Flæskesteg med sprød svær
Flæskesteg med sprød svær er en skøn klassiker og smager virkelig dejligt året rundt!
Her vil jeg dele min opskrift og fremgangsmåde til, hvordan jeg altid tilbereder flæskesteg og hver eneste gang får super saftigt kød og knasende sprød svær.
En saftig flæskesteg med sprød svær er så lækkert på julebordet, men er også godt til middagen resten af året, og til den lækreste flæskestegssandwich.
Prøv også: min opskrift på brun sauce til flæskesteg >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Flæskesteg med sprød svær
- 1 kg svinekam
- 2 spsk flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 8 laurbærblade, (kan undlades)
- 4 stængler frisk timian, kviste (kan undlades)
- 2 dl vand
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Trin 1
Svinekammen er ofte forskåret i sværen fra slagteren – men den skal gerne tjekkes efter med en skarp kniv.
Der skal skæres igennem sværen, igennem fedtet og lige akkurat ned til der hvor kødet starter eller lige før. Man må endelig ikke skære ned i kødet, for så vil kødsaften gøre sværen blød under stegning og det er sværere (men ikke umuligt) at få en sprød svær.
Trin 2
Stød gerne salten helt fint i en morter og bland den med friskkværnet peber, gnid derefter grundigt ud i sværen og ned mellem hver en rille i sværen. Det gør en stor forskel i forhold til at få den perfekte svær, at der er gnedet godt med salt ned mellem rillerne i flæskestegen.
Trin 3
Sæt flæskestegen på en rist, lagt over en bradepande – eller et ovnfast fad med tilhørende rist.
Kom laurbærblade og timian under flæskestegen på risten. Risten bruges til at hæve flæskestegen lidt over fadet, så den ikke kommer direkte i kontakt med væden.
Sørg for at sværen ligger nogenlunde i lige højde – læg evt en skrællet kartoffel under den ene ende af stegen, for at sørge for at den ligger helt lige. Det sikrer en jævnt stegt sprød svær.
Kom vand i bunden af bradepanden. Det skal ikke røre flæskestegen, men være under risten.
Trin 4
Sæt flæskestegen i en kold ovn! Tænd på 125 grader varmluft og steg i 2 timer.
Skrue op til 200 grader og steg videre i 30 minutter.
Skrue til sidst temperaturen op til 225 grader og steg videre til sværen er sprød. Det tager cirka 15-20 minutter, og hvis det tager længere tid end det, så kan der sluttes af med en smule grill til sidst.
Grill plejer ikke at være nødvendigt, men det kan hjælpe på at få en sprød svær til sidst, hvis der enten er trængt kødsaft op i sværen (hvis ridserne har været for dybe) eller hvis der ikke er gnedet nok salt mellem sværene.
Trin 5
Lad flæskestegen hvile på et skærebræt i 15 minutter inden den skæres ud.
Verdens bedste svær og herlig saftig flæskesteg.
Kæmpe ja tak til denne opskrift.
Gæster begejstrede for de super sprøde svær.
Jeg gjorde alt der stod i opskriften og resultatet var intet mindre end fremragende 😄
Eneste kommentar: jeg blev ved med at komme vand i bradepanden så det ikke brændte på der.
Det blev til en del ekstra påfyldninger men er jo super enkelt.
Hej Lene
Årrh hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde tilbagemelding på opskriften, det er jeg glad for!
hvor meget væde der skal til kan også komme lidt an på hvor tæt ovnen er, så det kan være du skal prøve med lidt ekstra væde fra starten.
Kh Ann-Christine
Tak 🙏Følg opskriften og det bliver den lækreste og sprødeste flæskesteg, som samtidig har det saftigste kød. Har lige prøvet den og det var første gang jeg lykkedes med en flæskesteg. Og ja naturligvis øko…
Hej Claus
Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften og søde hilsen! Det er jeg glad for :)
Kh Ann-Christine
Rigtig god flæskesteg. Første gang mine svær er blevet sprøde. :)
Så dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Jeg vil forsøge mig med denne opskrift imorgen, men jeg er dog i tvivl hvor længe jeg skal give min steg. Den her opskrift er til en 1 kg steg og jeg har en stor steg på 3 kg.
Din opskrift fik totalt ødelagt vor flæskesteg, Den blev tør, sværen rigtig dårlig. Du burde slette denne opskrift i dine opstillinger så folk ikke får ødelagt deres juleaften flæskesteg. ÆV Vil aldrig mere prøve noget fra dine sider.
Hilsen Birger
Hej Birger
Det er rigtig ærgeligt, du ikke kan få denne opskrift til at lykkedes hos dig
Jeg står dog helt inde for opskriften og fremgangsmåden, da jeg har lavet flæskesteg efter præcis denne fremgangmåde de sidste 20 år, med saftigt kød og en flæskesteg med perfekt sprød svær. Hvis hvis du læser kommentarfeltet igennem, så er der også rigtig, rigtig mange udover mig selv, der er glade for denne opskrift.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Vil blot dele min taknemlighed. Har søgt efter en opskrift, som giver puffede, luftige, sprøde svær (ikke hårde) og ikke mindst, en saftig steg.
Din fremgangsmåde er testet i går (juleaften) på en 3,1 kg steg.
Perfekt resultat! Og så nem fremgangsmåde! Min søgen er slut. Opskriften er printet og gemt!! 🤍
Fulgte opskriften på næsten alt.
På nær:
flagesalt skiftet ud med groft salt mellem sværene, og et meget tyndt lag finkværnet salt på toppen af sværene.
Laurbærblade og hele nelliker imellem sværene.
Og tørrede timian gnedet på bunden.
Tak for en HELT fantastisk og nemmeste opskrift på den perfekte flæskesteg! 🙂
Hej Jeanette
Mange tusind tak, det er jeg virkelig glad for at høre.
Stort tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften.
Godt nytår
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Vil lige høre om hvorfor din opskrift på steg skal ikke ned med sværen i vandet først? Og kan man bruge groft salt i stedet for flagesalt? Mange tak på forhånd!!!
Jeg har aldrig oplevet det nødvendigt ved langtidsstegning.
– og du kan fint bruge groft havsalt
Glædelig jul og god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg overvejer at lægge den med sværen i saltlage natten over.
Har du erfaring med det?
Jeg har faktisk ikke prøvet det med flæskesteg, men med stor succes med gås, kalkun og and.
Jeg tror det vil være et hit.
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine :-)
Jeg har lavet flæskesteg med denne opskrift før og den giver så gode, sprøde svær. Her til aften blev min steg dog desværre tør :-/ og kan se, du skriver i en kommentar her, at bradepande/fad helst ikke skal læbe tør for vand. Skal man bruge mere til bradepande end fad? De to dl forsvinder på ingen tid hos mig.. skal man så bare fylde mere på? Er der er max? Jeg har fornemmelsen af, at det ville passe bedre med 2 liter vand; men ved ikke, om det så har betydning for stegen? Dbh Vivienne
Hej Vivienne
Jeg fylder vand på, så der er nok vand og den ikke koger tør – men dog ikke for meget væde, da dampen i ovnen kan gå lidt udover den sprøde svær.
Kh Ann-Christine
Jeg må desværre holde med Casper Prehn. Efter 1,5 time havde stegen en kernetemperatur på 78 grader. Vi fulgte dog opskriften troligt, og da stegen kom ud var den tør og ødelagt. Vi bruger med stor succes Valdemarsro opskrifterne, men denne gang var det ikke en succes. Jeg ville nok overveje at tage den af samlingen af menuer, men det er kun du jo herre over.
Hilsen
Ivan
Hej Ivan
Ærgeligt du ikke kan få denne opskrift til at lykkedes hos dig. Men hvis du læser kommentarfeltet igennem, så er der vildt mange der er glade for denne opskrift – inkl mig selv, og jeg har lavet saftig flæskesteg med sprød svær på præcis denne måde i over 20 år ;)
Kh Ann-Christine
Perfekt, det kunne ikke være bedre. Sprøde svær og god saftig steg.
Tak for det. Og tak for alle de andre dejlige opskrifter, og måden du formidler det på. Det er både flot design og layout, nemt læseligt opskrifter som gør det til en fornøjelse at stå i køkkenet og maden bliver virkelig vellykket.
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på mine opskrifter, sikke en dejlig hilsen at få her på årets sidste dag :)
Rigtig godt nytår
Kh Ann-Christine
Glædelig jul.
Sidder i Californien og skal til at snart til at lave flæskesteg her juledag, Juleaften holdes gerne hos en dansk venninde der altid servere kalkun, men hjemme juledag er det flæskesteg. Jeg brugte din opskrift sidste år og den var bare så nem så den vil jeg bruge igen. Har førhen brugt min mors opskrift og den blev altid god, men var alt for meget arbejde.
Hvor er det dejligt at høre! Tak for din søde hilsen fra Californien og den skønne tilbagemelding på opskriften :)
Glædelig jul
Kh Ann-Christine
Fantastisk opskrift. Aldrig har det været nemmere. Jeg har lavet de sidste 10 flæskestege efter dette princip. Og den sidder i skabet hver gang. Jeg bruger dog en smule mere salt, men ideen er der. God jul.
Hvor er det dejligt at høre! Tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Glædelig jul
Kh Ann-Christine
Lavede mig allerførste flæskesteg nogensinde idag med denne opskrift – stegen var 2 kg og var rigtig fin (self med plads til forbedring
Kødet var fint saftigt, stadig og sværen var fint sprødt (lidt steder uden sprød svær)
Den fik som opskriften beskrev men til sidst var 5 minutters grill nødvendigt. Den havde efter min opservarion oversteget temperaturen og var derfor bange for at kødet var tørt men heldigvis var det så fint!
Alt den stress for ingenting!
Tusind tak for at få mig igennem min første flæskesteg og gæsterne var glade
Vh en glad 21- årig!
Årh, hvor er det skønt at høre! Tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine :)
Tak for en lækker mad-vlog.
Hvad er dine gode råd, hvis man både skal lave kamsteg og and på samme tid ( eller til servering på samme tid )?
Mvh Pernille
Hej Pernille
Tak for din søde hilsen :)
Jeg har skrevet tips om dette under indlægget med andesteg
Kh Ann-Christine
Fremragende opskrift! Lavede den i weekenden, og det blev rigtig godt. Saftig steg og sprøde svær.
Jeg har et spørgsmål vedr. stegetid. Hvid stegen er dobbelt så stor, hvor lang tid skal den så have ved 125 grader? (gætter på at tiden med høj varme er den samme).
Mange tak for din fine tilbagemelding, det er jeg glad for at høre.
Som regel er en dobbelt så stor steg ikke dobbelt så stor i diameteren, og det er den der betyder mest for at kødet bliver ordentligt tilberedt. Jeg ville sandsynligvis give den måske et kvarters tid mere. Måske lidt længere tid, hvis den er meget stor i omkreds. Ellers brug endelig et stegetermometer for at være på den sikre side. Jeg har skrevet tips til det under opskriften
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine :)
Hvordan vil du anbefale at gøre, hvis man ønsker at stege både and og flæskesteg på samme tid i samme ovn? Jeg kan se du skriver at flæskestegen skal på varmluft, men at det skal anden ikke.
Med venlig hilsen
Karoline
Hej Karoline
Jeg har skrevet nærmere om det her: https://www.valdemarsro.dk/andesteg/
Kh Ann-Christine
Glad for at jeg brugte termometer.. Men det lykkedes at få sprøde svær pga af din opskrift og dine temperatur tips! Det er ikke helt lykkedes os før. Så tak for opskriften som jeg nu altid vil bruge fremover! Selv min bonus søn som ikke kan lide flæskesvær (fordi det er tørt), han kunne lide det!😊
Tak for opskrift på flæskesteg som for 2. gang lykkedes til perfektion 👍👏🏻😋
Altid super opskrifter fra dig 🙏🏻🥳🌸
Hej Henriette
Mange tusind tak for din søde hilsen. Hvor er det skønt at høre!
Det er jeg glad for ♡
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Nu har jeg igen igen lavet den dejligste flæskesteg. Har fuldstændig fulgt din opskrift og må bare sige den bliver perfekt.
Og tusind tak for alle dine super gode opskrifter! som vi bare elsker her i huset.
Mange hilsner
Dorrit
Hej Dorrit
Mange tusind tak :)
Sikke en skøn hilsen, at få! Det er jeg virkelig glad for.
Rigtig dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Hej A-C,
Jeg bliver nød til også at skrive til dig.
Vi har lige fulgt din opskrift på stegning af flæskesteg.
Det er til dato den bedste vi har stegt, så tak for en perfekt opskrift
Og i øvrigt tak for alle de gode opskrifter, vi bruger dem meget, både madlavningen, brød og kager
Fortsat dejlig jul til dig og dine.
Glade julehilsner fra Lisbeth
Dét er jeg virkelig glad for at høre! Tusind tak for din søde hilsen og dejlige tilbagemelding på opskriften
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Prøvede opskriften i går den 24 dec for første gang.
Det blev den bedste steg jeg nogensinde har lavet. Sprød, saftig og mør
Tak for en god opskrift
Årh hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din skønne tilbagemelding på opskriften.
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Jeg har 2 stege på samme rist ca 2,5 kg stykket.
Skal de bare have samme stege tid som i opskriften
( har ikke et stege termometer )
Tak for en perfekt opskrift. Den bedste flæskesteg jeg nogensinde har lavet. Perfekt mør, perfekt saftig og perfekte sprøde svær :)
Mange tak, det er jeg rigtig glad for at høre :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Tak for denne opskrift på flæskersteg.
Selvom jeg ikke anser mig for at være udne evner i et køkken, er det første gang jeg har formået at lave en helt perfekt sprød svær – tak.
Og tak for din hjemmeside,
god jul til dig og din familie
Venligst Frank
Hej Frank
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften, det er jeg glad for :)
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Skal den ikke vædes i de først to timer, eller over ser jeg det står der?
Det gør jeg ikke
Kh Ann-Christine
Hejsa.
Skifter du til noget andet end varmluft, når du skruer op på 200 grader?
Jeg prøvede opskriften sidst, og der var kernetemperaturen på noget nær 90 grader efter de 30 minutter med 200 grader, men den kunne faktisk sagtens spises. Jeg prøver at give den 15 minutter i stedet for 30 i dag, og så ser jeg hvad der sker.
Med venlig hilsen, Jonas.
Hej Jonas
Jeg bruger varmluft, det passer godt til min ovn. Men se meget gerne tip nedenunder opskriften hvis du bruger termometer og din ovn er anderledes og din flæskesteg dermed hurtigere får en høj kernetemperatur, så får du et godt resultat af at holde øje med stegens kernetemperatur og følge denne :9
Kh Ann-Christine
Hej AC,
Hilsen fra Thailand!
Elsker dine opskrifter, så meget god mad!
Maden her er jo dejlig, men visse gange så skal man jo lige ha lidt godt dansk mad også ;)
Jeg prøvede din opskrift på en 2kg steg som jeg havde delt i to.
Sværene blev de bedste jeg nogensinde har lavet! Så gode!
Men…. Stegen blev tør som krudt.
Så, jeg prøvede nogle dage senere med den andel halvdel af stegen.
Denne gang havde jeg dobbelte stegetermometrer. Et i stegen og et som målte ovntemperaturen.
Efter ca 1 time ved 125 grader, var min steg 84 grader indeni!!!
Hvad kan det skyldes?
Skippede da til det sidste 225 graders step for at få sprøde svære, hviket jeg fik, men havde en steg man kunne tænde op med.
Hvad gør jeg forkert?
Hej Jesper
Tusind tak for din hilsen, så hyggeligt at mine opskrifter bliver brugt i Thailand.
Ovne er simpelthen bare så forskellige og det er rigtig godt at bruge termometer. Hvis man oplever det du gør!
Det lyder til at din ovn bager noget hårdere end min ovn, og så er det endelig at justere tiden til og måske også skrue ned for temperaturen, så du i stedet sætter den til 110 grader og se tip under opskriften ift temperaturer, så du holder mere øje med temperaturen end tiden i din ovn.
Kh Ann-Christine
Jeg har altid lavet flæskesteg efter din opskrift. Men nu har jeg fået ny ovn 😔 hvor der ikke er varmluft.
Tror du stadig jeg kan bruge din opskrift? Og har du evt nogle fif?
Hej Maiken
Ja, det kan du sagtens! Det er altid lidt en tilvænning at få ny ovn, for så skal man lige lære den at kende. Finde ud af hvordan den bager bedst og hvordan man justere tilberedningstid og bagetid til, så det passer til ens nye ovn.
Jeg har skrevet her generelt om temperaturer ved varmluft vs alm ovn: https://www.valdemarsro.dk/ofte-stillede-spoergsmaal-til-valdemarsro-opskrifter/ under bagning – og så endelig hold lidt ekstra øje med stegen undervejs. Evt brug et stegetermometer, for at være på den sikre side, nu hvor ovnen er ny og til du lærer den at kende.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej. Jeg vil følge din juleaften plan i år, men hvordan varmer man anden langsomt, når man har flæskesteg i ovnen? Anden starter i kold ovn og flæskesteg er på 200 grader. Det hænger jo ikke sammen. Kan man give anden 15 min på 200 grader og så op på 225 grader sammen med flæskesteg? Håber du har en løsning for jeg har kun 1 ovn.
Hej Heidi
Hvor dejligt. Jeg har skrevet tips til at lune and og tilberede flæskesteg til jul her: https://www.valdemarsro.dk/andesteg/
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg har brugt din opskrift på flæskesteg de sidste par år og det er en vinder!
Aldrig har jeg fået så meget ros fra mine børn når de kommer hjem på besøg for mørt kød og sprød svær. Det er vist på tide at sige tak for alle dine gode opskrifter
Venligst Merete
Hvor er det dejligt at høre!
Tusind tak for din søde hilsen og skønne tilbagemelding på opskriften ♡ Det er jeg glad for :)
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Din opskrift virker ikke i min ovn i hvert fald. Det blev til tør steg med bløde sorte svær.
Jeg har lavet flæskesteg efter min opskrift i årevis, så jeg ved den holder :) – og jeg får mange gode tilbagemeldinger på den.
Det lyder ikke til, at dit resultat skyldes opskriften. Alle ovne er jo forskellige og det er den udskæring af kød man står med også, så man skal være opmærksom på sin ret under tilberedning og selv tilpasse de små justeringer ift dette.
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hejsa,
For en mere optimal flæskesteg, skulle du lave det lille trick som alle michelin kokke bruger, nemlig at først at give flæskestegen 20 – 30 minutter på hovedet i vand i ovnen, der kun lige dækker sværene, det giver perfekt sprødhed :)
Hej! Tak for opskriften, som jeg har gang i lige nu. Er spændt på, om sværen vil være sprød i overmorgen, da jeg vil servere sandwich. Hvordan med opbevaring indtil da?
Hej ☺️ Jeg har for første gang i mit (39 årlige liv) lavet en flæskesteg i dag, jeg brugte din opskrift og det var et hit, min kæreste syntes det er den bedste flæskesteg han nogensinde har smagt 😉👍🏼 Jeg er også så heldig at jeg fik “grøn aftensmad” i julegave, og “aftensmad” til mors dag i år, og jeg er kæmpe fan af dine opskrifter, det er altid en sikker vinder når man bruger dem ☺️❤️ Godt nytår.
Hvor er det dejligt! Sikke en skøn hilsen at få ♡
Tusind tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften og kogebøger. Det er jeg virkelig glad for at høre!
Godt nytår til jer
Kh Ann-Christine
Vil prøve at følge denne opskrift i morgen. Har en flæskesteg på 2 kg. Skal den så have længere tid i ovnen?
I år er det min mand og jeg der står for flæskestegen.
Hvordan vil du anbefale at den laves da den skal laves inden vi køre hjemme fra.
Kan vi give den mindre tid og give resten af tiden hos mine forældre og hvordan med sværerne ?
Hej Susan
Det har jeg aldrig forsøgt mig med, så har desværre ikke nogle gode råd at dele af i den sammenhæng.
Glædelig jul
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Glædelig jul. Jeg har meget gode venner i Sverige. For dem har det næsten været det værste ved denne coronajul, at de ikke har kunnet komme til Danmark og købe flæskesteg med svær. Det kan de nemlig ikke få i Sverige. Han laver perfekte svære. Jeg har også mødt nordmænd på hundetræf i Danmark. De boede på B+B og var ude og spise. Og hvad fik I så? “Dansk julemad” sagde og slikkede sig om munden. Så send vores skandinaviske broderfolk en tanke, når I sætter tænderne i flæskesteg, rødkål og sukkerbrunede kartofler.
Tak for denne opskrift! Jeg har aldrig lavet så god flæskesteg som efter du udgav den. Til stor glæde for hele familiens julemiddag
Jeg fik din Aftensmad bog i julegave og blev glad da jeg så den også er i den.
God jul
Hmm.. nu er for ca. 1 mdr. siden skrevet et indlæg om at denne opskrift ikke er mere sikker end andre til perfekt steg. Jeg har afprøvet den, og fik en knastør steg med hårde svær.. ikke sprøde men hårde. Stegen var vacumpakket , hvilket jeg ved har betydning for tilberedningen. Mit indlæg er mirakuløst væk.. ligesom der heller ikke findes andre indlæg som ikke har positivt indhold mht. din opskrift..
Hej Peter
Jeg har ikke set andre beskeder fra dig, har lige tjekket og jeg kan ikke se du har skrevet en kommentar her på Valdemarsro før. Måske den er røget i spamfilteret. Vi har skiftet servere for cirka en måned siden og jeg skal ikke kunne sige om det har haft en indflydelse, for det er ikke noget jeg har bidt mærke i.
Denne opskrift har jeg lavet og finpudset over flere år og oplever at den bliver helt perfekt hver gang jeg laver den. Hvorfor du oplever et andet resultat, synes jeg er svært at give et godt bud på.
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Jeg kan sagtens forstå at det ikke lykkedes.. alt for lang stegetid til et relativt magert stykke kød.
Jeg kan godt lave saftig flæskesteg med sprød svær, jeg ville blot prøve din opskrift. Min er enkel, fersk steg der ikke har været vacumpakket, eller frosset,200 grader i 90 min eller centrum temperatur på 65 grader; 30 min før den er færdig sættes der noget i klemme på ovnlugen så fugt kan komme ud, fugt er jo som bekendt sværens værste fjende, det er derfor man salter den. Hviler 20 min og er så med garanti saftigt kød og sprød svær.
Hej Peter,
Jeg har lavet flæskesteg på den her måde i årevis, så når kødet er sejt eller bliver tørt skyldes nok blot kvaliteten af den gris du har købt (fx en gris der har været stresset)
Varmluftsdelen i min ovn er i stykker. Hvad skal temperaturen være på i en alm ovn?
Hej Bettina
Varmluft vs alm ovn og justering af temperaturer har jeg skrevet om her: https://www.valdemarsro.dk/ofte-stillede-spoergsmaal-til-valdemarsro-opskrifter/ under ovn og bagetid
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tusind tak! Det er vitterligt blevet familiens faste og traditionelle opskrift.
Perfekte sprøde svær hver gang og super saftigt kød.
God jul
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din skønne tilbagemelding på opskriften
Glædelig jul til dig også.
Kh AC
Er nu ikke så ikke så imponeret over resultatet – har fulgt din opskrift til punkt og og prikke, men selv med grill til sidst, så fik jeg ikke så sprøde svær, som jeg nok ville ha’ fået med min egen “gamle” opskrift
– det oplever jeg aldrig, men det kan som beskrevet skyldes at der ikke er saltet nok mellem rillerne eller at rillerne er skåret ned i kødet, så saften fra kødet trænger op i sværen.
Kh AC
Hej Ann-Christine
Kan din opskrift følges, når jeg sprænger svinekammen før jeg steger den?
Tak for en fantastisk blog og de skønne opskrifter.
Venlig hilsen
Margit.
Hej Margit,
ja, det tænker jeg fint du kan hvis det blot er en let sprængning
Tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
hvis man skal være flere end 4 personer, og når man har en steg på 3 kg, hvor meget tid i ovnen skal der så tillægges ?
Jeg har for første gang kastet mig ud i at lave flæskesteg, da det er os der står for den tjans for første gang juleaften. Jeg ville ikke stå juleaften med mislykket flæskesteg, så vi lavede lige en prøveversion inden :)
Den sad lige i skabet, fuldstændig saftig og mør steg med lækre sprøde svær!
Tak for en fantastisk og nem opskrift 😊
Hej Sarah,
Mange tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre! – og dejligt lige at holde en lille prøvemiddag.
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Blev bare super godt. Sværen var bare perfekt og kødet saftigt og mørt.
Jeg eksperimenterede med stødte nelliker i salt peber blandingen til sværen (og i fonden) og det var mums og der duftede af jul i hele huset.
Tak for nogle rigtig gode opskrifter i det hele taget 😋
Hvor lyder det godt med nelliker i. Kan næsten dufte det :)
Rigtig glædelig jul og mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Denne opskrift skal jeg prøve idag. Min varmluftovn fungerer ikke- skal jeg så bare starte med 145 grader i almindelig ovn? Hilsen Tamara
Hej AC!
Først og fremmest vil jeg sige, at jeg ELSKER alle dine opskrifter! (og har prøvet lidt flere end jeg gerne vil indrømme…)
Jeg har købt en flæskesteg på 5.8 kg til juleaften.. Vil jeg stadig kunne bruge denne opskrift, eller vil du anbefale at den skal have længere tid?
Knus Vicky
Hej Vicky
Jeg vil bruge sammen fremgangsmåde og temperaturer, men beregne noget ekstra tid, og bruge et stegetermometer, for at være på den sikre side når det er sådan en stor steg
Rigtig god fornøjelse og tusind tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt du er så glad for mine opskrifter :)
Kh AC
Tak for mange gode opskrifter.
Har lyst til også at prøve din opskrift på flæskesteg. Skal den sidste stegning ved 200 C og 225 C også foregå med varmluft?
Mange hilsner
Gitte
Hej Gitte
Tak for din søde hilsen.
jeg bruger varmluft i alle steps i min ovn, men det kan variere fra ovn til ovn hvad der fungere bedst
God fornøjelse
Kh AC
Angående flæskesteg. hvad så hvis man ikke kan stege flæskestegen i en varmluft ovn? Hvordan ville du så stege den på?
VH.
Betina
Hej Betina,
Hvis du vil bruge alm over/undervarme, så kan du læse lidt mere om temperaturerne her: https://www.valdemarsro.dk/ofte-stillede-spoergsmaal-til-valdemarsro-opskrifter/ under ovn og bagetid
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Ganske enkelt genialt. Har altid haft svært ved at få den sprøde svær. Denne opskrift er løsningen. Tak! 😊
Dog var det kun 125 grader varmluft i 2 timer, og 30 min. på 200 grader varmluft. Og så var den færdig.
Har lige prøvet, og jubi, det lykkedes helt perfekt! Knasende sprød svær og lækkert mørt kød!
Dejligt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften :)
En stor tak fra München (tyskland).
Det gik ligesaa nemt som du skrev.
Förste gang det lykkedes for mit.
Hilsen Bent
Super opskrift der virker hver gang!
Tusind tak :) Det er jeg glad for at høre
Kh AC
Hej AK
Vi har en flæskesteg på 3 kg. Hvordan skal vi beregne tilberedningstiden på den?
Vh
Mange tak for jeres opskrifter- jeg er bosat i Canada og er glad for at kunne bruge dem , for der er nu ikke noget bedre end dansk mad for en gammel dansk mave og jeres opskrifter er helt i top.???
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine hilsen, jeg er glad for at du har glæde af mine opskrifter
Kh AC
Hejsa.
Igår aftes brugte jeg denne opskrift, den blev jo helt fantastisk! Puffede, sprøde svær og dejlig saftigt kød!
Tidligere har jeg haft et problem med at få nogle ordentlige svær som var noget at ha, men denne opskrift samt at jeg hælder kogende vand over sværdene inden jeg smider den i ovnen gjorde susen.
Mange tak for denne opskrift
Hej Simone
Tusind tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften, hvor er det dejligt at høre!
Rigtig skøn weekend
Kh AC
Kære Ann-Christine,
Tak for dine super gode opskrifter.
jeg har her til aften stegt en lille flæskesteg efter din opskrift, og resultatet er blevet fuldstændig perfekt. Sværene var sprøde, kødet mørt og saftigt, og laurbærbladene gav helt rigtig smag. Jeg lavede sauce af det, der dryppede ned i bradepanden (havde tilsat lidt ekstra vand og 1 dl rødvin), kogte det ind i en kasserolle med fløde, kulør, lidt syltetøj og lidt mere rødvin og vand og en bouillonterning, og det blev helt skønt. Dertil rødkålssalat med appelsin og pære, lidt salt og olivenolie. I morgen biksemad af resterne :-) igen et hit fra Valdemarsro!
Ært
Kære Anne,
Hvor er det virkelig skønt at høre! Det lyder som den lækreste menu og jeg er glad for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Rigtig god weekend
Kh Ann-Christine
Hej hej :)
Nu vil jeg prøve din fremgangsmåde. Jeg formåer ALTID at stege min flæskesteg helt tør. Så jeg håber din opskrift vil vise et andet resultat ????
Ha den dejligste mandag ????
Jeg krydser fingre :) Rigtig god fornøjelse og rigtig god mandag til dig
Kh AC
Hej Ann-C. Kæmpe tak for flæskestegs opskriften.. Det er den bedste lyd,jeg nogensinde har hørt,da stegen var ude og hvile.. Sværene poppede,knasede og duftede helt vildt.. Og såååå saftig..
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din super fine tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg vil gerne spørge hvor du har købt bradepanden med den specielle rist har aldrig set den før men den virker god var det ikke den samme rist du brugte til andestegen.
Mvh. Diana
Hej Diana
Jeg har fået den i gave af min mor for nogle år siden, og der er ikke mærke på, men jeg tror det er scanpan – men ved at hun har købt den i Kop&Kande og at de har noget lignende i mange isenkræmforretninger eller prøv at søge online på bradepande med rist
Kh AC
Hej og tak for en god opskrift. Jeg lavede en kamsteg på 1,5 kg i går og brugte opskriften. Jeg havde termometer i for at kunne følge med i temperaturen undervejs. Da stegen havde været i ovnen i 75 min på 125 grader (fra en kold ovn), var kernetemperaturen allerede 55 grader. Så var jeg i alt for god tid i forhold til aftensmaden! Så jeg slukkede ovnen og lod stegen stå i en halv times tid eller mere – på den tid steg temperaturen til ca. 61 grader. Dvs. den sidste stegning på 200 og 225 grader blev meget kort… Det er nok svært at svare på hvad der er gået galt, men jeg var overrasket over at forskellen på tiden var så stor i forhold til opskriften. Den fik sammenlagt ca. halvt så lang tid i en varm ovn som opskriften lød på. En rimelig gennemsnitlig kamsteg af størrelse og tykkelse, vil jeg mene.
Det er fuldstændig samme oplevelse jeg har.
Har nu prøvet 3 gange og hver gang det samme: stor steg 1.8 kg eller mere og allerede efter 1.5 time ved 125 grader er temperaturen langt over 55 grader. Så nu spiser vi igen over 1 time tidligere end beregnet
Hendes ovn må være totalt anderledes end vores. Detaljen med at starte i en kold ovn er jo iøvrigt nærmest meningsløst – en moderne ovn er jo på 125 grader på under 5 min.
Alle ovne er forskellige som jeg også skriver i indlægget til opskriften, og det skal man selvfølgelig tage højde for.
Det er lidt pudsigt for jeg får så enormt meget god feedback på denne opskrift, som går på både virkelig saftigt kød og sprød svær (som jo også er min egen oplevelse hver gang jeg laver den) – og så er der også enkelte som den ikke virker for.
Jeg har lavet den i både gamle utætte ovne og nye ovne, uden problemer, men mit bedste bud er uanset at det må være ovnen, der spiller et puds og så må du jo endelig justere til, og tilpasse både tid og temperatur så det fremover passer med din ovn OG tidspunkt til spisetid.
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg lavede en svinekam på 2,3 kg igår efter dine anvisninger. Den blev perfekt :-)
Tak
Venlig hilsen Hanne
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Hej super god opskrift til flæskesteg hvor vi fulgte opskriften under trin 4 ? glædelig jul kh Tommy og ?????
Dejligt at høre, tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Rigtig glædelig jul til jer
Kh AC
Hej jeg har kun en bradepande ingen rist kan jeg lægge den direkte i bradepanden
Måske … Jeg synes selv det fungere bedst, både for kødet og sværen at stegen er hævet over vandet
rigtig glædelig jul
Kh AC
Vi fejrede juleaften i går den 23. Og jeg brugte din opskrift og fik for første gang den perfekte flæskesteg med knasende sprøde svær. Tak for opskriften. Og rigtig glædelig jul.
Hej.
Hvor længe skal flæskestegen stege hvis det er 5 kg og ikke 1 kg det skal steges???
Hvilken rille skal den stå på
Hvad hvis min svinekam er 2,5kg hvordan skal jeg så forholde mig til fremgangsmåden ?
De bedste julehilsner
Ken
Hej Ann Christine
Tak for en dejlig blog, hvor der altid er god inspiration at hente. Jeg har fulgt bloggen i mange år og det er en daglig ting at gå ind og kigge om der er nye ting?
Mit spørgsmål til flæskestegen er om det er samme fremgangsmåde uanset størrelsen på flæskestegen? Jeg har lavet en lille flæskesteg et par gange nu og med kæmpe succes hver gang. Men skal nu lave en noget større en til julefrokost, som også gerne skulle blive god.
Rigtig glædelig jul og snart godt nytår
Mvh. Stine
Hej Stine,
Mange tak for din søde hilsen! Hvor er det dejligt at høre og sødt af dig at skrive ♡
Jeg oplever ikke selv at der er den store forskel til en større flæskesteg, når den tilberedes som denne, men hvis den er meget større eller tykkere i omkreds, så vil jeg anbefale at bruge et stegetermometer lige for en sikkerhedsskyld og evt. beregne lidt luft i planlægningen på 30-45 minutter længere ved de 125 grader.
Rigtig god fornøjelse og rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Kære AC,
Nu har jeg fundet de endelige opskrifter frem til den første jul jeg skal stå for, det er en selvfølge at de er fra dig. Har fulgt din blog længe nu, tak for de lækre opskrifter du laver.
Mit spørgsmål er, om du bruger friske laurbærblade til stegen som skal ligge under?.
Hej Nikita
Mange tak for din søde hilsen – og hvor er det dejligt at høre at mine bliver brugt i julen hos dig.
Jeg bruger friske laurbærblade fordi jeg har en fin lille spiselig laurbærbusk i haven, men du kan lige så fint bruge tørrede. Det giver helt samme resultat
Kh AC
Jeg har fulgt din flæskesteg med sprøde svær – opskrift mange gange. Jeg har altid brugt en lille bradepande med rist til. I går skulle vi så være mange og jeg brugte derfor ovnens bradepande og rist – og oplevede for første gang at sværen ikke blev sprød!? Jeg kan ikke gennemskue hvorfor – om det er fordi der bliver for meget væske i den store bradepande. Har du et bud? Og for øvrigt – 1000 tak for en go opskrift ;-)
Hej Lene,
Hvor er det dejligt at høre at du er glad for opskriften :)
Jeg ved sørme ikke lige hvad der kan være gået galt denne gang, har selv lavet 2 stege tidligere på ovnens bradepande og rist uden problemer, men måske hvis ovnen slutter meget tæt og der er dannet meget damp derinde så kan det måske spille en rolle.
Kh AC
Denne fremgangsmpde er hermed stjålet. Kæmpe ros fra os alle. Havde en stor steg på 3kg og resultatet overgik alle forventninger. Vi fik vores livs bedste flæskesteg. Den var så saftig og mør at svigermor kunne spise den uden sine tænder. Selv sværene var lette og luftige.
Virkelig perfekt. Tak
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine hilsen og skønne tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Fantastisk måde at tilberede flæskestegen. Kødet blev super saftigt og sværene knasende sprøde og lækre. Kan kun anbefales.
Dejligt at høre, mange tak for din fine tilbagemelding på min opskrift
Kh AC
Hej – Hvordan får du sovsen til at smage som rigtig flæskestegssovs? Jeg lader altid stegen ligge i vand, mens den steger. (Smager til med salt og peber + fløde og kulør). Drypper der nok saft ned i vandet, til en god sovs?
Jeg har delt min opskrift på hvordan jeg laver sauce til flæskesteg her, det synes jeg fungere helt perfekt :)
Kh AC
Hold nu op Ann Christine ?
Jeg er en husmor på 63 og har stadig lotteriet fremme når vi skal ha’ steg med sprød svær ???
Ikke mere med din fremgangsmåde
Jeg er sikker på at husbond og jeg vinder gevinsten næste gang vi serverer din måde at stege den kam på.
Vi har ALDRIG brugt varmluft …det gør vi fremover?
Tak for dette og glædelig jul ?❤️
Kære Margit,
Hvor er det en sød og dejlig hilsen at modtage!
Tusind tak for det og rigtig glædelig jul til jer♡
Kh Ann-Christine
Hvor lang tid skal den have hvis den er på 2.5 kg eller 3 kg
Jeg vil anbefale at bruge stegetermometer (med temperatur som beskrevet) for alt afhængig af tykkelsen, kan man ikke alene gå ud fra 30 min ekstra pr 1/2 kg
Kh AC
Hej hej. Opskriften lyder super god, og jeg skal lave den her i eftermiddag til en julefrokost senere i aften. Min flæskesteg vejer omkring 3 kg, skal jeg så stadig kun bruge 2 dl vand i bunden af bradepanden, eller skal jeg bruge mere tænker du?
Knus
Du kan evt bruge mere vand, for at have ekstra væde til sauce :) – men ellers er det ikke et must :)
God fornøjelse
Kh AC
Hej
Jeg skal til at lave din steg, da jeg er sikker på den bliver god som alle de opskrifter jeg har prøvet af dine. Men jeg tænkte på om du lader vandet blive i bradepanden under hele stegningen? Har læst nogle steder at man ikke kan få sværen sprød, hvis man har vand i ovnen under dem sidste del af stegningen… ?
Hilsen Anja
Det oplever jeg ikke problemer med, men måske det kan variere fra ovn til ovn – du kan evt hælde det over i en skål det sidste kvarter, hvis du synes det ser ud til at drille
Kh AC
Årh, den blev god! Jeg har cyklet lidt rundt mellem forskellige opskrifter og den her er klart den bedste.
Hvor er det dejligt at høre, mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Jeg har lavet denne flæskesteg med stor succes flere gange. Nu overvejer jeg at følge opskriften til julefrokosten i morgen, men stegen skal transporteres 45 min i morgen inden servering. Har du noget bud på hvordan dette løses?
Hej Katrine,
Det har jeg ikke rigtig noget perfekt bud på. Men endelig undlad at pakke den for lufttæt ind, så der kommer kondens og sværen bliver blød. Evt transportere den i et fad som dækkes med et rent klæde under transporten
Kh AC
Hejsa. Jeg ved ikke om det er det rette sted at skrive men er lige igang med din flæskesteg og kom i tanke om mit spørgsmål. Juleaften i år hos os bliver vi 1 vegetar, 1 veganer og 5 kødspisere. Vi vil gerne tilberede et festmåltid for alle, hvis du forstår hvad jeg mener. Jeg laver en and eller flæskesteg, varm rødkål og en lækker rå rødkålssalat.
Har du nogle lækre ideer til, hvad jeg kunne servere, hvor der måske også er noget protein i, for vegetaren og veganeren?
Tusind tak for dine skønne opskrifter!
Bedste hilsener
Betinna
Hej Bettina
Mange tak for din søde hilsen, det er så fint du skriver her :)
Jeg har lavet en opskrift der er det perfekte alternativ til and og flæskesteg til den vegetariske julemiddag – og som virkelig smager skønt. Den kommer i starten af december.
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej,
Den opskrift ser vel nok lækker ud, og skal bestemt testes inden jul.
Men til jul laver vi som regel 4,5 kg steg.
Hvor længe skal stegen så have?
Jeg vil anbefale at bruge stegetermometer jf tippet i teksten over opskriften.
Kh AC
Hej,
Hvad gør du med laurbærblade og timian? :-)
// Maria
Tak, det var lige røget i en opdatering og er fluks tilføjet. Det var dejligt du lige gjorde mig opmærksom på det :)
Kh AC
Flæskestegene blev bare super gode. Børn og børnebørn var helt oppe og ringe over den saftige steg samt den mega sprøde svær. ?
Vh
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding
Kh AC
Hej
Du skriver der skal bruges peber, men kan ikke se på opskriften, hvornår du kommer det på?
Tak for nogle fantastiske opskrifter.
Det er opdateret nu :)
Tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre
Kh AC
Jeg havde faktisk ikke forventet, at det ville lykkedes i første hug, men det gjorde det – min første flæskesteg i ovn! Fulgte din opskrift (lavede ca 1,2 kg) og den blev kanon og de sprøde svær blev rost enormt ;-)
Tak for mad og tak for altid gode, inspirerende og overskuelige opskrifter!
Så dejligt at høre!
Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på den lækre flæskesteg :)
Kh Ann-Christine
Hejsa ?
Jeg har købt en steg på 1,640kg
Da vi ikke kan spise så stor en steg vil jeg dele den i to og fryse anden del.
Mit spørsmål er om jeg skal følge opskriften? Stegen bliver jo mindre end 1kg.
Hilsen Anne-Marie
Hej Anne-Marie,
Jeg ville korte stegetiden på de to timer af med 30 minutter og ellers følge opskriften som beskrevet
God fornøjelse
Kh AC
Hej, skal sværene vendes opad eller nedad under stegningen? :)
Hej Louise,
De skal vende opad under hele stegningen
Kh AC
Tak for opskriften. Jeg har seriøst kæmpet de sidste mange år med at lave en flæskesteg med sprød svær og. Endelig har jeg fundet opskriften, og jeg er dig evig taknemmelig.
Lennart Nielsen
Hvor er det dejligt at høre :) Mange tak for din fine tilbagemelding
Kh AC
Jeg har godt nok prøvet mange forskellige opskrifter, men dette er den eneste hvor jeg kan få stegen dejlig saftig og sværen helt perfekt sprød. Super god opskrift :)
Hvor er det dejligt at høre! Tak for din fine tilbagemelding :)
Tak for hjælpen med flæskestegen, den blev perfekt! ?
Det er jeg vel nok glad for at høre :)
Tak for din søde tilbagemelding og rigtig godt nytår til jer
Kh AC
Hej AC
Og glædelig jul. Jeg har brugt flere af dine opskrifter igennem december, bla dine pebernødder som er vildt gode. Min mor har brugt den samme opskrift i mange år, men din opskrift har vist slået den ud
Og flere gange i december hvor vi har været sammen med andre er din blog blevet nævnt, hvor folk altid siger: nå ja den kender jeg godt, den er rigtig god.
Jeg har heller ikke lavet flæskesteg ret mange gange på trods af en alder af 32 år. Men to gange her i december har jeg lavet efter din fremgang, med stor succes og meget sprøde svær, så folk har jublet.
Hvis jeg skal bruge inspiration eller en opskrift og din side dukker op, så bliver den næsten altid valgt. Dine opskrifter er gennemprøvet og du retter altid til, så man er ret sikker på resultatet
Nå det blev en lang besked lige her. Men tak for dit store arbejde og altid svar på spørgsmål.
Igen glædelig jul og snart godt nytår
Hilsen Anne-Marie
Hej Anne-Marie
Rigtig glædelig jul til dig og tusind tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre ♡
Så skønt at mine opskrifter bliver brugt og skaber glæde og inspiration. Det glæder mig meget.
Rigtig godt nytår til dig og dine
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Perfekt!!! Aldri hatt så fin flæskesteg før!! ??? Hilsen fra noen som har dette på julaften i Norge! Takk for oppskrift!!!
Hvor er det dejligt at høre! Tak for din fine tilbagemelding på opskriften ♡
Hej:-)
Tak for en altid fantastisk inspirationskilde. Elsker din blog:-)
Tror du mon at det er ok at forberede flæskestegen(skære+salt) nogle timer inden den skal i ovnen?
Du kan sagtens skære den nogle timer før, men jeg vil anbefale at vente med at salte den til lige inden den skal i ovnen, da salt trækker saft ud af kødet.
Rigtig god fornøjelse og tusind tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre :)
Kh Ann-Christine
Hej AC. Jeg er ikke enig med dig ang saltning i god tid. Min erfararing er at en steg hvor der kun er ridset i sværen, og ikke ned i kødet kun får en bedre svær af at stå en times tid med salt, idet saltet “forkoger” sværen. Er i øvrigt i gang med at prøve din stegemetode til vores julesteg, så jeg er meget spændt på resultatet, og jeg forsaltede, så nu må vi se.
Ellers tak for meget god inspiration på din blog, som jeg ofte besøger selvom jeg efterhånden har lavet mad i 35 år.
Og rigtig glædelig jul.
Venlig hilsen Vivi
Spørgsmål fra en flæskestegsamatør: Skal stegen være pakket ind (og i hvad)når den trækker de 15 min. til sidst?
Endelig ikke pakket ind, for så risikere du at sværen bliver blød :)
Tak for din opskrift. Det blev nok den bedste steg, jeg nogensinde har lavet og med de sprødeste svær ?
Hvor er det skønt at høre, mange tak for din skønne tilbagemelding på opskriften :)
Ang sprød svær: Kan man bruge stegepose? Mvh, Ellen
Jeg har ikke testet brug af stegepose, så det skal jeg ikke kunne sige …
Det er nok den bedste steg jeg har lavet efter at have fulgt din opskrift, tusind tak.
Hvor er det dejligt at høre :) Tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften :)
Brugte din oppskrift og fik et strålende resultat. 2,5 kg steg med perfekte svær til glæde for børn og børnebørn. Brugte termometer men næste gang uden. Stegen var saftig og mør. Jeg brugte fetet fra bradepanden til opbagning af saus. Tilsatte mælk, litt kinisisk soya, HPsaus, kalvefond og kulør, tilslut blev bradepanden kogt af og kraften op i saus gav et godt resultat.
Er dansk men har boede i Norge i 50 år men har aldrig glemt mors flæskesteg
Og denne ligner og smager som den. Så tusind tak for opskriften.
Hvor er det dejligt at høre – mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Skøn og nem opskrift :)
Har du også en god opskrift på flæskestegs sovs
Desværre ikke (endnu) – men skal gerne se på det, på et tidspunkt :)
Hvis man nu ikke har varmluft, hvordan skal fremgangsmåden så være? ?
Stort set den samme, blot vil jeg med en ovn jeg ikke kender i forvejen, gå efter:
125 grader steg i 2 timer.
200 grader og i 30 minutter.
Skrue til sidst temperaturen op til 240 grader og steg videre til sværen er sprød.
Hejsa
Tak for den fine opskrift. Jeg lavede flæskesteg i går og sværene blev lækre sprøde!
Men men men.. kødet blev ret tørt – hvad gør jeg forkert? Skal jeg bare give det mindre tid – fx kun 1,5 time på 125 grader, 30 min på 200 og de 15-20 min på 225 grader?
Eller skal jeg tilføje mere vand i fadet undervejs? Der var hele vejen igennem lidt vand i bradepanden. Jeg hældte i forvejen mere vand i, end der står i opskriften :)
Mia
Det er svært at sige, da jeg ikke selv har prøvet at kødet er blevet tørt. Måske du blot har været uheldig, men det kan også være kødet har været for magert eller din ovn varmer mere end vores. Men det er da forsøget værd at prøve med de tider næste gang og se hvad du synes – det kan være det passer bedre til din ovn …
Dette er helt klart – og uden sidestykke – den bedste flæskestegsopskrift. Thumbs up!
Hvor er det dejligt at høre!
Mange tak for den gode tilbagemelding :)
Kh AC
Har før haft svingende resultater med sværen så da jeg googlede inspiration endte jeg herinde. Tog chancen på den helligste aftener af alle, juleaften. Den sad lige i skabet. Både steg og svær var perfekte. Jeg nåede dog ikke op på 225˚ for stegen var færdig efter de 30 min ved 200, men det betyder jo ingenting. Den her opskrift er røget lige i kogebogen, tak for det. Skal lige rundt og lure hvad du ellers har her på siden.
Glædelig jul
Mvh
Steen
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine hilsen og rigtig glædelig jul
Kh AC
Lavede en ribbenssteg efter opskriften, som blev helt perfekt. Jeg hældte dog væsentligt mere vand i bradepanden undervejs, end der står i opskriften, for at sikre mig at det ikke tørrede ud – ved ikke hvorfor det fordampede så hurtigt hos mig :)
Hvor er det dejligt at høre :)
Mht væden, så er der kæmpe forskelle på ovne. Vores den meget gamle ovn var pivutæt, så der skulle også meget væde til, hvorimod den nye vi har nu er så tæt så intet slipper up og derfor skal der bruges meget mindre i den
Kh AC
Skal den ikke dryppes ind imellem? :)
Nej, det gør jeg ikke :)
Hej!
Har fået flere favorit opskrifter fra din blog. Tak for det! Har i dag slavisk fulgt din opskrift på en 3 kg flæskesteg og den blev perfekt. Men der blev næsten ingen sky til at lave sovs…… jeg har hældt mere vand i bradepanden flere gange. Heldigvis skulle dtegen bruges til sandwich, men havde håbet at kunne lave lidt ekstra sovs og gemme til juleaften. Har altid brugt stegepose som giver masser af sky. Mon jeg kan bruge din fremgangsmåde også med stegepose?
Hilsen Anja
Hej Anja,
jeg må være dig svar skyldig på denne da jeg ikke selv har prøvet den i en stegepose …
Tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre ♡
Kh AC
Jeg har i dag prøvet at lave flæskesteg for første gang nogensinde. Din opskrift var super god og det blev min steg også – med sprøde svær og det hele :D tusind tak for opskriften AC.
Hvor er det bare skønt at høre, Pia :)
Tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
Havde gæster i går til flæskesteg og brugte din opskrift. Den blev god med de lækreste svære. Den opskrift vil jeg benytte fremover. Nyder fortsat din blog.
Kh Ulla
Hvor er det dejligt at høre, Ulla.
Mange tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Kære AC
Jeg har lige et flæskestegs-dummy-spørgsmål til denne opskrift. I trin 3 nævner du et ovnfast fad og en bradepande. Er det det samme fad, der henvises til?
Og i så fald – hvad gør man så ift vand, hvis man ikke bruger rist? Så kommer flæskestegen jo til at stå i vandet? Sidst jeg lavede flæskesteg (for første gang) sprang mit ovnfaste fad, jeg havde sat under stegen, som lå på en rist, da jeg fyldte mere vand på – så er lidt usikker på hvordan det gøres korrekt… Synes det havde det med at fordampe så det der drypper ned fra stegen forkuller og lugter brændt. Håber det går bedre i dag!
Mvh Anne
Det var et rigtig godt spørgsmål og jeg har derfor lige rettet lidt til i opskriften.
Hvis man ikke har et ovnfastfad med en rist til, så vil jeg anbefale at bruge en dyb bradepande og lægge ovnens rist lige over den. Så kan væden nemlig dryppe ned i det og der kan kommes vand i bradepanden. Bradepanden eller det ovnfastefad må helst ikke løbe tør for vand.
Kh AC
Når du bruger ildfastefade i ovnen er det vigtigt at varme væsken op inden du hælder mere på – det er temperaturforskellen på det varme fad og det kolde vand der gør at det springer :-)
Har meget mod på at stege en kamsteg efter dine anvisninger, men jeg har aldrig brugt varmluft til steg, så mit spørgsmål går på, om du anvender varmluft i hele stegetiden, altså også ved de 200 grader og 225 grader?
Ser rigtig lækker og fin ud på billedet, og jeg lover at rette mig helt efter, hvad du svarer ?. På forhånd tak.
Venlig hilsen Bodil
Hej Bodil,
Jeg bruger varmluft hele vejen igennem opskriften. Man kan fint lave den med alm ovn også, så skal temperaturen måske blot være en smule højere tilsidst.
Rigtig god fornøjelse ♡ Jeg håber det bliver en skøn og velsmagende steg :)
Kh AC
Nøj! Har lige lavet flæskesteg udelukkende til mig selv (det har jeg ikke gjort før) – og den er PERFEKT! Saftig, mør OG kanonsprøde svær! Det er første gang, det er lykkedes så godt :-) Det her må være opskriftEN på flæskesteg, og den skal da bruges hver gang fra nu af.
Så tusind tak for den! <3
Jubii, det er jeg noget så glad for at høre! ♡
Tusind tak for din søde tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Det må jeg prøve næste gang. Jeg elsker flæskesteg, men kan aldrig få sværen sprød. Min teori har været, at det skyldes at stegen er lille. Jeg er kun mig, så derfor er den aldrig størrer end 1kg (ish).
Og er helt enig med det økologiske ?
Tak for en super blog
Mvh Mette
Det må du endelig prøve – og fortæl meget gerne hvordan det gik :)
Tusind tak for din søde hilsen♡
Kh Ann-Christine
Er det virkelig ligemeget, hvor stor svinekammen er? Bliver den ikke tør, hvis nu det er en relativ lille størrelse? Og tror du samme fremgangsmåde vil kunne bruges til fx ribbensteg?
Denne er en ret lille størrelse og det er oftest længden af flæskestegen der variere frem for omkredsen – så jeg bruger samme metode, men holder øje med dem i den sidste del af tilberedningen.
Du kan gøre helt det samme med en ribbensteg :)
Hilsen en 27-årig, der aldrig har lavet flæskesteg før.
Kære AC,
Jeg følger dig meget og kommenterer også af og til på dine fine indlæg, som jeg værdsætter og bliver inspireret af. Jeg plejer ikke at kommentere på dine indlæg omkring din holdning til økologi og dyreliv – alene af den grund at jeg af erfaring ved, at det hurtig bliver en ret følelsesmæssig diskussion, som der sjældent ændrer ret meget på overbevisningen hos hverken den ene eller den anden lejr. Og det er jo helt igennem din blog og dermed et legitimt udtryk for dine holdning. Men nu bliver jeg alligevel nødt til at komme med et lille pip ;)
Selv har vi et mindre konventionelt svinelandbrug – og jeg står fuldt ud på mål for at vores grise har et hæderligt dyreliv og at vi producerer kød af høj kvalitet. De to ting hænger nemlig uløseligt sammen ligegyldigt om grisen går ude eller inde, er økologisk eller ikke. Hvilken landmand ønsker ikke, at hans eller hendes produkter skal være af god kvalitet? Det har da stor betydning både for arbejdsmoralen og for pengepungen.
Jeg nægter ganske enkelt at tro, at de fleste mennesker vil kunne smage på kødet om det kommer fra en økologisk eller en konventionel gris, hvis de i en blindtest blev stillet overfor to forskellige stege og skulle pege på den ene frem for den anden.
Jeg ser mig selv som en meget bevidst forbruger. Jeg går meget op i, at de madvarer jeg giver mine børn er af høj kvalitet. Det hænger for mig ikke sammen med om det økologisk eller ej, hvilket samfundsdebatten ellers lynhurtig lægger op til i dag. For mig handler mine bevidste valg primært om at købe danske varer og dermed følge årstiderne. Vælger jeg danske varer, er jeg fuldt ud overbevist om, at man som forbruger får varer af høj kvalitet. Varer der også tager hensyn til både dyrevelfærd og miljø. F.eks. er der undersøgelser, der viser at danske konventionelle æbler indeholder langt mindre kemi end udenlandske økologiske.
Ja, det blev en længere kommentar som jeg ikke håber, at du tager ilde op. Det var blot ment som en lille mulighed for at reflektere over, hvad brug af ordvalg kan betyde for sådan en som mig ;) Og ja, så håber jeg da også at kunne prikke lidt til dine tanker omkring at være en bevidst forbruger.
Jette
Jeg kan bestemt godt smage og føle forskel . Jeg spiser kun det økologiske fra dyr der har levet hæderligt . Der er afgjort forskel. Det fornemmes når dyrene har fået lov at bruge deres muskler. Jeg synes faktisk det er logik . Jeg er bare forbruger uden økonomiske interesser. Giver gerne lidt mere for en god vare 😊
Kære Jette,
Mange tak for din søde og konstruktive kommentar. Det tager jeg bestemt ikke spor ilde op.
Det bliver jo lidt sort/hvidt, når jeg skriver så kort og som du beskriver jeres mindre konventionelle landbrug, så er jeg ikke i tvivl om at jeres dyr bliver behandlet ordentligt og med respekt.
Helt optimalt ville jeg selv synes det var ideelt altid at kende det landbrug, vi handlede fra. Det gør vi selv, når vi selv handler hos vores yndlingsgårdbutikker og landmænd – men det er blot ikke muligt, når man står nede i supermarkedet. Der er desværre store kødfabrikker i Danmark hvor dyrevelfærden langt fra er i fokus. Men når man står ved køledisken og skal vælge, så ved man at der til øko-mærket er stillet strenge krav ift pencilin, foder, plads og at dyrene har levet en væsentligt del af deres liv udendørs – det betyder meget for mig at være sikker på, at jeg har gjort en forskel i mit indkøb og at det kød jeg spiser kommer fra dyr, der er behandlet ordentligt og har levet så frit som det er muligt udendørs.
Selv om vi ikke er enige i vores oplevelse af, at kvalitet og økologi hænger sammen – eller i om danske konventionelle æbler er mere sprøjtede end økologiske udenlandske – så har jeg stor respekt for din holdning (og for at man tager stilling til det man spiser og køber i det hele taget).
Vi er øvrigt helt enige i holdningen til at spise råvarer efter årstiderne ♡
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hvad skal de 2 dl vand bruges til?
De er tilføjet nu :)
Sorry, men du er galt på den. En flæskesteg er ødelagt, hvis den når over 60-62 grader. Den bliver så tør at den ikke engang vil kunne bruges til bixemad, så dvs at stegen skal ud af ovnen når den er ca 53-55 grader, for kernetemperaturen vil fortsat stige og stegen vil derfor stege videre efter den er taget ud. Og jo, en flæskesteg må gerne være rosa.
Jeg har fulgt din id’e, men den er skudt til jorden igen og jeg blev så sur/irriteret at jeg tonsede stegen i skraldespanden, for den var fuldstændig tør og uspiselig (efter min smag). Der hvor det går helt galt, er når folk banker helt op for grillen for at få sværen sprød…. Men stegen var færdig, så nu får du sprød svær og kød der støver, så jeg forstår ikke dette råd. Hvis en steg er færdig, så nytter det jo ikke noget at give den ekstra varme.
Kort sagt: Du kan ikke lave en perfekt flæskesteg uden stegetermometer, det må ikke overstige 62 grader og dermed basta
Hej Casper
Vi er ikke enige – jeg har gennemtestet denne opskrift ufatteligt mange gang, altid med succes – og jeg ved den holder! :)
Ihvertfald i min ovn og med den flæskesteg jeg køber – for man skal naturligvis, som med alt andet man tilbereder i ovnen;
kende sin ovn, holde øje med det man har i ovnen og i særdeleshed skal man holde konstant øje under grill, som jeg oplever sjældent er nødvendigt at give, men som man kan give smule grill (dvs meget kortvarigt) som der også altsammen står i opskriften.
Men uanset, uenigheden, så gør endelig som du finder det bedst i din madlavning :)
Venlig hilsen
Ann-Christine
Jeg bakker dig op Ann-Christine
jeg har lavet flæskesteg efter din opskrift mange gange – og hver gang er resultatet saftigt og godt !!!
Jeg følger tiderne og måler ikke kernetemp.
Mange tak
vh Per
Hej Per
Mange tusind tak for din fine tilbagemelding, det er jeg rigtig glad for!
Kh Ann-Christine