Falafler


Perfekte og sprøde falafler med knasende skorpe, hvor midten til gengæld er krydret og lækker blød.
Disse falafler er altså bare virkelig, virkelig gode! Vi er vilde med dem og jeg laver altid en ret stor portion af min favorit opskrift på falafler, som er blevet udviklet over en hel del forsøg med målet at lave den perfekte opskrift på falafler.
Jeg deler bonus tips til opskriften lidt længere nede i indlægget, læs endelig også dem for det bedste resultat.
Prøv også: opskrift på de lækre pitabrød her >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Falafler
- 400 g tørrede kikærter
- 2 håndfulde persille, finthakket
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 2 løg, finthakket
- 4 tsk stødt koriander
- 4 tsk stødt spidskommen, stødt
- 2 tsk salt
- 2 kartofler, skrællet og revet (klem al overskydende vand fra)
- 3 æg
- 4 spsk rasp
- 0,50 tsk chili
- 0,50 citron, saft herfra
- 1 liter fritureolie
- Til servering
- 4 pitabrød
- 2 tomat, skåret i tern
- 0,50 agurk, skåret i skiver
- 70 g salat
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 1 øko citron, saft og fintrevet skal
- 1 tsk flagesalt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Sæt de tørrede kikærter i blød i koldt vand i ca. 12-24 timer – skift gerne vandet 1-2 gange og skyl dem grundigt efter iblødsætningen.
Kom kikærterne og de øvrige ingredienser i en foodprocessor og kør, til farsen er ensartet i konsistensen.
Er farsen lidt for våd, så tilsæt et par spsk groft mel eller ekstra rasp og lad farsen hvile lidt.
Form runde falafler med en ske. Varm en gryde op med fritureolie til 175-180 grader og steg falaflerne lidt af gangen, til de er sprøde og lækre.
Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Server falaflerne med citron til at dryppe over og et drys salt. Rør en dressing af lidt cremefraiche smagt til med citronskal og salt og fyld dem i pitabrød med grønt og dressing – og nyd også de færdige varme falafler som lækre hapsere.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
2 gange forsøg, men med resultet: olie kikærtegrød. Temp og mængde i gryden er korrekt. Super ærgerligt at spilde tid og penge på mislykkede og kassérbare falafler
Hej Birgit
Det lyder rigtig mærkeligt!
Jeg har lavet dem massevis af gange og har aldrig oplevet det du beskriver. Hvordan var falafelfarsen inden fritering?
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg steger falaflerne i ovnen. De bliver virkelig gode og mindre fede.
Jeg former falaflerne med en spiseske dyppet i olivenolie, lægger dem på bagepapir på bagepladen og steger dem i ovnen på 175 grader varmluft.
Iøvrigt tilsætter jeg lidt HUSK, så hænger de godt sammen.
Jeg bruger altid lidt HUSK i vegetar frikadeller og lignende, så falder de ikke fra hinanden.
Hej Lene
Mange tak for din fine hilsen, hvor er det dejligt at høre og tak for at dele dit tips til opskriften.
Kh Ann-Christine
Jeg har læst at sundheds.yndighederne anbefaler man koger kikærter efter iblødsætningen pga det høje lecitin indhold. Fjernes lechtinerne blot ved iblødsætning? Er virkelig forvirret – men er bare så vild med falafler.
Tak for altid gode opskrifter – er stor fan.
Hej Malene
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for!
Man skal helt sikkert gøre det man har det bedst med, og hvis man fx har sart mave eller oplever gener ved lecitin, være ekstra forsigtig.
Til lige netop kikærter iblødsætter jeg blot og skifter vandet flere gange undervejs. Er du ikke helt ok med det, så kan du evt blot koge dem i 15 minutter efter færdig iblødsætning og derefter skylle dem i koldt vand inden du laver kikærterne.
God fornøjelse :)
Kh Ann-Christine