Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/forloren-hare/ Aftensmad Familiefavoritter, Mad i fad og ovnretter, Mormormad, Nem Hverdagsmad, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn

Forloren hare

Forloren hare er en vaskeægte mormorret.

En dejlig klassisk dansk ret, som smager fantastisk, når den forlorne hare fyldes med velsmag, gode råvarer og smag.

Jeg elsker at give de klassiske retter et twist, så de bliver serveret på en lidt ny måde, som passer til vores måde at lave mad og spise på. I denne opskrift har jeg tilføjet flere krydderier og gode sager, samt tilberedt retten med rødbeder og kartofler, som tager smag fra farsbrødet. Vi springer over den klassiske sauce og kogte kartofler, men der er tips under opskriften hvis du gerne vil have sauce til.

Prøv også: min bedste opskrift på boller i karry >>

Forloren hare
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT60MPT25M6
Ingredienser
  • Fars
  • 800 g hakket svinekød
  • 3 skiver bacon, ristet sprødt og skåret i små tern
  • 2 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 2 dl mælk
  • 0,50 dl piskefløde
  • 2 æg
  • 20 g finvalset havregryn
  • 2 spsk frisk timian, finthakket
  • 1 tsk frisk rosmarin, finthakket
  • 2 tsk salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Desuden
  • 4 spsk rasp
  • 15 skiver bacon
  • 250 g rødbede, i grove tern
  • 250 g gulerødder, i tern
  • 400 g kartofler, i grove tern
  • 3 spsk frisk timian, finthakket
  • frisk timian, til pynt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom alle ingredienserne til farsen i en stor skål og pisk det sammen med en håndmikser i 3 minutter.

Form farsen til et farsbrød i et fad, der er stort nok til at der både er plads til den forlorne hare, samt til rodfrugterne i tern.

Drys den formede fars med rasp og læg et fint lag bacon hele vejen henover farsbrødet.
Kom rodfrugter og finthakket timian langs begge sider af fadet.

Sæt i ovnen og bag i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i omkring 35-40 minutter (afhængig af ovnen, stegetemperatur ca. 75 grader)

Vend kartoflerne og rodfrugterne et par gange undervejs. Drys med lidt frisk timian inden servering.