan af dine opskrifter! Nu vil jeg prøve denne i morgen i bradepande.
Vil du ikke tro at jeg sagtens kan fryse den til næste uge og påfører frosting, når den er tøet op igen? ?
Dejlig dag!
Mvh Pia
Hej Pia,
Tusind tak for din søde hilsen :)
Jo, det tror jeg sagtens du kan gøre. God fornøjelse med bagningen og rigtig god aften til dig
Kh AC
Jeg elsker denne kage (samt en masse af dit andet bagværk) Nu er det 3. gang jeg bager den sammen med mine piger på 8 og snart 5 og de synes det er et hit. Både at bage og at smage efterfølgende.
Tak for alle dine lækre opskrifter!
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen :)
Kan gulerodskagen og cremen fryses hvis mam har lavet en kage for meget :)?
Jeg havde også lavet for meget, og frøs kage og cremen hver for sig i hver sin pose. Det smagte helt fint efter et par uger, hvor jeg tøede det op igen. Jeg tøede cremen op i køleskabet og kagen på køkkenbordet:)
Gulerodskagen kan sagtens fryses, men jeg ved ikke helt hvordan cremen vil være efter den er tøet op igen. Skulle den blive kedelig så kan den jo i værste fald skrabes af og friskes op med en ny :)
Tak for endnu en god opskrift. Valdemarsro er altid det første sted jeg kigger når jeg mangler opskrifter.
Jeg kom lidt frisk revet ingefær i dejen sammen med gulerødderne og det var et hit. ❤
Det er jeg da rigtig glad for at høre ♡ Tusind tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften – det lyder lækkert med et lille strejf af ingefær til opskriften
Kh Ann-Christine
Ville høre ad om det er en lidt snasket eller?
Det er en rigtig skøn saftig smovset kage :)
Kan man anvende denne opskrift som muffins?
Ja, sagtens :)
Hej Ann-Christine
Kan man dele bunden i to og lægge den sammen med frostingen, og derefter smøre den op i frosting?
Kan se du skriver at frostingen først skal på lige inden servering, og så bliver det vel noget juks at klaske den imellem bundene når den ikke kan sætte sig?
På forhånd tak ☺️
Mvh Cecilie
Du kan sagtens dele bunden og komme frosting mellem bundene. Det vil være rigtig lækkert.
Det er mest fordi jeg synes frostingen er pænt når den lige er lagt og fordi kagen med frostning skal opbevares på køl
Kh AC
Hej
Jeg skal til at bage din gulerodskage. Kan man undlade valnødder, da jeg har en allergiker herhjemme. Skal der så noget mere af noget andet i? Jeg synes du har rigtig mange gode opskrifter, har prøvet rigtig mange.
Mvh. Pia
Ja, det kan du sagtens – du behøver ikke supplere med andet i stedet.
Tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre :)
Kh AC
Håber den blev god alligevel – det er svært lige at sige hvad der er gået galt, jeg har ikke selv oplevet det :)
Når kagedej skiller er det som regel fordi sukker og smør ikke er pisket blødt og luftigt længe nok og æggene ikke bliver pisket i et af gangen til dejen er ensartet
Kh AC
Uhmmm lavede denne lækre gulerodskage til mine kolleger på min fødselsdag – De var VILDE med den.
lavede dobbeltportion og så i en mellemstor bradepande på 200gr i 25 min alm ovn helt perfekt konsistens – og frostingen blev rørt sammen aftenen før og først puttet på kagen ved servering
Hvor er det skønt at høre!
Tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften ♡
Kh AC
Bagte to af disse i springforme med lidt mindre omkreds. Placerede dem på hinanden med lidt creme i mellem. Smurte kagen op med resten af cremen og overtrak med fondant pyntet som kanin.
Til min datters 4års fødselsdag :) Smagte rigtig godt og lækkert med citron i cremen. Tak.
Hvor lyder det som en fin kage og sikke en sød ide at pynte gulerodskagen som en kanin.
Tak for tilbagemeldingen på opskriften – får helt lyst til at bage den igen snart :)
Lækkert med citronsaften i frostingen.
Suveræn opskrift.
Hej.
Kan jeg bruge opskriften til en springform af 26 cm i diameter?
Vil den blive for lav?
Kan nemlig se en anden bage den, på en springform på 24 cm, og har næsten det samme mål på indgredienser og ser meget fint ud i højden.
Jeg har kigget på din omregner, hvor jeg så skal gange det med 2. Men synes bare det lyder lidt voldsomt🙈
Hej Sema
Den vil skulle ganges med 1,67 til opskriften i en form på 26 cm, jeg ville nok gange med 1,5 – det mål er nemmere at veje af til og så får du stadig en fin højde på kagen
Kh Ann-Christine
Tusind tak! Det er dejligt at høre :)
Super lækker kage! – har lige bagt den og den er fantastisk :-)
Har dog et spørgsmål. Skal kagen opbevares i køleskabet, hvis det hele ikke bliver spist?
Hilsen Duygu
Hej Duygu,
Hvor er det dejligt at høre! :) Jeg opbevarer næsten altid skærekager på køkkenbordet overdækket, da jeg synes de hurtigt bliver lidt tørre på køl.
Kh AC
Et godt tip er at opbevare kager inde i en slukket ovn – der kommer ingen luft til, så den bliver ikke tør :-)
Men den skal nok ikke stå i for lang tid, hvis det er en kage med frosting på ;-)
Det er da et rigtig godt tip! :) Tak for at dele
Den ser lækker ud! Jeg overvejer at lave den til et kagebord. Tror du den kan laves dagen før og stadig være god dagen efter?
Ja, denne gulerodskage kan du sagtens lave dagen før :)
Jeg har i øvrigt lavet et indlæg her, om kager der er skønne at bage dagen før de skal serveres: http://www.valdemarsro.dk/gode-kollega-kager/
måske det kan være til ekstra inspiration :)
God fornøjelse
Kh AC
Tusind tak! Jeg elsker at finde nye kager på din blog for de er altid en succes :D
Tusind tak ♡ Det er jeg glad for du synes
Uhh, ja, den kan jeg godt huske og jeg tror desværre den er røget i svinget – jeg kan heller ikke finde den. Men jeg mener at denne opskrift på gulerodsmuffins er ret ens, så jeg tror sagtens du kan bruge den og så blot komme dejen i en springform i stedet for i muffins forme. http://www.valdemarsro.dk/gulerodsmuffins-mums-med-hvid-chokolade-frosting/
– Og helt vildt hyggeligt at høre at du er en flittig gæst og selv er ret godt kendt i opskriftsindekset :)
Kh Ann-Christine
Tak for svar! Det prøver jeg helt sikkert:-)
Hvis man gerne vil bage den i muffins forme, hvor mange muffins vil du så tro den giver?
Jeg vil tro omkring 10-12 stk.
Hej Ann-Christine
Jeg er lige i gang med at bage den fine kage, men skal bruge den på arbejdet i morgen.
Kan jeg lave frostningen i dag og sætte den på køl og pynte kagen med den i morgen, eller skal den laves og spises samme dag?
Hilsen Michelle
Hej Michelle,
Nu ved jeg ikke om du har lavet det hele :) Men jeg ville vente med at komme frosting på lige inden servering. Det kan dog sagtens røres sammen dagen før og så opbevares på køl.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine.
Du har altid de opskrifter, jeg lige står og mangler. Vælger ofte dine frem for andre, jeg kan finde på nettet, da man altid kan være sikker på, at det er en lækker og nem opskrift med gode råvarer. Tak for det, Ann-Christine og fortsæt dit gode arbejde med opskrifter og sindssygt flotte billeder. :-) God søndag!
KH Malene
Kære Malene,
Hvor er det dejligt at høre! Jeg er virkelig glad for at du har så gode oplevelser med mine opskrifter.
Tak og jeg fortsætter – kan slet ikke lade være ;)
Kh Ann-Christine
Mmmmm den ser lækker ud. Den skal så afgjort afprøves herhjemme. :-D
Rigtig god fornøjelse :)
Kære Anne-Christine
Jeg bruger stort set altid dine opskrifter, både når jeg skal bage og lave forskellige rettet.
God beskrivelse af opskrifter, og altid vellykket resultat.
Så tak for dig 🌹
Tusind tak, det er jeg glad for og hvor er det sødt af dig at skrive det :)
Skøn sommer til dig
Kh Ann-Christine
Uhmm.. den ser lækker ud! Jeg har selv haft en gulerodskage i tankerne hele dagen, det kan være at jeg skulle prøve denne lækre opskrift :)
Kh. Maria/madgladmad
Lad mig endelig høre hvis du prøver den :)
Hej,
Fungerer det med revne gulerødder man kan købe i butikken, eller er det bedst hvis man selv groft hakker dem? :D
Du kan fint bruge begge dele – også de færdigrevede. De er nok knap så saftige, så det kan være du skal bruge en anelse mindre mel.
God fornøjelse :)
Kh Ann-Christine
Tak, hvis man bruger vaniljepulver/sukker istedet, hvor meget skal der så i?
Det har jeg skrevet mål på her: https://www.valdemarsro.dk/tag/vanilje/
Kh Ann-Christine
hvis jeg bager selve kagen aftenen forinden den skal serveres, skal den så også i køleskabet som frosting, eller må den gerne stå i fx. køkkenet, og så blive pyntet dagen efter?
Den kan fint stå på køkkenbordet, tildækket til næste dag uden frostning
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan denne creme stå af sig selv, hvis man laver kagen dobbelt ? Vi lave mini lagkager, af denne opskrift. De skal serveres søndag, så hvis de står fra lørdag til søndag i kageplast ?
Ja, den kan fint bruges til det formål
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine