Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/aebletaerte/ Dessert Kager, Kager og søde sager

Æbletærte med marcipan

Æbletærte med marcipan er en rigtig skøn og lækker efterårsnydelse. Perfekt når de danske æbler er plukkemodne i efteråret og klar til at blive brugt til kager, kompot, grød og andet dejligt i køkkenet, foruden at blive spist og nydt som de er.

Denne æbletærte smelter i munden og er nemt at bage. Jeg kan rigtig godt lide at servere den lun og nybagt med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis til. Den er også dejlig at servere kold og hvis man bager den i forvejen, så kan den snildt lunes lidt inden servering.

Prøv også: flere opskrifter med æbler >>

Æbletærte
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT2HPT30M6
Ingredienser
  • mørdejstærtebund
  • 240 g hvedemel
  • 50 g flormelis
  • 1 knivspids salt
  • 120 g smør
  • 1 æg, sammenpisket
  • evt lidt koldt vand
  • Marcipanfyld
  • 200 g marcipan, groftrevet
  • 125 g smør, stuetemperatur
  • 50 g sukker
  • 2 æg
  • 40 g mandelmel
  • 1 tsk stødt kanel
  • Derudover
  • 300 g æble, skåret i tynde skiver
  • 30 g sukker, til at drysse over
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Tærtedej
Kør hvedemel, flormelis, salt og smør lynhurtigt i en foodprocessor, til det er ensartet. Saml dejen i en skål med sammenpisket æg og evt. lidt koldt vand hvis nødvendigt. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og sæt den på køl i 30 minutter.

Smør en tærteform på 24 cm i diameter og læg tærtedejen i formen. Tryk den flot til i kanten og skær kanten til, så der er en pæn afslutning på kagen. Prik huller i tærtebunden med en gaffel og læg et stykke bagepapir over bunden. Fyld bunden med tørrede bønner eller bagekugler og blindbag tærtedejen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 15 minutter. Tag tærtebunden ud, fjern bagepapir og bønnerne til blindbagning.

Marcipanfyld
Pisk marcipan, smør og sukker godt sammen, til det er ensartet. Pisk et æg i ad gangen. Bland mandelmel med kanel og vend det i marcipanmassen. Fordel marcipanmassen på den forbagte tærtebund og tryk æbleskiverne ned i et fint mønster på æbletærten. Drys med lidt sukker og bag æbletærten i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30-35 minutter, til marcipanmassen er fast.

Server æbletærten med cremefraiche, vaniljeis eller flødeskum.