♥ Banankage af modne bananer og med lækker chokolade glasur ♥
“Vil den være god at bage dagen før og medbringe på arbejdet som kollega kage?” er et spørgsmål, som ofte går igen i kommentarfeltet her på bloggen og hver gang tænker jeg – årh, hvor er det hyggeligt! Sådan at forkæle kollegaerne med hjemmebagt kage. På mange arbejdspladser går det jo lidt på skift at sørge for kollega kager – og så er der jo ellers fødselsdagskager og fine ‘bare fordi jeg havde lyst til at bage’ anledninger …
Jeg forstår godt spørgsmålet med holdbarheden på kagerne. For de skal jo gerne kunne bages dagen før, så man ikke skal stå op kl 4 om natten for at bage. Og hvor nogle kager bare er noget så skønne og skal nydes nybagte og helst inden for få timer efter de er kommet ud af ovnen – som fx en brunsviger – så er andre kager jo stadig vidunderlige dagen efter, saftige og lækre og enkelte vinder måske oven i købet på at stå en dag eller to – som fx denne chokoladekage.
Jeg har derfor tænkt at det kunne jeg da lige gøre lidt nemt og har derfor her samlet 10 søde opskrifter på de dejligste kollega kager, som alle sagtens kan bages dagen før de skal serveres for kollegaerne.
♥ Chokoladekage – skal gerne bages 1-2 dage før servering. ♥
♥ Squashkage som er dejlig saftig længe ♥
♥ Ølkage – rist gerne skiverne på en brødrister og kom smør på ♥
♥ Kokostoppe – kan bages lidt store og snildt gå for at være en kage ♥
♥ Gulerodskage med en virkelig skøn citronvanilje glasur ♥
♥ Rødbedekage – lidt utraditionel, men smager som den skønneste saftige chokoladekage ♥
♥ brownie med chokolade – et evigt hit ♥
♥ Bananbrød lidt mindre sød, men med masser smag og en saftig krumme ♥
♥ Den du ved nok kage – i en ny og super lækker udgave ♥
♥ Rabarberkage med rabarbercrumble crunch ♥
♥ Og som en ekstra bonus , så laver vi naturligvis de lækreste Romkugler eller træstammer af alle kageresterne og deler dem med kollegaerne også ;) ♥
Hej. Super lækre opskrifter du laver. Kan en sandkage/marmorkage mon laves dagen før? Eller bliver den tør af at stå?
Kh Caro
Hej Caroline
Jeg synes fint en sandkage kan holde sig til næste dag, blot dæk tildæk den lufttæt, fx i en beholder.
Kh Ann-Christine
Jeg vil gerne prøve din opskrift på rødbedekage til mit arbejde, men vi er ret mange. Hvis jeg istedet bager den i en dyb bradepande (der fylder hele ovnen), hvor mange portioner tænker du, at det svarer til?
Kh Marianne
Hej Marianne,
jeg tror fint du kan bage 3 x portionen til en godt fyldt bradepande og så tror jeg der vil være nok til 24-26 stykker, måske mere.
Kh AC
Tak for en super blog og skønne opskrifter.
Har du en opskrift på en lækker version af den klassiske skolekage i form af en luftig chokoladekage med hvid glasur, der kan laves i bradepande og holder til at blive transporteret rundt og skåret ud af et lille skolebarn? Sådan en er jeg kommet til at love at bage.
Hej Michala,
Tusind tak! – og tak for din forespørgsel :)
Det har jeg desværre ikke. Endnu, men jeg skriver den gerne på min liste over kommende opskrifter jeg skal lave – tør dog ikke love at jeg når det til du skal bruge den i denne omgang :)
Kh AC
Jeg vil glæde mig alligevel :)
dejligt! Jeg glæder mig også til at lave den :)
Tak for fin kageliste, det er rigtig rart at have sådan en liste med de dejligste kager til kollegaer, super du lige gad ‘bikse’ den sammen:-) Som altid tak for den dejligste blog, har her til aften lavet klatkager fra din skønne kogebog, mums:-)
Kh Hanne
Tusind tak, Hanne :) Det er dejligt at sådan en lille samlet liste kan bruges til inspiration.
Og så dejligt med klatkager, det er altså også en yndlingsopskrift herhjemme :)
Rigtig dejlig dag til dig
Kh AC
Af hjertet tak! Jeg mangler bare så tit en kage til vores personale og disse her opskrifter er jo alle top lækre, så jeg starter bare fra en ende af:-)
Det er jo perfekt! Hyggelige personaleforkælelse :)
Hm,ser lækkert ud. Må lige kigge opskrifterne nærmere igennem – har fødselsdag i næste uge – så måske mine kollegaer skal overraskes med kage.
Heldige dem <3
Så lækkert! Jeg vil lige sige at din rabarber kage med crumble på toppen også er VILDT lækker dagen efter. Det er som om den bliver mere saftig. Hvis der ik et til at få fat på rabarber, smager den fantastisk med æbler, frosne hindbær eller hvad ellers man kan finde på!!! Uha tror jeg må bage med det samme?
Åh, ja! Hvordan kunne jeg da næsten glemme den – det bliver da bare så dejligt om få måneder at kunne hive de første rabarberstængler af og bage denne kage :)
Tak for at huske mig på den, den er fluks tilføjet listen :)
Til jul lavede jeg kandiserede appelsin- og citronskalder efter din opskrift, men de var simpelthen for søde, så de har ligget længe uden jeg har ku nænne at smide dem ud. I weekenden bagte jeg så en megalækker appelsin/citronkage hvor jeg blendede ca 100 g kandiserede skalder sammen med en håndfuld mandler. Sammen med smør, æg, mel (ca. halvt groft Ølandshvede og halvt alm. hvede) og bagepulver blev bagt til en lækker kage. Da kagen kom ud blev den prikket og overhældt med appelsinsirup (saft fra 3 appelsiner der er kogt ind med 100 g sukker). Den kage var SÅ god!! Dejligt at få brugt de kandiserede skalder fra jul :-)
Tak for en dejlig blog :-)
Kh Sofie
Ej, hvor lyder det som en super skøn kage!
Og så dejligt at du fik brugt de kandiserede citrusfrugter, selv om de blev for søde til dig – det er jo lidt smag og behag med sødmen i den ;)
Tusind tak for din skønne hilsen
Kh AC