Chiliolie til falafler og kebab
Denne chiliolie er en lækker hjemmelavede variant af den lækre røde og stærke chiliolie, som man får på de bedste shawarma steder.
Den er stærk og kun bliver bedre, når de får lov til at trække lidt smag i nogle dage.
Det er en af de små opskrifter, som tager under 5 minutter at lave og som helst skal laves i god tid inden servering, da chiliolien kun bliver bedre af at trække lidt smag.
Prøv også: opskrift på chili con carne >>
Arbejdstid 5 min.
Antal 1 portion
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Stærk chili olie
- 4 spsk chiliflager
- 0,50 dl vand
- 45 g koncentreret tomatpuré
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1 knivspids stødt spidskommen, stødt
- 1 knivspids stødt kanel
- 1 knivspids salt
- 0,25 citron, lidt citronsaft herfra
- 1 tsk sukker
- 1 dl olivenolie
- 1 knivspids cayenne peber, eller chili til at justere styrken (kan undlades)
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom chiliflager og vand i en gryde, kog op og lad det koge godt igennem under omrøring, til vandet fordamper.
Tilsæt tomatpuré, hvidløg, spidskommen, kanel, salt, citronsaft og sukker. Kog op igen under omrøring.
Tag gryden af varmen, lad det køle lidt af og smag til. Juster styrken med cayennepeber og eventuelt stærk frisk chili.
Kog op igen, lad chilien køle af og rør halvdelen af olien i.
Hæld på et rent skoldet glas og hæld resten af olien over. Lad den gerne trække nogle dage i køleskabet inden brug.
Opskriften giver ca 1 dl
Hej jeg har flere gange lavet chili olien og har lige et spørgsmål til opbevaring. Jeg har den som regel stående ude med det resultat at den ikke holder meget mere end en lille uge. Jeg er nu begyndt at opbevare den i køleskab med det resultat at oliven olien nærmest fryser eller størkner og hele chili massen bliver til en hård klump. Hvorfor reagerer oliven olien på den måde?? Jeg har omkring 5 grader i køleskabet.. Håber du kan hjælpe mig.. Og tak for mange virkelig gode opskrifter!!!!
Det er olivenolien der størkner på køl – det gør den rene olivenolie også. Der er ikke så meget at gøre ved det, men du kan prøve at eksperimentere med andre madolier som solsikke og sesamolie, og se om der er en af dem der fungere bedre til køl, det kan også være et miks af dem fungere bedst.
Alternativt kan være et køligt skab, bryggers eller lign, hvor temperaturen er lavere end stuetemperatur omkring 12-15 grader, så stivner olien ikke
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej AC
Vil lige spørge ind til holdbarheden ved opbevaring i køleskab.
Jeg har brugt en blanding af tørrede og friske chili, og ellers fulgt denne fantastiske chiliolie/paste.
Tak for dig, altid lækre opskrifter.
Hejsa!
Tak for alle de dejlige opskrifter! Ville man kunne bruge chiliolien til marinade på f.eks en mørbrad på grillen?
Vh Rasmus
Hej Rasmus,
Mange tak, og ja, det lyder da lækkert!
Rigtig god fornøjelse.
Kh Ann-Christine
Hvad er holdbarhed. Plejer at lave store portioner men engang i mellem forekommer der lidt mug. Nogen tips udover olie skal toppe indhold
Jeg oplever det fint kan holde sig i omkring 3 måneder.
Sørg endelig for at skolde glas mv, og måske evt lave mindre glas der bliver lukket helt tæt, hvis du ellers har et stort glas som du tager fra ofte.
Kh AC
Hvor længe er holdbarheden?
hej Cecilie,
Det står i info under opskriftsoverskriften i den lyserøde boks :)
Kh AC
Kanon opskrift!
Skal det opbevares på køl??
Mange tak :)
Jeg opbevarer det i køleskabet, men det er ikke et must, holdbarheden vil dog måske blive lidt kortere i stuetemperatur.
Kh AC
Hej:) kan man erstatte chiliflagerne med friske chilier? og skal den være på køl efterfølgende eller kan den også holde de der 3 måneder, hvis den bare står i køkkenet på flaske? tak på forhånd:)
Ja, sagtens – men jeg vil tro holdbarheden kan blive kortere og uanset vil holdbarheden blive kortere på køkkenbordet, fremfor køleskab.
Men prøv dig gerne lidt frem
Kh AC
Pas på! Den er meget stærk, men rigtig rigtig god! Min mand er begejstret! Lidt svær at smage til, men tilsatte mere salt og citron, samt erstattede sukker med sukrin pga sukkersyge.
Tak for en dejlig side og nogle fantastiske opskrifter. Jeg bliver aldrig skuffet når bruger en opskrift herfra!
Tusind tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre.
Du kan evt komme lidt mere olie i, hvis du synes den skal fortyndes lidt i styrken :)
Kh Ann-Christine
Hejsa.
Hvor lang tid kan det holde sig? Vi har prøvet med flere købevarianter, men de holder ikke mere end en uges tid.
Jeg vil helst lave det selv, men det er meget rart med en ide om hvor længe man kan forvente det har holdbarhed.
I øvrigt tusind tak for en genial blog og app – det er mit foretrukne sted at søge hen for opskrifter og inspiration?
Hej Louise
Så skønt at høre! Tusind tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften :)
Holdbarhed er anført i opskriften, det oplever jeg fint den kan klare på køl.
Kh Ann-Christine
Hej, Tak for nogen gode opskrifter, kender Valdemarsro igennem kæresten der har lavet mad som smagte lækkert udefra dine opskrifter.
Nu er jeg selv havnet her fordi en lokal kebab sted har en virkelig lækker mellemstærk og CREMET chili han putter i. Så vil prøve med at dyrke egne chili og så prøve din opskrift. Har dog et spørgsmål. Hvordan får jeg den cremet? Hans er en smule lysere i pastaen.
Hej Ahmed,
Mange tak for din fine hilsen, hvor er det dejligt at høre.
Du må endelig høre dit lokale kebabsted om der er nogle tricks (og del gerne herunder hvis du får nogle)
Ellers tænker jeg umiddelbart at det kan være et bestemt type chili – og om han mon bager eller koger dem inden. Så smagen bliver mere mild og olien bliver mere cremet, det vil nok også gøre chiliolien lysere, men det kan også variere fra chilivariant der bruges.
God fornøjelse med at eksperimentere lidt med det og del endelig hvis du får et godt tip
Kh AC
Nøj, hvor er det her bare en sindsyg god opskrift. Vi prøvede den til vores pitabrød. Glasset blev næsten tømt. (Af 2 Pers). Tak for den. :-).
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen :)
Kh AC
Kære Ann-Christine
Mange tak for en rigtig god opskrift på chiliolie! Den bliver hurtig spist herhjemme.
Jeg kunne godt tænke mig at høre om den evt. kan holde sig uden for køleskabet? Jeg vil nemlig gerne forære et glas som gave, men jeg er usikker på om den kan holde til det.
Venlig hilsen
Lianne
Kære Lianne
Mange tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre.
den kan godt holde sig ved stuetemperatur i et par dage, men jeg har ikke prøvet at have den til at stå længere end det.
Kh AC
Mange tak :- D Et par dage er meget fint!
Jeg kan evt. prøve en lille test bagefter og se om den kan klare det længere.
Kh Lianne
Hvor længe forventer du, at chiliolien kan holde sig? Jeg har haft min olie i køleskabet og nu er der kommet meget små hvide kugler i olien..
Det kan snildt holde sig en måned.
Når olien opbevares i køleskab med tomaterne, kan den godt blive grynet med hvide pletter i, det ser der som udgangspunkt intet ved.
Kun hvis det ligner mug på overfladen, så er det ikke godt længere.
Har lavet din chiliolie med friske fajati, jeg selv har dyrket i stedet for chiliflager. Det smager virkelig godt i en salat med mango, hjertesalat og avocado. Det har kant uden tårene presser på. Kh Inge
Hvor lyder det lækkert :)
Hej ? bare lidt sommer-ros ?
Min 30 årige søn og jeg er så enige om, at hvis vi syn’s dine opskrifter lyder gode (altså at det passer til vores smagsløg) så gør de det – det er så lækkert at prøve noget nyt, som ikke snyder ??. Mon du forstår? ?
Fx er chilie olien vildt god, og vi bruger den bla. når vi laver Chilie Mayo – den bliver super lækker og smager ikke syntetisk, som dem man køber.
Kærlige hilsner fra 2 glade brugere ??
Hej Lene,
Sikke en skøn og dejlig hilsen at få ♡ Det er jeg virkelig glad for at høre og sikke en god ide at bruge chiliolien i en chili mayo.
Skøn sommer til jer :)
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hej Ann- Christine
Nu har jeg lavet denne opskrift (igen) og pludselig ser jeg at du i opskriften skriver olivenolie. En at der i kommentarer henvises til smagsneutrale olier som rapsolie. Er det mon en fejl? God påske ?
Mvh. Lone
Du kan også sagtens bruge rapsolie eller solsikkeolie for den sags skyld, blot en smagsneutral variant.
God påske
Kh AC
Er en stor fan af din blog og alle dine dejlige opskrifter. Jeg blev så glad, da jeg så overskriften: Chiliolie. Jeg har rigtig mange chilier (styrke 4-5 og styrke 9) i drivhuset pt. og tænkte at så kunne jeg få brugt nogen af dem, men opskriften er jo ikke på baggrund af friske chilier.
Har du mon en opskrift, der laves på basis af friske chilier?
Hej Lisbeth,
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for at høre!
– jeg har flere gange tænkt at jeg netop skal have lavet sådan en skøn chiliolie/sauce med friske chilier, vores er netop på vej til at modnes herhjemme, så mon ikke jeg snart får glimrende mulighed for at eksperimentere mig lidt frem til en skøn opskrift med dette :) Det skal jeg gerne se på så snart de er klar
Rigtig god weekend
Kh Ann-Christine
Det vil jeg glæder mig til at høre om
Smager fantastisk – tak for den opskrift :)
Har prøvet den og den er fantastisk… super…
mange tak…
Dejligt at høre! :)
Denne ser jeg absolut frem til at prøve – har du også eksperimenteret med en hvidløgsolie som også går godt til shawarma/pizza? Synes ikke at jeg kunne finde en opskrift, men kan være at du har eksperimenteret uden at lægge den op :).
Tak for en masse dejlige opskrifter som flittigt bliver benyttet.
Jeg er i fuld gang med at eksperimentere mig frem til en lækker hvidløgsolie, så det kommer nok inden så længe :)
Tak for din søde hilsen og rigtig god fornøjelse med opskriften her.
Kh AC
Nu er den prøve at par gange og lige god hver gang, dog undlader jeg cayennepeber da jeg syndes den er stæk og bliver alt for stæk med cayennepeber
Skønt at høre :)
Tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Smager super, men efter nogle dage kom der mug på mit selvom det var i et lukket glas i køleskabet. Nogen god forklaring på dette?
Det kan ske, hvis der sidder lidt bakterier på glasset eller i låget.
Skold gerne glas, låg og redskaber inden chiliolien kommes i.
Kh AC
Hei:)
Brukte fint hakket dadler og ahørn sirup samt lidt honning i stedet for sukker. Smakte fortreffelig. Tak for oppskriften.
Helt fantastik opskrift, her i den by jeg bor får man chiliflager med når man beder om et bære med chilie ? så måtte selv igang og denne opskrift er bare god, lave en dobbel position da det forsvinder hurtig ☺️
Hvor er det dejligt at høre :) Tak for din fine hilsen :)
Tror du det er muligt også at bruge friske chillier i stedet? :)
Er det muligt at lave den med friske chilier?
Ja, det kan du sagtens. Hvis de hakkes i tern og blendes i gryden, det vil være lækkert :)
Hej Ann-Christine
Først og fremmest, hvor er jeg glad for din bog. Det er min yndlingskogebog, alle opskrifter sidder lige i skabet hver gang.
Jeg har lige lavet din chilisovs og fuldt opskriften i bogen.
Der står ca. 200 gram tomatpuré i bogen og 45 gram her? Hvilken en er den den rigtige?
Hej Pia,
Hvor er du sød at skrive sådan! Det er jeg glad for at høre :)
Begge chiliolier smager skønt og det er egentlig bare to forskellige opskrifter på stort set det samme, bare med mere eller mindre tomatsmag. Så begge dele er rigtige :)
Kh AC
Tak, for svaret :-)
Altid en fornøjelse, at besøge din blog. Lyder som en god chiliolie, som helt sikkert skal afprøves, elsker hot chili.
Dejligt at høre :) Tak for din søde hilsen og rigtig god fornøjelse med chiliolien :)
Mums det er en god opskrift. Jeg valgte at lave den straight efter opskriften uden ekstra chili eller Cayenne. Den giver et dejligt bid uden at være stærk. Den bliver en fast bestanddel i mit køleskab :-)
Dejligt at høre! Tusind tak for den søde tilbagemelding :)
Hej Ann-Christine
Vi skal lave dine falafler i morgen, og jeg så, at du anbefalede denne chiliolie sammen med, så den skal vi selvfølgelig også have til. Men jeg har et spørgsmål til den: Min chiliolie deler sig, så der er en slags pasta nederst og en slags olie øverst (sådan ser det også ud til, at din ser ud), men bruger man så lidt af både pastaen og olien, eller kun olien? Jeg har ikke prøvet sådan noget før – deraf mit lidt spøjse spørgsmål ;-)
Mvh Charlotte
Hej Charlotte,
Helt fint spørgsmål :)
Jeg plejer at røre det sammen, inden jeg tager af det og bruger således begge dele.
Men man kan sagtens prøve sig frem med blot at tage et par dryp olie – alt efter hvad det skal bruges til
Rigtig god fornøjelse med det og dejlig weekend til jer
Kh AC
Hej Ann-Christine
Mange tak for svaret :-) Vi tog først lidt af olien, men måtte også lige smage det med lidt pasta, og det smagte super godt. Tak for en rigtig god opskrift!
Falaflerne blev i øvrigt også super gode! Det var første gang, vi prøvede at lave dem selv, og de smagte jo bare af virkeligt meget i forhold til de frosne, vi ellers køber.
Tusind tak for en virkelig dejlig og hyggelig blog med nogle rigtigt gode og overskuelige opskrifter. Derudover vil jeg også lige sige, at det er virkeligt rart, at føle, at der faktisk sidder en rigtig person bag.
Mvh Charlotte
Hej Charlotte,
Hvor er det dejligt at høre – tusind tak for tilbagemeldingen. Jeg har helt vildt meget lyst til at lave samme menu igen i denne uge herhjemme nu :)
Og stort tak for de søde ord om min blog, det varmer rigtig meget! Og jeg har det helt på samme måde, når der er skøn aktivitet i kommentarfeltet, det er så enormt hyggeligt og rart at føle at jer der læser med er glad for det jeg laver og har lyst til at give feedback, kommenterer og er der. Så stort tak den anden vej også
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg har en masse chilier jeg skal have brugt. Mon jeg kan bruge friske chili istedet for tørret?
Og hvor meget skal jeg mon så bruge..
Endnu engang tak for en fantastisk blog. Især dit indlæg med fredags snask er vi vilde med, da jeg synes det er et dejligt alternativ til slik. Hov lige et sidespring. :)
Ja, det tror jeg sagtens du kan, og hvor mange, kommer lidt an på hvor stærke de er – så det er blot at prøve sig frem.
Måske du også kan bruge denne opskrift på chilierne: http://www.valdemarsro.dk/ovntørrede-tomater/
Og tusind tak for de søde ord, det er jeg sørme glad for at høre :)
Kh AC
Hej
Jeg har prøvet og lave det chili men mine chili flager bliver ikke bløde selvom jeg koger dem længe så er det et godt råd er jeg åben for ideer.
Mvh Marck
Hej Marck,
Har du prøvet bare at lade dem trække et døgn eller to på køl – bliver de så ikke blødere?
Kh AC
Hej, jeg er igang med at lave den lige nu, har kogt det op og tilføje alt udover olien (det skal lige køle lidt) det ligner dog overhoved ikke det der er i glasset på dine billeder. mit er snarere en TYK pasta sovs / ketchup (uden olien).
den lille dåse tomatpure er det den lille dåse tomatkoncentrat på 70g eller et det noget helt andet? jeg har altid svært ved at finde noget der hedder tomatpure udover det der kommer i en ketchup lookalike flaske. og når jeg spørger efter det, er det altid tomatkoncentrat jeg får stukket i hånden.
Hej Sebastian,
Jeg plejede at bruge en lille dåse på 70 g, mener det også var tomatpure, men om det var koncentrat eller pure er hip som hap i denne sammenhæng. Nu bruger jeg oftest den på tube fra Änglamark og så tager jeg mængden lidt på gefühl.
Kom endelig rigeligt med olie i, det giver forskellen og smag så til med mere chili, hvis den skal være stærkere end min variant. Der er jo også stor forskel på chili
Den vinder på smagen i løbet af en dags tid, når den har trukket.
Håber den bliver god :)
Kh AC
Tusinde tak for det hurtige svar. skal prøve den her idag til Taco, og så næste gang tror jeg at jeg nok laver den med den tomatpure på tube :)
Min mand eeeeeelsker stærk mad, og jeg er bare vild med det, så en olie til at putte ovenpå er en super løsning!
Hvor smager det godt og hvor er det nemt!
Har du en lignende opskrift på hvidløgsolie, lidt ala den de bruger på shawamabarer og pizzariaer :-)
Tak for altid faktastiske opskrifter! :D
Hvor er det skønt at høre at denne olie også hitter hos jer :) Og en god hvidløgsolie opskrift er fluks skrevet på min lille liste – mon ikke den kunne finde vej til bloggen i løbet af januar :)
Tak for den søde hilsen
Kh AC
Hej. Først og fremmest skal du have ros for en god blog! Mit spørgsmål er så. Blev der egentlig nogensinde fulgt op på efterspørgslen af en hvidløgsolie? :) Jeg synes det er overraskende svært at finde en god opskrift. Hvis den nogensinde blev lavet så er jeg meget interesseret :p
Tusind tak, Jeppe :) Jeg har ikke fået gjort mere ved det, endnu … – men godt du husker mig på det, for det vil jeg da have gjort lidt mere og se om jeg ikke kan lave en rigtig dejlig opskrift på det. Tak for opfordringen :)
Kh AC
Hej. Skal chilien koges op, hvis man bruger tørret chili flager ? Altså købt tørret. :) lyder lækkert. Så vil HELT sikkert prøve det.
Jeg bruger også de tørrede flager og koger dem op, så de kan suge vandet og blive bløde.
God fornøjelse :)
Jeg elsker din blog <3 min mands mave ligeså, for jeg finder så meget skøn inspiration & henviser ret ofte til dine opskrifter, da jeg næppe kan tage æren for det kreative islæt opskrifterne ofte har :-) chili opskriften er videre givet en milliard gange, da flere af vores gæster ofte bliver budt på den & de er lige så vilde med den som vi er :-) jeg vil til gengæld anbefale brd prices sharwarma kød, yoghurt marineret, SAMMEN med din fantastiske chili :-) Hallelujah <3 mange madglade hilsner fra en fan :-) Jeanne
Hej Jeanne,
Tusind tak! Det er godt nok dejligt at høre :) Og hvor skønt at chili opskriften bliver delt vidt omkring, jeg må absolut se om jeg kan finde Brd. Prices sharwarma opskrift og prøve de to i kombination.
Tak for en dejlig hilsen
Kh Ann-Christine
Tak for en vildt god opskrift! Den hævede lige dagens aftensmad til helt nye højder;)
Ej, hvor skønt! En anden chili-fan :)
Fedt du kunne bruge opskriften!
Tusind tak for en skøn opskrift. Vi har længe ønsket os denne skønne olie. Vi har smagt den i basaren i Aarhus og er helt vilde med den. Vi spiser den til alt hvad vi kan komme i tanke om – god dip til tappes, ovenpå på hakkebøffen eller lidt i bearnaisesaucen således man får den i chiliudgave, perfekt nam,nam. Tak.
Hvor dejligt! jeg er glad for at I kunne lide den og jeg elsker også selv at den er så anvendelig til mange retter :)
Det ser lækkert ud, nøjagtigt ligesom din opskrift på løgsuppe som jeg lige har lavet for første gang, og det smagte virkeligt lækkert, men tilbage til chilien, kan den laves med friske chili eller har du måske et andet forslag?. Jeg ligger lige p.t. inde med en pakke frisk habanero som bare ligger og rynker inden jeg får de sidste brugt så gode forslag modtages gerne.
Venlig hilsen Søren
Dejligt at høre at du synes om løgsuppen.
Jeg vil sagtens mene, at du kan bruge frisk chili. Det bliver sikkert super godt og jeg tror du får en hot chili med dine habanero chilier.
Hej, kan det passe at den ikke er så stærk lige når man har lavet sen, eller har jeg lavet noget helt forkert. ?
Den*
Jeg tror måske der er forskel på hvor stærk chili man bruger. Men jeg oplever også at den tager til i styrke af at stå lidt.
Hvilket chili kan anbefales?
Jeg har selv brugt noget økologisk chiliflager fra føtex..
Dem fra Urtekram? Det er dem jeg har brugt. Har du noget cayennepeber? Så kan du måske røre en stor knivspids af det i din chiliolie for at give den mere power
Jeg har nu prøvet at lave den chilioile, og den hitter stort herhjemme. Min kæreste valgte at spise over halvdelen af den. Den er fantastisk! Kæmpe plus til dig – tak for at opskriften. :-)
Knus Pernille
Hej Pernille,
Ej hvor er det skønt at høre :) Tak for din dejlige hilsen
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg har længe ledt efter en opskrift på chili-‘dyppelse’, da jeg dyrker egne chili og har flere end vi lige kan nå at spise i et almindeligt måltid. Jeg faldt over denne skønne chili, som min mand er helt vild med. Jeg har ændret lidt i mængden af diverse ingredienser, så det passer til vores smag. Jeg laver dobbelt portion hver gang og glasset er gerne tomt i løbet af et par uger. Efterhånden er den blevet introduceret til middagsgæster, som alle ( større som mindre chilientusiaster ) skamroser den. Så jeg vil blot sige mange tak for inspirationen.
Hilsen Lene
Hej Lene,
Det er rigtig dejligt at høre, og det lyder altså også lidt særlig lækkert når det er dine egne chilier I bruger.
Jeg er glad for at I kan bruge opskriften og inspirationen.
Kh Ann-Christine
Hej.
skal chilien skæres ud eller ? og skal kernerne bruges ?
På forhånd tak
Hej Søren,
Jeg bruger tørrede chiliflager – som sådan et færdigt krydderi.
Men man kan sagtens bruge hel chili, og så bruger jeg kernerne med også. Men skær membranen fra. Det kan blive ret heftigt stærkt … Men så bruger man bare lidt færre dråber chili olie i falaflerne eller pitabrødet ;)
God fornøjelse
Nu har jeg flere gange søgt på forskellige slags mad og er flere gange stødt på din blog:) Synes du har sådan nogle lækre opskrifter og så er det er fornøjelse at læse rundt på bloggen:)
Så nu har jeg gemt din blog under favoritter da jeg alligevel altid ender her:)
Mvh Tina
Hej Tina,
Det er jeg rigtig glad for at høre, tusind tak :)
Kh Ann-Christine
Mums, det ser lækkert ud! Og nemt ikke mindst – klart et plus i vores bog ;)
Det ser rigtig godt ud.
Jeg har længe ledt efter en opskrift til chiliolie til kebab – altså den de fleste kebabsteder har placeret på bordene. Jeg skal da helt klart have prøvet din opskrift på et tidspunkt – dét noterer jeg lige ned, og i øvrigt flotte billeder :)
Hilsen
Tasteandexperience.dk
Tak og rigtig god fornøjelse :)
Hejsa!
Er der en anden olie du kan anbefale……. Ved ikke om jeg kan finde raspolie her i USA!
Glæder mig til at prøve denne opskrift.
Og tak for altid god inspiration!!!!
Canola oil er rapsolie.
– Hanne
Man kan evt også bruge en anden god smagsneutral olie
Min mand elsker alt med chili, hvorimod jeg ikke er sä god med det hvis det bliver alt for staerk, men mon ikke jeg skulle ofre mig og lave denne, bare lige for mandens skyld ;-)
Det er ihvertfald en nem lille måde at gøre ham glad på :)
Jeg kan godt selv lide det stærke hvis det er i afmålte mængder – så det ikke kun er stærkt, men så man også kan smage alt det andet dejlige i retten
YES! Den her opskrift skal helt sikkert prøves. Har på fornemmelsen at næste uges madplan bliver fyldt op med retter der kan spises med chiliolie.
Og det er der jo egentlig ret mange der kan – det er også godt på pastaretter fx :)
Hvor køber du dine træ skeer henne? Er ret vild med dem:)
De er fra Søstrene Grene. De er også fine og fåes i forskellige størrelser
Må virkelig lige rose dig for de fine billeder du tager? Hvilket kamera bruger du? ;-)
Tusind tak :) Jeg bruger et Nikon D40. Jeg har skrevet lidt om det her: http://www.valdemarsro.dk/faq/
Chili og andet stærkt mad er jeg heller ikke så gode venner med. Det må godt brænde en lille smule på tungen, men hvis sveden begynder at bryde ud og det eneste man kan smage er noget stærkt…så står jeg af ;-)
Men jeg må prøve din opskrift på falafel en gang. Måske vil mine børn også kunne lide det ;-)
Endnu en gang tak for en dejlig blog og skønne billeder :-)
Knus herfra
Jeg synes det gode ved denne opskrift er at man kan bare dryppe et par dråber i. Så får man blot lige den der lille fornemmelse af lidt chili. Og er man til meget chili – så pøser man bare på ;)
Spændt på om dine børn også er vilde med falaflerne – lad mig endelig høre hvordan det går :)
Kh Ann-Christine
Det skal prøves! Har manglet sådan en opskrift. Tak :-)
Dejligt hvis du kan bruge den :)
Fik lige lyst til at komplimentere dig for at du virkelig er god til at få selv de mindste ting til at se virkelig indbydende ud. :)
Virkelig stærk mad er jeg til gengæld ikke så god til, så opskriften på chili olie får jeg nok ikke brugt.
Tusind tak, Maiken! Det er en kompliment som jeg er virkelig glad for :)