Cookies
Her får I min yndlingsopskrift på cookies ♡
Det er de lækreste cookies med chokolade og nødder. De er super nemme at bage og så er de på en og samme tid, både sprøde og chewy.
Helt og aldeles uimodståelige lækre.
Min opskrift på cookies med chokolade og nødder er nemme og hurtige at bage, så inden for en halv time kan man nyde duften og smagen af de skønneste cookies.
Prøv også: min opskrift på kanelsnegle >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 16 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Cookies med chokolade og nødder
- 150 g smør, stuetemperatur
- 100 g sukker
- 100 g brun farin
- 1 æg
- 200 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 0,50 tsk vaniljesukker
- 0,50 tsk flagesalt
- 130 g hasselnødder
- 130 g mørk chokolade, grofthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pisk smør, sukker og farin, til det er luftigt, og pisk derefter ægget i.
Bland hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og salt sammen, sigt det i dejen og rør det godt sammen.
Rist hasselnødderne på en tør varm pande, til hinderne begynder at sprække. Kom hasselnødderne i et rent klæde og brug det til at gnubbe alle hinderne af. Hak derefter hasselnødderne groft
Hak de ristede hasselnødder og vend dem godt rundt i dejen sammen med chokoladen.
Form runde kugler på størrelse med en lille golfbold og sæt dem med god afstand mellem hinanden på to bageplader med bagepapir. Giv kagerne et lille tryk, så de flader en smule ud.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 13-15 minutter, til de er gyldne, men stadig lidt bløde i midten.
Lad dem køle lidt af på bagepladen, inden de sættes på en bagerist.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
MUMS!! Lavet uden nødder og med lys Marabou. Utroligt vi ikke spiste al dejen før vi var færdige. Vi lavede dobbelt portion. Detaljer:
Vi vejede ca. 30 gram af pr. Stk. (stor teske) Der blev 43 stk. De blev bagt i 13 min. Ved 175 grader varmluft. De sidste plader dog kun 12 min. 9 kugler på hver plade. De flød så fint ud. Og 2 plader ad gangen.
Det et ikke sidste gang❤️☺️
Dejligt at høre! Tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Mine cookies, blev desværre for sprøde, ville hellere have de var chewy.
Måske skal jeg nedsætte tempmed 10 grader
Det kommer lidt an på ovnen, men jeg ville nok i stedet vælge at tage dem ud lidt før – så kort bagetiden i stedet for temperaturen.
Hold øje med dem i ovnen og tag dem ud, når de er blevet let gyldne i kanten.
Kh Ann-Christine
Hej
Kan ikke tåle hasselnødder, kan jeg bruge mandler . Er det også 130 g som hvis man brugt hasselnødder som i opskriften. Tak og glædelig jul.
Vh
Dalila
Ja, det kan du fint – og samme mængde :)
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine