Fastelavnsboller
Min opskrift på de bedste fastelavnsboller fyldt med både vaniljecreme og remonce.
Jeg har lavet opskriften med fyld af nødder og både remonce og vaniljecreme. Opskriften lavede jeg for en del år siden, da jeg ville genskabe smagen af de lækreste fastelavnsboller, jeg nogensinde havde smagt. De var helt uimodståelig lækre! Det er lykkedes og min opskrift på fastelavnsboller er om muligt blevet endnu bedre, end dem jeg smagte dengang, så I kan godt glæde jer til at sætte tænderne i dem.
Prøv også: min opskrift på de lækreste pandekager >>
Arbejdstid 1 time 30 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Fastelavnsboller
- Dejen
- 100 g smør
- 1,50 dl mælk
- 25 g gær
- 1 tsk vaniljesukker
- 50 g sukker
- 2 æg
- 70 g fuldkornshvedemel
- 1 tsk stødt kardemomme
- 0,50 tsk salt
- 320 g hvedemel
- 1 æg, sammenpisket til pensling
- Vaniljecreme
- 3 æggeblomme
- 60 g sukker
- 15 g majsstivelse
- 0,50 vaniljestang
- 2,50 dl mælk
- 60 g mandler, smuttede og finthakkede
- 30 g pistaciekerner uden salt, finthakkede
- Remonce
- 70 g sukker
- 70 g marcipan
- 70 g smør, blødt og stuetempereret
- 1 tsk stødt kanel
- Glasur og pynt
- 200 g flormelis
- lidt koldt vand
- 1 tsk usødet kakao
- 1 spsk frysetørret hindbær, finthakket
- 50 g pistaciekerner uden salt, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Dejen
Smelt smør i en gryde ved lav varme.
Rør gæren ud i en skål med stuetempereret mælk, tag gryden med den smeltede smør af varmen og rør smør, vaniljesukker, sukker og æg i mælken.
Rør fuldkornshvedemel, kardemomme og salt sammen og rør det i skålen med de våde ingredienser.
Sigt hvedemel i dejen og ælt dejen godt – gerne i en røremaskine – i 5-10 minutter. Dejen skal være smidig og blød, den sætter sig, når den hæver. Der skal ikke ekstra mel i.
Lad dejen hæve i en skål med et rent viskestykke over i 45 minutter.
Vaniljecreme
Pisk æggeblomme, sukker, majsstivelse og vaniljekorn godt sammen i gryde og pisk mælk i lidt efter lidt, mens cremen langsomt varmes op til kogepunktet.
Tag gryden af varmen, når vaniljecremen er tyk og lækker og vend pistaciekerner og mandler i cremen. Sæt cremen på køl og lad den køle helt af.
Remonce
Ælt sukker og marcipan sammen og rør derefter smør og kanel i.
Form fastelavnsbollerne
Rul dejen ud på et meldrysset køkkenbord til en tykkelse på cirka 3 mm, og del dejen i firkanter på cirka 10 x 10 cm.
Læg 1 spsk. remonce og 1 spsk. vaniljecreme på midten af hver firkant og fold hjørnerne af dejen ind over fyldet til en lille pakke. Klem dejen godt sammen i samlingerne, så der ikke er nogen steder, hvor fyldet kan løbe ud.
Sæt fastelavnsbollerne på en bagepladen med bagepapir med samlingen nedad. Lad fastelavnsbollerne hæve igen under et rent viskestykke på køkkenbordet, i minimum 1 time eller til de er hævet til næsten dobbelt størrelse.
Pensl forsigtigt med et sammenpisket æg og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 18 minutter. Lad fastelavnsbollerne køle lidt af på en rist.
Pisk en tyk hvid glasur af flormelis og koldt vand, og en tyk brun glasur af flormelis, kakao og koldt vand.
Fordel glasur på fastelavnsbollerne og drys med pistaciekerner, frysetørret hindbær, krymmel eller chokoladeknapper.
Hejsa.
Jeg håber der er en, der kan svare mig på følgende. Jeg bagte en masse fastelavnsboller med creme for et par måneder siden, som kom i fryseren. Det er dejligt at kunne tage et par stykker op ad gangen og varme. Så i dag opdagede jeg at min fryser var gået i stykker og fastelavnsbollerne var næsten tøet op. Kan man fryse dem igen når der er creme i?
Kh Grethe
Hej Grethe
Det anbefales ikke at fryse ned igen, efter madvarer har været tøet op – heller ikke fastelavnsbollerne, desværre.
Så ærgeligt med fryseren!
Kh Ann-Christine
Tak for svaret 😊
Hejsa, jeg har nu bagt fastelavnsboller to gange i alt og begge gange flød fyldet ud under bagning. Jeg har æltet dejen på røremaskine, ikke kommet ekstra mel i udover da jeg skulle rulle dejen ud. Derudover koldhævede jeg også dejen med 15 g gær. De hævede fint i køleskabet, men hævede slet ikke op på bagepladen da de skulle efterhæve. Hvad kan jeg mon have gjort forkert?
Dog smagte de stadig godt, bare ikke så kønne ;))
Hej Maja
Jeg har skrevet mine tip til at undgå at fyldet flyder ud i tips under opskriften.
Kan dejen have stået for køligt ved efterhævningen?
Kh Ann-Christine
Rigtigt lækker dej, men bagetiden virker helt ved siden af. Jeg slukkede for varmluften efter 10 minutter og tog dem ud efter 15, og alligevel er dejen blevet knastør. Arl har en opskrift på nogle tilsvarende fastelavnsboller, hvor de angiver bagetiden til 12 minutter ved 200 grader, det virker meget mere passende.
Hej Kasper
Dejligt du også synes dejen er god at arbejde med.
Mht ovn, så er alle ovne forskellige, og således kan både temperatur og bagetid variere. Det samme med om ovnen fungere bedst med varmluft eller alm over/under varme til bagværk. Du skal derfor altid justere til efter din ovn og holde et øje på bagværket.
Siden jeg udgav min opskrift på fastelavnsboller for en hel del år siden efterhånden, har vi haft tre forskellige ovne, og opskriften er godt gennemtestet ;) Temperaturen ved varmluft har holdt ved i alle tre ovne, og bagetiden kan variere med 3-4 minutter fra ovn til ovn, i de ovne jeg har brugt gennem årene
Kh Ann-Christine
Hej :-) vi bagte disse mega gode fastelavnsboller i onsdags! De blev spist på nul komma fem!
Der var både dej, vanillecreme og remonce tilovers. Alle tre ting har været i hver sin lufttætte beholder og på køl siden det blev lavet. Kan det stadig bruges til en lille omgang fastelavnsboller her søndag eller skal det smides ud?
Tak for dine gode opskrifter!
Hej Marie
Så dejligt! Tusind tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften.
Du kan sagtens bruge remonce og vaniljecreme, – dejen kommer lidt an på om den er overhævet på køl. Håber det lykkedes :)
Kh Ann-Christine
Måske læser siden her som en vis mand læser biblen, men jeg forstår så ikke anvisningen på koldhævningen. Hvis man vælger den koldhævede udgave, skal dejen så samles og og hæves natten over? Eller samles bollerne direkte og så koldhæves?
Eller lader man dejen hæve en times tid på køkkenbordet, før bollerne samles og så koldhæves?
Håber du forstår mit spørgsmål.
Hej Conny
Det er så fint du spørger. Jeg koldhæver dejen før bollerne samles. Hvis de koldhæver med fyldet, så kan man nemmere risikere at de tørre lidt på overfladen og dermed sprækker under bagning. I så fald ville jeg bage med lidt damp i ovnen til start.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man vælge kun at bruge Alm hvedemel, og i så fald hvor meget skal der bruges?😊
I denne opskrift er det blot at erstatte fuldkorn med samme tilsvarende mængde sigtet hvedemel :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Opskriften er fantastisk, men som førstegangs-fastelavnsbollebager ville det have været fint hvis der med fed skrift stod at man skal lave cremen først, gerne et par timer før. Ved godt det står nævnt under tips, men der var det ligesom for sent :)
Jeg er netop igang med denne opskrift og krydser fingre for resultatet🤞🏼
Min kagecreme en nemlig blevet ret flydende😬
Den var super fin og tyk igår da den blev sat på køl, men her til morgen er den altså blevet meget tynd.
Den eneste forskel ifht når jeg plejer at lave kagecreme er nødderne…
Har du et bud på hvorfor den har ændret konsistens?
Mvh Anne
Hej Anne
Det har jeg heller aldrig prøvet at den gør, så kan ikke lige gennemskue hvorfor, når den var fin og fast da du satte den i køleskabet.
Kh Ann-Christine
Kan man undlade fuldkornshvedemel og bare bruge hvedemel? Hvis nu man ikke har fuldkornshvedemel :)
Ja, det kan du fint
God weekend
Kh Ann-Christine
Hvis jeg nu kun har tør gær
Er denne opskrift så no go?
Hej Melina
I gærdeje med højt fedtindhold, vil tørgærs bageevne blive dårligere end hæveevnen med frisk gær, så måske vil du opleve en mindre hævning og knap så godt resultat med tørgær i denne opskrift. Jeg har dog ikke testet det specifikt på fastelavnsbollerne
God weekend og god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvis man har frosset nogle ned efter man har bagt dem, hvordan er den bedste måde så at tø dem op på. Bare ved stuetemperatur og bør man give dem lidt tid i ovnen?
Ja, tø dem op ved stuetemperatur, forstøv dem evt med blot en anelse vand og lun dem i ovnen.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Opløser du gøren i kold mælk?
Gerne stuetempereret mælk
Kh Ann-Christine
Smagte skønt!
Mrn æv hvor var dejen svær at arbejde med, og halvdelen af fyldet lå på bagepladen. Ikke min største succes! 🤷♀️😅
Har du læst og fulgt alle mine tips under opskriften? Så synes jeg nemlig den er virkelig nem og lækker at arbejde med + fyldet bliver hvor det skal :)
Kh Ann-Christine
Du skriver gæren skal røres ud i mælken, men i din video varmer du mælk og smør sammen.
Det er en ældre video og det anbefaler jeg ikke, da der kan være en risiko for at det går lidt ud over hæveevnen.
Du kan altid gå ud fra nøjagtigheden i opskriften, fremfor videoen :)
Kh Ann-Christine
Puha….alt for meget vaniljecreme til overs. Og de sprækkede på oversiden under bagning – hvad kan det mon skyldes?
jeg synes fyldet plejer at passe, så jeg får brugt rub og stub :)
Har du læst alle mine tips under opskriften, inkl at få fyldet til at blive hvor det skal, det dækker nemlig også over hvis de sprækker på oversiden.
Kh Ann-Christine
Hejsa, stor ros til alle dine opskrifter; fejler aldrig :-)
Jeg har et spørgsmål vedr. fyldet. Hvis jeg kun vil bruge remonce, er det så 2 spsk i hver bolle for at det ikke bliver for tørt?
Mange tak, hvor er det sødt af dig :) Jeg ville bruge ca 2 spsk remonce i hver.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Dejen brugte jeg til kringle og fyldte æble mos, mørk chokolade, (lidt) appelsinskal og makron i
Uhmm! Det lyder så lækkert :)
Kh Ann-Christine
Hej
jeg er stor fan af dine opskrifter og har også alle 4 bøger.
Men bliver lidt forvirret når video og opskrift ikke stemmer overens. Valgte at følge videoen og de blev super gode 😊
Hej Ditta
Mange tak for din hilsen.
Du kan altid bedst gå ud fra opskriften her på siden, videoen er mere vejlende (men begge fungere nu glimrende) Det er blot nemmere at rette småting til i tekst fremfor i video.
Kh Ann-Christine
Mums! Go’ fastelavn :-)
Kan man lade dem hæve i køle skabet natten over efter de er blevet samlet så de kan bages næste morgen ?
Du kan risikere at de tørre lidt for meget i overfladen og dermed nemmere revner når de bages.
Kh Ann-Christine
Hejsa, kan man fryse fastelavnsbollerne med glasur og pynt på?
Det kan spises, men vil ikke se pænt ud efter det er tøet op igen
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Tak for en super hjemmeside med de bedste opskrifter. Det er altid dig, vi går til herhjemme, når vi skal lave noget nyt.
Jeg har netop lavet dine fastelavnsboller. Jeg bøvlede godt nok en hel dem med dem, og det har taget virkelig lang tid. Jeg skulle have meget mere mel i. Tror faktisk mere end 200 gram mere til en dobbeltportion. Samtidig fik jeg kun 21 boller ud af dejen. Det passede dog fint med remons og crememængden.
Har du hørt om det før, eller har du er bud på, hvad der er gået galt for mig?
Venlig hilsen Mette
Hej Mette
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg rigtig glad for at høre.
Der skal endelig ikke mere mel i dejen, den skal være blød og føles lidt klistret.
Du kan se alle mine tips til opskriften i indlægget under opskriften her.
Hvor mange stk du får lavet, afhænger helt af hvor store du laver dem :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
De lækre fastelavnsboller skal prøves! Tusind tak for opskiften!
Skøn plan!
God weekend og rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hejsa, ville lige høre om hvor lang og bred dejen evt skal være når man skal rulle den ud?.. mvh Tanja
Det er højden der betyder noget, målet på højden står i opskriften, så du kan frit rulle ud i kvadrat eller retangel
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan de laves kun med syltetøj el. marmelade indeni? Jeg hader (desværre!) alt hvad der hedder creme og remonce, og kan egenligt kun lide fastelavnsboller kun med syltetøj/marmelade. Eller er bolleopskriften bare bedst til boller med creme og remonce?
Ja, det kan du sagtens! De er også gode med syltetøj og marmelade
Kh Ann-Christine
Hvad gør man, hvis man ikke har en røremaskine, og dejen skal være blød?
Hej, ville lige høre om hvilken fuldkornsmel du bruger,?
Jeg bruger i øjeblikket den fra skærtoftmølle, men ellers variere jeg gerne med andre mærker også.
Men altid økologisk mel og i denne opskrift er det økologisk fuldkornshvedemel, men ølandshvede er også god
Kh Ann-Christine
Du kan røre dejen så godt og længe du kan. Derefter folde dejen ad flere omgange og lade dejen hvile 15 minutter mellem hver foldning, så udvikles glutenproteinerne på den måde.
Det kan fint lade sig gøre, men tager lidt ekstra tid.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
1000 tak for lækker opskrift på fastelavnsboller. Dejen er den absolut bedste til de gammeldags fastelavnsboller
Hvor er det dejligt at høre! Tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften :)
Kh Ann-Christine
De bedste fastelavnsboller jeg til dato har bagt! jeg tåler ikke mælk, så brugte becel i stedet for smør, og mandelmælk i stedet for mælk…… jeg havde ikke noget i huset til remonce, så jeg havde kun cremen…. men wow, jeg er fan
Hej Ann-Christine
Min datter skal bage fastelavnsboller med klassen i morgen, hver for sig :) Da det er lidt tidskrævende at lave fastelavnsboller, tænkte jeg på, om vi ikke kan lave cremen og remoncen i dag, så det er “kun” er dejen, der skal laves i morgen og så samles selvfølgelig?
Det er trods alt begrænset tid, når det er en lektion i klassen over Teams.
Kh Lis
Hej Lis,
Hvor lyder det hyggeligt! Jeg synes det lyder som en rigtig god ide at lave vaniljecreme og remonce i dag,
Rigtig god fornøjelse med fastelavnsbollebagningen i morgen.
Kh Ann-Christine
Hvor ser de lækre ud. Dem vil vi forsøge os med i weekenden
mon dejen kan stå på køl natten over?
Ja, det kan den godt, men lad den endelig efterhæve godt efterfølgende, når bollerne er formet, så de bliver flot hævede
God fornøjelse
Kh AC
De bedste fastelavnsboller, jeg har smagt – og lavet ! De er genbestilt af familien!
Jeg lod “barken” fra de afskrabede vaniliestænger varme med i creme for at udnytte dem til det yderste. Inden jeg kom mandler og pistacienødder i cremen tog jeg vanilie”barken” op.
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Rigtig god weekend
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Jeg ved ikke hvorfor man af en eller anden grund blev min tidligere besked slettet så du skal ikke tage dig af den anden kommentar.
Jeg synes at dine opskrifter er vildt gode og hver gang jeg skal lave mad så kigger jeg her. Jeg er kun 11 år gammel men synes stadig er det er mega sjovt at bage og lave mad. Jeg skal også sige fra min mor at din butter chicken opskrift er mega god. Jeg glæder mig mega meget til at prøve den her opskrift.
Vh Hanna
Hej Hanna
Mange tusind tak for din søde hilsen, hvor er det hyggeligt og dejligt at du har glæde af mine opskrifter og kan lide at lave mad.
Du har jo samme alder som min datter, Julie, som også er vild med at bage, lave smoothies og lækre retter til os alle fire. Det er så hyggeligt.
Rigtig god fornøjelse med fastelavnsbollerne og hils også din mor og sig tak :)
Kh Ann-Christine.
P.S Jeg kan godt se begge dine beskeder, de blev begge sat til godkendelse for udgivelse.
Hej Ann-Christine.
De ser jo top lækre ud!
Har du prøvet at ælte dejen på røremaskine og skal denne dej kunne bestå en glutentest?
Vh Sofie
Hej Sofie
Mange tak for din søde hilsen! De er så lækre :)
Du kan fint røre den på røremaskine og den behøver ikke bestå glutentest, men skal gerne udvikle en god glutenstruktur.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Skønt, tak for svar! Så må jeg i gang :)
Hej.
Du skriver at de kan fryses men ubagte, kan jeg ikke bage dem og fryse dem til de skal bruges, og pynte dem når de er optøet?
Tak for en god hjemmeside
Jo, det kan du også sagtens gøre.
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Så lige der skal kardemomme i. Kan man undlade dette da jeg ikke bryder mig om smagen
det kan du uden problemer :)
Jeg glæder mig hvert år til at bage dine fastelavnsboller. Når nogen spørger hvilke der er bedst anbefaler jeg altid dine
Smil fra Århus, Lene
Hvor er du sød, Lene ♡
Hej, super lækker opskrift!
Til dem som har brug for en glutenfriversion, så har jeg brugt speltmel istedet for hvedemel, og hirseflager istedet for grahamsmel.
Det skulle dog nærmere 350 gram speltmel i :-)
Tak for al den energi du ligger i siden og dine opskrifter, det bliver virkelig værdsat på den anden side af skærmen ?
tusind tak for din søde hilsen, Camilla og hvor er det dejligt at du deler din fine erfaring med glutenfri alternativ :)
Tak for det, det håber jeg kan være til skøn inspiration til andre
Kh AC
Åh, lille tilretning, der skulle selvfølgelig ikke stå speltmel men hirsemel
De her fastelavnsboller ser så lækre ud! – dem vil jeg prøve at bage! Hvilken mælk plejer du at bruge?
Jeg bruger økologisk letmælk eller sødmælk til kager
God fornøjelse med fastelavnsbollerne, de er så skønne
Kh AC
Er de mon også gode uden remonce?
Jeg tror jeg vil prøve at lave dem med creme og chokoladestykker :)
Det kan du sagtens, det vil også være lækkert :)
Kh AC
Tack för ett fantastiskt recept. Och tack för att det finns både text och YouTube-video. Väldigt hjälpfullt!
Som nybörjare på jäst-bak tog det ganska lång tid från start till mun ;) Men det var värt väntan, för det var väldigt gott! Men jag föredrar nog fortfarande svenska semlor ;) :D
Svårast var att kavla ut en lagom stor rektangel av degen. Nästa gång ska jag i stället väga degen, dela upp den i 15 bollar, och kavla varje boll för sig.
Ser verkligen fram emot att tina, baka och äta de fastelavnsboller vi la i frysen :)
Tusind tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften! Det er dejligt at høre :)
Kh AC
Det her er virkelig den bedste opskrift jeg nogensinde har prøvet! Nøj hvor var de lækre. Har pt. et par boller der har været i fryseren og som skal ind i ovnen lige om lidt – tak for tippet med at de kan fryses.
Hvor er det skønt at høre! Tusind tak for din søde hilsen, Durita :)
Kan man lave noget af opskriften dagen i forvejen? :)
Hej Stine,
Du kan sagtens lave remonce og vaniljecreme dagen før
Kh AC
Perfekt. Tusind tak. Glæder mig som altid til at kaste mig ud i en af dine opskrifter. Du (og de) er fab!! :)
Rigtig god fornøjelse og tusind tak ♡
Hej. De lyder lækre :) Dør gæren ikke, hvis de ubagte fastelavnsboller fryses?
Vh Christina
Nej, gærdeje kan fint fryses uden at gæren dør :)
Rigtig rigtig lækre!
Også uden nødder/kerner, som mine børn ikke er så vilde med. Tak for superdejlige opskrifter.
Så skønt at høre, mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften :)
Kh AC
PS. Også rigtig skønt at kunne se frem til nemme fastelavnsboller en anden dag
De ser så lækre ud – elsker dine opskrifter :) Men hm, kan man egentlig bruge vanilje sukker istedet for vaniljestang?
Tusind tak :)
Det kan du sagtens, og alternativt vaniljepulver.
Kh AC
Helt fantastiske fastelavnsboller topkarakter
Tusind tak, Jeanette ♡ det er dejligt at høre!
Jeg havde noget vaniljecreme til overs fra et andet projekt, og ledte egentlig bare efter en opskrift på dej til fastelavnsboller. Jeg brugte en anden fremgangsmåde, og havde ikke noget kardemomme eller vaniljestang, så jeg brugte almindeligt vaniljesukker og lidt mindre almindeligt sukker. Dejen var super lækker at arbejde med, så mængderne passede rigtig godt. De hæver nu og skal til at I ovnen, jeg er meget spændt på udfaldet!
Skønt at høre! Krydser fingre for at de blev lækre :)
Helt igennem perfekt opskrift! De blev bare så gode! Alt hvad jeg kaster mig over fra din blog fungerer – det er altså så dejligt, at opskrifterne er så gennemprøvet!
Og så er jeg vild med at mange af dine opskrifter på bagte søde sager kan smides i fryseren inden bagning – det er så smart at kunne strække glæden af nybagt hjemmebag ud over flere dage
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen, Camilla ♡
Hejsa.
Kam man lave creme dagen før og kom den på køl til næste dag?
Ja, det kan man sagtens
Det er de bedste fastelavnsboller til dd! Den her gang vil jeg bage nogle til fryseren, men hvordan opbevarer du de rå boller i fryseren. I en boks ovenpå hinanden? -eller hver eneste indpakket og adskilt?
Mange tak – det er dejligt at høre :)
Jeg lægger dem i en lidt flad fryseboks, beklædt med bagepapir og i et lag.
Jeg har lavet fastelavnsbollerne i dag, min søn skal have dem med i børnehave i morgen hvor de skal slå katten af tønden. Det er virkelig de bedste fastelavnsboller jeg har lavet, ikke for meget dej i bollen som Jeg har oplevet ved andre opskrifter. Lidt af fyldet flød ud under bagning selvom jeg “efterlukkede” da de havde hævet, men der var stadig meget snask indeni da de var færdige. de skal klart laves igen så tak for den!
Hej Cecilie,
Hvor er det dejligt at høre♡
Tusind tak for din søde hilsen og dejlige tilbagemelding på opskriften
Håber din søn får en sjov fastelavnsfest i børnehaven :)
Kh AC
Hvor ser de bare lækre ud! Hvis jeg skal bage dem torsdag og have dem med til mine elever fredag, hvordan ville du så opbevare dem “over night”? :)
Heldige elever du har :)
De holder sig bedst ved alm stuetemperatur i en lufttæt beholder – glasuren er pænest hvis den lægges på samme dag den skal spises.
God fornøjelse med dem
Kh AC
Læææækker opskrift som altid!!
Hvordan behandler du glasuren, hvis de nedfryses med henblik på brug senere ? Tænker chokolade glasur med pistacie og Smarties – skal det på inden eller efter frysning?
Alt godt
Lars Oliver
Hej Lars,
Mange tak!
Der skal ikke glasur på dem der skal fryses ned – som regel fryser jeg dem inden de bages, som beskrevet i opskriften, det giver et rigtig godt resultat :)
Kh AC
Virkelig lækre fastelavnsboller, super nem og lige til opskrift. Tak for din kæmpe vidensdeling. Jeg suger til mig og har lyst til at bage og lave meget mere mad end jeg gør allerede.
Tusind tak for din søde hilsen ♡ Det er dejligt at høre og jeg er rigtig glad for at min glæde ved madlavning kan inspirere til at skabe mere glæde til samme hos dig!
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Jeg er vild med den her opskrift! De fastelavnsboller er SÅ lækre – jeg bliver ved med at bage dem, selvom fastelavn er forbi :)
Hvor er det skønt at høre!
Og jeg er helt enig i at de er dejlige året rundt :)
Min søster bagte dem til mig i går. De var uimodståelige!
Hvor er det dejligt at høre :)
Har lige bagt dem, og de er virkelig lækre. Særligt fyldet, en kombi af creme og remonce, er bare helt perfekt :)
Hvor er det dejligt at høre :) Vi har også lige bagt dem igen i dag
Kh AC
Nøj hvor er de fastelavnsboller gode, min mand er ellers ikke vild med fastelavnsboller, synes de er for tørre (for meget dej) men disse kunne han rigtig godt lide, så tror jeg forbereder en portion til fryseren til der kommer uventede gæster
Hej Lene,
Så dejligt! Det er jeg rigtig glad for at høre – og de er virkelig skønne at have i fryseren og klar til at tage op
Rigtig god weekend til jer og tak for den søde hilsen
Kh AC
Super lækre fastelavnsboller – tak for en dejlig opskrift som var lige til at gå til :) Halvdelen af bollerne lavede jeg med chokoladestykker i stedet for mandler og pistacie med inspiration fra vores lokale bagers “fætterboller”. Det kan også varmt anbefales! :)
Uii, det lyder altså også ret fantastisk! Der skal helt sikkert chokolade i mine næste gang – det må prøves :)
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Jeg må lave dem her i weekenden!
Jeg er dog lidt presset på tid lørdag, da jeg skal nå træning og svigerforældrene kommer forbi. Tror du jeg vil kunne koldhæve dejen, så jeg laver den fredag aften? Og laver creme og remonce lørdag morgen som står i køleskabet i 5-6 timer? Så skal jeg nemlig kun ‘forme’ kort tid inden vi skal spise dem
Hej Rikke,
Det kan du godt. Creme og remonce kan sagtens laves dagen før også.
God fornøjelse :)
Kh AC
Tusinde tak for svar
God ide at lave creme og remonce fredag også – tak
Nu kan det altså bare ikke blive lørdag hurtigt nok (for det er jo også der din madplan kommer)
Hvor dejligt!
– og hvor er det skønt at høre at du er glad for og ser frem til den ugentlig madplan! Det gør det jo særligt hyggeligt at lave den :)
Jeg har netop bagt dine skønne fastelavnsboller, Igen en mega god opskrift, og en skøn dej at arbejde med. Dejligt du vil dele dine opskrifter med os.
Jeg bruger ofte en af dine opskrifter (mad/bagning).
Hvor skønt med fastelavnsboller :)
Tak for din søde tilbagemelding på dem, det er sødt af dig – og jeg er rigtig glad for at høre at du har glæde af mine opskrifter
Kh AC
Hej :)
Vi skal holde fødselsdag hele weekenden, og jeg vil spørge om det er muligt at forberede nogen af ingredienserne? Her tænker jeg på vaniljecremen og remonce? Kan jeg gøre det klart i morgen og så bage dem søndag?
Tak for en skøn blog, med ualmindeligt lækre opskrifter, som flittigt bliver brugt, mange gange i løbet af en uge :)
Kh. Astrid
Hej Astrid,
Du kan fint forberede både vaniljecreme og remonce 1-2 dage før.
Rigtig god fornøjelse med fødselsdagsweekenden og fastelavnsbollebagningen :)
Og tusind tak for din søde hilsen, det jeg glad for!
Kh AC
Jeg lavede dine skønne fastelavnsboller sidste weekend.
Smed fem ubagte men efterhævede boller i fryseren. Da vi fik gæster i dag, bagte jeg dem direkte fra frost uden optøning. De var lige så gode som i første omgang.
De er så gode, disse fastelavnsboller! Bagte dem i weekenden og har smovset af dem siden! Heldigvis er der en halv portion i fryseren, der skal serveres for en flok veninder i aften.
Lige et spørgsmål: hvor lang tid, inden de skal bages, tager du de frosne boller op af fryseren?
Mums! Det lyder dejligt <3
Hvis det skal være helt perfekt, så tager jeg dem op gerne mindst 4 timer før og tør dem op i køleskab. Derefter lader jeg dem efterhæve cirka 1 time eller lidt mere på en bageplade ved stuetemperatur
Kh AC
Et hit blandt mine kollegaer og familien havde tømt fadet da jeg kom hjem. Gudskelov har jeg 16 stk i fryseren så skal i ovnen på lørdag. Skøn opskrift.
Hilsen Ursula
Fantastisk! Det er jo skønt at høre – og så dejligt at der er nogle på frys også :)
Vi har også nogle stykker i fryseren og dem tror jeg vi skal spise i weekenden, uhmm
Kh AC
Fantastiske fastelavnsboller. Mit motto på denne årstid er altid “Februar skal bruges til at spise så mange fastelavnsboller som muligt”.
Første dobbelt portion blev spist til fastelavnsfest i søndags og for at markere at februar snart er slut, har jeg lige lavet en portion mere.
Ahh, barsel er skønt!
Din opskrift ser virkelig lækker ud! Tror du man kan snyde og bruge en købecreme i stedet for at lave den selv?
Jeg synes den hjemmelavede smager for godt til at jeg ville springe den over ;)
– men det er helt op til dig
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg er ret vild med det motto ;)
Rigtig god barsel
Dine fastelavnsboller ser virkelig lækre ud. Jeg har lavet familien at lave fastelavnsboller til vores årlige kommensammen næste søndag. Og jeg tror at jeg denne gang vil prøve disse. Men min mor kan ikke tåle nødder (og derfor også marcipan), tror det det kunne fungere med en anden form for fyld i? Fx. noget vaniliecreme og syltetøj?
Mvh. Sofie
Ja, det kan du sagtens – det vil også blive super lækkert.
God fornøjelse med dem
Er i dag afprøvet på 12 8-årige fodbolddrenge!! De var et HIT
Ej, hvor sejt! Dejligt at høre at de hittede hos drengene :)
Elsker dit tip til at putte dem i fryseren og dermed få helt friskbagte fastelavnsboller. Tænkte jeg ville bage dem til min mødregruppe, men lidt et sats at stå med, om morgenen. Men nu kan jeg bare lave dem i weekenden og fryse dem ned. Super smart!!
Kan man bruge marcipanbrød til remonce? Så man ikke skal købe en stor pakke?
Det har jeg ikke testet af, så det må endelig bare komme an på en prøve
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Det er virkelig også smart – på den måde kan man også have friskbagte fastelavnsboller hele sæsonen ;)
God fornøjelse med dem
Idag bliver dine fastelavnsboller bagt i Kuwait, hvor vi ska slå katten af “piñatas”.
Ej, hvor er det sejt! :) Det er jeg glad for at høre, rigtig god fest
Fastelavnsbollerne er fantastiske, MEN de holder bare ikke særlig længe. Der blev ingen til fryseren …
Ej, det er altså lidt rystende hvor hurtigt de får ben at gå på ;)
det er jo lige dem jeg skal bage i morgen :0))
de ser så lækre ud,og min søn har bestilt fastelavnsboller med creme, og jeg vil gerne have nogen med marcipan. At slå 2 fluer med et smæk, er jo bare lykken.
Så skal jeg alligevel ikke bage 2 slags. ;0)) smil Lene.
Perfekt! Så bliver det jo ikke meget bedre, og i en fastelavnsbolle, kan man bare ikke få for meget af det gode på en gang ;)
God fornøjelse :)
Jeg bagte dem i går, og de smager himmelsk, og der er lidt på bloggen om dem, og din opskrift.
Min søn var svært begejstret for dem, han fik en i morges, efter sin morgenmad. Han lukkede øjnene og sagde bare UHHHHM, den er perfekt! så tak for lån af opskriften.
håber det er helt okay, at jeg har nævnt dig i dagens indlæg på min blog. :0)) smil Lene.
Ej, hvor lyder det dejligt! Det er så skønt at bage lækkerier, som ens børn bliver så begejstret over.
Og ja, det er jeg skam kun glad for og beæret over – tusind tak for de søde ord :)
Rigtig skøn fredag til dig
Kh Ann-Christine
Det er rigtig glad for Ann-Christine, at du
har taget godt imod det.
Og min søn bliver ved med at spørge, om der er flere tilbage, haha, jeg forsøgte mig med at putte dem i fryseren efter de var færdigbagt, og det fungere helt fint, lader dem bare tø langsomt op på køkkenbordet, og så luner jeg dem lidt på brødristeren. Min søn kan slet ikke vente med, at de bliver lunet, han spiser dem med det samme ;0)) he he
Ha ha, det er altså også et dejligt trick det med fryseren :) Glad for at I kan lide dem!
Jeg synes det er lidt længe til fastelavn i år! Sidste år lavede jeg dine overskønne fastelavnsboller. Nu kan jeg ikke vente længere, og går derfor i krig med dem. Og jeg kan næsten ikke vente med resultatet! :-)
Ja, den ligger da også virkelig sent i år ;) Jeg er også slemt fristet til at gå i gang med at bage dem igen snart :)
Rigtig god fornøjelse med bagningen og rigtig dejlig weekend
MUMS de ser gode… De skal prøves i vinterferien
Tak for en skøn blog ;-)
Vicki
Rigtig god fornøjelse med dem og tusind tak :)
Det er de lækreste og mest smagfulde fastelavnsboller jeg har smagt. Jeg brugte dog fuldkornshvedemel i stedet for grahamsmel. Prikken over i’et var en god chokoladeglasur. Uhm…. Lækkert til en god kop the …..
Yeahh, hvor er det dejligt at høre – sådan har jeg det nemlig også selv med denne opskrift :)
Jeg har lavet nogle ligende hvor jeg har prøvet at komme lakridsmarcipan i, det kan klart anbefales:-)
Lækkert! Jeg har faktisk aldrig forsøgt mig med lakridsmarcipan selv, men det giver da en fin grund til at skulle bage to portioner ;)
“Tør” næsten ikke fortælle min familie, at jeg har i tankerne at bage dine fastelavnsboller i denne uge. De vil så næsten være “lovet væk” og spist, INDEN jeg får dem lavet :-)
De fik i alt fald ALT for hurtige ben at gå på sidste år.
Ih, hvor dejligt og uhm, jeg synes det lyder som en super dejlig plan, er sikker på at de bliver glade :)
– og jeg håber du selv når at smage også ;)
Hold da helt ferie – sikke en himmerigsmundfuld. De er jo bare helt fantastiske :-) og jeg måtte endda snyde lidt . Kunne ikke finde usaltede pistacie nødder, så minus dem . Cremen var bare en lyn creme , hvori jeg blandede hakkede smuttede mandler , men alligevel super lækre :-)
Tak for opskriften Ann-Christine
Hvor er det dejligt at høre! Og fedt at du kastede dig ud i det selv om det var umuligt at opdrive pistaciekerner
Jeg skal holde fastelavnsfest på søndag, så skal bage mange!!! Jeg kan rigtigt godt lide dit tip med nedfrysningen.
Rigtig god fastelavnsfest i morgen :)
Har en svaghed for fastelavnsboller og dine fantastiske billeder gør mig bare endnu mere overbevist om, at jeg helt sikkert skal have gang i sådan en portion i weekende.. – hold nu fast de ser lækre ud!:O) Og sikke et godt tip med at fryse dem “rå”, det er jo perfekt, at man kan servere nybagte fastelavnsboller, hvis der pludselig dukker gæster op – ja eller hvis man bare selv får lyst;O)
Det holder nemlig max! Og de smager så meget bedre når de er lune og nybagte – det gør alt bagværk jo egentlig. Du kan også gøre det samme med mine kanelsnegle, altid lækkert at få en lun søndagssnegl til weekendmorgenbordet.
Er nødt til lige at smide en kommentar, for kastede mig ud i projektet i går aftes, så kollegerne kunne få lidt godt i anledningen af forestående barsel.
Stor ros, fantastisk smag og de så faktisk super flotte ud. Puttede først glasur og pynt på her til morgen, og lige inden servering fik de lige lov at lune sig på en rister, så indholdet var ekstra lækkert og smagte nylavet.
Link til din opskrift er nu delt ud, og bollerne tåler i den grad at blive lavet igen:-)
Hvor er det dog skønt at høre! Jeg er super glad for at min opskrift faldt lige i jeres smag også.
Og de er også lækre at bage så man lige har lidt lækkert i fryseren under barsel ;) Rigtig god fornøjelse med den, nyd det :)
Pistacie – hvilken god idé! Tak for inspirationen. Må blive en tilføjelse til familieopskriften, der skal bages efter i weekenden. Eller måske lidt før… Er netop gået på barsel, og al den fritid frister jo med tid til at bage hver eneste dag :-)
Pistacienødder er bare lækre!
Ja, og det er også virkelig rart at have lidt godt i fryseren ;)
Det er sjovt at danske fastelavnsboller er så forskellig fra de norske, og de svenske (men de kender jeg ikke så godt!) Normalt synes jeg ikke de danske versioner, som ligner mere en “danish” end en bolle er særligt fristende, men dine ser superlækre ud! Skal bestemt prøves :) I Norge er en fastelavnsbolle en almindelig thebolle fyldt med flødeskum og hindbær/jordbærmarmelade, drysset med flormelis!
Ja, de fåes virkelig i mange udgaver. Lad mig endelig høre hvad du synes om denne variant, hvis du prøver dem :)
Årrhh, hvor er de fine! :)
:) Tak
Hej Ann-Christine.
Mums nogle lækre fastelavnsboller! – mon jeg i denne uge skulle give mig i kast med en portion :-) – tiden er jo ligesom til det – med eller uden ‘tønde’ :-)
Faldt over billedet med dit grå krus. Hvor har du købt det?
Ha’ en dejlig dag!
– Janne :-)
Hej Janne,
Det er lavet af Helle Gram fra Unika:k
Rigtig god aften til dig og god fornøjelse hvis du kaster dig ud i fastelavnsbolle bagning
kh AC
Tak for svaret – hvor laver hun mange fine ting. – spændende :-)
1000 tak for en helt fantastisk opskrift! Jeg har glædet mig siden din teaser og jeg må sige at de er ud over al forventning!
Wow, tusind tak for dine søde ord. Jeg er super glad for at du også er vilde med dem :) Herhjemme er de også verdens bedste fastelavnsboller!
Det ser virkeligt lækkert ud!
Tak!
Dem skal jeg bare prøve! Mm…de ser superlækre ud! Og endnu mere syndige end mine – remonce og creme det ser bare godt ud! Desværre har jeg travlt i dag med andre gøremål, men imorgen vil jeg prøve din opskrift.
Kh Ulrika
Ja, skal det være – så giver jeg den fuld skrue med lækkerierne ;) Rigtig god fornøjelse i morgen :)
Så blev jeg atter inspireret til at prøve en af dine lækre opskrifter af.
Glæder mig til at prøve din opskrift på fastelavnsboller!
Rigtig god fornøjelse, jeg håber du synes om den :)
Uhm, hvor ser de gode ud.
Tilpas forhold mellem dej og fyld. Der kan så nemt blive for meget dej :-)
Ja, jeg synes også forholdende er ret perfekte til mig smag … dejen skal desuden smage af noget og ikke bare være et redskab til at holde på fyldet ;)
Uhmm, det ser godt nok gode ud og lyder lækre.
Havde egentlig bestemt, at jeg havde bagt de fastelavnsboller jeg skulle i år – men men men man kan jo blive fristet over evne. Man har vel et standpunkt til man tager et nyt. :-)
Ja, præcis – og de er glimrende selvom de fryses ned – og kan jo spises året rundt ;)
Uh, lækre fastelavnsboller – den dej låner jeg lige. Har fået fat i sigtet ølandshvede, så forsøger mig med 50/50. Tak for en dejlig opskrift :-)
Ølandshvede har også bare en særlig plads i mit bagehjerte (ej, det lød mærkeligt) Men det er dælme godt!
Selv tak, jeg har på fornemmelsen at de lige er dig ;)
mmmh, sådan nogle skal jeg vist have lavet. Double-win, I like!!!
De kan i hvertfald varmt anbefales ;)
Nu blev jeg så vildt sulten, og er rigtig glad for den beslutning jeg tog inden jeg kom ind på siden – i weekenden skal der bages fastelavnsboller :-)
Rigtig god fornøjelse :)
Nu er de godt nok i ovnen lige nu, meeeeen er allerede vildt begejstret. Lyder måske underligt med en lækker dej, men det var en skøn dej at arbejde med. Det er dejen til dine burgerboller iøvrigt også, jeg er fan;-)
Også synes jeg at tilsætte vanilje korn til dejen er en lille genistreg, for du har helt ret, dejen må gerne være interessant og ik kun være det for at holde på fyldet.
Vh Camilla
Hvor er det skønt at høre! Og jeg ved præcis hvad du mener, det skal nemlig ikke kun være fyldet i en fastelavnsbolle er der et hit :)
Kh AC