Arme Riddere
Her får i min opskrift på Arme Riddere som er en klassisk dansk ’undgå madspil’ ret tilberedt af daggammelt brød vendt i mælk og drysset med kanelsukker. Ristet på panden til sukkeret karamelliserer og bliver sprødt. Det smager fantastisk!
Lækkert til det søde indslag i en brunch og som en dejlig eftermiddagsret serveret med en lækker kompot eller råsyltede bær. En variation af de danske Arme Riddere er french toast, hvor mælk piskes med æg, inden brødet vendes i blandingen og steges på panden.
Prøv også: min opskrift på french toast >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Arme riddere
- 4 skiver brød
- 1 dl mælk
- 0,50 tsk stødt kanel
- 2 spsk sukker
- 1 knivspids salt
- 20 g smør, til at stege i
- Råsyltede jordbær
- 100 g jordbær
- 25 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- Til servering
- 1 dl skyr, gerne vaniljeskyr
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Råsyltede jordbær
Kom jordbær i et glas og hæld sukker og vaniljesukker over. Vend godt rundt og lad det stå i 30 minutter. Rør et par gange undervejs, til jordbærrene begynder at safte.
Arme Riddere
Kom mælk i en dyb tallerken og vend hurtigt brødskiverne i mælken. Rør kanel og sukker sammen og drys kanelsukkeret over brødskiverne.
Varm en pande op ved middelvarme med olie, smelt smør og lad det bruse af. Steg brødskiverne på en panden i et par minutter på hver side, til kanelsukkeret er karamelliseret og brødskiverne let sprøde og gyldne.
Server på tallerkener med en skefuld vaniljeskyr og råsyltede jordbær.
Til en brunch for 16 vil jeg lave arme riddere. Går det an at bage dem dagen før og lune dem i ovnen?
Hej Ingeborg,
Jeg har ikke testet det, men tror ikke det vil fungere så godt som frisklavet. Det må dog blive et forsøg værd.
Jeg ville i stedet lave dem som et ovnfast fad med arme riddere, placeret lidt ala tagrender – i mangel af bedre beskrivelse – og bage dem i ovnen. Det er nemt at forberede dagen før og fungere rigtig fint til mange.
Kh Ann-Christine
Hej! :)
Jeg er næsten sikker på, at denne lækre udgave kaldes “rige riddere”.
De arme, fattige, dyppes svjh kun i mælk, og drysses med kanelsukker.
Med venlig hilsen
John Johansen
Hjemme hos min mormor var arme riddere lavet i ovnen. De blev lavet sådan her. Smør blev rørt blødt med kanel og sukker. Smurt ovenpå et stykke franskbrød i et ok tykt lag og helt ud til kanterne. Så blev de sat ind i en temmelig varm ovn (måske 250g) og når smørret boblede over hele overfladen, så var de færdige 😊 Den version af arme riddere har jeg også set ved en bager på et tidspunkt.. måske i Skagen eller Ringkøbing? 😊 Jeg kan ikke lige huske det 😉
De er sprøde og lækre, men ikke helt den version som du kalder arme riddere 😉 De er mere “kage”-agtige og så gode til en søndagsbrunch, hvis man har lyst til noget nemt og sødt.
Men dine French Toast har råbt efter mig længe, så nu går jeg ud og laver dem 😁 Jeg er sikker på, at de er fantastiske som al din anden mad 😁👍🏻
De smagte fantastisk! De minder mig om min farmor, som altid serveret varm mælk med tvebakker og kanelsukker, når vi var syge 😁 Så en kærlig tanke til farmor og til dig, for at vække dejlige barndomsminder 😘
Tusind tak for din søde hilsen og skønne tilbagemelding på opskriften.
Det er dejligt at læse og sikke dejlige minder der er med sådan et rart måltid ♡
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Lækkert, og super godt med en video også. Mange tak.
Jeg var i Berlin forrige weekend, og fik den lækreste brunch på et lille hyggeligt sted, der hedder “A never ending love story”.
De serverede French Toast m. blåbærkompot og kvark, så i den kommende weekend skal jeg prøve din opskrift på både French Toast og blåbærkompot – glæder mig allerede til at det bliver weekend.
Det lyder da virkelig også som et særligt skønt sted! Jeg er vild med det navn :)
God fornøjelse med den lækre ret.
Kh AC
Uhm de er bare gode ;) Selv syge børn kan fristes med dem, jeg toppede med friske danske hindbær, appelsin og ahorn sirup!! Tak for opskrift :D
Fantastisk, vi elsker dem også hjemme hos os :)
God bedring
Kardemomme i stedet for kanel… det er godt…
Jeg er også vild med kardemomme, så tror dig gerne :)
Prøvede lige den her opskrift her til morgen – og de blev bare rigtig gode (: Min kæreste var i hvert fald meget tilfreds (;
Hej Bettina,
Jeg får helt lyst til at lave arme riddere igen nu :)
Dejligt de blev gode!
Kh AC
Min teenagedatter har talt om disse gamledaws ” fattigmandskager ” et stykkke tid, så idag hvor det pis øs regner, og det er sommerferie, tænkte jeg at idag skal det så være. Og de er bare super smovs:-) Nok ikke noget man skal spise for ofte, så skal vi vist trillle ud af døren, men en engang imellem er det okay. Og de var til et stort 12 tal herfra:-)
Tak for en dejlig side, og forsæt god Søndag.
Hilsner fra Bettina
Mange tak, Bettina – hvor er det dejligt at høre at de lige faldt i god jord hos jer. De er også et stort hit, når jeg indimellem laver dem herhjemme :)
Rigtig god mandag til dig
Kh Ann-Christine
Kan man lave dem i ovnen, og kan man lave dem lidt i forvejen og holde dem lune?? Tænkte at servere dem til brunch på søndag men ville lave dem lidt i forvejen inden gæsterne kommer!
Ja, det kan man sagtens. Jeg har ikke selv prøvet det dog, men så fornyligt en super lækker opskrift på french toast i ovn.
Åh ja, minder om ferier hos farmor i England! Eggy Bread (som de hedder derovre) var altid en del af morgenbordet om søndagen.
Det er godt nok mange år siden jeg sidst har smagt dem, så måske mandag morgen de skal på morgenbordet.
Det lyder som en rigtig hyggelig søndagstradition. Der er noget særligt dejligt over retter som minder som dejlige ferier
God fornøjelse med at lave dem igen, det smager så dejligt
Jeg vil prove at undersoege historien bagt arme ridder/French toast – Det erblevet serveret af Illa Knuth fra Egeloekke senere Sparresholm og paa Kongsdal. Jeg har faet det I Canada og det er meget populaer in the Wilderness.
Kh
Bjarke
Det smager helt vildt godt men vi puttede en lille Extra ting i det var grøn fravestof det smager godt og ser sjovt ud 1000 gange tak for opskriften
Dejligt at I kunne lide dem :)
Hvor er det dog en dejlig blog :)
Jeg elsker at lave mad, og nu er jeg sulten igen – bare pga. dine helt igennem flotte billeder.
Meget inspirerende – tak for det.
Hvor er det sjovt, som vi er flere der pludselig havde lyst til French Toast, Heidi. Ja, der er noget med barndomsminder over denne ret.
Kære Ann-Christine
Det er sjovt for vi får aldrig french toast, men af en eller anden grund har Thomas talt om det en uges tid nu, så i går bestemte jeg det skulle være her til morgen:) og sørme om ikke jeg så de lækre billeder her hos dig:) jeg fik bare ikke kommenteret. Men jeg har før lavet arme riddere og de har ikke været med æg, ligesom de french toast jeg lavede ikke var med kanel og sukker. Jeg tror også vi kaldte arme riddere for russere da jeg var barn, men måske de ikke var vendt i mælk og måske blev de bagt i ovnen. Uanset hvad, har du kaldt gode barndomsminder frem :)
Hvor er det pudsigt, for det har vi lige spist denne morgen. En tallerken ind på dynen hos den ellers så soveglade teenager, fik øjnene på hende til at stå på stilke og sulten endte med at få hende på højkant :-)
Det er en dejlig, men sjælden spise herhjemme. Vi kan lide dem, men man skal ikke have dem for ofte, synes jeg ;-)
Hvor er det sjovt Liselotte. Vi får det nemlig også ret sjældent, det er en af de retter som er lækrest når den ikke spises for ofte
Det ser så lækkert ud og også et stort hit herhjemme. Jeg har boet i USA og der får man french toast som er dyppet i æg og mælk. Derimod tror jeg nok den danske udgave af french toast hedder arme riddere og er brød som er dyppet i kun mælk og drysset med kanel og derefter stegt.
Kh fra Jo
uhm, jeg havde helt glemt arme riddere og i den her udgave bliver de da lidt sundere :-)
Lene, super lækre, det er de ihvertfald :-)