Chokoladepinde
Jeg ved snart ikke hvem der glæder sig mest til fredagsslik og filmhygge i aften – børnene eller jeg … Jeg glæder mig enormt meget til at se deres glade smil, når de får serveret en varm mælk og disse hjemmelavede chokoladepinde med hvid chokolade, mørk chokolade, skumfiduser og med en lakridsrod som pind.
Og overraskelsen over trylleriet, når chokoladepinden røres rundt i den varme mælk og bliver til varm chokolade.
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Chokoladepinde
- 50 g hvid chokolade, finthakket
- 100 g mørk chokolade, finthakket
- 20 skumfiduser, ministørrelse
- 4 lakridsrod
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Smelt den ene halvdel hvid chokolde i et vandbad under omrøring, tag skålen med chokoladen af og rør den anden halvdel hvide chokolade i til det er helt ensartet.
Kom den hvide chokolade i 4 shotsglas og derefter tre små skumfiduser i hver glas.
Stil glassene i køleskabet.
Smelt den ene halvdel af den mørke chokolade i et vandbad under omrøring, tag skålen med chokoladen af og rør den anden halvdel mørke chokolade i indtil det smelter helt.
Tag glassene med den hvide chokolade ud af køleskabet, stik en lakridsrod i hver og hæld den mørke chokolade i, afslut med et par ekstra skumfiduser.
Sæt på køl.
Efter nogle timer kan glasset sænkes i lidt varm vand, hold fast i lakridsroden og pas på at der ikke kommer vand i glasset. I løbet af et par sekunder vil chokoladen slippe glasset og de er klar til brug.
Rør chokoladepindene ud i varm mælk
Hvordan opbevare man dem bedst når man har “poppet” dem ud? Køleskab? Skab? Tak!
Helst ikke på køl, så risikere man at chokoladen bliver kedelig og hvid af fugten fra kulden. – så de skal blot opbevares som man ellers vil opbevare god chokolade. Tørt, mørkt og ikke for varmt eller koldt.
Glædelig jul og god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Ja det er også min tanke :) og sikke et offer :-)
Er så inspireret af din blog som bare passer så godt til vores 3 drenge på 2½, 4½ og 6½
Dejlig drengeflok I har :) Og hvor er jeg altså bare glad for at I kan bruge mine opskrifter og inspiration!
Øjjjjj hvor ser de lækre ud, de skal helt klart afprøves, selvom ingen af de 3 banditer kan lide kakao, så tror jeg at de ville nyde at lave den selv :), ellers må moren og faren jo selv tage dem ;O ……og må da på jagt efter små skumfiduser ;)
Elsker bare din blog Ann-Christine!
Hvor er du sød! Tak ♥ – og skulle man være så ‘uheldig’ at børnene ikke kan lide chokoladen, så må man jo ofre sig og drikke den selv ;)
Mmmm, rent guf ;-)
Ja, lige præcis
Efter årets første påskefrokost, hvor jeg i den grad har spist igennem og er meget mæt, bliver jeg alligevel lidt sulten på disse chokoladepinde ;)
Mange hilsner og fortsat god weekend
Kamilla.
Hvor hyggeligt med årets første påskefrokost allerede, på trods af sne udenfor – så er det alligevel forår nu :) Dejligt!
Rigtig dejlig søndag til dig
Kh AC
Hej AC,
Virkelig god idé! Hvad er det for nogle mini-skumfiduser, du bruger?
Kh Louise
Hej Louise,
Jeg fandt disse i Søstrene Grene, jeg har også set dem i forskellige pastelfarver for noget tid siden.
Kh AC
Hvor ser det altså hyggeligt ud! Det må jeg servere for min datter, når jeg får hende hjem igen. Så får lakridsrødderne i skabet også et lidt mere spændende formål end de frikadeller, de var tiltænkt.
Lakridsrod og frikadeller – fortæl, fortæl … det lyder ret spændende :)
Jeg er VILD med din hjemmeside, et dagligt lille lyspunkt, lay-out-et er flot, farverne og ikke mindst dine små daglige lækre FOTO og opskrifter er skønne. Jeg har benyttet dine links (købt tasker) og dine opskrifter hat jeg prøver flere af, knækbrød må bages ofte!
Jeg er HELT uden for målgruppen (aldersmæssigt) men fortsæt!
Hvor er du sød at skrive så fine komplimenter til mig! Tusind tak, det er jeg enormt glad for. -og jeg ved at at jeg har læsere fra 11 år til over 90, så det spænder bredt – hvilket er ret hyggeligt at tænke på. Tusind tak for din søde hilsen. Jeg er rigtig glad for at du har lyst til at læse med!
Gud en god ide! :)
Og så kan man jo selv regulere hvor stærk den skal være. Uhm, et lækkert, flot og eksklusivt alternativ til “bare” at lave regulær varm chokolade!
Det skal kæresten helt sikkert udsættes for en dag, til hans store fornøjelse vil jeg gætte på! :)
Ja, mon ikke :) Det er langt fra sidste gang vi laver dem – Johan og Julie synes de var fantastiske!
Ganske enkelt, super lækkert, og bare kombinationen er jo ren luksus.
Uhm jeg har vist suget næringen ud.
God hyggeaften til jer.
Kh. Lis
Det er ren luksus og de kan varmt anbefales :)
Hvor ser de gode ud!
Det var de også, ka´ du tro ;)
Lækkert!!! :) Det skal prøves i weekenden nu hvor vinteren ikke helt vil slippe os. /Maria
Det er skøn vinterhygge, perfekt til snevejr ;)
Hold da op, hvor ser det lækkert ud! Jeg er virkelig misundelig ;)
God fredag til jer :)
//Emilie
Det var en dejlig fredag – og en god overraskelse til børnene :)
God weekend
Genialt – intet mindre! Det må være et hit hos ungerne! Og en sød værtindegave. Jeg bogmærker straks :D
God ide at bruge dem som værtindegave – det må jeg lige huske :)
Ej, hvor er de pæne!! <3
Tak <3
Hvilken sød måde at lave dem på selv :)
Ingen M&Ms i, kunne også være fint som pynt
Ja, det kunne det – jeg ved dog ikke om farven bliver grumset når de farvede chokoladeknapper kommer i mælken – men børnene vil garanteret synes det hittede også :)
Det er virkelig fredags-hygge, det blir´ uden tvivl et hit…;o)
Det kunne sagtens være noget her hos os også, jeg har ikke fundet på fredags-guf´en endnu..;o)
God weekend.
Det er lidt hyggeligt at finde på hvad man skal have og lave af guf, ik´ :)
Rigtig dejlig weekend
Det ser rigtig lækker ud – det kunne jeg rigtig godt dyrke til fredagshyggen i aften.
de er helt fantastiske!!!
:) Jeg tror også de falder i god jord hos Johan og Julie
Ja, ik´ Det er en dejlig start på weekenden er jeg sikker på