Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/falafler/ Aftensmad Familiefavoritter, Mad på budget, Madpakker, Mellemøstens køkken, Nem Hverdagsmad, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Studenterfester og studenterkørsel, Vegetar

Falafler

Perfekte og sprøde falafler med knasende skorpe, hvor midten til gengæld er krydret og lækker blød.

Disse falafler er altså bare virkelig, virkelig gode! Vi er vilde med dem og jeg laver altid en ret stor portion af min favorit opskrift på falafler, som er blevet udviklet over en hel del forsøg med målet at lave den perfekte opskrift på falafler.

Jeg deler bonus tips til opskriften lidt længere nede i indlægget, læs endelig også dem for det bedste resultat.

Prøv også: opskrift på de lækre pitabrød her >>

Falafler
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT12HPT30M4
Ingredienser
  • 400 g tørrede kikærter
  • 2 håndfulde persille, finthakket
  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 2 løg, finthakket
  • 4 tsk stødt koriander
  • 4 tsk stødt spidskommen, stødt
  • 2 tsk salt
  • 2 kartofler, skrællet og revet (klem al overskydende vand fra)
  • 3 æg
  • 4 spsk rasp
  • 0,50 tsk chili
  • 0,50 citron, saft herfra
  • 1 liter fritureolie
  • Til servering
  • 4 pitabrød
  • 2 tomat, skåret i tern
  • 0,50 agurk, skåret i skiver
  • 70 g salat
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 1 øko citron, saft og fintrevet skal
  • 1 tsk flagesalt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Sæt de tørrede kikærter i blød i koldt vand i ca. 12-24 timer – skift gerne vandet 1-2 gange og skyl dem grundigt efter iblødsætningen.

Kom kikærterne og de øvrige ingredienser i en foodprocessor og kør, til farsen er ensartet i konsistensen.

Er farsen lidt for våd, så tilsæt et par spsk groft mel eller ekstra rasp og lad farsen hvile lidt.

Form runde falafler med en ske. Varm en gryde op med fritureolie til 175-180 grader og steg falaflerne lidt af gangen, til de er sprøde og lækre.

Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.

Server falaflerne med citron til at dryppe over og et drys salt. Rør en dressing af lidt cremefraiche smagt til med citronskal og salt og fyld dem i pitabrød med grønt og dressing – og nyd også de færdige varme falafler som lækre hapsere.