Granatæblesirup
Granatæblesirup er super nemt at lave selv!
Jeg har et varmt forhold til de søde og syrlige granatæblekerner og nyder dem i salater, på morgenmadspandekager og vafler. Jeg spiser ofte granatæblekerner på min yoghurt her i vinterhalvåret og eftersom jeg er ret vild med hjemmelavet sirup, så bestemte jeg mig for at granatæblesirup med et lille strejf af lakrids fra stjerneanis – det måtte testes.
Arbejdstid 15 min.
Antal 1 portion
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Granatæblesirup
- 2 granatæble
- 90 g sukker
- 1 spsk honning, eller glukosesirup
- 3 stjerneanis
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Bank granatæblerne mod bordpladen, så kernerne løsnes.
Skær granatæblerne over og tag kerner og saft ud i en gryde. Fjern de hvide hinder.
Kom et par stjerne anis ved og 1 dl sukker, samt honning eller glykosesirup.
Kog op og lad det koge i 15-25 minutter – tjek konsistensen et par gange, når det er klart så sies siruppen i et rent glas eller en flaske.
Hej
Kan man lave granatæble siruppen sukkerfri , min mand har sukkersyge
Kan du guide mig til hvad jeg kan bruge istedet for sukker 🙏
På forhånd tak
M.v.h Pia Dahl 🌺
Hej Pia,
jeg har ingen erfaring med kunstige sødemidler, så det kan jeg desværre ikke hjælpe med.
Prøv dig endelig lidt frem.
Kh Ann-Christine
Hej. Først og fremmest er det vigtigt at understrege at det her på ingen måde er en klage. Nærmere et råb om hjælp. :-)
Jeg prøvede idag at lave granatæble sirup, hvor jeg fulgte opskriften til punkt og prikke. Den smager fantastisk, men desværre synes jeg at konsistensen blev lidt tynd. Nærmest som saft. Jeg kunne godt tænke mig at den blev lidt mere sirup agtig, da jeg bl.a vil bruge den i mellemøstligt inspirerede madpandekager (noget jeg så hos en lokal, mellemøstlig grill). Kan jeg alligevel have gjort noget forkert, på trods af en ret simpel opskrift? Er der noget jeg kan gøre fremadrettet, fx tilføje mere glukosesirup? Eller er det bare sådan, den er? På forhånd tak.
Mvh. David.
Hej David
Det lyder så lækkert med siruppen til mellemøstlige pandekager.
Du kan sagtens redde den og få den konsistens du ønsker, ved at komme siruppen tilbage i en stor gryde eller på en pande – med stort overflademål, så vandet kan fordampe og lade det simre svagt til det koger lidt mere ind. Hvor lang tid det skal koge kommer delvist an på temperaturen og delvist på hvor stort et overflademål der er i den gryde/pande man bruger, for i indkogningen skal vandet fordampe, så siruppen bliver mere tyk.
Du kan også smage på den og se om den kan tåle lidt mere sukker og så smage til.
Vær endelig opmærksom på ikke at koge siruppen for meget ind, så bliver det til bolcher. Skulle det ske at den koger for meget ind, så kan du koge den op med lidt vand eller saften fra en ekstra granatæble.
God fornøjelse :)
Kh Ann-Christine
Hej igen, det giver selvfølgelig god mening at koge den mere ind. Så det vil jeg prøve. Tak for hjælpen og for mange gode opskrifter. Altid godt med inspiration. Hav en fortsat dejlig dag.
Mvh. David.
Tusind tak for de pæne ord, jeg er rigtig glad for at du har glæde af mine opskrifter
skøn weekend til dig
Kh Ann-Christine
Hej kan man bruge granatæble kerner fra Frost?
Hvis jah hvor mange gr tror du ca mam skal bruge?
Mvh
Michelle
Ja, omkring 2 dl vil være fint
Kh AC
Bruger du kernerne til noget bagefter?
:-)
Jeg tror du fint kan bruge dem i brød fx.
Mums – det lyder godt, det skal prøves.
Noget helt helt andet – ved du hvor man kan købe spiselige blomster ? Det ser så godt ud når man kan pynte for eksempel desserter med spiselige blomster, men hvor får man fat på dem ?
Jeg synes også det ser så fint ud med blomster, også i salater osv. Tænker du på tørrede eller friske blomster?
Kh AC
Det er mest de friske blomster som jeg tænker på Kh Henriette
Dem dyrker jeg i min egen have. Mange blomster kan spises, fx violer, kornblomst, morgenfrue, tallerkensmækker, lavendel, rosenblade osv. Prøv at google lidt på spiselige blomster.
Vær dog opmærksom på at hvis du køber blomster i potter, så kan de være sprøjtet.
Kh AC
Mange tak for dit svar med hensyn til blomsterne :). Jeg fik lavet din granatæblesirup og den smager jo himmelsk sammen med en portion skyr…
Hvor er det skønt at høre :)
Ser super lækkert ud, det skal helt sikkert prøves til diverse skyrmorgenmadsmåltider og salater :-) hvad er forskellen på brug af honning fremfor glukose sirup? Jeg har begge ting i skabene nemlig :-)
Du kan snildt bruge både honning og glykosesirup. Begge dele medvirker til at siruppen ikke krystallisere så nemt, eneste forskel er at honning giver smag og glykosesiruppen smager blot af ren sukker.
Hvor mangle ml bliver der ca?
Ca 1 1/2 dl fik jeg lavet af denne portion – det kommer lidt an på hvor meget du koger den ind.
Kære Ann-Christine
Så kom turen til denne opskrift, og den smager dejligt. Men jeg synes at konsistensen er for tynd. Er det mere sukker jeg skal bruge næste gang? Jeg lod den koge i 35 minutter for at få den tyk.
Tak for en skøn blog
Mvh Lisbeth
Kære Lisbeth,
Du kan enten koge den op igen og så koge den endnu mere ind eller koge den op med et par skefulde sukker ekstra.
Det kommer lidt an på hvor stor en gryde man bruger, hvor længe det skal koge. jeg tror det må være dampoverfladen, der gør det. Men du kan sagtens ‘redde’ den nuværende sirup, så den bliver som du ønsker eller alternativ bruge lidt mere sukker eller lidt længere kodetid næste gang.
Og mange tak :)
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine
Først og fremmest skal du have store roser for din meget smukke blog med de mest fantastiske opskrifter på stort og småt og sidst men bestemt ikke mindst for dit positive væsen. Du evner at besvare en hvilken som helst kommentar så åbent og imødekommende at din blog ganske enkelt emmer af ro og glæden ved at trylle med mad.
I dag vil jeg forsøge mig med granatæblesirup, syltede rødløg og saltkarameller. Intet af det er prøvet før ( heller ikke i andre varianter), men med hele tre begynderprojekter så er der jo en chance for mindst en succes.
Kære Karina,
Hvor var det bare super hyggeligt at hilse på dig i dag og tusind tak for at du kiggede forbi til en hyggesnak – og for din søde hilsen her på bloggen ikke mindst. Det er simpelthen så dejligt at have sådan en blog og få så dejlig feedback og gengæld rar og god stemning.
Tusind tak for det!
Jeg hepper for at der blev tre dejlige successer ud af køkkenprojekterne!
Kh AC
Tak det blev så stor en succes, at der allerede nu er lavet både karameller og syltede rødløg igen ;-)
Skønt at høre :)
Elsker når der kommer en ny sirup-opskrift:-) Og sikke en smuk farve.
Denne her er allerede lavet, så den er klar til morgenmaden i morgen.
Gerne mange flere sirup-opskrifter, tak:-)
Ih, hvor er det dejligt at høre :)
Jeg har et par ideer mere, så løber ikke tør for nye sirupsopskrifter lige foreløbigt :)
Kh AC
Det lyder bare skønt, er faktisk netop gået i gang med at lave det, da jeg havde to granatæbler på køl, som jeg ikke havde fået brugt :) Hvordan opbevarer du siruppen efterfølgende på køl eller bare ved stue temp?
Oftest på køl.
God fornøjelse med siruppen :)
Den er godt nok god. Vi plejer at bruge hindbærsirup til salatdressinger, men er løbet helt tør, også for hindbær og så ville jeg da lige prøve denne her og den har nok overtaget 1. pladsen:)
Hvor er det dejligt at høre. Det er også bare så rart med lidt afveksling og denne passer bare så godt til sæsonen lige nu :)
Mums, det lyder lækkert. Vi er ret vilde med granatæbler herhjemme, og svigerfar har da også et par granatæbletræer i Tunesien, så det er noget vi nyder godt af med jævne mellemrum. Så også lige, at netto har tilbud på granatæbler i hele november, så det er jo bare med at springe ud i det :-)
Uhmm, granatæbletræer – det lyder skønt!
Og de er nemlig i sæson og allerbilligst lige nu, så det er bare med at bruge løs af de rubinrøde kerner