Gazpacho – Kold tomatsuppe
Iskold lækker gazpacho tomatsuppe med masser smag er perfekt til varme sommerdage.
Og i dag hvor solen skinner fra morgenstunden og jeg drømmer meget om sommer, sol og lune dage og aftener – så er denne suppe helt perfekt!
Hvis den ikke lige står på grill, så er gazpacho perfekt som hovedret eller som en lille forret inden grill menuen. Jeg serverer Gazpacho med et rigtig godt brød til og toppings af små agurketern og lidt krydderurter fra haven.
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Gazpacho - Kold tomatsuppe
- 500 g tomat, modne og skåret i tern
- 1 agurk, skåret i tern
- 1 rød peberfrugt, skåret i tern
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1 skive brød, fx grydebrød
- 0,50 lime, saften herfra
- 0,50 tsk chiliflager, milde
- 1 tsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 1 håndfuld frisk dild
- 0,50 agurk, skåret i små tern
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom tomat, agurk og peberfrugt, hvidløg og brød i en blender og blend, til suppen er flydende. Smag til med limesaft, chiliflager, olivenolie, salt og peber.
Sæt derefter suppen på køl i cirka 3 timer eller i fryseren i cirka 30-40 minutter, til suppen er helt afkølet.
Server med grissini, agurketern og dild.
Skal suppen serveres ved stue- eller køleskabe temperaturen?
Hilsen
Anne-Marie
Det er lidt op til dig, de fleste servere den iskold, som en læskende suppe på en varm dag
– men den vil smage af mere hvis den lige får lov at stå og blive stuetempereret.
Kh Ann-Christine
Kan man lave suppendagen før den skal spises og samtidig hælde den på glas med låg?
Ja, det kan man fint gøre
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Bare for go‘ Ordens skyld … Anbefaler du at olivenolien kommer med i blenderen, eller skal den kun bruges til at smage gazpachoen til med?
Jeg smager til med olivenolien – det er opdateret i opskriften nu :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Det brød du nævner er det hvidt eller grov brød
jeg bruger lyst brød
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tak for en skøn opskrift! Tilberedt i dag med hjemmedyrkede tomater og agurk, fulgte råd om peberfrugt i kommentar (en tur i ovn først), og tilføjede til hjemmedyrkede peberfrugt som topping + ristede brødtern. Var skeptisk overfor dild som topping, men det virker bare! – SÅ godt, og bliver gemt blandt sommerens favoritopskrifter herhjemme :-)
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og skønne tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Den skal prøves. Må jeg spørge hvor glassene er fra :-)
Hej Tina
De er fra Bloomingville, og der er låg til, så jeg bruger dem også meget til opbevaring af nødder mv
Kh AC
Dem kender jeg godt. Tak for svar og MASSER af skønne opskrifter. God sommer :-) Kh. Tina
Vi har en gazpacho rest, men jeg er den eneste her i huset som kan lide det. Kan man bruge det som pizzasuace?
Ja, det kan du sagtens gøre :)
Jeg har lavet denne skønne sommersuppe flere gange. Jeg har i dag kommet lidt hytteost i, og det fyngerer godt. Tror også at den skal toppes med hytteost, så er der også lidt proteiner i ?
Det lyder også virkelig lækkert – og som et perfekt supplement til suppen :)
Vi spiser gazpacho næsten hver uge herhjemme. Vores bedste tip er at brænde peberfrugten af i ovnen på grill til den er hel sort, fjerne det sorte og bruge selve frugten. Lidt sherry eddike gør sig godt i den også. Og ofte laver vi den faktisk helt simpel og undværer brød, chili og lime og denne simple udgave er også overraskende lækker. Sidste tip – et bundt frisk basilikum er også lækkert at blende med som forandring.
Uhmmm, det lyder altså også bare virkelig lækkert!
Tak for skøn inspiration og gode tips til en lækker gazpacho :)
Jeg skulle lave gazpacho til en barnedåb, hvor der var rigtig mange gæster til buffet. Jeg lavede en stor portion og frøs ned i mælkekartoner foret med plastposer (nemme at lukke helt tæt med en lukkeklemme). Knapt optøede portioner blev hældt i store skåle og resultatet var iskold suppe :-)
Hvor stor en mængde lavede du og til hvor mange personer? Jeg skal nemlig have gazpacho med til 30 personer til bryllup :-)
Så smart! Tak for tippet :)
Hej,
Har du selv bagt brødet på til suppen? Opskrift?
Kh og tak for en fed blog
Birgitte
Hej Birgitte,
Brødet på billedet er det økologisk Il Forno – det er det jeg tyer til, hvis jeg ikke lige har fået bagt selv ;)
Og tusind tak <3
Kh Ann-Christine
Kan stærkt anbefales med foccacia fra ” kom med i vores KØKKEN “
Hej Ann-Christine! Kan man fryse gazpachoen bagefter? Mvh Maddie
Hej Maddie,
Jeg har ikke prøvet det, men det tror jeg sagtens man kan.
Om ikke andet, så kan man i hvertfald fryse resterne, som kan bruges i tomatsauce som smagsgiver … eller ja, man kan vel nærmest bruge dem i mange retter.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine. Det lyder som en god opskrift. Har du noget alternativt til peberfrugter ? Jeg er nemlig allergisk overfor peberfrugter ( som det eneste)
Hej Caroline,
Jeg tror faktisk bare jeg ville undlade dem og komme lidt flere tomater og agurk i. Peberfrugterne giver en dejlig fyldig smag, som fint kunne erstattes af nogle lækre krydderurter for en anden mere krydret smag, fx timian.
Kh Ann-Christine
Super ide at komme lime i suppen. Jeg elsker også gazpacho og kan varmt anbefale rugbrødscroutoner som tilbehør. De smager virkelig godt.
Uhm, det lyder også dejligt :9
Det stod også på vores madplan her til aften, men så fik vi pludselig (mange) uventede gæster, så det krævede en ændring af planerne;o) Tror jeg må lave det i næste uge i stedet!
Det bliver vist også det perfekte gazpacho i næste uge :) Sol, sommer og gazpacho
Fantastisk, vi er lige netop ved at lave menu til næste weekend, hvor vi skal grille med gode venner og havde talt om at lave gazpacho til forret. Tror jeg vil lave grissini til, det synes børnene nok er spændende…;-)
Ann
Det lyder som en super ide med grissini til – hyggeligt med grillaften :)