Cookie bars
Lækre chokoladeskønne cookie bars med nødder, karamel og godt med chokolade.
Resultatet er chewy og lidt sprøde kager som smager stjerneskønt – både som de er og skåret ud i mindre stykker og serveret med vaniljeis.
Cookie bars er cookies bagt i en form og derefter skåret ud i passende stykker. Smag og konsistens er lidt som en fusion af brownie og cookies. De er drøngode og et sikkert hit at servere for venner, familie og kollegaer.
Prøv også: min opskrift på de bedste cookies >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 20 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Cookie bars
- saltkaramelsauce
- 2 dl piskefløde
- 125 g sukker
- 50 g glukosesirup
- 0,50 tsk flagesalt
- Cookiedej
- 150 g smør, blødt og stuetempereret
- 175 g brun farin
- 0,50 tsk vaniljesukker
- 2 æg
- 175 g hvedemel
- 25 g usødet kakao
- 1 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 125 g mørk chokolade, hakket
- 25 g hvid chokolade, hakket
- 50 g pekannødder
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Saltkaramel sauce
Kog piskefløde, sukker og glukosesirup op i en stor gryde. Lad det simre i 35-45 minutter. Rør indimellem i gryden, men ikke for ofte. Når karamellen har en temperatur på 115 grader, er den færdig. Tilsæt salt.
Cookie Bars
Pisk smør, farin og vaniljesukker sammen, til det er luftigt. Pisk derefter æggene i et ad gangen.
Bland hvedemel, kakao, bagepulver og salt godt sammen og sigt det i dejen. Rør dejen godt sammen og vend derefter 2⁄3 af den mørke chokolade i.
Fordel dejen i en smurt form på 22 x 28 cm og fordel resten af den mørke chokolade, den hvide chokolade og pekannødderne samt saltkaramellen i striber oven på dejen.
Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 20 minutter. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle lidt af i formen, til den lige sætter sig. Skær den derefter ud i passende stykker med en skarp kniv, mens den endnu er lun.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Mega lækker opskrift, men vi havde svært fået den helt gennembagt. Hvor høj er din dej, når du bager den?
Hej Maria
Den skal helst ikke være helt gennembagt, men må gerne underbages en smule. De sætter sig når de køler af.
Jeg bager dem i ca 1 – 1,5 cm højde
Kh Ann-Christine
Kan saltkaramel-saucen laves dagen før, og så blot varmes op dagen efter, så den er flydende til pyntningen?
Hej Birgit
den kan fint laves dagen før, og behøver ikke blive varmet op igen, er den kogt til 115 grader bør den holde sig flydende. Lad den evt stå på køkkenbordet i en times tid før du skal lave cookiebars, og hvis den er for fast, sæt den i et vandbad i et par minutter.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej.
Har forsøgt at lave kagen to gange og begge gange er midten meget flydende og umulig at skære uden det sætter en masse på kniven. Den gik endda 2-3 minuttet ekstra denne gang. Kanterne er vildt gode 🙂
Hej Marianne
Ovne kan være meget forskellige, så det kan være den lige skal have lidt ekstra tid i din ovn.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine